Şimdi Ara

Anime Arşivciliği mi Online Izleme mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim yaklaşıp 4tb bir arşivim var bunun 2.4 tb kadarı animeden oluşuyor.

2 tb + 2tb 2 adet harici diskimin içindeki tüm veriler aynı yani biri birinin yedeği bunun dısında bilgisayarımda bulunan yeni sabit diskimde 2 tb boyutunda ve onun yedeği yok.

Sorun şu ki son zamanlarda bu disklere birsey olupda tüm arşivi bir anda kaybederim diye korkuyorum sonucta ciddi bir emek işi arşivcilik...

Bu risklere karşı online izleme ön plana çıksa bile online sitelerde kalite düşüklü yuksek kalite olsa bile stream görüntü olduğundan aynı kalitede indirilmiş içeriğin yerini tutmayscağı düşüncesi beni online izlemeden uzak tutuyor.

Sonuç olarak buradaki arkadasların bakış açısı nedir bu konuda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anime Arşivciliği mi Online İzleme mi?

Anime hayranları için iki temel seçenek vardır: anime arşivciliği veya online izleme. İşte her seçeneğin artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurmanıza yardımcı olacak bir kılavuz:

Anime Arşivciliği

• Avantajlar:
      • Tam Kontrol: İndirdiğin animelere istediğin zaman ulaşabilirsin, hatta internet bağlantın olmasa bile.
      • Kalıcı Koleksiyon: Koleksiyonun zamanla büyür ve değerlenir.
      • Nadir Bulunan Başlıklar: Bazı nadir bulunan veya eski animeler yalnızca arşivciliği sitelerinde bulunabilir.
    • Dezavantajlar:
      • Depolama Alanı: Anime dosyaları çok yer kaplayabilir.
      • Yavaş İndirmeler: Büyük dosyaların indirilmesi uzun sürebilir.
      • Altyazı Sorunları: Bazı arşiv sitelerinde tüm animeler için altyazı bulunmayabilir.

Online İzleme

• Avantajlar:
      • Anında Erişilebilirlik: İnternet bağlantın olduğu sürece herhangi bir animeye anında erişebilirsin.
      • Geniş Seçenekler: Online izleme platformları genellikle arşiv sitelerine göre daha geniş bir anime yelpazesi sunar.
      • Kolaylık: Tek yapman gereken bir platform seçmek ve izlemek istediğin animeyi bulmak.
    • Dezavantajlar:
      • İnternet Bağlantısı Gerekliliği: İnternet bağlantın yoksa anime izleyemezsin.
      • Sınırlı Erişim: Bazı ülkelerde belirli animeler çevrimiçi olarak mevcut olmayabilir.
      • Reklam: Birçok online izleme platformu reklamlarla desteklenmektedir.

Türk Anime Kapandı mı?

Türk Anime, Türkiye'deki en popüler anime arşiv sitelerinden biriydi. Ancak son zamanlarda sitenin kapandığı bildirildi. Site kullanıcıları, alternatif arşiv siteleri veya online izleme platformları aramak zorunda kalabilir.

Sonuç

Anime arşivciliği ve online izleme, farklı ihtiyaçlar için iki farklı seçenek sunmaktadır. Tam kontrol ve kalıcı bir koleksiyona sahip olmayı tercih ediyorsanız, anime arşivciliği daha iyi bir seçenek olabilir. Anında erişim ve geniş bir yelpaze arıyorsanız, online izleme sizin için daha uygun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arşivciliği filmlerde yapmayı seviyorum,animelerde bi kere izleyince tekrar izleme gibi durum olnuyor bende 1Tb var onuda dediğim gibi filmle dolduruyorum animeleri ise online izleme taraftarıyım

Arşivcilik sabır gerektiriyor oda bende yok

• Ao Sol kullanıcısına yanıt
    Online izleme için tercihiniz neresi ve görüntü kalitesinden memnun musunuz ?

Bu arada bende tekrar izlemeyi eğer bir seri ilk izledigim dönemde yarımsa aradan 1 2 yıl geçtikten aonra sıfırdan başlayarak izleme seklinde yapiyorum. Yoksa havaya girmek zor oluyor.

Tekrar izlemede farkettigim ise su oldu tekrar bile izleseniz yine oldukca guzel oluyor.

