Şimdi Ara

Ankara:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ankaraya yeni gelenler var bakiniz ben gibi :) Ankarada yasamis olanlar yasayanlar genel bir tavsiye konusu olsun. Ankarada sineme tiyatro konser mekanlarindan favorileriniz nelerdir, ankarada kesin gorulmeli dediginiz yerler nelerdir, bir seyler yiyip icilecek mekanlar nereler neresi ucuz neresi gosterisli, bunlara ulasim nasil ve ankaradaki bilinmesi gereken ulasim incelikleri ve en onemlisi ankarada uzak durulacak seyler :) aklima gelen basliklar bunlar sizinde ekleyecekleriniz varsa buyrun haydi bekliyoruz :)

• İlk önce "Angara" demeyi öğrenmelisin Sincana gel beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 4 Aralık 2011; 0:04:18 >
  • yerimizi alalim
  • yerimi alıyım

Şimdi ilk önce sinema tiyatrodan başlayalım:

Ankamall'ü duymuşsundur ilk akla gelen orasıdır pahalıdır eskisi kadar kalitesi kalmamıştır. Büyüktür. İyidir yani :)
    Bunun yanında Kızılay Bahçelievler Cepa Armada'da sinemalarımız mevcuttur hatta Bahçelievler büyülü fener sinemasında sevgili koltuklarımız vardır. Hoş bir yerdir çok fazla kalabalık olmaz. (sırf hatunla 2mizin olduğu filmleri biliyorum )
    Tiyatro konser salonu olarak yine Ankamall'de sanatolia'mız ve Anadolu gösteri merkezimiz var. Birde tabi devlet tiyatroları.
    Ankaradaki konserler genelde üniversitelerde anadolu gösteri merkezinde veya saklıkentte oluyor.

Ankarada kesin görülmeli dediğimiz yerler (bence):

1.Anıtkabir
    2. Özellikle akşam gitmeyi tercih edersen atakule (yukarı çıktığında manzara güzel)
    3.Varsa imkanın hacettepe ve odtüyü gez
    4.Gitmedim ama bilindik piknik yapılabilecek göllere gidebilirsin.
    5.Paran var bol keseden atıp eğlenmek istiyorsun Park caddesinin yolu sana gözükür artık
    6.Açsın yemek yemek istiyorsun bir Atatürk Orman Çiftliğine uğra derim
    7.Kızılaya Sıhhıyeye Ulusa git amaçsızca gez dolaş zaman geçirmeye birebirdir.
    8.Tunalıya çık kuğulu parka git ordan karuma çık gez dolaş oraları Ankarayı daha çok sev

Yiyip içmeye gelince:
    Kızılay ucuzdur Bahçeli (genel olarak) pahalıdır. (yalnız dikkat ucuz yemek yicem diye zehirlenme sakın)
    Restorant gibi ağır yerlere gitmediğim için pek bilmem yemek yenicek yerleri acıkırsam yol üstünde yerim işte bir şeyler özellikle seçtiğim yer yoktur.

Cafe olarak: Ankara sakaryada Inn cafe ve passage cafeyi öneririm hele passage'da güzel konserler oluyor sık sık jehan barbur gelir.

Ulaşım:
    Ankara eryamanda oturuyorum annem sen doğarken aldık bu evi sözleşmede metroda vardı yapılacaktı dedi fakat 20 yaşındayım hala inşaat halinde du bakalım

Metro güzergahı şu şekildedir:
    Batıkent>Ostim>Macunköy>Hastane>Demetevler>Yenimahalle>İvedik>Akköprü(Ankamall)>AKM>Ulus>Sıhhıye>Kızılay

Ankaray güzergahı şu şekildedir:
    Aşti>Emek>Bahçelievler>Beşevler>Tandoğan>Maltepe>Demirtepe>Kızılay>Kolej>Kurtuluş>Dikimevi

Metroyla ankaray kesiştiği için hangisine binersen bin ücretsiz aktarma yapabilirsin

