Autodesk'in android işletim sistemine sahip telefonlar veya tabletler için geliştirdiği autocad ws isimli program, tüm çizimlerinizi yanınızda taşımanıza ve ana komutlarla çizim yapmanıza olanak tanıyor.
programın kullanılışı;
android marketten autocad ws programını indiriyoruz ve bir hesap oluşturuyoruz. zaten gmail hesabınız varsa oturum aç diyerek giriş yapıyorsunuz. burada internet bağlantısı olması gerekli. örnek olarak 2 adet çizim telefonunuza yükleniyor. daha sonra isterseniz hafıza kartına atıp oradan da çizim açabilirsiniz.
ama işleyiş şu şekilde; açtığınız hesabınızla autocadws.com'un server'ında bir klasör açmış oluyosunuz. buraya hem cepten hem bilgisayardan ulaşarak çizimlerinizi bu server'a yüklemeniz gerekiyor. eğer ki bir çizimi bilgisayardan server'a yüklediyseniz, cep telefonundan oturum açıp senkronizasyon tuşuna bastığınızda çiziminiz görüntülenecektir. ama internet bağlantısı kesildiğinde çiziminizi cepten açamıyorsunuz.
ama hafıza kartına attığınız bir resmi ilk açışınızda internet bağlantısı varsa görüntüleniyor ve daha sonra internet bağlantınız olmasa da çizimi açabiliyorsunuz, denedim. bilgisayardan autocadws.com adresine yüklediğim resimler internet bağlantısı olmadığında açılmıyor ama hafıza kartına attığım resimleri internet bağlantısı olmasa da açıp çizim yapabiliyorum. gerçi bana sadece gösterimi olsa bile yetiyor zaten. ama dediğim gibi hafıza kartından açarken sadece ilk açışta internet bağlantısı olması gerekiyor, sonrasında çizim telefonunuzda kalıyor bağlantı olmasa da istediğinizde açıyorsunuz telefondan.
programda layer'lar bile var. autocad her şeyi düşünmüş gibi. paftalarla kağıtlarla uğraşmadan birimler arası işleyişde çok faydası oluyor.
benim android sürümüm 2.1 olmasına rağmen gayet sağlıklı çalışıyor. bende multi touch yok ama multi touch olan telefonlarda çok daha keyifli.
galaxy s ile denedim ama performans yerlerde. online olayı da çok anlamsız geldi bana..
şantiye ortamında elimde pafta gezdirmeyeyim tabletten veya akıllı telefondan bakayım tatmin olayım diyorsanız dwg uzantıları ile bu mümkün değil !..
tüm çizimlerinizi pdf e dönüştürebilen bir yazılım daha çok işinizi görecektir. pdf çok daha rahat açılıyor.
hafıza kartı yerine usb flash belleğe atsak yine görürmü acaba. flash belleğe attığım planları arazide görmek ve ölçü almak istiyorum çünkü...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme