Şimdi Ara

Amfi RMS güç hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba elimde yamaha rx-v467 bulunmakta. Fakat bu amfinin rms çıkış gücünü bulamıyorum.

    Amfi RMS güç hakkında



    1kHz 0,9% THD 6 ohm. 105 watt yazmakta. Dinamik olarak ise 130 watts göstermekte. Örnek olarak sony str-dh590 amfisi 1khz de 145 watts güç gösterirken 20hz -20 khz de 90 watts rms güç göstermekte.

    Amfi RMS güç hakkında



    amfinin 6ohm 20hz-20khz rms bilgisini (yaklaşık olarak + - 10 watts) nasıl hesaplayabilirim. Bunun bir formulü varmıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Elinizdeki Yamaha'nın RMS gücü teknik spesifikasyonunda zaten yazıyor.


    Eğer istediğiniz 1 kHz'deki değil de 20 Hz-20 kHz'deki gücü (power-bandwidth) ise, bunu 1 kHz'deki değeri üzerinden hesaplamanın bir yolu yoktur.


    Esasında teknik olarak aynı olmaması için bir neden yoktur.

    Ancak özellikle bas frekanslarda besleme devresi zorlandığından ne derece düşüm olacağı amfinin besleme devresinin kalitesine, kapasitesine bağlıdır.

  • Amfinin RMS gücü ile power-bandwidth'ini karıştırıyorsunuz.

    Bu spesifikasyonlarda bahsedilen tüm güç rakamları RMS'dir.


    Ancak RMS güç farklı durumlarda ölçülebilir.

    1. 1 kHz'de
    2. 20 Hz-20 kHz aralığında (power-bandwidth)
    3. Sürekli (continuous)
    4. Anlık


    Ayrıca ölçüm esnasında kaç kanalın çalıştığı ve empedans belirtilmeli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 13 Mart 2022; 11:19:48 >
  • Teşekkürler cavap için. Benim asıl ögrenmek istediğim aşağıdaki hoparlörlerle uyumu. (Ns-555 444 333) Anladığım kadarıyla amfinin gücü fazla yada çok az gelme gibi bir durum söz konusu değil. ?



    NS-333

    Amfi RMS güç hakkında


    Amfi RMS güç hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız ekipman birbiri ile mükemmel uyumlu.


    Ben de yazlık evimde benzer ekipman (Pioneer VSX-520, Yamaha NS-777, NS-444) kullanıyorum.

    Her bakımdan memnunum.


    Yalnız iyi ve güçlü bir subwoofer'a da ihtiyacınız olacak.

  • Sub olarak jbl p100 var memnun değilim. Araştırma içerisindeyim. Klipsch spl-100 / r12sw yada svs 1000 pro düşünmekteyim. 20 m2


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuStaNT

    Sub olarak jbl p100 var memnun değilim. Araştırma içerisindeyim. Klipsch spl-100 / r12sw yada svs 1000 pro düşünmekteyim. 20 m2

    Hocam elinizdeki avr epey giriş seviyesi ve baktığınız hoparlörler güç verdikçe coşan hoparlörler sürmede problem yaşayabilirsiniz, ses tatmin etmeyebilir sürmesi daha kolay hoparlörlere bakın veya amfinizi yükseltmeyi düşünün derim.

    Yukardaki subwooferlardanda svsnin 1000p olan modelini tavsiye ederim hatta portsuz olan bile gayet tight bas verir 20 metrekarede.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şuan için ses seviyesi yeterli fazla bile gelmekte odaya. Sadece 4k atmos vs desteği yok onlarada ihtiyacım yok şuanlık. Projeksiyonda 4k ya geçebilirsem ileride ozaman şart olur. Fakat ses şiddetinde sorunum yok. Svs nin portlusu bütçemi aşıyor. Hiç portsuz yada pasif radyatörlü kullanmadım. Ondan şüpheliyim. 325 watts 20 m2 için çok bile. Amacım orta güçte, kaliteli dual sub tu ama şuan için bütçeme uygun öyle bir seçenek yok piyasada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuStaNT

