Şimdi Ara

Android Ana Konu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
16.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, Avrupa'dan alıyorum cep telefonlarımı. Burada çok pahalı. 300-400 lira farkla temin edebilecekken fazla para vermek istemiyorum. Zaten HTCler çok da arıza yapmıyor. Ama yine de 2 yıl garantili oluyor tabii.
  • nedense heronun altındaki eğim bana cekici geldi kullanım kolaylığı yüz yapısına uygunluğuda cabası tercih meselesi. ancak ön kamera bencede en büyük eksikliği. android market kullanıcılarına aşağıda kullandığım programları veriyorum kolaylık olması adına;

Wifi analyzer - wifi lerin yayın kanllarını veriyor...
    Wall swich - otomatik wallpaper değişrime programı ( bellirlediğiniz zaman aralıklarında )
    ttn service - dijital speed in sesli uyarıları için gerekli program
    tunewiki - kesinlikle olması gereken music oynatıcı ( şarkıyla senkronize sözleri aynı anda ekrana getiriyor türkçe şarkılar dahil )
    Vtap - internet video arama programı çok kullanışlı
    Task menager - bildiğiniz gibi
    Spb tv - online tv uygulaması. benim önceki sybianda crac i vardı full izliyordum( trt leri ) bunda maaalesef 4-5 kanlla sınırlı
    Shazam - 10 saniye şarkıyı kaydet, kime ait olduğunu bulsun
    Quickuninstal - program kaldırma
    Qik - çektiğiniz video anında qik sitesiyle beraber facebookta
    Power maneger - pil programı
    Printershare - telefondaki dosyaları internet üzerinden print edin.
    Pkt ebuypicsay - ebay da arama vs...
    Phonebook - buda rehber programı çok memnunum ben.
    Pdf viewer - malumunuz
    Number saver - arama esnasında karşı tarafın söylediği herhangi bir numarayı ( tel banka hesap no vs..) sesi diafona alarak rahatca kaydetmenize yarayan uyguklama. benden 5 yıldız...
    Nswplayer- video, mp3 ve jpeg hesi bir arada
    My tracks - google maps üzerinden track lar oluşturabileceğiniz güzel bir uygulama. androiturkiyede açıklama mevcut.
    Misical lite - çeşitli müzik aletleri çalma. piyanosu bomba...
    music search - ara dinle indir. türkçe şarkılar dahil.
    meridian player - '' laconf '' bahsettiği altyazılı video oynatıcı
    magic marker - janjanlı çizim programı. bebelere özel...
    labyrinth lite - g sensör akrobasisini sonuna kadar kullanabileceğiniz oyun.
    led scoller2 - ben buna ışıklı tabale programı diyeyim siz anlayın. gereksiz bir uygulama.
    imeem mobile - last fm benzeri popüler uygulama.
    hearts w ads - kumarbazlara özel bildik hearts oyunu.
    gps status 2 - dijital pusula , rakım , hız, ivme gibi değerleri bulabileceğiniz gps uygulaması.
    fx camera - kamera efektlerinin olduğu uygulama.
    face call - yalandan, istediğin vakit seni istediğin kişinin resmi adı ve numarasıyla arıyor.
    e buddy - msn
    dijital speed - bu da benim favorim. 50 - 90 - 120 km değerlerinde uyarıyor. radara yakalanma riskini ortadan kaldırıyor. km değerlerini ayarlıyabiliyorsun. ayrıca yolculuk süresince max hızı kaydediyor.
    doga player - video programı...
    dalealplay videos - ya meksika yada ispanya ( tam hatırlayamadım ) televizyonlarına ait popüler videolar ekranınızda.
    comeks - resimler üzerinde komik efektler katan harika program. anında facebook' a koymakta cabası.
    convert droid - hertürlü birimi birbirine dönüştürüyor.
    barcode scanner - buda süper program. barcodu okut, ne olduğunu, nerede kaça satıldığını (hatta amerikada nerede en ucuz olduğunu söyleyen ve gps le götüren uygulama )
    bluerss - milliyet hürriyet chip vsss. buradan takip et aynı zamanda ana ekranda ana başlıklar geçsin
    buddy runner - buda sanki benim için yazılmış... google maps den takibi yapıyor, ne kadar süre koşmuşsun nerde dinlenmişsin, kaç km hız yapmışsın, kaç kolori yakmışsın varda var... mail atıyor değerleri istediğin yere...
    astro file - ben sd karta bununla hükmediyorum.
    android zip - rar zip hepsini açar.
    backgrounds - flicr dan wallpaper seç. çok güzel uygulama.
    analog compass - pusula programı
    bar control - ana ekranın üstündeki sütüna kısa yol atar.
    audiomanager - tüm sesleri ekolayzır arayüzüne benzeyen şekliyle kontrol eder.
    advanced task killer - dosya kapa , öldür.
    act 1 video player - video player

