Şimdi Ara

anfi güc kablosu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a aracımda 2 adet anfi var. Bir adet mono bir adet stereo
    mono anfi hertz hcp1d
    stereo anfi jbl p300.4
    akü çelik akü 72 amp 3 gün oldu alalı
    şuanda dandik kablo kullanıyorum. Soundstream 4 awg kablo aküden geliyor stereo anfiye girmeden ek yapıp mono anfiye gidiyor.yani bütün gücü tek kablodan cekiyor. Bu iki anfiye önerebileceginiz kablo nedir ? Birde bu iki anfi kaç amper çekiyor nasıl anlarız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anfi Güç Kablosu: Neye Dikkat Etmelisiniz?

Mükemmel ses deneyimi için anfi sisteminizle uyumlu, yüksek kaliteli bir güç kablosu kullanmanız çok önemlidir. İşte anfi güç kablosu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar:

Kablonun Kalitesi: Güç kablosu, anfinizden hoparlörlerinize güç taşıyan hayati bir bileşendir. Kaliteli bir kablo, sinyal kaybını en aza indirecek ve ses kalitesini iyileştirecektir. Bakır veya gümüş gibi iletkenliği yüksek malzemelerden yapılmış kabloları tercih etmelisiniz.

Kablo Ölçüsü: Kablo ölçüsü, kablonun kalınlığını ifade eden bir değerdir. Daha kalın kablolar daha düşük dirençlidir ve daha yüksek akım taşıyabilirler. Yüksek güçlü amfiler için daha kalın (daha düşük gauge) kablolar kullanılmalıdır. Örneğin, 4 ga kablo 100 amper çekebilir.

Anfinizin Güç Gereksinimi: Anfinizin güç gereksinimlerini belirlemek önemlidir. Kullanım kılavuzuna bakabilir veya üreticiye danışabilirsiniz. Anfinizin maksimum güç tüketimini aşan bir kablo seçtiğinizden emin olun.

Kablo Uzunluğu: Mümkün olduğunca kısa bir kablo kullanmaya çalışın. Uzun kablolar direnci artırabilir ve sinyal kaybına neden olabilir. Ancak, kablonun anfinizden hoparlörlerinize kadar uzanması için yeterince uzun olması gerektiğini unutmayın.

Ekranlama: Ekranlı kablolar, elektromanyetik paraziti (EMI) bloke eder, bu da ses kalitesini iyileştirebilir. Özellikle gürültülü ortamlarda kullanılan sistemler için ekranlı kablolar önerilir.

Anfi güç kablonuzu seçerken bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ses sisteminizden mümkün olan en iyi sesi elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kac amper çektiği nasıl ölçülür bilmiyorum ama sigortayı kaç amper alacaksınız onu hesaplamak için amfilerin üzerlerindeki sigortalar toplamı kaç amperse ordan yola çıkabilirsiniz.

4 awg orta kalite bi kablo o sisteme yeterli değil. Iki tane 4 awg çekebilirsiniz uyguna halletmek isterseniz. Ya da 0 awg veya kalın bi kaynak kablosu birde dağıtıcı alırsınız bagaja kadar getirip dağıtıcı ile 2 amfiye dağıtırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Kac amper çektiği nasıl ölçülür bilmiyorum ama sigortayı kaç amper alacaksınız onu hesaplamak için amfilerin üzerlerindeki sigortalar toplamı kaç amperse ordan yola çıkabilirsiniz.

4 awg orta kalite bi kablo o sisteme yeterli değil. Iki tane 4 awg çekebilirsiniz uyguna halletmek isterseniz. Ya da 0 awg veya kalın bi kaynak kablosu birde dağıtıcı alırsınız bagaja kadar getirip dağıtıcı ile 2 amfiye dağıtırsınız.

bu kaynak kablosunu 2 3 kişi daha söyledi 62mm2 kalınlıgında alsam tek kablo işimi görür dagıtıcı ilede ikiye ayırırım. Boşuna stinger felan almaya gerek yok ozmn böyle daha saglam olcak galiba amperi felan tam ceker ozmn.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klavyeci24

quote:

Kac amper çektiği nasıl ölçülür bilmiyorum ama sigortayı kaç amper alacaksınız onu hesaplamak için amfilerin üzerlerindeki sigortalar toplamı kaç amperse ordan yola çıkabilirsiniz.

bu kaynak kablosunu 2 3 kişi daha söyledi 62mm2 kalınlıgında alsam tek kablo işimi görür dagıtıcı ilede ikiye ayırırım. Boşuna stinger felan almaya gerek yok ozmn böyle daha saglam olcak galiba amperi felan tam ceker ozmn.

Kaynak kablosu uygun fiyatlı olduğundan çok tercih ediliyor. Eksi yanları var ama her kaynak kablosu aynı değil, izolasyonu çok ince olanlar ve aşırı kalın olanlar var. Inceler yırtılabiliyor, kalınlarda zor bükülüyor montajda zor oluyor ya da kablo geçirmede. Birde içindeki teller kalın olduğundan teller arası boşluk çok oluyor. 62 mm kaynak kablosu 50mm audio güç kablosuna yakın oluyor gecirgenlik bakımından.

Ben olsam orta kalite 4 veya 5m 0 awg ve dağıtıcı alır elimdeki 4 awg kabloyu da parçalar amfilere girerken kullanırım. 15 20tl ye falan metresi satılıyodu 0 awg nin sahibinden de.

• gecenlerde metresi 30 tlye buldum. Takviye kablosu gibi ama saf bakır tezcan kablo felan yazıyordu.biraz pahalı geldi. Ass gold seri kablo güzel ama piyasada yok aynı şekilde stingerinde adı var piyasada yok internettede yok türk sitelerrinde

• Stinger ı aktepeye sorun onlarda olabilir. Jl 0 awg de kalitelidir berk hifi de var.

Stinger 0 awg kit satan yok sanırım uzun süredir. 3 set getirip satmıştı bir arkadaşım. 220 240 dolara satıldı o da getirmesi zor satışı da uzun sürüyor diye getirmedi bi daha.

• quote:

Stinger ı aktepeye sorun onlarda olabilir. Jl 0 awg de kalitelidir berk hifi de var.

Stinger 0 awg kit satan yok sanırım uzun süredir. 3 set getirip satmıştı bir arkadaşım. 220 240 dolara satıldı o da getirmesi zor satışı da uzun sürüyor diye getirmedi bi daha.

babam sanayiden bir tane bulmuş getirmiş kaynak kablosu 35 mm2 kalınlıgında çok sert :D murat ticeret yazıyor kablo üzerinde resmini çektim ama kamera kötü bende internetten sitesinden baktım. 35mm2 sanırım 2 awg ye denk geliyor. nasıl iş görür mü ?

http://tr.muratticaret.com.tr/Cables-Product/59

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aküden Usb Çıkışı Almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu kadar bana yardımcı olsaydın simdiye cozmustuk isi .p
  • quote:

quote:

Stinger ı aktepeye sorun onlarda olabilir. Jl 0 awg de kalitelidir berk hifi de var.

babam sanayiden bir tane bulmuş getirmiş kaynak kablosu 35 mm2 kalınlıgında çok sert :D murat ticeret yazıyor kablo üzerinde resmini çektim ama kamera kötü bende internetten sitesinden baktım. 35mm2 sanırım 2 awg ye denk geliyor. nasıl iş görür mü ?

Yeter bence 2 awg de o sisteme. Dağıtıcı alıp temiz bi kurulum yapabilirsiniz bence.
    Her sigorta kutusu 2 awg ye uymuyor dikkat edin, bide akü bağlantısında bakır bağlantı kullanırsanız daha da iyi olur.

• quote:

quote:

quote:

Yeter bence 2 awg de o sisteme. Dağıtıcı alıp temiz bi kurulum yapabilirsiniz bence.
    Her sigorta kutusu 2 awg ye uymuyor dikkat edin, bide akü bağlantısında bakır bağlantı kullanırsanız daha da iyi olur.

akü ve sase alıcagım yerlere saf bakır halka seklinde uc aldım. Dagıtıcı alıcam şimdi sigortalı dagıtıcılar var mı ? Birde kaç amper almam gerekiyor ? 72 amper akü var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

akü ve sase alıcagım yerlere saf bakır halka seklinde uc aldım. Dagıtıcı alıcam şimdi sigortalı dagıtıcılar var mı ? Birde kaç amper almam gerekiyor ? 72 amper akü var.

Evet o uç benim bahsettiğimde, bi sürü ismi var tam ne deniyor bilmiyorum.

Her çıkışa ayrı sigorta takılan dağıtıcı var audison da bendeki de ondan sfd41 modeli. Bi aküden hemen 10 cm sonra 250A var bende bi de sfd 41 de takılı olanlar var(150A+80A). Şase de sfd 41 de 2 ayrı kanal var hem şase hem 12v dağıtıcı, kurulum baya temiz oluyo kablo karmaşası da baya az oluyo o sebeple.

Sizin sisteme kaç amper sigorta lazım onu bilmiyorum ama audison amfilerin ikisinin de klavuzunda şu ibare var:" sistem sigortası akü sigortasından % 50 daha yüksek olmalıdır". Benim voce 5.1k da 100A, sr2 de 40A var bende 150 ve 80 kullanıyorum (60 bulamadım 80 aldım)

• bugun 35 mm2 aldıgım kaynak kablosunu çektim . eskiden edison anfi vardı bass lar ozmn kuvvetli çalıyordu. jbl 300.4 ü taktım zayıfladı. sonra kabloyu 4 awg sanıyordum 8 awg cıktı. kabloyu degiştirdim basslar eski haline döndü. demek sorun kablo imiş.
    İletiyi düzenle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.