Şimdi Ara

Anime&Manga ve Çizgi Roman kıyaslaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim görüşüm Comics'ler gereksiz yere abartılıyor. Anime&mangaların yaratıcılığı daha fazla. Ve marvel&dc'de yalnızca süperkahramanlar işlendiğinden konuları da çok kısıtlı.

Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum. Tarafsız olursa daha iyi olur. Özellikle her ikisini okumuş kişilerden de analiz gelirse memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 20 Haziran 2015; 15:38:19 >

• Up. Kimse mi yok anime/manga'da
  • Bu konu Amerikan Edebiyatı vs Rus edebiyatı gibi olmuş.Ben muhtemelen anime/manga ikilisini tercih ederdim ama çok fazla çizgi roman okumadığım için şu bundan iyidir ya da bu şundan iyidir tarzı bir şey söyleyemem.Bence bu tartışmanın doğrusu anime/manga vs çizgi roman değil manga vs çizgi roman olur.Sonuçta animelerle çizgi romanlar birbirinden farklı şeylerdir.Kıyaslanabilirler ama manga vs çizgi roman kıyaslaması daha doğru olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZazaTakırdayan38

Bu konu Amerikan Edebiyatı vs Rus edebiyatı gibi olmuş.Ben muhtemelen anime/manga ikilisini tercih ederdim ama çok fazla çizgi roman okumadığım için şu bundan iyidir ya da bu şundan iyidir tarzı bir şey söyleyemem.Bence bu tartışmanın doğrusu anime/manga vs çizgi roman değil manga vs çizgi roman olur.Sonuçta animelerle çizgi romanlar birbirinden farklı şeylerdir.Kıyaslanabilirler ama manga vs çizgi roman kıyaslaması daha doğru olur bence.

Hocam kıyasladığım şey hayalgücü, kurgu vs. Yani anime olsa bile çizgi romanların da filmleri çizgi filmleri var sonuçta.

İkisinin kültürleri, içerikleri, tarzları arasında belirgin farklar var ve çizgi roman manyağı olup anime/mangaları kötüleyen bir sürü tip türedi ortalıkta. Aklı başında insanlar bu konu hakkında ne düşünüyor merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Orijinalden alıntı: ZazaTakırdayan38

Bu konu Amerikan Edebiyatı vs Rus edebiyatı gibi olmuş.Ben muhtemelen anime/manga ikilisini tercih ederdim ama çok fazla çizgi roman okumadığım için şu bundan iyidir ya da bu şundan iyidir tarzı bir şey söyleyemem.Bence bu tartışmanın doğrusu anime/manga vs çizgi roman değil manga vs çizgi roman olur.Sonuçta animelerle çizgi romanlar birbirinden farklı şeylerdir.Kıyaslanabilirler ama manga vs çizgi roman kıyaslaması daha doğru olur bence.

Hocam kıyasladığım şey hayalgücü, kurgu vs. Yani anime olsa bile çizgi romanların da filmleri çizgi filmleri var sonuçta.

İkisinin kültürleri, içerikleri, tarzları arasında belirgin farklar var ve çizgi roman manyağı olup anime/mangaları kötüleyen bir sürü tip türedi ortalıkta. Aklı başında insanlar bu konu hakkında ne düşünüyor merak ediyorum.

Çizgi romanları filmleri ve çizgi filmleriyle aynı kefeye koymak oldukça yanlış bir düşünce bana sorarsan.Filmleri ve çizgi filmleri büyük oranda pocorn kitle için hazırlanırken çizgi romanların böyle bir derdi yoktur.O yüzden filmleri izleyip ben çizgi romanları biliyorum demek çok yanlış bir karar olur.Zaten filmleri ne animelerin ne de çizgi romanların ulaşabildiği seviyeye asla ulaşamaz bence.O yönden sadece filmleri izleyip kıyaslamak oldukça yanlış olur.Tabi hikayenin yaratıcılığı olarak çizgi romanlarla animeler karşılaştırılabilirler.Fakat ben yeterince okumadığım için böyle bir kıyaslama yapmak istemiyorum.Eğer iki kültürü yeterince hatmetmiş birileri varsa elbette ki bunları karşılaştırabilirler.Bende yazdıklarını zevkle okurum.