benden bu kadar .. daha da inceleme fırsatı buldukça yazacağım...
    ikinci upgrade rom a geçeçeğim vakit bulunca. laconf e ikinci romda root olmakla ilgili ilk rom da yapılanlar geçerlimi? yardımlarını isteyeceğim iznin olursa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakkas79 -- 23 Eylül 2009; 9:39:24 >

• arkadaşlar bizim heroya uygun mp4 arşivi yapan varmı? cevirme çok uzun sürüyor. bi irtibata geçersek dua ederim bol bol...:)
  • PcCopat cevap için teşekkür ederim.

Hero'nun bataryası ne kadar gidiyor arkadaşlar (günde 10 dakika görüşme, 30 dakika wifi, 1 saat oyun+müzik+video kullandığımızı varsayarsak)
  • Hiçmi yönetici bakmıyor iletilere? Bir tane android forumu olsa bari. O bile yeter bize...

@rakkas76

Hocam inceleme için çok sağol bayağı güzel uygulamalar varmış da haberimiz yokmuş Oyun felan neler var kaliteleri nasıl? Bilgilendirirsen sevinirm
  • @rakkas79 rica ederim..

HTC Hero yeni rom'da ( 2.73.405.5 ) patched recovery ve root işlemi

(Deneyimsiz arkadaşlar, lütfen işlemlere başlamadan önce tüm anlatımı bir kere okuyup anladığınıza emin olun, sorumluluk kabul edilmez)

Telefonu root etme aslında iki aşamalı bir işlem, ilk aşamada telefonun recovery image'ini değiştiriyoruz, ikinci aşamada bu değişiklikten faydalanıp root oluyoruz. Bu iki aşamada telefondan herhangi bir verinin kaybolmaması lazım ancak her ihtimale karşı back-up'la çalışmakta fayda var.

Başlamadan önce yapılacak downloadlar

http://flashrec.googlecode.com/files/flashrec-20090815.apk
    http://content.modaco.net/dropzone/modacopatchedrecovery-1.0.zip (uygun bir yere açılacak c:\android\tools gibi)
    http://rapid-share.com/files/281026171/Recovery-RA-HERO-v1.2.2.img
    http://www.ziddu.com/download/6620858/usb_driver.zip.html (uygun bir yere açılacak c:\android\drivers gibi)
    http://developer.android.com/sdk/1.6_r1/index.html (şart değil, opsiyonel ama kota sorununuz vs. yoksa SDK'nın indirilmesi tavsiye edilir)
    Telefon'a herhangi bir file manager yüklenir (Astro ya da Linda File manager tavsiyem olur)

1) Recovery patch:

- Telefonda Settings, Applications, altında Unknown source tikli olsun
    - Telefonda Settings, Applications, Development altında USB Debugging tikli olsun
    - Telefonda Settings, SD card and phone storage altında Unmount SD card tıklanır
    - Sonra Format SD card tıklanır ancak format edilmez!! beklenir
    - Telefon PC'ye bağlanır , notification bar'da SD card Mount edilir
    - flashrec-20090815.apk ve Recovery-RA-HERO-v1.2.2.img SD Card'ın kök dizinine kopyalanır.
    - Telefon PC'den ayrılır.
    - File Manager ile SD Card'a geçilir, flashrec çalıştırılır, kurulum yapılır, backup (Backup Recovery Image) alınır
    - Backup bittikten sonra ekrandaki kutuya "sdcard/Recovery-RA-HERO-v1.2.2.img" yazılır ve Flash Custom Recovery Image'e basılır, bitene kadar beklenir
    - Telefon kapatılır ve Home tuşuna basılı iken Power'a basılıp recovery mode'a alınır.
    - Recovery ekranı gelmişse işlem'in ilk aşaması tamam demektir.