İnceliklere gelirsek kartı otobüslerde fiyatlar
    Öğrenci: 1.25 TL
    Tam: 1.75 TL
    Paralı otobüslerde fiyatlar
    Öğrenci: 1.25 TL
    Tam: 2.10 TL

Dolmuşlar: 2 TL (öğrenci diyip uzatırsan bazıları 1.75i kabul ediyor)

İt kopuktan uzak durmak lazım balicilerle karşılaştığımızda ne istiyorlarsa vermek lazım fazlasını sakın vermeye çalışmayın 1 lira istiyorsa 1 lira daha fazla değil. Kızılayda sakarya caddesinde (hala varmı bilmiyorum) travestiler oluyordu arasıra aman onlarada dikkat.

Ha bu arada gözleriniz etrafta olsun Behzat Ç.'nin çekimlerine denk gelebilirsiniz.

Diğerlerininde dediği gibi simit meşhurdur sabah sıcak sıcak gelir tanesi 1 tl olur akşam buz gibi olur 7 tanesi 1 tl olur. Kızılayda belli saatten sonra işportacılar çıkar ortaya değişik ürünler satarlar.
    Necati Beyde telefoncularımız vardır dolaşmak istersen bakabilirsin yalnız ordaki ordu evimiydi neyde önünde fazla bekleme yapma 2 dk sonra gelip uyarıyorlar önünde çanta açamazsın 2-3 dk bekleyemezsin sürekli etrafında dolanamazsın.

Ankara'da kış ayında elin cebinde yürümeyeceksin arkadaş bunu sakın unutma :)
    Ayaza hazırlıklı ol. Hiç bir ilçe semt birbirine benzemez çankayada kar yağarken eryamanda güneş vardır.

Kalıcak yerin olmazsa aştide sabahlayabilirsin ama dikkatli olman gerek

Ankara karanfilde bol bol eylem olur.
    Bomba ihbarları fazladır özellikle kızılayda duyduğunda gitmemende fayda var
    Taksilerin taksiyi teslim etme saati yoktur yani ben hiç karşılaşmadım o yüzden rahat olabilirsin.

Aklıma geldikçe eklerim hatam varsa düzeltin arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incu6us -- 4 Aralık 2011; 0:35:01 >

• Karanfil var Kızılay'da. Orda kafasına göre dolanan gruplar var, repcisinden tut metalcisine ne ararsan. Ortam filan yaparsın rahatlıkla. Sinema değil de tiyatro için akün ve Şinasiye gidiyorum ben. Hem fiyatlar uygun hem de yanyana sayılırlar. Devlet tiyatrolarında hep güzel eserler oluyor zaten. Ben en son şinaside sırça kümesine gittim, kalkmadıysa tavsiye ederim.
    Frp seven biriysen Kızılay'da bolca Frp kafe var. Elit biyer olsun diyorsan bildigim ve sürekli gittiğim biyer var istersen yas anlatıyım :D
    Ankara'nın simiti meşhur. Bol bol ye :D yalnız sabah 3 tanesi öğlen 4 tanesi aksam da 7 tanesi 1 lira ona göre ayarla iste :D
  • Ankara en yaşanabilir kent seçildi birkaç kez güzel şehir tek eksik deniz
  • Angara die acacaktim basligida sonra nedense vazgectim:D t9 kabul etmeyince yari angara yari ankara olmasin dedim:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara-Isparta
    17 yıl önce açıldı
    Ortak Araba, İzmir --> Ankara
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya ben ankarayi sevmiyorum yada ankara beni...
  • bende yeni sayılırım.buralardayım ben takılın siz
  • Ulaşım çok rahat. Metroya atla çıkarsın istediğin yerden. Yalnız otobüslerde hele ki ODTÜ önündekilerde paso soruyorlar, göstermeyince sorun çıkarıyorlar. Evde unutmuştum gecen, 20 yılda babamdan yemediğim azarı yedim adamdan.
    Gece vakti minili uzaktan hatun gibi görünen ama aslında erkek olanlara sakın yaklaşma. Jilet atmışlar benim bi arkadasıma gecenin 2sinde :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman denizi yok bidi bidicilari gelmesin :D sevmeyebilirsiniz ama lutfen biz yeniyiz gormeden tiksindirtmeyin:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkumaRaion

