Şimdi Ara

Android'den iOS'a Geçiş ve Yorumlar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tnr1972

İki farkı platformu kullanma deneyiminden sonra , zamanla kendin daha iyi yorumlarsın.
    Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

iPhone 4 den beri Apple kullanıcısıyım. ama arada android kaçamakları yapıyorum. ve bana göre net olmadığını anlıyorum. En fazla kullanıdığım android cihaz 1-2 aydır . Takılma ve reset sorunlarına katılıyorum.

Bu konu kişiden kişiye değişen zevkler , önemsenen ihtiyaçlar meselesi . Ona buna tu kaka demek saçmalık çocukça :)

Özellikle iPhone 6 Plus da Apple pil dayanma konusunda kendini aşmış . iPhone 6 da fena değil . Gerçekten çok iyi oldu. Birde 5 ve 5s deki 3G ile pil kullanım sürelerini görseydin .

Bak sana ihtiyaçlar zevkler konusunda bir örnek vereyim. Ondan önce şunu söyleyeyim Apple 32 gb modeli kaldırdı . Büyük çakallık . Aslında başka bir şey yazardım da boşver .
    Adam alır bi dahili 32 gb lık Note 4 vb. marka takar bilmem kaç bir hafıza kartı çok daha ucuza ... Misal ...

Apple donanım , yazılım olsun gıdım gıdım verir :) . Vardır belki bilgin . Zamanla anlarsın zaten.
    Jb basit tir. Bambaşka sınırsız bir dünya bir nevi. Jb sizde en tepe noktası kalite uygulama, oyun dünyası .
    Uzun konu , başlığında uzun konu zaten :)

Avm deki çalışan sallamış . Üretim bantınamı girmiş. :) . Neye göre söylüyor ? Sorsaydın bi :) 7.1 mm kalınlıktaki telefondan bahsediyoruz. Bana göre tahminim videolar , yorumlar vs . diğer markalara göre kasa daha zayıf. Özellikle ses açma - kapama bölgesi. Tabii bu kasa en ufak basınçda yamuluyor anlamına gelmez . Şüphesiz birçok test den geçiyorlar piyasaya sunmadan.
    Ben iPhone 5s deyim halen .
    Alınası cihaz bence plus dır da , alışık değiliz büyük ekran telefona :)

Valla üşenmeden bir bir okudum detaylı ve açıklayıcı olmuş herşey :) android e kaçamak yapıyorum demişsin ben o kaçamakları yapmayacağım çünkü gerçekten bıkkınlık veriyor " adamlar rehberime 5 sn sonra giriyor komuttan sonra" varmı böyle bi olay imkanı olsa ıı ııhh bugün havamda değilim rehbere girmeyeceğim dicek haha :) o arkadaşa açıkcası sormadım üretim sahasınaöı girmiş diye ama youtubede bi kanaldada böyle bir söylenti vardı tabi sonunda ACABA ? Deniyordu :) kısacası kimse ne olduğunu bilmiyor takii üreticiler dışında :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    iPhone 15 Pro Max 256 GB Titanyum Mavi
    iPhone 14 Pro Max 256 GB Mor

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Muhterem kardeşimiz doğru yolu bulmuş. Hoşgeldin aramıza..

Ağzına sağlık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrec6

quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Muhterem kardeşimiz doğru yolu bulmuş. Hoşgeldin aramıza..

Ağzına sağlık :)

Eyvallah

Hocam android de ram şişmesi oluyor arada res atmak istiyor
    Custom rom root işlerine girmeden duramazsın o hız çok güzel oluyor ama en fazla bir ayda formatlaman(wipe) gerekir çok fazla hata oluşuyor
    Şarj düzenli gitmiyor yani tahmin edemiyorsun kafasına göre içiyor şarjı
    Telefona kurduğun her program telefonda kirlilik yapıyor her yere gereksiz dosya oluşturuyor kafasına göre arka planda çalışabiliyor
    Uygulamalar tam performans çalışmıyor ve en popüler uygulamalarda bile android cihazlarda sorun çıkabiliyor(snapchat facebook twitter bile)
    Android lerde uygulama grafikleri hep daha kalitesiz

İphone evet kısıtlı fakat telefonda sizi herhangi bi süpriz beklemiyo kafam rahat kullanıyorum 3-5 eksiklik te tolere edilebilir bu yüzden

