Şimdi Ara

Anfisiz kaliteli ses sistemi yapmak !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
53.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42barış83

    Merhaba bende sizin gibi amfi+sub bağlamadan kaliteli bir ses sistemi yapmak istiyorum. Öyle alelade yüksek basslara ihtiyaç yok.
    Bass tiz sesleri kulak tırmalamasın müziğin ritmini doğru duyalım yeter. Arabamdaki mevcut teyp kamasonic ve berbat ses veriyor, oval pioneer vardı deforme oldu.
    Ben alttaki sistemini almayı düşünüyorum aracım Doğan, fazla akü çeksin istemiyorum zaten bu araçların elektrik sistemi çok sağlıklı olmuyor.

    Pioneer MVH-150UB - HB de 160 TL
    veya
    Pioneer MVH-1400UB - VB geleneksel %25 indirimli 150 TL


    Pioneer TS-A6975S 6’ x 9’ inç 500 Watt 3 Yollu Oval Hoparlör - HB de 115 TL


    kendine bir konu aç ve yardımcı olmaya çalışalım öncelikle bütçen ne kadar vs bunlarıda yaz konuya buradakiler ile birlikte.




  • Konuyu açan arkadaş teybi değiştirmek istemiyor. Bu yüzden sadece hoparlörleri değiştirip test etmesi en mantıklı olanı. Beğenirse hoparlörlerin parasını verir ve keyfine varır. Beğenmediği takdirde zaten adım adım ne yapması gerektiğini yazıldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bygamer

    kendine bir konu aç ve yardımcı olmaya çalışalım öncelikle bütçen ne kadar vs bunlarıda yaz konuya buradakiler ile birlikte.

    Açalım bir konu elimize mi yapışacak, istekler benzer olduğu için buraya yazdım.
  • bugün göğüsteki 10 cm lik olanları iptal ettim tizler yok oldu bass azaldı araçta sestede bi miktar bozulma oldu. demekki göğüstekiler önemli. bugün bi dükkana uğrayıp önce hoparlör değişimi yapacağım, olmadı aracıma yakışan bi c çalar bakacağım ancak estetik açıdan güzel olması lazım teybi değişmeme sebebim çok cafcaflı ve estetiği bozduğu için. mesela ekranı yada o düğmeleri turuncu olursa hertürlü alabilirim teyp yeterki bozmasın estetiği.
  • Orjinal teyb + önlere JBL GT66 16 Cm Coaxial Hoparlör + arka pandizota Sony XS-GT6938F 6’ x 9’ inç 420 Watt hoparlör + JAMESON USA-6004 4. Kanallı 1500watt Oto Anfi + bağlantı kabloları ve montaj ücreti = 450 tl abartılı değil ama temiz ve dolgun baslı bi sistem.
  • Arkadaşlar yorumları da net bir açıklama gelmemiş bndede doblo 2013 black modeli var bnde anfi bağlamadan az da olsa biraz kaliteli bas istiyorum acaba akibiyeti nedir noldu nası bi verim aldınız???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sjenka kullanıcısına yanıt
    bi değişiklik yapmadım öyle kullanıyorum. çoğunlukla şehirdışında olduğum için aracım yanımda değil vakit ayıramadım. Ama hala aklımda olan birşey :)
  • Bn bi tesisatcıya giidicem bklım typ ve anfi olmadan verim alabilirmiyiz 👻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sjenka kullanıcısına yanıt
    Hoparlorlerinizi besleyen anfi olmadan sağdece teyptir,, ben normal goldmaster usb teyp aldım ama çıkışı güçlü olandan ortalama 85 tl. 40-50tl liklerden almadım.
    Sonra 2 adet arkaya phılıps woofer aldım (16cm),,https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRK5QYH2nkyOJniC1PJhxwOmh9dmXkK8R2iwnF1u12FawIICUTG iki tanede bobinli dome tweeter,, nedeyimki basslar çok iyi olmasada sanki arabada woofer varmış gibi.
    Önler normal kapı olduğu için, mdf kabin olmadıkça kralıda gelse bass çıkart maz,, ne yaparsanız arka kabine yapılır.. hoparlorden bass almak için uygun ölçülerde mdf kabin şart.




  • Brava aracıma önceki arabamdan kalma, kapılara 1 çift pioneer TS-G1641R 160w max. yaptırdığım mdf pandizotada 1 çiftde TS-A6992S 460w max. Hoparlörleri bağlayacağım ...Amfi ve woofer düşünmüyorum, ana ünite tavsiyelerinize ihtiyacım var,bütçem 300 TL. ..



     Anfisiz kaliteli ses sistemi yapmak !!!
  • Ses sistemi konusunu 3 gündür arşınlıyorum. Forumdaşlardan yardımda bekledim ama kimse yardım etmek istemedi nedenini bilmiyorum. Kendi araştırmalarıma dayanarak amfisiz kaliteli ses sistemi mümkün olmuyor. Yani ovalleri direk teybe bağlayabiliyorsun ama sesi yükseltince cırtlıyor diye anladım 3 günlük araştırmalarım sonucunda. Bunun olmaması için teybinin çok kaliteli olması gerekiyor. Teybe o kadar para verileceğine 150 liralık amfi 2 tane kaliteli ovali çok iyi besler. Ben kararımı bu şekilde verdim. Pioneer 6996s alacağım 1 çift ve bunları da küçük kabinler var onlara monte ettireceğim. Woofer işine girmeyeceğim çünkü ucuz bir amfi alacağım. İstediğim bu hoparlörlerden adam akıllı kaliteli ses alabilmek. Bu yazdığım ovallerden daha iyisi var mı bilmiyorum bass konusunda. Bass konusunda bu fiyatlara alınabilecek daha iyi bir fikri olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim. Amfi kullanacağım için ana ünitenin kalitesine kasmayacağım piranhanın x type modeli var ekranlı gösterişti birşey onu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 12 Ocak 2017; 23:3:28 >




  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Bende 6976s var orjinal aldım,, teyple arada eskilerden 2*50w dijital ekolayzerli anfi var,, hoparlörler arabanın bagaj pandizotuna bağlı, bass konusunda beni idare ediyor, daha güçlü anfiye veya wofıra ihtiyaç duymuyorum, hatta pandizotun ortasında iki adet 16cm woofer var, pionerleri dinlemek için bassları ayırdım, ihtiyaç duymadım bağlamaya, anfiyi kapatınca teyp baslı yabancı müziklerin basını sürmeye gücü yetmiyor, teypte ses çıkışı güçlü olan pioner veya sony olsa aradaki anfiye gerek kalmayacak,, çünkü arkadaşımın arabasında sadece ana ünite ve birçift jameson js 60 var, çok doyurucu bass sesleri alıyor ama benim teyp zayıf kaldığından anfiyi açınca sanki bagaja wufer konmuş gibi herşey değişiyor.

    eğer sizin 6995 lerde orjinal olursa, kaliteli bir ana ünite ile anfiye bile ihtiyaç duyamayabilirsiniz.

    Küçük oval kabinleri, ovallerden bass almak için hiç yeterli değil, mutlaka geniş bagaj hacmine ihtiyacı var,, veya en azından boyu 30cm, eni 20cm, derinliği 25cm ,, mdf kalınlığı 1.5 / 2cm kabin sizin işinizi çok rahat görür.

    Arabanın arkasına önceden mutlaka hoparlör kablosu gidiyordur, bu kabloda güç kaybı olmaması için 2*1,5mm olmalı veya 2,5luk kablo,,, önce ana üniteye bu şekilde ++ ve eksilere dikkat ederek bağlayın, baktınız ses yetersiz, araya 4 çıkışlı anfiyi köprü modunda stereo olarak bağlayıp, gain ayarını biraz düşük tutarsanız, size fazlasıyla yeter.

    Yalnız bende anfiyi sevmeyen biri olarak, daha derin ve hissedilir bass almak için, 25cm wooferin vereceği tadı, ovaller tam olarak veremez.
    İyi Forumlar




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    hoparlör olarak 6995 değil 6996s düşünüyorum. Fiyattan dolayı internetten alacağım bu yüzden orjinal çıkması yada çıkmaması benim elimde değil. 25 cm woofer demişsiniz piranha 2400 watt ucuz amfinin 4 çıkışının 2 sinin besleyebileceği düşük bir woofer var mı? geri kalan 2 sini teker teker 6996s e bağlasam yeterli olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 13 Ocak 2017; 11:9:16 >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Ben önce pionerleri ana ünitede denemenizi tavsiye ederim,, ucuz tek çıkışı 50w rms anfi alırsanız, hoparlör rms si de 100w, anfinin tek çıkışına bağlamakla, teybin tek çıkışına bağlamak arasında bence çok bir fark yok 35-40w teyp verse... 60rms anfi olursa fark eder, exradan 20 veya 25cm woofer için, anfinin mutlaka faydası olacaktır, şart yani.
    https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=25%20cm%20subwoofer
    http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=20+cm+subwoofer
    https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=20%20cm%20subwoofer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Ocak 2017; 14:57:11 >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Kararımı woofer olmadan

    1) 1 tane gösterişli uygun fiyatlı teyp (Piranha titan x)
    2) kaliteli 2 oval ve bu ovallere ahşap küçük kabin (Pioneer 6996s)
    3) amfi

    Şeklinde verdim.

