Şimdi Ara

Androidli Telefonlarda Şarj Sorununa Elle Tutulur Çözüm ;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben çoğu kullanıcının batarya konusunda yaşadığı problemin aynısını yaşayan biri olarak telefondan yavaştan sıkılmaya başlamıştım ki 1 hafta önce SETCPU isimli programla tanıştım. programın çalışma mantığı o kadar akla yatkın ve işe yarar ki alacağınız sonuçlara inanamayacaksınız.

    sahip olduğumuz makineler yüksek işlemci hızlarında çalışmak üzere tasarlanmış, aldığımız tarihteki en yoğun işlemci gücü gerektiren programları çalıştırabilsin diye minimum 600 mhz - 800 - 1000 ve hatta son çıkan işlemcilerde 1200 mhz saat hızlarında çalışan makinelerdir. Ancak bu işlemci gücüne her an ihtiyaç duymayız, İŞTE tam bu noktada SETCPU devreye giriyor.

    Belirlediğiniz profiller çerçevesinde işlemci hızını düşürüp şarjı daha ekonomik kullanmanızı sağlıyor. Örneğin profillerden bir tanesi "ekran kapalı iken" işlemci gücünü ayarlamaya yönelik. Ekranım kapalı iken yüksek işlemci gücüne neden ihtiyaç duyayım?! çekiyorum işlemci hızını 113 mhze, yüzde 90 enerji tasarrufu sağlıyorum.

    Bunun gibi birçok şarta dayalı profil oluşturmanın yanı sıra, temel ve basit olarak telefonum şu şu işlemci hızının arasında çalışsın her koşulda deyip genel bir enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz ;)

    sorusu olan varsa burdan sorabilir, kesinlikle kaçırmamanız gereken bir uygulama. Bugün gece saat 3te şarjım tam doldu, şu an saat 13.40 10 saatte sadece yüzde 5 şarjım gitmiş :))) iyi değil mi ?;)

    buyrun link, dua edeceksiniz :))http://hotfile.com/dl/128335267/9cf3c72/setcpu_2.24-donate.apk.html

    Ekleme: telefonunuzun rootlanmış olması gerekiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 29 Ağustos 2011; 13:41:24 >







  • şarj sorunundan bende çok çekiyorum ya , denemekte fayda var, teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 29 Ağustos 2011; 15:17:30 >
  • teşekkürler deniycem
  • uzun dönemde telefonu ve programı iyice tanıdıktan sonra çok daha verimli sonuçlar alabileceğinizi şimdiden garanti edebilirim ;)
  • bende root yok malesef deneyemeyeceğim fakat cpu kullanımı telefonun çekmesiylede ilgili telefon az çekerse cpu kaliteyi yüksek tutmak için çok çalışır öyle bir durumda konuşma ve mesajlaşma etkilenmez mi acaba
  • Telefona zarar verirmi acaba?
  • şimdi şöyle

    bu program hem underclock (işlemcinin fabrika çıkışı saat hızını düşürmek) hem de overclock (saat hızını arttırmak) için kullanılabiliyor. Düşük hızda çalıştırmanın kesinlikle bir yan etkisi yoktur, yüksek hızda çalıştırmanın ise getirdiği ISI problemi vardır. Isı problemi de laptop işlemcilerindeki gibi ısı zararlı boyuta ulaşmadan işlemci üzerinde bulunan ısı algılayıcıları sayesinde işlemciyi kapatarak aşılır. o yüzden bu anlamda da bir sıkıntı yok.


    @oys14, dediğin doğru ancak bahsettiğin işlemler için zaten 1ghz işlemci gücüne asla ihtiyaç duyulmaz, öyle olsaydı 400 mhz işlemcisi olan telefonlarda bu işlemleri yaparken zorlanırdık ;) ancak webde dolaşma, 3 boyutlu oyun oynama gibi yüksek işlemci gücüne ihtiyaç olan uygulamalarda işlemci hızını yüksek tutmak gerekir.

    yakında optimum ayarları gösteren bir ekran görüntüsü koyacağım, siz de bunları uygulayarak (ya da bunları değiştirerek) kendi ideal ayarlarınıza ulaşabilirsiniz, ancak yükleyenler için EN TEMEL VE EN ETKİLİ ayar şudur:

    programı açın, ilk gelen ekranda Set On BOOT kısmını seçili yapın, scaling kısmı ON DEMAND olsun, min ve max hızları da telefonunuzun genel olarak çalışmasını istediğiniz minimum ve maximum hızları belirleyin, ancak esas burası o kadar da önemli değil şu an için, önemli olan altta anlattığım profiller.

    üstteki sekmelerden "PROFILES" kısmına gelin, ENABLE ve NOTIFICATIONS kısmındaki yerleri işaretleyin, aktif olsun. Hemen altında ADD PROFILE var, ona tıklayın, gelen ekranda

    Profile: Screen OFF
    Max: bu değer size kalmış, ekran kapalı iken bir işlem yapmadığınız için buraya da ufak değerler seçmenizin bir sakıncası yok.
    Min: Olabildiğinde küçük değeri seçin
    Scaling: ondemand
    Priorty: 100 (bu kısım, birden fazla profil ayarı yaptığınızda ve iki profil ayarının da çakıştığı durumlarda hangi profil ayarının aktif olacağını belirler.





  • Su iki programı mutlaka yükleyin: juice defender ve data on demand, sarja cak faydalari var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Su iki programı mutlaka yükleyin: juice defender ve data on demand, sarja cak faydalari var.


    evet bu programlar eğer wireless ve 3g bağlantınızı sürekli açık bırakıyorsanız, sadece ihtiyacınız olduğu zamanlarda açıp kapattığı için batarya süresinde gözle görülür artış sağlıyor ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.