Şimdi Ara

© << ANIME CÂFE since 2005 >> © (257. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.197
Cevap
12
Favori
728.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrking

-işe bak voltron ve robotech animesinin* filmi gösterim tarihi 2010 da

transformers 2 2009, bu yıl speed racer , blood the last vampire , dragonball sahneye çıkacak **

*Bu yanlışı düzeltmekten açıkçası yoruldum ama tekrarlamam gerek: Voltron ve RoboTech Anime değildir, Golion ve Chuu Jikuu Macross serilerinin Batı ülkelerinde yayınlamak üzere batılı firmalar tarafından yapılmış adaptasyonlarıdır. Aynı şekilde ilk Transformers serisi de bir Anime değildi.

Eğer non-anime serileri düşünmek istiyorsanız, M. Night Shmalayan'ın Avatar : The Last Airbender projesini hatırlatmak yerinde olur.

** Bu filmlere ek olarak Shin Seiki Evangelion'un ilk kez 2002de basına açıklanan (ve kanımca çoktan tamamlanan) Live Action filmini de saymak doğru olur. (IMDB ve ANN siteleri bu projeyi konfirme ediyor fakat kadrosu açıklanmış değil hala)

*** Hana Yori Dango'nun ilk , Death Note'un 3. live action filmi bu yıl sonuna doğru geliyor.

**** Aksiyon filmlerinin unutulmaz yönetmeni James Cameron şu sıralar Battle Angel Alita projesnin son rütuşları ile uğraşmakta : Bu filmler 2009 sonu gibi gösterime girmiş olacak. ( Cameron'un Battle Angel Alita'nın film haklarını 2002de satın aldığını, ve Mazinger Z film/web sitesi lisansının da aynı yıl satın alındığını düşünürsek 2009 sonu yada 2010 başı gibi bir Mazinger Z filmi görmemiz süpriz olmayacaktır )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 4 Mart 2008; 20:48:51 >
  • Arkadaşlar ayın 24'ünden sonra gece mesaisindeyim sizlerlePEder Çin'E gidecek ne isteyeyim ne ucuzdur söylein
  • @psiko pirinç iste

xD
  • Sen sus @girocan vefasız çıktın sende
  • @akuma_blade abijim bende biliyom adaptasyon olduğunu ben hem japon macross hemde abd için yapılan robotech bölümlerini izledim çizimleri aynı sadece ismi deişik bide abd olana ek bölümler yapılmış aynen voltron içinde geçerli. araştırma çok yaptım çizim teknikleri faklımı die ama bana aynı geldi yinede yanlışsam özürlerimi sunarıım farklılıkları isimlerinden başka neler ise paylaşabilirmisin...
  • @psiko hayrola ne oldu niye vefasız çıktım bea ?
  • DH'ye uğramazsın MSN'de cevap vermezsin...
  • yav az para yollasana :D

söz eskisi gibi olcam XD

(24Hr * DH + MSN) 1 saniye çıkmam merak etme
  • Şaka yapıyorum dostum alınmaAma msnde cevap vermeyince kırılıyorum doğal olaraktan
  • @Akuma

M. Night Shmalayan dediğin, şu 6. His ile patlak veren ve Tarantino gibi her filminin bir sahnesinde de oynayan M. Night Shmalayan mı?

Avatar denilen şey onun projesimi?...

Valla isim benzerliği değilse bir yaşıma daha girerim...
  • @psiko arasıra benim hatun girio benim msn'e ondan cvp gelmiyordur büyük ihtimal...

biliyorsun önceden ne zaman bana birşey desen yanıt verirdim msn'de...
  • Tamam kardeşYengeye selamlar
  • quote:

@akuma_blade abijim bende biliyom adaptasyon olduğunu ben hem japon macross hemde abd için yapılan robotech bölümlerini izledim çizimleri aynı sadece ismi deişik bide abd olana ek bölümler yapılmış aynen voltron içinde geçerli. araştırma çok yaptım çizim teknikleri faklımı die ama bana aynı geldi yinede yanlışsam özürlerimi sunarıım farklılıkları isimlerinden başka neler ise paylaşabilirmisin...

uzun uzun saymaya zamanım yok kısaca:

1- Karakter isimleri değiştirilip Batı isimlerine uydurtulmuş

örnek : Hikaru Ichijoo >>> Rick Hunter

2- Batı TV'lerindeki izleyicilerin yaş düzeyi göz önüne alınarak bazı ana öyküden sapmaya varacak değişikliklere gidilmiş örneğin Roy Macross'da savaşa savaşa ölürken , RoboTech'de bir hastane yatağında ölüyor. (Sansür konusu yüzünden bir hayli sahnenin alakasız konulu yerlerle değiştirildiğini söylemem gerek yani mesela SDF Macross'un altyazı script'ini alıp aynen RoboTech'de kullanma imkanınız olsaydı altyazının sahnelerle hiç uymadığını görecektiniz)

3- SDF Macross ve RoboTech'de karakterlerin ve olayların 36' sonrası halleri hiçbir şekilde örtüşmüyor. Mesela Macross Saga'nın ilk sequel'i RoboTech II : Sentinels'de "ancient" bir ırk olan Invid'lerin istilası senaryosu kullanılmış (roman serileri de bu senaryoyu kullanıyor) Oysa SDF Macross evreninde Invid'ler hiçbir şekilde ortaya çıkmıyor. Aynı şekilde SDF Macross'un ileriki sequel serilerindeki Proto Deviln'ler yada Sharon Apple'ın SDF-1'i hacklemesi gibi olaylar da RoboTech'in zaman çizelgesinde yeralmıyorlar.