    Sorum şu hocam;

    1) Amfinin 4 çıkışını 2'li köprüleyip ovalleri besleyeceğim, Teybin çıkışlarını da köprüleyip öndeki 2 yuvarlak hoparlöre verebilir miyim?
    2) Piranha 2400 watt amfi yerine Roadstar 6050 alsam çok fark eder mi?

    Verdiğiniz bütün bilgi ve fikirlerini için çok teşekkür ederim.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Benim yapacağım sistem 700 TL yi bulmamalı
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    roadstar daha iyi gibi sanki, sözde 75w , pirana 60w , Teyp çıkışı asla köprülenmez, zaten 1 çıkış kendi içinde köprü..
    sadece ön sağ ve ön sol çıkışları kullanabilirsiniz, diğer ikisi boşta kalır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Ocak 2017; 19:24:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    roadstar daha iyi gibi sanki, sözde 75w , pirana 60w , Teyp çıkışı asla köprülenmez, zaten 1 çıkış kendi içinde köprü..
    sadece ön sağ ve ön sol çıkışları kullanabilirsiniz, diğer ikisi boşta kalır

    Hocam neden sözde 75w dediniz? Piranhanın 60w olduğu nerede yazıyor? Teybin çıkışları neden asla köprülenmez? Aparat falan kullansak yine mi olmaz? 1 çıkış kendi içinde nasıl köprü olur? Yemin ederim şimdi gülmeye başladım bunu yazarken hiç birşey bilmemek çok kötü
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Neden sözde; çünkü Pioneer Sony gibi bilgileri hemen çıkmadı anfinin,. Tek çıkış 750w dan yola çıkarak 75w dedim.. diğer bpirhana anfiyede 2500w yazmış ama tek kanal çıkış Rms 60w demiş, köprüde 120w demiş.

    Onada sözde 600w diyebilirmiyiz diyemeyiz çünkü anfinin fiyatı belli toplam gücü ise 4 çıkış 240w,.

    Roadstar ise toplam çıkış 300w. Piyasa şişirmesi ile oldumu bize süslü 3000w..

    Fakat Pioneer veya Sony veya alipne olsa adamlar katalogda veya satışta Rms güçlerini drekt yazarlar.

    Anfi olayı bu şekilde.



    Teyp çıkışı neden koprulenmez;;

    Hoparlörde köprü demek iki ayrı güçten faydalanmak demektir,,, fakat ototeybi sadece 12v ile çalıştığından, ses çıkışının eksi sinyali şaseden işlenir, fakat tam olarak şaseye bağlı değildir. Arada transtor vardır. Köprü olması için diğer eksi çıkışında +12v gibi potansiyelli olması gerekir, arabada --12v varmı, Yok.

    Otoanfide 12v girer ve içerde 2*25v olarak yükseltilir, bu anfi gücüne göre 55v a kadar. Bak nededim; 2*35v , bu nedemek hem ++35v hemde ---35v toplamda 70v yaptı.

    Elimizde iki ayrı alternansta güç var, işte bunlar eşit şekilde birleştirilerek, hoparlöre verilebilir. Köprüde önemli olan zıt güç eşitliği, hem zit olacak hem eşit. Arabada +12v un zıttıni yapmak için --12v bunun içinde ek akü gerekir, çok karışık, sistem bozulur. Exradan çözümü yok, exra güç için anfi şart. Ses hem ++ hemde -- olarak çift alternanstadir,,

    Sadece +12v ile sesin bir kısmı işlenir, fakat biz bunu bütün olarak duyarız, kalite farkını fark etmeyiz,, küçük bir devre ile sesin sadece ++ ve eksisi ayrılıp, iki ayrı fakat aynı anfiye verilir, o zaman köprü olmuş gibi olur, hinede bu bize 12v üzerinden fayda sağlamaz. 12v x 4 ohm = 48w oda hiç kayıpsız. Adam zaten teyp ses çıkışında yazıyor, bu ses çıkışı sesi %10 bozarak 50w a çıkabilir..

    Zaten bir anfinin sağlıklı gücü %70 ini dinlemektir




  • olmadı 2 tane teybi aralarında köprüleyin :D dım dıs dım dısss
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.