Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
27.785
Cevap
556
Favori
1.823.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11011102110311041105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

Netflix 1080p izlemek için de coreElec mi yüklenmeli o halde bu cihaza?

Evet sart ama arada netflix arada 1080p yide engellemekte bu nedenle eklenti guncelleme beklemek gerekmekte. Netflix mevzuunu aciklarsak, Netflix lisansini Google dan ayri vermekte satmaktadir. Zaten bir tv boxin lisansli olup olmadigini anlamak icin menuden hakkinda kismina bakmaniz lazim. Orada esn lisansi gozukur netflix varsa. Bu lisanli yazilimlar netflix, google chrome cast vs cihaza çakıli oldugundan root atamazsiniz bu cihazlara, zaten root, rom atilsa lisans vs silineceginden cihazin lisansi gidecektir. Lisansi olmayan cihazlarda mobil surumu yuklerseniz 480p kalitede, kodi ve kodi ile ayni olan ama ayri calisan sistem corelec uzerinden netflix 1080p izlenebilir. ANCAK 480p lik mobil surumde fare ozellikli bir kumanda sarttir. Corelec ve kodi uzerindeki 1080p lik netflix ise ne yazikki cok kullanisli degildir. Arayuzu vs zevk vermez, gorsellikten yoksundur. Evdeki diger kullanicilar cocuklar bayanlar bu islerden anlamayanlar cok kolay kullanamaz. Bu yuzden netflix kullanacak arkadaslar netflix lisansli cihazlara yonelmeliler. Hem 4k goruntu hemde gorsellik kullanim kolayligi vs acisindan netflix android tv lisansli yazilimi şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 21 Şubat 2021; 13:25:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkürler hocam, lisanslı cihazlarda da çok seçenek yok..Mi serisi mibox dahil hoşuma gitmedi iade ettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 21 Şubat 2021; 13:39:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dreambox A2 incelemem

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Aynen katiliyorum size. Wife 5 i bosverin wifi 2 nin hizlarini 300 mbs yi bulamiyoruz daha ulkede. Kimi saglayicilar bazi yerlerde ulkenin binde 1 i bile olmayan yerlerde gigabit veriyoruz diyorlar okadar. Bizim cozum ulke ici degil ulke disi olacak amazon teslanin uydularindan adam akilli net alirsak aliriz. Su asamada bence alinacak cihazda yazilim guncelleme islemci gucu vs cok daha onemli. Netflix vs kullanacaklar icinde lisansli apk olan tv box alinmali. illaki Wifi 6 isteyen icinde cozum basit 1gb ethernet cikisina birtane wifi6 router baglarsin tamam al sana wifi6 li cihaz. Zaten wifi teknolojisi miladini dolduruyor, internet icin modem aramanin devri bitmeli artik, gsm firmalarimizda kablolu net saglayicilarimiz gibi ulkeye adam akilli yatirim yapmiyor. Youtubeda ne videolar var adamlar gsm uzerinden ne hizlar goruyor

Alıntıları Göster

Öncelikle bu ülke halkı düşük internet hızlarına razı olduğu ve yaptırım güçlerini bilmediği için bu düşük hızlara mahkum oluyoruz. Diğer yandan belirli bir kesimin gözü açıldı. Yüksek int. hızları için bastırıyor.

Wıfı 6 nın yaygınlaşması daha hızlı olacaktır.

1- Tv box ı G.bit internet i desteklemeyenler için Wıfı 6 hayal olur.

2- ax destekli adaptör fiyatları çok yüksek.

https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-tx3000e-ax3000-wi-fi-6-bluetooth-5-0-pcie-adaptor-p-HBV00000SIMYP?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-ag-modem&isFashion=true&gclid=Cj0KCQiApsiBBhCKARIsAN8o_4j3yFd_anKhrJt8d8SVIq9swdDbao9d5ObVuss7TPdk9p00GNgTXJ8aAtqcEALw_wcB

gsm üzerinden mobil veri kullanmak için daha yüksek ücret isterler.

• Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Tivo Stream 4K yı inceleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: miki

Dreambox A2 incelemem

A4 ile A2 nin karşılaştırması.

https://www.epey.com/medya-oynatici/karsilastir/606194-647930/dreamstar-a4_dreamstar-a2/

Cihaz tv+, BlueTv , puhuTv ve spotify i oynatabiliyor.

KODI 19 , seyirtürk yüklü geliyor.

Mağaza desteği iyi.

2 yıllık IPtv hediyesinde yabancı kanalların olması güzel.

Dikkat çekici özellikler olarak;

USB 3.1 (3.0 a göre performans çok artıryor.)

Dolby Vision, HDR10, HDR10+,HLG HDR formatları

Dolby Digital Plus ve DTS Ses formatları var.

Gönül ister ki montaj da olsa üretici firma sayısı artsın rekabet olsun.

