Şimdi Ara

Android Auto'da kapsamlı güncelleme: Taze görünüm ve yeni özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Android Auto'da kapsamlı güncelleme: Taze görünüm ve yeni özellikler
    Google, Android Auto için araç içi deneyimi önemli ölçüde geliştiren kapsamlı bir güncelleme paketi duyurdu. Şirket, dünya genelinde 250 milyondan fazla Android Auto uyumlu araç bulunduğunu açıklarken, yeni özelliklerin hem tasarım hem de işlevsellik açısından ciddi bir dönüşüm sunduğunu belirtti.

Güncellemenin merkezinde Android Auto’nun tamamen yenilenen tasarımı yer alıyor. Bu değişim; daha modern, daha kişiselleştirilebilir ve farklı ekran tiplerine uyum sağlayacak şekilde geliştirilmiş bir arayüz getiriyor. Google, sistemin artık Mini’nin yuvarlak ekranlarından geniş panoramik bilgi-eğlence panellerine kadar her yapıda daha uyumlu görüneceğini vurguluyor.

Android Auto’daki yenilikler

• Yeni Material 3 Expressive tasarım dili

• Widget desteği (hava durumu, fotoğraflar, kişiler, kısayollar vb.)

• Uçtan uca Google Haritalar ile tam ekran navigasyon

• Geliştirilmiş navigasyon deneyimi

• Park halindeyken yüksek çözünürlüklü YouTube video desteği

• Araç hareket edince video durup sesin devam etmesi

• Dolby Atmos destekli ses deneyimi

• Spotify ve YouTube Music için yenilenmiş arayüzler

Bu güncellemeler, Android Auto’yu sadece bir telefon yansıtma sistemi olmaktan çıkarıp daha kişisel ve entegre bir araç içi platform haline getirmeyi hedefliyor. Özellikle widget yapısı ve yeni tasarım dili, sürücünün sürüş sırasında ihtiyaç duyduğu bilgilere daha hızlı ulaşmasını amaçlıyor.

Ayrıca Bkz.XPeng GX’te bir ilk: Sektörün ilk batarya güvenlik çipi kullanılıyor

Google ayrıca araçlara gömülü çalışan entegre Google sistemi için de önemli yenilikler açıkladı. Burada yapay zekâ destekli Gemini entegrasyonu öne çıkıyor. Sistem artık sürücünün araçla ilgili sorularını daha doğal bir şekilde yanıtlayabiliyor ve günlük kullanım senaryolarını daha akıllı hale getiriyor.

Google entegrasyonu tarafındaki yenilikler

• Gemini yapay zekâ asistanı entegrasyonu

• Araç özelinde sorulara yanıt verebilme (gösterge ışıkları, bagaj kapasitesi vb.)

• Zoom gibi toplantı uygulamalarının eklenmesi

• Video ve ses arasında kesintisiz geçiş

• Geliştirilmiş medya uygulamaları deneyimi

• Google Haritalar için canlı şerit yönlendirme

Harita tarafındaki en dikkat çekici özellik olan canlı şerit yönlendirme, aracın ön kamerasını kullanarak sürücünün hangi şeritte olduğunu tespit ediyor ve gerçek zamanlı yönlendirme sağlıyor. Bu sayede özellikle yoğun otoyol çıkışlarında daha hassas navigasyon sunulması hedefleniyor.

Kaynak:https://blog.google/products-and-platforms/platforms/android/android-in-cars-updates/

• Mini gibi standart dışı ekranlarda daha uyumlu çalışması çok önemli bir şey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Android Auto'da kapsamlı güncelleme: Taze görünüm ve yeni özellikler

navigasyon ekranını şu şekilde kullanan biri görsem yerimde duramam. bana şunu anımsatıyor Android Auto'da kapsamlı güncelleme: Taze görünüm ve yeni özellikler 

• Google asistanlardan Gemini seçtim. Müzik dinlemek için USB mi taktım. Usb de bulunan bir parçayı çalmasını istediğimde usb ye erişemiyorum istersen usb den nasıl müzik dinleyebileceğini anlatabilirim diyor. Gemini usb ye gerçeken erişemiyor mu yoksa ben mi hatalı bir işlem yapıyorum?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.