Bu çizgi romanları övüp animeleri kötülemek oldukça yanlış ve saçma bir davranış.Her iki kültürün de birbirinden değerli hikayeleri ve karakterleri vardır.Mesela benim en sevdiğim protagonist karakter Batman'dir.Animelerde henüz onun kadar iyi yaratılmış ve onun kadar düşüncelerinde samimiyeti hissedebildiğimiz bir karakter ne animelerde ne de başka bir kültürde henüz göremedim.Öte yandan en sevdiğim antagonist karakter Kotomine Kirei'dir.Batı asla onun gibi bir antagonist karakter yaratamayacak bana sorarsan.Yani her iki kültür de oldukça değerli öğelere sahip bana sorarsan.İki kültür birbiriyle karşılaştırılabilir ama birini övüp diğerini kötülemek yapılacak en yanlış davranış olur.

O bahsettiğin kişileri ilk defa senden duyuyorum.Bir iki tanesinin yorumlarını buraya link olarak atabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasawa Gen -- 14 Haziran 2015; 17:03:48 >

• "Ulan marveldan tek başına one above all gelse tüm anime evrenini yok eder"
    "istediğin kadar popüler manga topla , marvel universe kadar olamaz"

Bu tarz yorumlar yapanlar var. Link vermeyeyim de şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 14 Haziran 2015; 17:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

"Ulan marveldan tek başına one above all gelse tüm anime evrenini yok eder"
    "istediğin kadar popüler manga topla , marvel universe kadar olamaz"

Bu tarz yorumlar yapanlar var. Link vermeyeyim de şimdi.

En azından Pm atabilir misin?Nerede konuştuklarını merak ediyorum ve onlarla bir iki çift laf etmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasawa Gen -- 14 Haziran 2015; 17:50:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çizgi Roman Koleksiyonunuz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anime manga her türlü üstündür.zaten satış rakamları izlenme sayıları vs. kat ve kat fazladır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

anime manga her türlü üstündür.zaten satış rakamları izlenme sayıları vs. kat ve kat fazladır

Satış rakamları dışında bir sebebin var mı?Yoksa sadece satış rakamlarına bakarak mı bunu söylüyorsun?

• marvel vs. süper kahramandan öteye gidemiyor animelerin ise işlenmediği konu türü yok.yaratıcılık bakımından animeler kat ve kat üstün durumda, marvel vs. bir yerden öteye geçemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

anime manga her türlü üstündür.zaten satış rakamları izlenme sayıları vs. kat ve kat fazladır

Satış rakamlarını vs kıyaslayan bir kaynak biliyorsanız verebilir misiniz hocam? Bana çizgi romanlar daha çok satış yapıyordur gibi geliyor.
  • 1) Comics alemi dc ve marvel dan ibaret degildir. İmage comics te bunlardan biridir.

2) Mangalar cok fazla olmasina karsin, niye comics aleminin iki sirketi ile kiyaslanmis o kismi anlamadim. Ya comics vs manga denir ya da hangi comics serisi ile karsilastirmak istiyorsan mangalardan da bir seri secip karsilastirirsin...

3) Konuya donersek. Her iki tarafinda kendince iyi kotu yanlari vardir elbet. Comics bana kalirsa cok fazla fantastik oge barindirir mangalara kiyasla. Mangalardan da oyle ucuk kacik hikayeler olsa da bunlar sayilidir. Hani az biraz comics okuyan birisi bahsettigim turden fantastikligin veyahut ucuk kacik olaylarin one piece gibilerle karsilastirildiginda ne derecede fazla oldugunu gorebilir.