RoboTech'den sonra çıkan Mospeada serileri sadece dublaj yapılıp Amerika'da RoboTech devam sezonları gibi gösterildiği için birçok yönden ilk RoboTech sezonu ile çelişkili idi. (Mesela son bölümlere doğru doğan bebek -ismini hatırlayamadım- sonraki serilerde bile saç rengi değişik şekilde görünüyor)

4- SDF Macross'un Kentaroh Haneda imzalı ambiasları ile RoboTech'in ambiasları arasında dağlar taşlar kadar fark var.

Kısacası RoboTech ve SDF Macross ayrı serilerdir : RoboTech'e anime demekten vazgeçin, toparlayamıyoruz ortalığı sonra.

TIMELINE'LERİ AYRI YANİ ANLAYIN İŞTE!

Oh be!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 4 Mart 2008; 21:50:56 >
  • @Girocan'nın msnine yenge girdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

@akuma_blade abijim bende biliyom adaptasyon olduğunu ben hem japon macross hemde abd için yapılan robotech bölümlerini izledim çizimleri aynı sadece ismi deişik bide abd olana ek bölümler yapılmış aynen voltron içinde geçerli. araştırma çok yaptım çizim teknikleri faklımı die ama bana aynı geldi yinede yanlışsam özürlerimi sunarıım farklılıkları isimlerinden başka neler ise paylaşabilirmisin...

uzun uzun saymaya zamanım yok kısaca:

1- Karakter isimleri değiştirilip Batı isimlerine uydurtulmuş

örnek : Hikaru Ichijoo >>> Rick Hunter

2- Batı TV'lerindeki izleyicilerin yaş düzeyi göz önüne alınarak bazı sansürlere gidilmiş örneğin Roy Macross'da savaşa savaşa ölürken , RoboTech'de bir hastane yatağında ölüyor.

3- SDF Macross ve RoboTech'de karakterlerin ve olayların 36' sonrası halleri hiçbir şekilde örtüşmüyor. Mesela Macross Saga'nın ilk sequel'i RoboTech II : Sentinels'de "ancient" bir ırk olan Invid'lerin istilası senaryosu kullanılmış (roman serileri de bu senaryoyu kullanıyor) Oysa SDF Macross evreninde Invid'ler hiçbir şekilde ortaya çıkmıyor. Aynı şekilde SDF Macross'un ileriki sequel serilerindeki Proto Deviln'ler yada Sharon Apple'ın SDF-1'i hacklemesi gibi olaylar da RoboTech'in zaman çizelgesinde yeralmıyorlar.

RoboTech'den sonra çıkan Mospeada serileri sadece dublaj yapılıp Amerika'da RoboTech devam sezonları gibi gösterildiği için birçok yönden ilk RoboTech sezonu ile çelişkili idi. (Mesela son bölümlere doğru doğan bebek -ismini hatırlayamadım- sonraki serilerde bile saç rengi değişik şekilde görünüyor)

Kısacası RoboTech ve SDF Macross ayrı serilerdir : RoboTech'e anime demekten vazgeçin, toparlayamıyoruz ortalığı sonra.

TIMELINE'LERİ AYRI YANİ ANLAYIN İŞTE!

Oh be!

Ya biz bu forumu Avatara anime diyenlerden zor kurtardık, haklısın dağıtmayalım...

Ama sorumu tekrarlıyorum @Akuma...

quote:

@Akuma

M. Night Shmalayan dediğin, şu 6. His ile patlak veren ve Tarantino gibi her filminin bir sahnesinde de oynayan M. Night Shmalayan mı?

Avatar denilen şey onun projesimi?...

Valla isim benzerliği değilse bir yaşıma daha girerim...
  • @akuma_blade tamamdır olay çözülmüştür... bilmiyodum bu kadar lduğunu ben ettim sen etme hatasız kul olmas dimi...

Avatar: The Last Airbender bile filmi yapılıyomuşşş şimdi şu isim benzerliğini araştırken buldum...
  • Bugünkü yoklamayı erken alıyorum, erken salıcam...

Hadi yine iyisiniz...
  • Vallaha miko sağol abi haftaiçi her gün sabah 9.30 da dersim var(seve seve gidiyorum devamsızlıktan kalmışımda hepsinden),o yüzden sütümü içip yatacam birazdan
    Bu arada avatarla ilgili sorun vardıya abi o gerçekten avatar çizgifilminin filmi olacak.
  • Yoklamaya girip çıkıyım bende bari !!
  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.