Karanfil var Kızılay'da. Orda kafasına göre dolanan gruplar var, repcisinden tut metalcisine ne ararsan. Ortam filan yaparsın rahatlıkla. Sinema değil de tiyatro için akün ve Şinasiye gidiyorum ben. Hem fiyatlar uygun hem de yanyana sayılırlar. Devlet tiyatrolarında hep güzel eserler oluyor zaten. Ben en son şinaside sırça kümesine gittim, kalkmadıysa tavsiye ederim.
    Frp seven biriysen Kızılay'da bolca Frp kafe var. Elit biyer olsun diyorsan bildigim ve sürekli gittiğim biyer var istersen yas anlatıyım :D
    Ankara'nın simiti meşhur. Bol bol ye :D yalnız sabah 3 tanesi öğlen 4 tanesi aksam da 7 tanesi 1 lira ona göre ayarla iste :D

bir keresinde 10 tane simiti 1TLye almıştım

• Ankara'da öğrenci olarak 1 sene kaldım en sevdiğim iki yer Esenboğa Havalimanı ve Ulusoy Söğütözü Terminali'yli. İstanbul aracına bindikten sonraki rahatlamayı hiç bi'yerde yaşayamazsın. Bunlardan sonra da Kentpark iyidir AVM olarak. AnkaMall'a boş bi gününde git, gez gez bitmiyor çünkü. Kızılayda benim beğendiğim Passage vardı bi' tek yer olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhileSheSleeps -- 4 Aralık 2011; 0:17:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: piranhax

quote:

Karanfil var Kızılay'da. Orda kafasına göre dolanan gruplar var, repcisinden tut metalcisine ne ararsan. Ortam filan yaparsın rahatlıkla. Sinema değil de tiyatro için akün ve Şinasiye gidiyorum ben. Hem fiyatlar uygun hem de yanyana sayılırlar. Devlet tiyatrolarında hep güzel eserler oluyor zaten. Ben en son şinaside sırça kümesine gittim, kalkmadıysa tavsiye ederim.

Hocam zorlasan 10 liraya simit firinini devredecekmis ustune :D bari naptin simitleri agac testeresi kestimi :D

• en fazla 1 haftada gezilecek mekanları tavaf edersin. o kadar söylüyorum ve konudan çıkıyorum.
  • quote:

Ulaşım çok rahat. Metroya atla çıkarsın istediğin yerden. Yalnız otobüslerde hele ki ODTÜ önündekilerde paso soruyorlar, göstermeyince sorun çıkarıyorlar. Evde unutmuştum gecen, 20 yılda babamdan yemediğim azarı yedim adamdan.
    Gece vakti minili uzaktan hatun gibi görünen ama aslında erkek olanlara sakın yaklaşma. Jilet atmışlar benim bi arkadasıma gecenin 2sinde :D

O paso olayi nedirya :D senin anlatigin hikayeler var ondan korkudan egoya binmedim metroda ogrenci karti ile sivisiokta otobus yemio:D kimlige pbandrol falanmi yapisio nasil oluo:D
  • Eskişehir .

Ankara:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: piranhax

quote:

Oha

• Hamamönün'de eski Ankara evlerinin olduğu bir yer var... Hacettepe civarı. Oraları kesinlikle gezmelisin. Ayrıca biraz içeri doğru gidersen güzel cafeler falanda var canlı müzik yapanlar vs. ( Eğer ankara'da kalıcıysan Ramazanda da çok güzel oluyor oralar eğlenceler vs. o zamanlarda gitmeni tavsiye ederim.)
  • bir pazar günü sabah erken kalk ve beypazarını gör
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.