Mangalarda bir amac vardir. Bazi olaylar islenirken alttan alttan bazi mesajlar verilir okuyucuya. Marvel ve dc nin yaptigi comic lerin cogunda boyle bir sey yoktur. Ortaya yeni bir dusman katilip onu durdurmaya calisilir...

Konu isleyislerini her iki tarafinda begeniyorum. Ne olursa olsun okutuyor kendini. Yukarida biraz comics alemindeki isleyisi begenmedigimi dile getirmis olsam da o olaylari anlatislarini cok begenirim... Mangalarda konunun bir amac etrafinda anlatilmasini daha cok seviyorum elbet, fakat bir spiderman okumaya da hayir diyemem.

Cizim tekniklerine de degineyim hazir bu kadar yazmisken... Marvel ve dc gibi sirketler sadece bir seriyi degil bir cok seriyi piyasaya surerler. Bu yuzden comiclerin cizim kalitesi degiskenlik gosterebilir. Bazi cizimler o kadar iyidir ki defalarca o seriyi okumak istersen. Bazilari da gercekten kotudur, okumaya bile tenezzul etmezsin. Mangalar da yazar/cizer ayni anda birden cok seri yazmaz. Tek bir seri kurgular ve onu devam ettirir. Bu yuzden yillarca ayni kalitede mangalar okunabilir. Cok fazla degisiklik olmaz cizimde. Cizim teknikleri genel itibari ile kendisini okutacak turdendir. En azindan comic lerde rastladigim gibi kotulerine daha rastlamadim...

Sonuc olarak bu is birazda zevk meselesidir. Kimi comics kurgularini ve cizimlerini oldukca begenirken kimi de benim gibi bir amac dogrultusunda ilerleyen mangalari daha cok sevebilir. Diger konudaki soruna da cevap verdim diye dusunuyorum boylelikle...

Edit: Yaraticilik mangalarda daha fazla kismi yeni dikkatimi cekti...

Bak o konuda katilamam iste... Sirf yazdigin o iki sirketin karakterlerinin toplami tum mangalardaki karakterlerin toplamini rahat asar.
    Yine karakter olarak degil kurgu olarak bakarsakta comics i bir adim onde gorurum. İcin icinden cikilamayan zaman yolculuklari mi paralel evrenler mi ne ararsan vardir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 14 Haziran 2015; 22:07:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonic'e katılıyorum.Başlıktaki DC&Marvel yerine American Comics yazsan daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

1) Comics alemi dc ve marvel dan ibaret degildir. İmage comics te bunlardan biridir.

2) Mangalar cok fazla olmasina karsin, niye comics aleminin iki sirketi ile kiyaslanmis o kismi anlamadim. Ya comics vs manga denir ya da hangi comics serisi ile karsilastirmak istiyorsan mangalardan da bir seri secip karsilastirirsin...

3) Konuya donersek. Her iki tarafinda kendince iyi kotu yanlari vardir elbet. Comics bana kalirsa cok fazla fantastik oge barindirir mangalara kiyasla. Mangalardan da oyle ucuk kacik hikayeler olsa da bunlar sayilidir. Hani az biraz comics okuyan birisi bahsettigim turden fantastikligin veyahut ucuk kacik olaylarin one piece gibilerle karsilastirildiginda ne derecede fazla oldugunu gorebilir.

Mangalarda bir amac vardir. Bazi olaylar islenirken alttan alttan bazi mesajlar verilir okuyucuya. Marvel ve dc nin yaptigi comic lerin cogunda boyle bir sey yoktur. Ortaya yeni bir dusman katilip onu durdurmaya calisilir...

Konu isleyislerini her iki tarafinda begeniyorum. Ne olursa olsun okutuyor kendini. Yukarida biraz comics alemindeki isleyisi begenmedigimi dile getirmis olsam da o olaylari anlatislarini cok begenirim... Mangalarda konunun bir amac etrafinda anlatilmasini daha cok seviyorum elbet, fakat bir spiderman okumaya da hayir diyemem.