A2 için kullanıcı yorumu yok.

A4 için görüntülerde takılma , kasma şikayetleri var.

Belli ki yazılımın daha oturması gerekecek.

Alpsmartla, Dreamstar ları karşılaştırırsak hangisi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Öncelikle bu ülke halkı düşük internet hızlarına razı olduğu ve yaptırım güçlerini bilmediği için bu düşük hızlara mahkum oluyoruz. Diğer yandan belirli bir kesimin gözü açıldı. Yüksek int. hızları için bastırıyor.

Wıfı 6 nın yaygınlaşması daha hızlı olacaktır.

1- Tv box ı G.bit internet i desteklemeyenler için Wıfı 6 hayal olur.

2- ax destekli adaptör fiyatları çok yüksek.

https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-tx3000e-ax3000-wi-fi-6-bluetooth-5-0-pcie-adaptor-p-HBV00000SIMYP?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-ag-modem&isFashion=true&gclid=Cj0KCQiApsiBBhCKARIsAN8o_4j3yFd_anKhrJt8d8SVIq9swdDbao9d5ObVuss7TPdk9p00GNgTXJ8aAtqcEALw_wcB

gsm üzerinden mobil veri kullanmak için daha yüksek ücret isterler.

Alıntıları Göster

Yaptirim gucu, gigabit internet guzel idealar.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt

Hali hazırda Enigma2 uydu cihazda Kodi üzerinden Netflix 1080P izlenebiliyor ama ben evde olmayınca sorun olduğu için daha basit bir yöntem arıyorum. Bir de Kodi menuleri Text şeklinde olduğu için film dizi vb görselleri olmadan arama yapmak vs zahmetli oluyor.

Önerdiğiniz APK için Android box gerektiğinden, bu gidişle uydu cihazdan vazgeçip mecburen MiBox vb bir çözüme gitmek gerekecek.

Öneri ve bilgilendirme için teşekkürler.

• quote:

Netflix lisansli apksi olmadigi zaman, ne mobil apksi nede corelec kodi secenegi verimli olmuyor. Hele diger aile fertleri icin eziyet oluyor. Tv box ta netflix kullanilacaksa bana gore kesinlikle lisansli cihaz tercih edilmeli. Kendim rahat kullaniyorum ama bayanlar cocuklar vs icin eziyet kodi vs uzerinden kullanilacak netflix. Zaten benim aile fertleri ya salondaki tv nin kendi netflix ini yada oturma odasindaki tivolu eski plazmanin netflixini kullaniyor ugoos uzerinden bir tek ben izliyorum arada. Yani sonuc olarak netflix para verilerek alinan bir hizmet oldugu icin en yuksek kalitede kullanmak lazim. 4k tvde 4k, fullhd tv de full hd. En nefret ettigim mevzuu ise netflix ten uyelik satin aliyorsun ustune kaliteli seyredebilmek icinde netflix in lisans sattigi cihazida alman gerekiyor.

Alıntıları Göster

Hislerime tamamen tercüme olmuş. Özellikle Ev ahalisinin rahat kullanabileceği bir çözüm şart.  

Netflix resmen turnike kurmuş, hem abonelerden para alıyor, hem de sattığı cihaz lisanslarından.  

Gerçekleşmeyecek şeyler değil  .

• quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

Hali hazırda Enigma2 uydu cihazda Kodi üzerinden Netflix 1080P izlenebiliyor ama ben evde olmayınca sorun olduğu için daha basit bir yöntem arıyorum. Bir de Kodi menuleri Text şeklinde olduğu için film dizi vb görselleri olmadan arama yapmak vs zahmetli oluyor.

Önerdiğiniz APK için Android box gerektiğinden, bu gidişle uydu cihazdan vazgeçip mecburen MiBox vb bir çözüme gitmek gerekecek.

Öneri ve bilgilendirme için teşekkürler.

Evet, KODI ve türevlerini kullanmak kolay değil.

Enigma2 den vazgeçmeye gerek yok.

Ayrı bir HDMI portuna tivo stream 4K, MiBox s, Mi stick gibi

tam sertifikalı bir cihaz takarsınız sorun çözülür.

Panel 4K değil ise Mi Stick bile yeterli gelir.

NETFLIX 1080p ve Youtube yeter.

Ayrıca IP tv de olur.

