Şimdi Ara

Anımsatıcılar mı, Takvim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir telefonda en çok kullandığım özelliklerin başında takvim gelir. Hayatımdaki her şeyi planlayarak yapan birisiyim ve bu bakımdan telefonumdaki ajandada her gün onlarca kayıt bulunur. Benim merak ettiğim bir husus var. Benim gibi tüm hatırlatmaları ve notları cihazına yazan ve bunu aktif olarak kullanan kaç kişi var? Anımsatıcıları mı yoksa Takvimi mi tercih ediyorsunuz?

Anımsatıcılarda hoşuma gitmeyen bir özellik var, o da aylık görünümde, anımsatıcı kurulu günlerde takvimde olduğu gibi işaret olmaması. Bu bence büyük bir eksiklik ya da eklemeyi unutmuşlar. Bu sorundan muzdarip olanlar var mı? Ya da Apple'a bu özelliğin eklenmesiyle ilgili bir mesaj göndersek, sizce faydası olur mu, bir güncelleme ile bu durumu düzeltirler mi?

Cevaplarınızı merak ediyorum şimdiden. Teşekkürler...

• takvim hiç lazım olmadı ama lazım olmasını isterdim
  • tarihe bağlı olmayan, konum tabanlı anımsatıları nasıl işaretleyecekler aylık görünümde? bence bundan dolayı eklememişlerdir..
  • Evet, bu bakımdan düşünmemiştim hiç Kızıl Baron, ama yine de en azından tarihe bağlı olanları orada gösterebilirler, konum tabanlı olanlar ise gösterilmez. Ya da, belki biraz uçuk bir fikir olacak ama, konum tabanlılar da bir dünya haritası üzerinde gösterilebilir. Eğer Apple bunu yaparsa gerçekten çoğu kullanıcının dikkatini çekecektir bu uygulama.
  • İlk iPhone'dan beri sadece Takvim'i kullanıyorum. Tüm randevular, doğum günleri, sigortalar v.b. onunla takip ediyorum. Duruma göre 2 gün önce, 1 gün önce, 1 saat önce gibi anımsatıcıları aktive ediyorum. Yapılacak işler için "To-do lists" adlı programı kullanıyorum, program iPhone4 ve iPad2 arasında kendi bulutu üzerinden ücretsiz senkronize oluyor. Bildirimler çok pil tükettiği için gerekmediği zaman sürekli kapalı.
  • Ben ikisini de kullanıyorum.

Yalnız takvim ve anımsatıcılar birbirinin ikamesi değil. Anımsatıcıların isminden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma var. Eğer birinin doğumgününü anımsamak isterseniz bunun yeri anımsatıcılar değil takvim.

Anımsatıcılar'ın daha doğru ismi 'yapılacaklar listeleri' olmalıymış. Daha çok bir işle ilgili tamamlanacak listeler oluşturmak için geliştirilmiş bir yazılım. Tarih ve Yer bazlı anımsatma olayı bu işlevine yardımcı olan bir işlev sadece.

Alışveriş listesi oluşturmak isterseniz yeri anımsatıcılardır
    Pasaport işlemleri için yapılacakları yazacaksanız yeri anımsatıcılardır

Veya

Yakın zamanda yapmanız gerekenlerin bir listesini oluşturacaksanız bunun yeri anımsatıcılardır.

Bu işlemlerde yer ve konum bazlı anımsatmaları yardımcı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin pasaport için yapılacaklar listesine 'evden vesikalık fotoğrafları al' derseniz bunu eve gidince size hatırlatmasını söylersiniz.. Bu doğru kullanımdır.. Ya da bu liste içerisinde olan ve belirli bir tarihde anımsamak istediğiniz birşey için tarih hatırlatması kurabilirsiniz..

Ama bu kapsamda olmayan birşeyi sadece o tarihte anımsamak için kullanılacak yazılım takvim..

Doğumgünleri örneğin..
    Doğumgünleri diye listle oluşturup herkezi oraya tarihi ile kaydederseniz olur mu..olur.. ama hem hepsini girmek anımsatıcıların kullanıcı arayüzünün bu işlere uygun olmaması sebebiyle zor olur.. Hem de başka yazılımlarla kordine çalışmanız zor olur.. Örneğin facebook daki arkadaşlarınızın doğum günlerinin buraya otomatik almanız zor veya imkansızken, takvimde bunun birçok yolu var..

Yani temel olarak yapılacak işleri anımsatıcılara, anımsanacak işleri takvime girmeniz en mantıklısı..

• sattackus,
    Sanırım dediğiniz gibi takvimi takvim olarak, anımsatıcıları yapılacak işler olarak kullanmak daha iyi. Daha doğrusu, "Yapılacak işler listesi" olarak.

Noahian,
    Görüşlerinize tamamen katılıyorum. Ben de bundan sonra sizin dediğiniz yönde kullanmaya karar verdim anımsatıcıları ve takvimi. Çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba
    Bende ajandayı çok kullanan birisi olarak İphone'da Takvimi kullanıyorum,anımsatıcı pek işimi görmedi,hatta iCloud ile senkronize olduğundan gerektiğnde PC'den bile kayıtlarımı girebiliyorum.
    Ancak öğrenmek amaçlı Anımsatıcıda konuma göre uyarı vermesini nasıl ayarlıyoruz ben bunu bir türlü beceremedim,bu konuyu açıklayabilecek biri var mı acaba?

Saygılar
  • Telefonunuz 3GS ise, konuma göre ayarlayamazsınız. bu özellik sadece 4 ve 4s de var..
  • Merhaba arkadaşlar,
    jb iphone 4 te anımsatıcı icloud ile birleştir me gafletinde bulundum, tüm veriler daha önce icloud da olmadığından uçtu,
    sorum şu, formlarda silinen mesajların bir yerlerden bulunabildiğini görüyorum(ifile ile)
    acaba anımsatıcılar da bu şekilde bulunabilirmi, yani bir db dosyası varmıdır, lüften yardım..
  • Takvimle pek bir isim olmuyo acikcasi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.