Bu yazdılarımı genel tecrübelerime dayanarak söylüyorum yanlış varsa düzeltebilirsiniz yazılımsal sıkıntılar özellikle samsung cihazlarda çok sinir bozucu oluyor sony, htc, ve ig daha akıcı gibi duruyor

Şunu da ekliyeyim iphone da çatır çutur kullanma diye bişey var yani en ağır oyunu oynarken home tusuna basıp anında kameradan foto cekip birisini arayıp oyuna devam edebiliyorsunuz android ne yazık ki nexus vs stock android olan cihazlar haricinde bu şekilde akıcı olamıyor

Umarım az çok fikir verebilmişimdir he sorucak olursanız niye senelerce android kullandın diye, ekran boyutu derim küçük ekran kullanmayı sevmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Makaroncu

4 senedir sıkı android kullanıcısıudım galaxy s ve s3 2şer sene kullandım şu an iphone 6 ya geçtim

Hocam android de ram şişmesi oluyor arada res atmak istiyor
    Custom rom root işlerine girmeden duramazsın o hız çok güzel oluyor ama en fazla bir ayda formatlaman(wipe) gerekir çok fazla hata oluşuyor
    Şarj düzenli gitmiyor yani tahmin edemiyorsun kafasına göre içiyor şarjı
    Telefona kurduğun her program telefonda kirlilik yapıyor her yere gereksiz dosya oluşturuyor kafasına göre arka planda çalışabiliyor
    Uygulamalar tam performans çalışmıyor ve en popüler uygulamalarda bile android cihazlarda sorun çıkabiliyor(snapchat facebook twitter bile)
    Android lerde uygulama grafikleri hep daha kalitesiz

İphone evet kısıtlı fakat telefonda sizi herhangi bi süpriz beklemiyo kafam rahat kullanıyorum 3-5 eksiklik te tolere edilebilir bu yüzden

Bu yazdılarımı genel tecrübelerime dayanarak söylüyorum yanlış varsa düzeltebilirsiniz yazılımsal sıkıntılar özellikle samsung cihazlarda çok sinir bozucu oluyor sony, htc, ve ig daha akıcı gibi duruyor

Şunu da ekliyeyim iphone da çatır çutur kullanma diye bişey var yani en ağır oyunu oynarken home tusuna basıp anında kameradan foto cekip birisini arayıp oyuna devam edebiliyorsunuz android ne yazık ki nexus vs stock android olan cihazlar haricinde bu şekilde akıcı olamıyor

Umarım az çok fikir verebilmişimdir he sorucak olursanız niye senelerce android kullandın diye, ekran boyutu derim küçük ekran kullanmayı sevmiyorum

Ağzına sağlık herşeyi doğrusu ile özetlemişsin şişme problemi o şu bu zaten bıkkınlık vermişti doğru yolu bulduk sonunda :)) ve iOS dan android e geçmeyi planlayan üyeler mevcut acaba diyorumki ileride geçtikten sonra acaba o yaptıkları hatayı görebileceklermi başlarını vuracaklarmı taşlara :))

• Ben suan s4 kullaniyorum.iphone 6 siparisi verdim.3 den 5 e kadar tum serileri kullandim 5s almadim da samsung a ksydim s4 aldim. Sıkıntım yok cihaz 1 yıllık cihaz bile degil ama suan iphone gibi stabil seri ama 1 yil sonra ne olacagini bikemiyorum ama 2 yil sonra kesinlikle kullanamiyacagimi biliyorum ama suan elimde iphone 5 olsaydi 2 sene sonra dahi cok stabil olmasada androidden daha iyi kullanacagimi biliyorum.

Android ilk 2 sene iyi ama ios ilk 2 seneden sonra bi 2 sene daha iyi.

Uzun vadade kullanilacaksa iphone hersene veya 2 sene de bir yenilerim derseniz androidli bir telefon.

Nuxus kullanan arkadaslarim da var ben sahsen kullanmadim ama elime alip defalarca kurcaladim onlar daha bi farkli güncelleme hemen geliyor stabilte filan ama ios kadar da degil.