    Şuan için ses seviyesi yeterli fazla bile gelmekte odaya. Sadece 4k atmos vs desteği yok onlarada ihtiyacım yok şuanlık. Projeksiyonda 4k ya geçebilirsem ileride ozaman şart olur. Fakat ses şiddetinde sorunum yok. Svs nin portlusu bütçemi aşıyor. Hiç portsuz yada pasif radyatörlü kullanmadım. Ondan şüpheliyim. 325 watts 20 m2 için çok bile. Amacım orta güçte, kaliteli dual sub tu ama şuan için bütçeme uygun öyle bir seçenek yok piyasada.

    Ses seviyesi değil hocam aslında sürebilmekti kast ettiğim. Elinde denon rcd m40 var Kef LS50 ye bağladım ses çok çıkıyor ama uzayan baslar mı dersiniz cıstak cıstak tizler mi dersiniz hakkını veremiyor. Hoparlörleri alın duruma göre farklı amfiye geçersiniz ns555i beğenirim özellikle tasarım olarak.
    Subwooferda en önemli şey konumlandırma o belirttiğiniz sublarla zaten iyi bir alt frekans alırsınız. Svsnin portsuzu da işinizi gayet görür klipschfen ziyade bu markaya öncelik verirdim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    105W ile Yamaha NS-555'lerin neden sürülemeyeceğini anlayamadım.

    Yamaha NS-555'ler 88 db/2.83 V/1 m hassasiyeti ile stereo'da 2x30W'lık amfi ile bile rahatlıkla sürülebilir.

    Ev sinemasında da bir sorun çıkmaması gerekir.

    Önemli olan güç değil amfinin tasarımı, besleme devresinin kalitesidir.


    4K'ya geçmek için receiver'ınızı değiştirmenize gerek yok.

    Evet, AV receiver'ınız HDMI 1.4 destekliyor. Ama bir HDMI splitter ile ekranı ayrı, receiver'ı ayrı besleyebilirsiniz.

    Ben kışlık evimde Pioneer SC-LX87 receiver ile bu şekilde 4K sorunsuz izliyorum.


    Atmos'a gelince, yararlı olacağına hiç inanmadım.

    Firmalar mal satmak için böyle yenilikler getiriyor...

    Bugün Atmos çıkarırlar, yarın Palavros çıkarırlar...

    Önemli olan receiver'ınızın Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio desteklemesi.


    Dinleme odanız küçük ve dual sub düşündüğünüze göre aslında kapalı kabin (port'suz) daha iyi bir seçenek olabilir.

    Port'lu subwoofer'lar genellikle kapalı sub'lara göre daha büyük olur.

    Başka bir açıdan bakarsak, port'lu sub'lar maksimum gürültü içindir.

    Kapalı kabinler ise daha doğruluk (accuracy) içindir.


    Teknik açıdan bakıldığında, her hoparlör sisteminin bir hoparlör sistem rezonansı vardır.

    Özellikle subwoofer'larda port'lu kabinin kapalıya göre önemli dezavantajları vardır.


    Port'lu kabinlerde sistem rezonans frekansı altında frekans tepkisi 24 db/octave gibi çok sert bir eğim ile sönümlenir.

    Kapalı kabinlerde bu eğim 12 db/octave gibi daha yumuşak bir eğim olduğundan daha derin frekanslara iner.


    Ayrıca port'lu kabinlerde subwoofer sürücüsünün konisi sistem rezonans frekansının altında kontrolünü kaybeder, bu nedenle genellikle bu frekansın altında bir sub-sonic filtre konur. Bu nedenle en alt frekanslar daha da etkilenir.