Cizim tekniklerine de degineyim hazir bu kadar yazmisken... Marvel ve dc gibi sirketler sadece bir seriyi degil bir cok seriyi piyasaya surerler. Bu yuzden comiclerin cizim kalitesi degiskenlik gosterebilir. Bazi cizimler o kadar iyidir ki defalarca o seriyi okumak istersen. Bazilari da gercekten kotudur, okumaya bile tenezzul etmezsin. Mangalar da yazar/cizer ayni anda birden cok seri yazmaz. Tek bir seri kurgular ve onu devam ettirir. Bu yuzden yillarca ayni kalitede mangalar okunabilir. Cok fazla degisiklik olmaz cizimde. Cizim teknikleri genel itibari ile kendisini okutacak turdendir. En azindan comic lerde rastladigim gibi kotulerine daha rastlamadim...

Sonuc olarak bu is birazda zevk meselesidir. Kimi comics kurgularini ve cizimlerini oldukca begenirken kimi de benim gibi bir amac dogrultusunda ilerleyen mangalari daha cok sevebilir. Diger konudaki soruna da cevap verdim diye dusunuyorum boylelikle...

Edit: Yaraticilik mangalarda daha fazla kismi yeni dikkatimi cekti...

Bak o konuda katilamam iste... Sirf yazdigin o iki sirketin karakterlerinin toplami tum mangalardaki karakterlerin toplamini rahat asar.
    Yine karakter olarak degil kurgu olarak bakarsakta comics i bir adim onde gorurum. İcin icinden cikilamayan zaman yolculuklari mi paralel evrenler mi ne ararsan vardir...

Hocam fikirleriniz için sağolun. başlığı hatalı açmışım farkındayım, üzerinde durmaya gerek yok. o dediğiniz zaman yolculukları, bir steins gatedeki kadar etkileyici işlenmiş midir acaba? ve önereceğiniz çizgi roman serileri varsa farkı bizzat görmek isterim.

• Önemli değil, ne demek Seri olarak Age of ultron serisini ve sonralarını okuman şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum
  • quote:

Önemli değil, ne demek Seri olarak Age of ultron serisini ve sonralarını okuman şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum

Başlangıç olarak Age of Ultron okursa çizgi romandan soğuyabilir yalnız söylemiş olayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metroid

quote:

Önemli değil, ne demek Seri olarak Age of ultron serisini ve sonralarını okuman şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum

Başlangıç olarak Age of Ultron okursa çizgi romandan soğuyabilir yalnız söylemiş olayım.

Ben o kadar da kötü bulmamıştım Zaman kırılmaları falan diyince ilk aklıma gelen bu oldu yakın zamandan...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metroid

quote:

Ben o kadar da kötü bulmamıştım Zaman kırılmaları falan diyince ilk aklıma gelen bu oldu yakın zamandan...

Ben olsam The Invisibles'ı önerirdim. Orijinal seri olduğu için karakterlerin ya da olayların öncesini bilmeye gerek de yok.

• Manga dışındaki çizgiromanları yorumlamak için aslında bilindik Marvel-DC serilerine olduğu kadar ayrı graphic novel'lara(dergide bölüm bölüm yayınlanan değil de kitap olarak çıkan çizgiromanlar, Maus'tur, V for Vendetta'dır gibi) ve de hepsinden de köklü olan Avrupa çizgiromanlarına da bakmak lazım.

Ha bir de Steins Gate'i örnek vermişsin, şimdi o biraz sıkıntılı bence. Orijinalinde bir manga değil, görsel romandır kendisi.
  • Marvel eserlerini severek okurdum şimdi sinemaya uyarlandıkları için severek izliyorum, DC comics için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim şahsım adına. Manga bir başka yapımdan yayına daha çok emek verildiğini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.