• sipariş vererek emin ol en iyisini yapmışsın :) memnun olacaksın plus gerçekten şarj olarak gayet tatminkar korkum şu yöndeydi arkadaşlarımın 5s i vs var adamı ne zaman görsem telefon şarjda :D adam o kadar parayı şarj aletinemi telefonamı verdi bilemiodum dalga geçer dururdum şimdi bizde iPhone aldık korkarak ki yorumları okudum o doğrultuda anladımki gayet düzelmiş şarj konusu işin özü samsung dediğin gibi ilk zamanlarda iyi de sonrada doluyo ağırlaşıyo vs o yüzden güvenemeyiz sonuç iOS Al mutlu ol :))
  • emrec6 kullanıcısına yanıt
    Ben 6 aldim plus cok buyuk oldugu icin sarj sıkıntı olmaz bir günü her turlu cikarir ben de cikmasada priz is yerinde de masamda.

Orijinalden alıntı: Anaxımen Sokrates

Arka cepte bükülebiliyor.Dikkatli olmak lazım.

sen cihaza 3000 lira ver arka cepte muhafaza et :D aklından sorunları olmalı o arkadaşın bence ;)
  • iOS 9 ile birlikte androidden ios'a ve ios'dan androide geçmek artık daha kolay oldu. Bunun için geliştirilen bir uygulama ile telefonunuzdaki verileri tek dokunuşla wifi üzerinden aktarabiliyorsunuz. Ayrıntılar burdaki yazıda anlatılmış.

Android'den iOS'a geçiş

Dedim şuna birkaç program yükleyeyim.An itibari ile virüs yemiş Nexsus 4,birilerini aramasın yada kendi kendine mobil veri kullanmasın diye kapatılmış bir vaziyette.Çok şükür ki birkaç gündür fazla telefon ihtiyacım yok.Bugün yarın koşup bir bayiye İp6 ile kaldığım yoldan devam edeceğim.

O android , o storeyi düzeltmediği sürece , İphone her zaman premium olarak kalacak.Bir BB ye güveniyordum,onlarda android sevdasına düştüler,yakında da batarlar.

Özgürlükmüş,özgürlüğü batsın!

Not:Yüklediğim program birkaç duvar kağıdı idi,ötesi değil.

Not2:Note,Note 2,Note 3,Nexus 4 kullandığım android cihazlar.Bunların hiçbirinde ne kasma ne de donma yaşadım.Her zaman kapasite dolu oldu bu cihazlar da.Özellikle Note 3 de çok fazla oyun oynadım.Lakin yukarıda belirttiğim virüs meselesinden dolayı fazlaca uygulama yüklemedim cihazlara.Eh işte en son yüklediğim de başıma gelmeyen kalmadı.Az önce hiç tanımadığım bi adam beni aradı,hayırdır kimi aramıştın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 19 Ekim 2015; 11:41:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ios'a geçtim evet hatta evde bir tane de LG G4 var LG kullanırken daha mutlu oluyorum.

iPhone 6'nın çözünürlüğü yeterli fakat G4 çok daha başka gösteriyor.

3G açmak için bir kısayol dahi yok. Hesap makinesi için kısayol var ama 3G mobil veri için yok.

Müzik işini VLP isimli programla bir nebze olsun çözdüm. Hatta bilgisayar açık olduğu zaman mp3'leri indirip iTunes üzerinden telefona atıyorum. (Beni kınadığınızı duyar gibiyim müzikte ısrarla korsan diyorum bende ) Ayrıca iPhone buna nasıl müsade ediyor bende anlamıyorum.

Dosya yöneticisi yok karşıya WhatsApp'la olsun ya da Bluetooth olsun kesinlikle müzik gönderemiyorsun anlamıyorsun

Yine tez yazanlar bilir makale falan almak göndermek işkence ama burda da sağ olsun E - Posta bir nebze olsun işi yapıyor.

Bunun gibi küçük ama bence önemi büyük sorunlar olmasa iPhone çok çok daha güzel bir telefon olur. Evet nerdeyse hep eksiklerini yazdım ama böyle bir sistemde insan bu eksikleri yaşamak istemiyor.

Kamera, telefon performansı, yazılım vs değinmeme gerek yok. Tek sıkıntı İos 9'un birazcık sıkıntı çıkarması.

Velhasıl kelam Android'i seviyorum ama bir 3-3,5 yıl iP6 ile geçecek gibi. Siri'si yeter!!!