  • Belki ileride düşünebilirim ama şuanlık amfi yetmekte. Tabiki ses karekteri değişir iyi bir amfide. Ama bu söylediğiniz bildigim kadarıyla iyi bir stereo amfiyle olacaktık. Surround amfiler ses kalitesinde pek iyi değiller. Tabi bu bahsettiğim belli bir bütçe aralığı için geçerli. Sistemi kullanıyorum şuan öncelik subda. Tek avantaj olarak akustigim iyi dahada geliştireceğim, küçük odada bassın uğultu yapmamasını ümit ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Evet portsuz sublar dediğiniz gibi daha iyi olduğuna dahil bir video izlemiştim bunu gibi ama bu değildi bulamadım. yorumlarda destekliyordu. Benim anlamadığım svs nin en üst modelleri neden portlu. Mesela jl audio böyle değil hep portsuz mühürlü kutu.

    Amfi RMS güç hakkındaCRUTCHFIELDyoutube
    SVS takes a winner of a subwoofer and adds app control, which lets you fine-tune the sub's output for your particular room. The SVS SB-1000 Pro and PB-1000 Pro deliver deep, punchy bass for movies, games and music. SVS PB-1000 Pro: https://www.crutchfield.com/i-rYTVc2MC/p_946PB1KPBA/SVS-PB-1000-Pro-Black-Ash.html SVS SB-1000 Pro: https://www.crutchfield.com/i-rYTVc2MC/p_946SB1KPGB/SVS-SB-1000-Pro-Gloss-Black.html The SVS 1000 Pro series subs are available in a ported (PB-1000 Pro) or sealed (SB-1000 Pro) design. The ported version plays a little lower and might be the best choice if you plan to build a home theater around it. The sealed version is a little tighter, punchier, and could be a little better for music, but that is subjective and dependent upon the room it's in. The point is, SVS makes subs for everyone. The 1000 Pro series really shines by being highly customizable. You can tweak the sound quite effectively using the sub's rear-panel control interface, but for getting it just about perfect you can dive into the SVS app. The app connects with the sub's DSP to give you more subtle adjustments, plus helps you tune the sub to the room it lives in. Crutchfield, America's trusted electronics specialist since 1974, has award-winning customer service, free lifetime tech support, and free shipping on most orders. Shop for all your audio and video needs at Crutchfield.com and sign up for the catalog and email newsletter at http://www.crutchfield.com See more home and car electronics videos on our channel: https://www.youtube.com/user/crutchfieldtv 0:00 Intro 0:27 Woofers 0:50 Amplifier 1:18 Build quality 1:46 Other specs 2:54 Control over the sound 3:27 SB-1000 Pro impressions 4:44 PB-1000 Pro impressions 6:11 Port plugs available 6:37 Grille or no grille 6:59 Which one should I get? 7:31 Recap
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D9fqY0F4WMts%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGOm8vpEGIhBXdGqjZDhvuspvPBGseH3WMgFy


    Dolby atmıs konusuna gelince şuan öyle bir kaynağım yok olsa idi inanın dolby atmos son aşama diyebiliriz. 5.1 ile 7.1 arasında 1 basamak var ise 7.1 le atmos arasında 10 basamak var. Tabiki teknoloji ilerliyecek fakat çevresel seste bunun üzerine basamak zor çıkar. Yanlış hatırlamıyorsam 300 hoparlöre kadar destek var. Bahsetmiş olduğunuz firmalar mal satmak için uydurması söyleminiz bir bakıma doğru. Ama bu şu televizyon altına konulan ince hoparlörün yok duvarlardan sektirerek dolby atmos etkisi yaratacağı fikri tamamen saçmalık bu kule hoparlörlerin üstüne konuşan küçük sürücüler içinde geçerli. Örnek olarak Sony SS-CSE Dolby Atmos Özellikli Hoparlörler şu iki adet küçük hoparlörlerden kendi kule hoparlörü kadar fiyat istemesi gibi. Tabi firmalar kurnazlık peşinde ama bunun teknolojiyle ilgisi bulunmamakta.

    https://www.hepsiburada.com/sony-ss-cse-dolby-atmos-zellikli-hoparlrler-p-HBV00000FJ2SV?magaza=Hepsisony&url_src=ios-product-detail


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız splitterin bilgilerini öğrenebilir miyim? 4K olmadığı için kullanmadığım bir Onkyo AVRm var onu tekrar hayata geçirmeyi planlıyorum.

