Şimdi Ara

Ani sinirlenme , parlama , Kontrol edememe , pişmanlık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
37.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 19 Şubat 2015; 20:17:12 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Ani Sinirlenme ve Kontrol Edememe

    Ani sinirlenme, aniden ve yoğun bir öfke hissi olarak tanımlanır. Kontrol edilemeyebilir ve genellikle yüksek sesle konuşma, bağırma veya saldırgan davranışlar gibi dürtüsel tepkilere yol açar.

    Ani sinirlenme, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Stres, yorgunluk, açlık veya hayal kırıklığı gibi durumlarda sinirlenmeye daha yatkın olabilirsin. Altta yatan zihinsel sağlık sorunları da ani sinirlenmeye katkıda bulunabilir.

    Pişmanlık ve Sonuçları

    Ani sinirlenme anlarında genellikle kontrolünü kaybedersin. Bu da genellikle daha sonra pişmanlık duymana yol açan düşüncesizce veya saldırganca davranışlara neden olabilir.

    Kontrolsüz sinirlenme, ilişkilerinizi, işinizi ve genel sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. İnsanları kendinden uzaklaştırabilir, iş ortamında sorunlara yol açabilir ve kaygı veya depresyon gibi zihinsel sağlık sorunlarına neden olabilir.

    Ani Sinirlenmenin Üstesinden Gelme

    Ani sinirlenmenin üstesinden gelmek zor olabilir ancak mümkündür. İşte yardımcı olabilecek bazı stratejiler:

    • Tetikleyicilerini belirle: Seni sinirlendiren durumları veya kişileri tanımaya çalış.
    • Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştir: Derin nefes alma, meditasyon veya egzersiz gibi sakinleşmene yardımcı olacak teknikleri öğren.
    • Tepkilerini ertele: Sinirlendiğinde dürtüsel davranmaktan kaçınmaya çalış. Bunun yerine, birkaç saniye bekle ve sakinleşmeye çalış.
    • Yardım iste: Kontrolden çıkmış sinirlenmeyle başa çıkmakta zorlanıyorsan, bir terapist veya danışmandan yardım almayı düşün.

    Ani sinirlenme ve kontrol edememe, ilişkilerini ve genel sağlığını olumsuz etkileyebilecek zorlu bir durumdur. Ancak bu stratejileri uygulayarak tetikleyicilerini belirleyebilir, sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirebilir ve kontrolünü geri kazanabilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.

    Merhaba arkadaşlar.
    Aniden sinirlenme parlama oluyor kontrol dışı , örnek olarak birisi lafı ikilettirdiğinde bana 2. kez söylerken çok sinirli şekilde söylüyorum yada biryere yemeğe gittiğimde adama kutu kola dedim adam cam şişede kola getirdi aniden sert çıkıştım sonra pişman oldum saniyeler içersinde oluyor düşünmeden hareket ediyorum sanki ulan ne yaptım ben ? diye soruyorum kendime. Artık ailedekiler bile olm sen niye bukadar çabuk parlıyorsun sorunların mı var diye çıkışıyorlar ailedekiler çıkışınca bazen ne sorunu ya diye onlara çıkışıyorum falan.. Bazen yanlış birşey yapmamak için susuyorum konuşmuyorum çok garip durumdayım lan :D

    Bazen arkadaş çevrem rahatsız oluyor bu ani çıkışlarımdan sert konuşmalarımdan. artık dert ettim kendime ve ortamlarda fazla konuşmamaya çalışıyorum buseferde arkadaşlar olm sen böyle değildin niye durgunsun diyor .. Yani ortasını bir türlü bulamadım .

    Anlamadığım hani beni etkileyecek birşeylerde olmadı.Kısacası çok sinirleniyorum kendimi sorgulayınca niye bukadar sinirlendiğimi buna bukadar sinirlenilir mi diye kendime soruyorum . Anlık mutluluklar anlık sinirler sonra hop boşluk.