Şimdi recovery image'i kurmuş olduk, telefonumuzu başka rom'lar kurulabilecek veya backup alınabilecek hale getirdik ancak halen root değiliz. Eğer isterseniz bu aşamada ModaCo Rom kurarak Root olabilirsiniz. Aynı zamanda bu aşamada Nandroid Backup almanız tavsiye edilir ama şart değildir. Modaco rom kurmadan (yani data kaybetmeden) root olmak istiyorsanız bundan sonraki aşama için yapılacaklar:

2) Root olmak:

- modacopatchedrecovery-1.0.zip'i uygun bir yere açın (c:\android\tools dizini tavsiye edilir)
    - Hero'nuz recovery modda değilse recovery mode'a alın (Kapatıp, Home ve Power'a basarak açın)
    - telefonu PC'ye bağlayın
    - Hero'yu tanıtmak için usb_driver.7z içindeki dosyaları kullanın.
    - bir komut penceresi (cmd) açın. C:\android\tools altına gelin
    - C:\android\tools altında "adb.exe", "su" ve "Superuser.apk"'nin olduğuna emin olun!!
    - sırası ile bu komutları girin

"adb shell mount /system"

>> bu komuttan sonra "daemon started succesfully" yazıyorsa işler yolundadır. Bir hata mesajı alıyorsanız yanlış bir şey yapmışsınız demektir, devam etmeden yaptığınız adımları kontrol edin !!!!

"adb push su /system/bin/"
    "adb shell chmod 4755 /system/bin/su"
    "adb push Superuser.apk /system/app/"
    "adb shell reboot"

- telefon bu aşamada yeniden başlar
    - root olup olmadığınızı test etmek için market'ten "market enabler" isimli uygulamayı indirip deneyebilirsiniz, çalışırsa rootsunuz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 23 Eylül 2009; 23:37:18 >

• ''laconf'' çok sağol en kısa sürede deneyeceğim. Laconf; mesela google maps de turkiye haritasını sd karta atsak, internet bağlantısız gps kullanabilirmiyiz bilgin var mı? birde şu mp4 lerden haber versen çok makbule geçecek :)
    android de güzel oyun yok. genellikle şu basit flash oyunlar var. ancak youtube da hero ile doom, nfs oynayan bi arkadaşın videosu mevcut, nasıl yaptı bilinmez ...
    ancak herkesin bahsettiği üzere android de gelişmeler hızla devam ediyor. açık kaynak kodlu sistem olması ve amator kullanıcıların bile rahatlıkla program yazabildiği bu sistem kısa sürede tozunu attıracak piyasanın ... bekleyelim görelim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakkas79 -- 23 Eylül 2009; 10:29:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariyeron

PcCopat cevap için teşekkür ederim.

Hero'nun bataryası ne kadar gidiyor arkadaşlar (günde 10 dakika görüşme, 30 dakika wifi, 1 saat oyun+müzik+video kullandığımızı varsayarsak)

senin bu kullanımınla pili bitirmen zor, iki gün rahat yeter sana. bizim elimiz kolumuz durmadığından 1 gün zor gidiyor. Eve girer girmez wifi yi açıyorum.

bu arada '' wefi connect '' die markette bir program var. kullanmadığınız zamanda wifi yi uykuda tutuyor. pil süresine %20 - 30 etki etti bende tavsiye olunur.

dip not: '' opera mini'' youtube videolarını oynatıyor, ancak kalite vasat ...

hero nun kulaklık ses kalitesini beğenmeyen arkadaşlara birde ''sennheiser'' kulaklık ile müzik dinlemelerini tavsiye ederim bakalım ipod dan aşağıya kalır yanı varmı değerlendirsinler ...