  • Kaynak olarak Zidoo Z9X kullanıyorum.

    Splitter:

    https://tr.aliexpress.com/item/1005001900616074.html?gatewayAdapt=glo2tur&spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1802qr6ZAE

    Not: Bu sayfada 4 ayrı splitter var benim kullandığım ZY-HS20E. Yani 1. ve en ucuz olan.

    Media player - splitter - TV/AV receiver arasındaki tüm HDMI kablolama Paugge 8K sertifikalı...

    https://urun.n11.com/tv-kablolari/paugge-ultra-sertifikali-8k60hz-4k120hz-hdmi-21-kablo-1m-P470752544


    8K'ya ihtiyacım olmamasına rağmen HDMI kabloyu abartmamın nedeni yazlık evdeki TV'yi 4K ile güncelleyince akla hayale gelmeyecek sorunlarla karşılaşmam... Bu kablolar sorunu çözmüştü. Entepe ithal ediyor ve çok ciddi çalışıyorlar.


    Bu media player ve splitter düzeneğini gerek Pioneer SC-LX87, gerekse Pioneer VSX-520 ile sorunsuz kullanıyorum.

    Her ikisinin de HDMI versiyonu 1.4


    4K Splitter'ın başarısı sanıyorum TV ve media player ile de ilgili.

    Daha önce kullandığım başka ama yine 4K (@60Hz) splitter ve eski media player'ım (Zidoo X9S) ile sorun yaşıyordum.

    Çözünürlük sık sık 4K'dan 1080p'ye düşüyordu. Manuel olarak tekrar 4K yapıyordum. Sanırım bu eski media player'ım ile ilgili idi...





  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    Port'lu subwoofer'ın neden subwoofer olarak tercih edilmemesine dair bir yazı, daha doğrusu bilimsel tez diyebileceğimiz bir metin:

    https://rmsacoustics.nl/papers/whitepaperbassreflex.pdf


    Bu metinde matematik modellemeleri atlayıp metnin geneline odaklanırsak özellikle faz kaymalarını dikkate alıyor.

    Port'lu (bass-reflex) kabinin yaptığı bas hoparlör konisinin arka "-" basıncını da sisteme geri kazandırmaktır.

    Bu basıncı kabin içinde döndürerek faz gecikmesi port'dan çıkarır ve koninin ön basıncına ekler. İki "+" faz birbirini güçlendirir ve sistem rezonans frekansı civarında hassasiyet artar.


    Bu iyi bir şey mi? Pek değil. Maksimum sesi elde edersiniz ama elde ettiğiniz ses faz kayma eklenmiş "bulanık" bir sesdir.


    Bence önemli başka bir konu daha var.

    Hoparlörü kabin içine koyduğunuz zaman kabin içindeki hava koninin aşırı hareketlerini kontrol eden bir faktördür.

    Port'lu kabinlerde sistem rezonans frekansı altında koni kütlesi kabinden "de-kuple" olur. Yani artık açık havada çalışıyor gibidir. Bunun neticesi koni artık elden gitmiş, kendini kaybetmiştir. Aşırı ileri-geri hareketler yapmaya başlar. Bunu önlemek için iyi port'lu subwoofer'larda bir filtre uygulanır.



    Bu olumsuzluklarına rağmen neden bazı firmalar flagship modellerini port'lu çıkarır?

    Bilmiyorum... Belki THX'in yüksek gürültü standartlarına uyabilmek için olabilir.


    Dikkat ederseniz en kaliteli stüdyo kayıt monitörleri kapalı kabindir.

    Buna karşılık bütün sahne hoparlörleri port'ludur. Burada amaç en yüksek hassasiyeti, verimi sağlamaktır.