• quote:

Meecool Kd1 in guzel bir incelemesi, altyazi secenegini youtubedan Turkce yaparak seyredebilirsiniz. Kaliteli inceleme yapan birisi abone olup begenirseniz sevinirim. Cihaza gelince cihaz stick bir cihaz ve incelemede de belirtildigi gibi amlogic Y2 islemci ddr4 ve vulcan destegi ile amlogic X3 islemciden daha iyi performans veriyor. Cihaz android tv li ve google sertifikali, netflix sertifikasi yok bu yuzden netflix android tv uygulamasi calismaz ve netflix 4k degildir. Netflix 4k istemeyenler icin iyi bir alternatif olarak gozukuyor. Bu incelemeden sunuda cikardim demekki Y2 islemciye 4gb ddr4 ram takilsa amlogic x4 e yakin bir performans verecek gucte, YOUTUBE inceleme videosunun aciklamalar kismindaki kodu girerek mecool un kendi sitesinden 45 dolara bu cihaz alinabilir. Aliexpresste 275 tl gibi daha ucuz seceneklerde var gordugum kadariyla
    Bence suan vergi kargo hesap edilmeden 300 Tl civari bir fiyatla alinabilecek en iyi cihaz.

DDR4 ramli Beelink GT1 mini-2 ve ugoos X3 ün performansı daha yüksek.

Y2 uzantılı bu cihazın performansının yüksek olmasının 2 nedeni var.

-Android Tv OS 10Q

-HDMI kablosu olmadan doğrudan USB portuna takılması.

İlginç bir şekilde MiStick te uzatma kablosu kullanılınca anten görevi görüyor ve

internet hızını arttırıyor. Fakat cihazın kendi hızı artmıyor.

Dürüst davranıp Dreamstar A4 teki gibi NETFLIX butonu koymamışlar.

DDR4 ram li bir ürün için çok iyi fiyatı var. F/P ürünü.

Mobil kullanıma uygun.

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt

Enigma2 den vazgeçme nedeni HDMI port yetersizliği. TV üstündeki 3 HDMI da dolu. Cihazları tak çıkar yapmak da hem zor hem de portu yakma riski var.

Bu yüzden ya enigma2 yerine Hybrid ve Netflix 1080P gösteren cihaz olacak ki henüz yok ya da enigma2'yi devre dışı bırakıp kaliteli bir Android cihaz alacağım. Zaten bu kısıtlar yüzünden bu kadar zamandır en uygun çözüm için forumları, youtube videolarını tırmalıyorum.  

• dasarum D kullanıcısına yanıt

• quote:

Gerçekleşmeyecek şeyler değil  .

insallah gerceklesir diyelim o zaman. Gerceklesse de keske mahcup olsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 22 Şubat 2021; 17:26:13 >
  • quote:

DDR4 ramli Beelink GT1 mini-2 ve ugoos X3 ün performansı daha yüksek.

Y2 uzantılı bu cihazın performansının yüksek olmasının 2 nedeni var.

-Android Tv OS 10Q

-HDMI kablosu olmadan doğrudan USB portuna takılması.

İlginç bir şekilde MiStick te uzatma kablosu kullanılınca anten görevi görüyor ve

internet hızını arttırıyor. Fakat cihazın kendi hızı artmıyor.

Dürüst davranıp Dreamstar A4 teki gibi NETFLIX butonu koymamışlar.

DDR4 ram li bir ürün için çok iyi fiyatı var. F/P ürünü.

Mobil kullanıma uygun.

Alıntıları Göster

Antutu puani s905x4 islemcili meecool km6 ile ayni, 2gb ram ile bu stick 85 500 antutu aliyorsa 4gb ram ile 100 bine yakin bir puan alir. Vulcan destegide var. Ayrica inceleme videosunda x3 ten daha akici gecisler oldugu ve video oynattigi ifade edilmis. Bu veriler Y2 islemcinin X3 ten daha guclu oldugu x4 e yakin bir performans sagladigini gosteriyor. Y2 vulkan destegi ddr4 ram ve android 10 ile baya iyi duzeylere cikiyor gibi performansta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 22 Şubat 2021; 17:44:11 >

Puanı 2 Gb ram li KM6 klasik e e yaklaşıyor.

Deluxe modelinin antutusu daha yüksek.

DDR4 ram li Belink GT1 mini-2 ve Ugoos X3 ün de puanları bu seviyelerde.

Burada DDR4 ram farkına vurgu yaptım.

NETFLIX yüksek çözünürlük aramayanlar için çok uygun bir cihaz.

Kötümser olmaya gerek yok.

Halk gittikçe biliçleniyor,

beklentileri artıyor.  

• Kodi ye tek tek eklentu yuklemek yerine bu bacup ile basitce kodiye bir cok eklentiyi ugrasmadan kurabilirsiniz. Youtube videsounun alt yazi kismini turkce secerek izleyebilirsiniz.

• quote:

Maalesef olmadı. İlk ürünü (Alfais kumandalı) alıp denedim. Renklerde, görüntüde kaymalar, zaman zaman portlar arasında geçiş yaparken takılmalar yaşayınca iade ettim. Zaten yurt dışı forumlarda da bu cihazlarla ilgili sıkıntılar hatta port yanmasına kadar giden şikayetler var.

• 
Sayfa: önceki 11011102110311041105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.