Şimdi Ara

## [Anime] BLEACH ## (336. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.336
Cevap
22
Favori
288.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Giriş
    Üye kelimesini hiç hatırlamıyorum hocam, ben de Asistan diye alıştım o kelimeye sanırım. Dediğiniz gibi Soul Soceity, Hollow, Quincy, Shinigami, Kaptan, Teğmen gibi terimlere dokunulmasa keşke.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Trailerları çıktığından beri o kadar çok izledim ki bölümün tamamı trailerları izlemek gibiydi. Maşallah hepsini de kullanmışlar ben efektleri trailer'a özgü sanıyordum.  ## [Anime] BLEACH ## Şimdilik şükür kavuşturana diyorum, müzikler ve seslendirmeler çok başarılı. Özlediğim karakterler var, bi görelim onları. Biraz bekletsem mi diye de düşünmüyor değilim.  ## [Anime] BLEACH ## 

Ilk Soul Society Arc'ın da düşük rütbelilere üye veya kişisi deniyordu. Bazı yüksek rütbelilere de örneğin Ikkaku 3.asistan falan diye çeviriliyordu. Asistan, Teğmen vs oldukça uyuyor. Evet askeri tabirler fakat Takım veya Bölük çok daha oturaklı duruyor Tümen'e göre. Memur ise tam komedi. Inoue'nin gücünde ise " Reddediyorum " diye alışmıştık. Geri çeviriyorum diye çevirmişler  ## [Anime] BLEACH ##  Bari Bleach izleyenler çevirseymiş.

Neyse ki bazılarını düzgün çevirmişler. Allah'a şükür falan diye çeviri oluyordu.

Edit: Şimdi fark ettim. Madarame'nin sahnede Asistan yerine Teğmen demişler  ## [Anime] BLEACH ## 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 11 Ekim 2022; 1:29:40 >

Ben yıllar önce kazasker çevirisiyle izlemiştim, o "kabul ediyorum" diye çevirirdi Inoue'nin özel yeteneğini. :D

O da yanlış çeviri. Nedeni ise ilk çevirilerde ki ingilizce çevirinin yanlış olması. Japonca " watashi wa kyozetsu suru " diyor. Anlamı " I reject " Zaten mantıken bakarsak Inoue'nin gücü reddetmeye dayalı. Kalkanı saldırıyı engelliyor. Bir nevi reddediyor. " Iyileştirme " ise aslında iyileştirme değil. Örneğin kolu zarar gördüyse zarar görmeden önceki haline getiriyor. Bir nevi yarayı reddediyor. Aizen-sama da açıklamıştı zamanında  ## [Anime] BLEACH ## 

Neyse 10 yıl sonra Bleach tekrar gelmiş. Artık dandik çeviriyi bir nevi görmezden gelip bildiğim yerleri kendi çevirim ile okurum  ## [Anime] BLEACH ## 

She cast stars cross the hidden lake| Shadowed from the skies | Brilliantly in the twilight | Silver tears of life - Fathoms of hidden seas in | Pearl black oblivion | I see the treasured light | From the dark deep below me - In silence she reaches out | To pull me | The darkness will cleanse my eyes | And hold me
  • Yıllar sonra Bleach'in geri dönmesi keyifli ama ilk bölümü değerlendirirsem beğenmedim. Kötü değil, çizimler güzel ama sanki bir şeyler eksik geldi. Çok fazla gotik havasında yapılmış. Aşırı boğuk Bloodborne havası var. Müzikleri keza öyle. Bleach renkli havası, eğlenceli müzikleri ile kendini gösteren bir anime. Umarım böyle devam etmez.

THE X FILES
  • HakGetiren kullanıcısına yanıt

Kötü bir haberim var o zaman, malesef böyle devam edecek. Bana sorarsan ben de memnun değilim ama serinin bu sezonu tam da tarif ettiğin gibi bir konuyu anlatıyor. O dönemde de Game of Thrones çok popülerdi ve kellelerin gitmesi bir trend haline gelmişti bu yüzden seride bolca kıyımın olduğu bir savaş sezonu olacak.

Hocam mangada da aynı böyle karanlık tonda geçiyor bu arc. Muhtemelen Tite Kubo da animenin bu şekilde olmasını istemiştir. Ben de Bleach'in renkli havasını seviyordum ama orijinaline sadık kalınması daha iyi bence. Kaldı ki bu arcta kelleler, kollar, bacaklar havalara uçuyor. Üstelik sansürsüz izleyeceğiz. Zaten olması gereken hava bu. Bleach'in renkli kısmını geride bıraktık, karanlık kısmına geçiş yaptık diyebiliriz. Bence bu durumu kabullenirseniz animeyi daha çok sevip zevk alırsınız.

• @aydogan @The Frost Dediklerinize katılıyorum. Vahşetti kandı argoydu bunların olmasına karşıt değilim. Aksine manganın animeden bu bakımdan üstün olduğunu ve daha çok tercih ettiğimi söyleyebilirim. Kendi açımdan hem tonalite olup hem yetişkin tarzı olsaydı daha keyif verici olabilirdi bence. Bakalım daha erken konuşmak için. Bleach'i eskiden beri takip eden biri olarak umarım güzel ve keyifli bir son bizi bekliyordur.

THE X FILES
  • Animenin ilk bölümüyle birlikte artık tamamen eminiz ki, Noveller Canon.

Bu arada TYBW mangasının o rezil pacingini de, rezil işlenişini de, rushlandığı için arada kaynayan ve hikaye deliğine yol açan tonlarca açıklanmayan olayı da tek tek çözecekler gibi geliyor bana. İlk bölüm biraz bunu gösteriyor çünkü. Mangada olmayan ama animede olan ekstra diyaloglar ve ciltli baskıya özel olan kısımları eklemeleri bu yönde olacağına dair beni ümitlendiriyor.

Sonrasında Fullbring Arcı da izledik hocam. Güçlerini tekrar kazanmıştı animenin sonunda. :) Zaten şu anda Shinigami formu da ilk halinden farklı bir görünüme sahip. Fullbring Arca hızlı bir şekilde rewatch atmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 14 Ekim 2022; 6:47:24 >
  • Fullbring Arc'ı neden atladın ki 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tam tersi, filler koymamak için sonlandırdılar.

Hocam MyAnimeList'te yayın tarihi 11 Ekim yazıyordu. Şimdi internetten tekrar baktım diğer sitelere, 11 Ekim yazanda var 10 Ekim yazanda. Demek ki bazıları Japonya'daki yayın tarihini baz almış.

## [Anime] BLEACH ##
     ## [Anime] BLEACH ##dualshockers
    Bleach Thousand-Year Blood War Release Time, Date, & How To Watch
    https://www.dualshockers.com/bleach-thousand-year-blood-war-release-time-date

Pacific Time - 8:30 AM PT (Monday, October 10th)

Central Time - 10:30 AM CT (Monday, October 10th)

Eastern Time - 11:30 AM ET (Monday, October 10th)

British Time - 4:30 PM GMT (Monday, October 10th)

European Time - 5:30 PM CEST (Monday, October 10th)

India Time - 9 PM IST (Monday, October 10th)

Philippine Time - 11:30 PM PST (Monday, October 10th)

Japan Time - 12 AM JST (Tuesday, October 11th)

Australian Time - 2 AM ACDT (Tuesday, October 11th)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trao -- 17 Ekim 2022; 16:36:22 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.