Edit : Android tarafında S3, Note 2 birazda S4 şimdi de kendimin olmamasına rağmen G4 kullanmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 19 Ekim 2015; 11:56:50 >

• >android
    >samsung

birini seçin.

samsungdaki iğrenç deneyimlerden androide laf atmak saçma ben iphone 3Gden beri kullanıyorum fakat android kasıyor , ram sorunlu demek ip4s kullanıp ios 9 kasıyor demeye benzer.HTC one m8 androiddeki iphone deneyimi gibi .tercih meselesi ben iphone seviyorum misal . Küçük şeyler (whatsapp quick reply ) gibi benim için 3gbramdan önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

Ios'a geçtim evet hatta evde bir tane de LG G4 var LG kullanırken daha mutlu oluyorum.

iPhone 6'nın çözünürlüğü yeterli fakat G4 çok daha başka gösteriyor.

3G açmak için bir kısayol dahi yok. Hesap makinesi için kısayol var ama 3G mobil veri için yok.

Müzik işini VLP isimli programla bir nebze olsun çözdüm. Hatta bilgisayar açık olduğu zaman mp3'leri indirip iTunes üzerinden telefona atıyorum. (Beni kınadığınızı duyar gibiyim müzikte ısrarla korsan diyorum bende ) Ayrıca iPhone buna nasıl müsade ediyor bende anlamıyorum.

Dosya yöneticisi yok karşıya WhatsApp'la olsun ya da Bluetooth olsun kesinlikle müzik gönderemiyorsun anlamıyorsun

Yine tez yazanlar bilir makale falan almak göndermek işkence ama burda da sağ olsun E - Posta bir nebze olsun işi yapıyor.

Bunun gibi küçük ama bence önemi büyük sorunlar olmasa iPhone çok çok daha güzel bir telefon olur. Evet nerdeyse hep eksiklerini yazdım ama böyle bir sistemde insan bu eksikleri yaşamak istemiyor.

Kamera, telefon performansı, yazılım vs değinmeme gerek yok. Tek sıkıntı İos 9'un birazcık sıkıntı çıkarması.

Velhasıl kelam Android'i seviyorum ama bir 3-3,5 yıl iP6 ile geçecek gibi. Siri'si yeter!!!

Edit : Android tarafında S3, Note 2 birazda S4 şimdi de kendimin olmamasına rağmen G4 kullanmaktayım.

biraz araştırma eksikliği var. whatsapptan müzikte ,videoda gönderebiliyorum. 3 parti müzik programları şarkıyı indirdiğin yerden whatsapp api üzerinden açıyor çoğu.

;)

• Nasıl yani şuan bir iphone 6s plus sahibi whatsapp uzerinden sevgilisine muzik atamiyor mu? Bende ios a gecmeyi dusunuyorum androidden sıkıldım ancak bu fazla

Orijinalden alıntı: Opricnik

>android
    >samsung

birini seçin.

samsungdaki iğrenç deneyimlerden androide laf atmak saçma ben iphone 3Gden beri kullanıyorum fakat android kasıyor , ram sorunlu demek ip4s kullanıp ios 9 kasıyor demeye benzer.HTC one m8 androiddeki iphone deneyimi gibi .tercih meselesi ben iphone seviyorum misal . Küçük şeyler (whatsapp quick reply ) gibi benim için 3gbramdan önemli

Söylediğiniz hızlı cevabın üstten, alttan, pop-up şeklinde olanı, kilit ekranında olanı vb. her türlüsü Android'de mevcut. Hepsinin uygulaması ya da ayarı var. Apple tarafında uygulama ile telefona ek fonksiyon pek kazandırılamıyor. Apple ne verirse o.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam bende 1 aydır ios kullanıyorum yıllardır android kullanıyordum cihazla çabuk alışan biriyimdir ama yemin ederim hala daha alışamadım iosa bu müzik atamama gibi bir çok şey var androide göre insan kendini kısıtlı hissediyor ha hakkını yemeyeyim süper cihaz kaliteyi hissediyorsun elinde
  • Valla ikisini de fazlaca kullandım.bence ikiside bir yerden sonra sıkıyor.Paranız varsa 2 senede bir değişiklik iyi oluyor. İphone sıkıcı bir telefon ama sorun daha az. Bazen çok çaresiz oluyorsun gerçi. Dosya açması felan sorun . Androidte bu yok. Her türlü hersyei açıyor valla. Eskiden appler çok kalitesizdi şimdi aynı sayılır. Bunun dışında bataryaları sıkıntı android kanadında. Neyin nasıl bittiğini anlamıyoruz.

G4 bugünlerde 1200 seviyesinde
    İphone 6lar 3000 lerde

Bu dereden ciddi fiyat farkllarina değmez bence. İphone daha iyi cihaz ama aradaki rakam ciddi gereksiz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.