    Sahne hoparlörleri 50HZ'nin pek altına inmez, ama 50 Hz'yi de duvar yıkabilecek güçte verebilir.

    Neticede bir "quality/quantity" denklemi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 15 Mart 2022; 12:13:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    Kaynak olarak Zidoo Z9X kullanıyorum.

    Splitter:

    https://tr.aliexpress.com/item/1005001900616074.html?gatewayAdapt=glo2tur&spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1802qr6ZAE

    Not: Bu sayfada 4 ayrı splitter var benim kullandığım ZY-HS20E. Yani 1. ve en ucuz olan.

    Media player - splitter - TV/AV receiver arasındaki tüm HDMI kablolama Paugge 8K sertifikalı...

    https://urun.n11.com/tv-kablolari/paugge-ultra-sertifikali-8k60hz-4k120hz-hdmi-21-kablo-1m-P470752544


    8K'ya ihtiyacım olmamasına rağmen HDMI kabloyu abartmamın nedeni yazlık evdeki TV'yi 4K ile güncelleyince akla hayale gelmeyecek sorunlarla karşılaşmam... Bu kablolar sorunu çözmüştü. Entepe ithal ediyor ve çok ciddi çalışıyorlar.


    Bu media player ve splitter düzeneğini gerek Pioneer SC-LX87, gerekse Pioneer VSX-520 ile sorunsuz kullanıyorum.

    Her ikisinin de HDMI versiyonu 1.4


    4K Splitter'ın başarısı sanıyorum TV ve media player ile de ilgili.

    Daha önce kullandığım başka ama yine 4K (@60Hz) splitter ve eski media player'ım (Zidoo X9S) ile sorun yaşıyordum.

    Çözünürlük sık sık 4K'dan 1080p'ye düşüyordu. Manuel olarak tekrar 4K yapıyordum. Sanırım bu eski media player'ım ile ilgili idi...

    Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler. Bir yandan farklı sub arayışında iken bir yandan söyledikleriniz doğrultusunda incelemeler yaptım. Pek seçeneğim yok.

    Dali e-12f 

    Klipsch spl-100

    Svs sb 1000 pro portsuz

    Kef kube 10 portsuz

    Dali pek içime yatmadı. Kef bir zamanlar çok meşhur olan definitife supercube lere benziyor.

    Fakat pek karşılaştırma bulamadım. Yabancı forumlarda ilginçtirki klipsch svs karşılaştırmalarında klipschin daha pozitif olduğu ne bir yorum görebildim nede bir inceleme. Spl 12-15 içinde aynı. Özelliklede pb1000pro ya karşı. Alt sürücü anlamında klipschten uzak durulmasıyla ilgili yorumlar çok var. Marka fanatikliği olduğunuda pek zannetmiyorum. Görünen o ki Svs F/P olarak tepeye yerleşmiş. Kapalı bas kutusuyla pek karşılaştırma yok. Çoğunlukla müzikal için kullanılan bir alt sürücü olduğu belirtilmekteler. Kapalı kutu basın daha keskin ve kararlı olduğu yorumlarda da belli. Alanlar çifter çifter almış. Hatta amazon usa da direk çift satışı var. Söylediğiniz gibi thx in yüksek gürültü standartları olabilir. Kısacası kapalı kutu ben denklerime göre aşırı gürlemem ama doğru sesi veririm demekte. Filmlerde orta büyük odalarda pek tavsiye edilmemekte. Kullanacağım oda küçük olduğundan bu konudan pek tedirgin değilim ama pb1000 di düşünmüyor değilim. Malum fiyatı sub için ayırdığım maliyeti aşmakta. 


    Svs nin satışını yapan mavi hi fi nin ellerinde sb için piano black kalmamış. 100 dolar gibi bir fark var pek değmez ama geleceğini belirttiler. Umarım o zamana kadar doğru kararı vermiş olurum. Tekrar teşekkürler bilgilendirmeleriniz için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.