Şimdi Ara

Android Q, sistem genelinde karanlık mod özelliği ile gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Son dönemin popüler özelliği karanlık mod gün geçtikçe firmaların ilgi odağı haline gelmeye başladı. Bu firmalardan biride Google. Gözleri daha az yorduğu ve pil tasarrufu sağladığı için Google da YouTube, Google Play Oyunlar, Mesajlar vb. uygulamalarına karanlık mod desteği sunmuştu. Ancak Android işletim sisteminin tamamında devreye girmesi hala sağlanamadı.

    Google çalışanı sızdırdı


    Android P ile birlikte gelmesi beklenen özellik ertelenmişti. Bazı akıllı telefon üreticileri özelleştirmeler ile bu desteği hali hazırda veriyorlar ama Android’in dahili özellikleri arasında karanlık mod maalesef bulunmuyor. Bir Google çalışanının yazısında bu durumun Android Q ile sonlandırılacağı öğrenildi. Chrome tarafında çalışan Lukas Zbylut’un yazısı şu şekilde;


    “Q ekibi tüm ön yüklü uygulamaların karanlık modu desteklemesini istiyor. Karanlık modu başarılı bir şekilde piyasaya sürebilmemiz için arayüz elementlerini Mayıs 2019’a kadar koyu temalı hale getirmemiz gerek.”


    Ayrıca Bkz.Bu telefon farklı | Gizlilik modu var

    Yazıdan anlaşılacağı üzere Android işletim sistemine ek olarak telefonlarda ön yüklü gelen uygulamaların tamamı karanlık modu destekleyecek. Böylece sistem genelinde etkinleştirilebilen daha kullanışlı bir özellik sunulmuş olacak. Mayıs 2019’a tarih verilmesi de Google I/O 2019 etkinliğinde Android Q sürümünü göreceğimizin sinyalleri olarak belirtilmiş.








  • Yeter be senelerdir dark mod haberi. Elimde ki lumia 540 da bile dark mod var.

  • Windows phonede 2012de vardı ve harika görünüyordu estetikti. Android hala emekliyor.
  • Eğer işletim sistemi bize telefon gece modunda diye bilgi verirse bizde uygulamayı direkt gece modunda açarız.

    DH uygulaması için konuşuyorum tabii.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • demek microsoftun yıllardır lider konumda olmasının sebepsiz değilmiş.

  • Yani çok zor şeyler değil bunlar, isteseler P'ye de getirebilirler ama önümüzdeki sene androide ne özellik getirecekler onlarda haklı :)

  • Lineage OS'da zaten mevcut kaç sürümdür.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ics ye dönecek yani ???

  • Her yıl yeni işletim sistemi çıkması, daha beter oldu. Tamamlanmamış sistemleri her yıl piyasaya sürer oldular. Bu sene olmadı mı seneye süreriz diye firma içinde konuşuluyordur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.