• İndirerek izlemeyi istiyorum ama hdd yok

• Periah kullanıcısına yanıt
    Şöyle belirteyim görüntü kalitesine eski animelerin çizimlerinden dolayı pek takıldığım söylenemez :D

Şu zamana kadar çokca seri izledim genellikle hep türkanime üzerinden oldu,eski yapımları izlemeyi severim ve hak verirsin ki görüntü kalitesi onların maalesef düşük oluyor zamane animeleri sonuçta

@Skins Bende 32 cigabörd toshiba usb vardı indirirdim hd serileri sonra bi bakardım yeterli yer yok Ama olsundu yarım yamalakta olsa bi arşivciydim

• izleyip geçiyorum millet genelde indiriyor onlarda izleme fetişi var heralde anlayamadım gitti bide internet sıkıntısı olanlar daha cok kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy Death 1 -- 26 Şubat 2017; 16:8:54 >
  • ben de 3-4 yıldır arşivliyorum dursun sonra bakarım diye ama geriye dönüp izlediğim nadir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İndir izle sil genelde. Çok iyi dediğim bir kaç tanesi duruyor sadece. Her animenin adam akıllı altyazısı bulunsa arşiv düşünürdüm belki. Online izleme sitelerinden indirip arşiv yapmanın manası yok.

• Great.Wave kullanıcısına yanıt
    Özellikle DivxPlanet kapandıktan sonra altyazı konusu ciddi baş ağrıtır oldu...
  • Online izleme her zaman daha iyi benim icin :D fazla unutkan oldugum icin,bilgisayarda arsivledigim onemli dosyalari gereksiz yere silebiliyorum bazen :D 750 bolum One Piece dosyasini icine girmeden wallpaperdi heralde diye silip sonra iki gun o dosyayi aramisligim var :D

• arşiv yapmak iseyenlere kolay bir yöntem söyleyeyim. eğer izlediğiniz anime 50 bölüme kadarsa ve 2. 3. kez izlerim diyorsanız arşivini yapın. çok sayıda bölümü olanları zaten 2. 3. kez izleyemezsiniz tutkunu değilseniz. myanimelist'e top 250' deki anime filmlerini de arşivinize katabilirsiniz. diğer durumlarda sevdiğiniz türlere göre ayıklama yapabilirsiniz.

diğer animeleri de duruma göre indirip 6 ay kadar kısa dönemli diskinizde misafir edersiniz. malum ülkemizde internet altyapısı sağlam değil. misal ben redline filmi yarım kaldı 29 saattir netim kesik.
  • 720p aşağısı beni kesmediği için, izleme sıraasında yüklenmesini bekleyemediğim için(hız yetmediği için) indirip siliyorum. Çok beğendiysem ve çizimleri de güzelse ayrıyetten 1080p indirip saklıyorum.

• en sevdiğim animeyi, filmi veya diziyi bile tekrar açıp izlemiyorum arşiv yapanları kesinlikle anlamıyorum
    o 4tb arşivin kaç tanesini tekrar açıp izledin ?
    uzun bir şeyi tekrar tekrar izlemek bence zaman kaybı onun yerine yeni bir şeyler izlemek isterim

ben film ve diziyi indirip izliyorum sonra siliyorum
    anime indirmiyorum çünkü divxplanette bile bir çok animenin alt yazısı eksikti
    indirmek yerine türk anime tvden izliyorum orada da mirrorlar silinmişse ve alt yazısı bir yerde varsa o zaman indiriyorum
  • seni etkileyen bir seri ise indir. örneğin clannad için yapmayı düşünüyorum.
  • Evet bir animeyi tekrar izledim !

Ama söyle oldu seriye ilk basladigim zaman seri yarim kalmissa bir kac yil sonra serinin tamamlanmis halini izlemek icin ilk sezonlarida bastan izledim : ) Bu nedenle Naruto ya tekrar baslayip sonra ikinci defada tamamlanmayinca yine yarim biraktim : )

Onu disinda deduginiz gibi bir animeyi iki kez izledigimi hatirlamiyorum ama bu tekrar izlemeyecegim anlamina gelmiyor. Ozellikle uzun bir aradan sonra etkileyici serileri tekrar izledigimde hikayeyi bilmeme ragmen ayni duygulari yeniden yasatti bana ayrica hikayenin genel hatlarini hatirlasakda o kadar cok ayrintiyi unutmus oluyoruz ki tekrar izlemenin bir anlami oluyor.

Ayrica ilk mesajimda yazdigim gibi online izleme sitelerinde kalite dusuk kalite dusuk oldugu gibi ayni cozunurlukte indirme bile net goruntusu stream oldugu icin bozuk oluyor. Ben biraz kaliteye onem veriyorum. Bir deneyim yasayacaksam bu deneyimin imkanlarim dahilinde en iyi sartlarda gerceklesmesini bu sekilde aldigim keyfin maksimum olmadina istiyorum.

Biliyorum bu biraz takinti mukemmelliyetcilik ama benim icin durum bu. Bir serinin dusuk cozunurluklu versiyonlarini baska sansim kalmamissa ancak ddpolarim onun disinda kesinlikle indirmem. Yani benim amacim bir seriyi depolamak degil bir seriyi olabilecek en yuksek kalitede depolamak ve deneyimin hakkini vermek. Ayrica istedigim anda bu tarz bir kaliteye ulasabilecegimi bilmek de hosuma gidiyor.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Nereden indiriyorsun ? Ben genelde nyaa.se veya rarbg kullanırım. Bazı animelerin alt yazısını bulamıyorum mesela monogatari serisini izlerken en sonunda sıkılıp bir sezonu indirmiştim (hangisi hatırlamıyorum) divxplanette alt yazı yoktu. Başka bir animede ise sürekli senkron kayması yaşadım. TR alt yazı gömülü olarak mı indiriyorsun ?
    HD olması güzel tabi ama sd izlerken alışıyorsun bir yerden sonra
  • Hocam öncelikle kendini 1 kaynak ile sınırlandırmaman gerekiyor yoksa bir yerden sonra tıkanırsın.

Benim animeleri indirdiğim temel kaynak senin gibi nyaa.se seriyi indirmeden önce genelde altyazısı var mı diye bakıyorum önce eğer varsa indiriyorum.

Ama nyaa.se tek kaynak değil orada istediğim seri yoksa

-Adonis fansub 1080p bluray
    -Puzzle fansub 1080p bluray
    -Bolaykim fansub 1080p ve flac ses desteği olan yüksek kalite animeleri Türkçe fansub olarak yayınlıyorlar bu sitelere yöneliyorum.

Bu siteleri bitirdikten sonra divxplanet zaten kapandı onun yerine türkçe altyazı sitesinde gerekli altyazı yoksa animekalesi.com da hem ainmeler hemde altyazılar bulunuyor altyqazı için ikinci baktığım yer orası ayrıca are you sure fansub siştesindeki elemanda divxplanet kapandıktan sonra yaptığı bütün altyazıları tek klasör ile yayınlamış onun klasörünü indirirsen birkaç altyazı elde edersin.

Son olarak bütün bu kaynaklar tükendiyse ilk tercihim olarak animeou fansub sitesine giriyorum ve serileri 720p olarak orada indiriyorum hem görüntü hem ses kalitesi iyi ayrıca altyazı işinde çok iyi olduklarını düşündüğüm için son olarak oradan indiriyorum serileri.

Mesela Mirai Nikki'nin 1080p başka fansubları ve altyazısı olmasına rağmen altyazıyı çok iyi yedirdikleri için onların 720p animesini tercih etmiştim.

Bütün bunların ardından ise bozuk senkronlu altyazı meselesi karşımıza çıkıyor. Bu konuda yapacağın ilk şey yabancı anime fansub sitelerinin tarzlarını bilmek olacak. Mesela coalgirls topluluğunun animelerinde genelde giriş ve bitiş jeneriğini keserek animeleri yayıonlıyorlar. Bütün animelerde genelde bu jeneriğin uzunluğu giriş için 90 saniyedir yani coalgirls kaynaklı serilerde altyazı uymuyorsa altyazıyı 90 saniye ileri alırsanız büyük olasılık uyacaktır. Bu tarz ipuçlarını bilşmek önemli onun dışında diğer serilerde de 2- 3 saniye farkı kendiniz deneme yolu ile bulabilirsiniz.

Bütün bunların dışında senkron bozukluğunu sakın ilk bölüm ile test edip bırakmayın bazı serilerde sadece ilk bölüm ve bazen son bölümün senkronu bozuk olmasına rağmen arada kalan bütün bölümlerin altyazısının tutması gibi durumlar oluyor buda gözardı edilebilecek bir hata bana göre bütün bunları topladığımızda iyi bir arşiv için engelleri büyük oranda aşıyoruz...

• İngilizce çalışın bence. Divxplanet derdi yok. nyaa.se'den yeşil arkaplanlı fansubların video ve altyazı kalitesi izlemek için yeterli. Geçen hafta Tsukimonotagari'ye kadar 7 sezon Monogatari serisini indirdim aynı kaynaktan. Hiç bir sorun yok.

• Gorkemq kullanıcısına yanıt
    Hocam ingilizce bilmek ayri birsey o ingilizceye video izlemek ayri birsey. Yetisemiyorum yer yer durdurmak zorunda kaliyorum. Bazi ifafeler sozcukleri bilsemde dyzgun cumle olusturamiyorum kisacasi anlasam bile yapima idaklanamiyorum sonucta seri cop oluyor gidiyor...

Ben turkce altyazi konusunun cokda kotu durumda oldugunu dusunmuyorum. Tabi ingilizce bilmek en iyisi ama Turkce izlemekde en rahati bana gore...

• Arşivleme taraftarıyım. Sırf seyir keyfinin yanısıra sonraki kuşaklardaki aile fertlerime de bu arşivlerimi bırakmak niyetindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.