    Bazen öylesine sinirleniyorumki o 3 saniyelik sinir ile herhangi bir cansız bir nesneden çıkartmak istiyorum elimde laptop var diyelimo an laptop'ın elime alıp duvardan duvara vurasım geliyr bazen elime alıyorum son anda bırakıyorum birkeresinde cep telefonumu kırmıştım çekiç misali duvara vuruyordum ellerim kanadığında bıraktım.

    Yaklaşık 1 .5 sene oldu son zamana kadar dahada arttı bu ruhsal bozukluğum , Özellikle aç kaldığımda çok sinirli oluyorum bazen diyordum şekerim düşük sanırım ondan dolayı ama tok hallerde de aynısı oluyor , tabi açken dahada çok oluyor , İnsanlar tipime baksa melek der ama son 1.5 senedir pislik bir insan oldum çıktım.

    Psikolog demeyin gidipde kimseye derdimi anlatmam öyle abuk subuk soru sorucak sinirlendircek sonra beni , zaten sorsada birşeyler kendi özelimi içimi düşüncelerimi tanımadığım birisine anlatmam .

    Valla örneklerle sorunumu anlattım az da olsa ,Bu sorunumun yanında işime geleni yapıyorum işime gelmeyeni yapmıyorum , düşüncesizlik yapıyorum bazen ve kendime diyorum olm niye böyle bir düşüncesizlik yaptın gidip niye yardım etmedin diye , evde su borusu patlamıştı tamire adamlar geldi inipde ne oluyor diye bakmadım çıktım dışarı yemek yedim eve geldim halledilmişti , sonra pişmanlık tabi :D

    Bu soruna çözüm olcak bir fikriniz varsa yazın , yoksa yazmayın birşey boş muhabbet istesem konu dışına açardım :) Psikolog psikiyatrist dışında önerebilceğiniz birşeyler varsa memnuniyetle dinlerim . Yoksa çok insanın kalbini kırcağımı düşünüyorum.

    Aslında bu sinirlilik halimi düzeltirsem diğer şeylerde düzeliceğine inanıyorum çünkü bu sorumsuzluk düşüncesizlik gene o an sinirli olduğumdan uzalaşmak amacıyla sorumsuzluk düşüncesizlik yapıyorum da denebilir.



    bende aynı örnek olarak birisi ters baktiginda durdurup ne oluyor derdim asırı sinirle bu yüzden sakinleştiriici kullanacaksin ilac ismi vermm dogru olmaz burda sakinleştiriciden sonra küfür etseler yüzüne gülecek duruma geliyorsun




  • pm den atarmısın ilacı inceliyeyim ,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.

    pm den atarmısın ilacı inceliyeyim ,

    konuyu canlandıracam ama aynı sorun bende de var ilaç neydi pm alsam :)
  • doktora teşhis koydurmadan kafanıza göre ilaç kullanmayın
  • Testosteron eksikliği olabilir.Testosteron eksiliğinde aşırı sinirlenme, çabuk sinirlenme, halsizlik, hırçınlık, kas güzünde zayıflama gibi semptomlar söz konusu.Değerlerinize bir baktırmanızı öneririm.
  • herseyin basi doktor. adamin urettirdigi ilaci kullanacaksin ama konusmaya gelince ben konusmam etmem ne guzel. hele bir derdini anlat. insin derinlere bulsun hangi kiz canini acitmis falan. ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anlık duman atma sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede aynı durum var. normalde cok iyimser biriyim ama bir anlık parlamalar yasıyorum bunu engelemeye calıstıgımdada cok gamsız oluyorum dengeyi tutturamıyorum ama stresle basa cıkmanın bence en iyi yolu kendine zaman ayırmak spor ve hobilerle ugrasmak ozaman daha kontrollu oluyorum.
  • arkadaslar ben de normalde iyimserim ama sinirlenince kotumser olup hareket edemiyorum.bir seyler yapmak istiyorum ama yapamıyorum.doktora gitmem gerekir mi sizce.dusunce bildirirseniz cok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.