• arkadaslar bu root olayinin bize negibi faydasi ve zararlari olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sm82

arkadaslar bu root olayinin bize negibi faydasi ve zararlari olur

topu topu iki sayfa android topic i. iyi okursan neler yapılacağı anlatıldı, tekrara gerek yok kanımca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakkas79

Arkdaslar sorunlarimi cozdum. Konusma sirasinda menuden hoperlore alinabiliyor. Gps programi olarak ne kullaniyorsunuz. Google map in haritasini sd karta atamazmiyiz. Surekli internet baglantisi istiyor. My backup adli programi mutlaka kullanin Rom upgrade yapacaklar, herseyi yedekliyor buda bir ipucu.

http://www.mobildepo.com/android_os_icin_desktop_uygulamasi-t44689.0.html;prev_next=prev

android için gps programı mükemmel çalışıyor. 2009/03 Tr haritası var.

• arkadaşım merhaba,

sen kurduysan anlatabilirmisin? sitede tam anlatım yok . mesela telefona kurulacak olan programı nasıl kuracağımızı bulamadım. bir sürü dosya mevcut ve apk. kurulum dosyası bunların içinde değil.

quote:

Orijinalden alıntı: mursel03

quote:

Arkdaslar sorunlarimi cozdum. Konusma sirasinda menuden hoperlore alinabiliyor. Gps programi olarak ne kullaniyorsunuz. Google map in haritasini sd karta atamazmiyiz. Surekli internet baglantisi istiyor. My backup adli programi mutlaka kullanin Rom upgrade yapacaklar, herseyi yedekliyor buda bir ipucu.

http://www.mobildepo.com/android_os_icin_desktop_uygulamasi-t44689.0.html;prev_next=prev

• rom upgrade için yüklediğim RUU (RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.5_WWE_release_signed_NoDriver ) dosyası hata veriyor. sistem vista business service pack 2, problem hakkında bilgisi olan varmıdır?
  • arkadaşlar exe dosyasını çalıştırmaya kaktığımda bu hatayla karşılaşıyorum. anlamını bilen var mı?

Android Ana Konu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mursel03

quote:

Acaba bu harita ne kadar detaylı?

• quote:

arkadaşlar exe dosyasını çalıştırmaya kaktığımda bu hatayla karşılaşıyorum. anlamını bilen var mı?

Android Ana Konu!

setup bozuk.. muhtemelen eksik download olmuş.

bence nodriver dosyayı değil de htc'nin kendi web sitesinde sunduğu dosyayı kullan..
  • laconf sağol RUU dosyası cözüme kavuştu. Acaba Modaco yumu yoksa orjinal rom umu yüklesem karar veremedim. Modaco dan tekrar orjinal rom a geçmek sıkıntı yaratır mı acaba.
    Şu gps programı ile ilgili haritanın ne kadar detaylı olduğuna bakamadım. çünkü kurulum dosyası dosyanın içinden çıkmadı. (apk.)
    SE Xperia X3 de androidli olarak çıkıyor. Çok hoş telefon olmuş. Android li telefon isteyen arkadaşlar bir incelesin.
  • quote:

laconf sağol RUU dosyası cözüme kavuştu. Acaba Modaco yumu yoksa orjinal rom umu yüklesem karar veremedim. Modaco dan tekrar orjinal rom a geçmek sıkıntı yaratır mı acaba.
    Şu gps programı ile ilgili haritanın ne kadar detaylı olduğuna bakamadım. çünkü kurulum dosyası dosyanın içinden çıkmadı. (apk.)
    SE Xperia X3 de androidli olarak çıkıyor. Çok hoş telefon olmuş. Android li telefon isteyen arkadaşlar bir incelesin.

abicim modaco exotik rom yani korsan diyim anlaman icin...

modaco 1 ay once cikti htc sitesinde official gundem cikmadan....

yani istersen htc orijinal rom yukle... tek bir exe ile yukluyon. kolay.

amma yok ben kurcalamayi severim vs... dersen MODACO

• arkadaslar bende htc hero var bu app leri nasil sd karta yukliycez bilen bir arkadas anlatirsa sevinirim
  • forumda anlatıldı. marketteki bir program vasıtasıyla app ler sd karta yüklenebiliyor...

quote:

Orijinalden alıntı: sm82

arkadaslar bende htc hero var bu app leri nasil sd karta yukliycez bilen bir arkadas anlatirsa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.