Şimdi Ara

★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (695. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.318
Cevap
120
Favori
522.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 693694695696697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sorun direk işletim sisteminizle veya adb.exe ile alakalı, "twrp adb unauthorized" diye arattığımda çokça sonuç çıktı karşıma..

Falshtool'u kaldırıp user altındaki .flashtool klasörünü silip son sürümü tekrar kurar mısın? Driver signature'u devre dışı bırakıp ilk 2 seçeneği ve z5 sürücülerinide kurup tekrar dener misin. Bide en son attığım TWRP yi kurabilir misin 2 üst mesajda..

dhflashtool 0.9.25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 20 Ocak 2019; 21:17:15 >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam o şekilde ben de çok arattım, hatta flashtool'u çokça kez 0'dan kurup yeniledim lakin sorunum TWRP kaynaklıymış :) Az önce attığınız Recovery'i denedim ve sorunumu çözdüm :) XDA'daki TWRP'ler hep 3.1.1-0 sürümüne aitti, o yüzden hep aynı hatayı alıyordum. Desteklerinizden ötürü teşekkürler.

• BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Ek olarak powershell den yapmıyoruz işlemleri :) Hep command prompt dan yönetici olarak.. Çözüldüğüne sevindim.
  • limit001 kullanıcısına yanıt
    İade aldılar, sonra müşteri hizmetleri ile görüştüm yeni bir sipariş verdim ve sıkıntısız geldi. Şimdi kullanıyorum bir sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bu z5in köşesindeki küçük parçaları nereden temin edebilirim
  • Türkiye de akıllıphone a bak orası yine bir nebze kaliteli satar. Yurtdışından alabilirim dersen Aliexpress de kıyamet gibi.
  • Merhaba ,

Z5 imin kasa değişimini yaptım kamera çalışmıyor (başlatılmıyor) .

mikrofon (ahize) çalışmıyor.
    sorunum kamera modüllerine zarar vermiş olabilirim acaba o yüzden mi kamera başlatılmıyor hatası alıyorum yoksa anakart üzerindeki soketler mi gitti(aslında anakart üzerinde ki soketler iyi görünüyor)

ama iki kamerada çalışmıyor yani ikisi birden mi bozuldu yoksa , birbirini mi tamamlıyor kameralar o yüzden çalışmıyor.

bilgisi olan yada fikri olan varsa çok memnun olurum . ona göre kamera modülü almayı düşünüyorum .
  • melo1903 kullanıcısına yanıt
    Almadan once bir sony servisine goturseniz iyi olur. Sorun modulde mi anakart da mi tespit etmeniz acisindan.

z5 için biraz riskli bir iş hocam öncelikle tebrik ederim.

- kamera flexini takarken etrafında ufak çipler vardır onlar zarar vermiş olma ihtimalin var. ön kamerayı da açamıyorsun değil mi ? servis menüsünden deneyebilir misin?

-mikrofon kulaklık flexinde belki tam takamamış olabilirsin. İyice bir bak istersen.
  • Herkese selamlar arkadaşlar. Bende Xperia Z5 Dual var ve ben telefonuma rom atmak istiyorum ama hangi romu kurmalıyım karar veremiyorum. Önceden Lg G2 kullandığım için rom işlerini az çok biliyorum. Root ve twrp kurulumu gibi şeylerde yardım edebilcek birisi var mı?
    Hangi romu kurmalıyım onu da söylerseniz sevinirim.(Lineage Os gibi stock Android romları istemiyorum, port rom olursa daha iyi olur )

• quote:

Orijinalden alıntı: Berat142

Herkese selamlar arkadaşlar. Bende Xperia Z5 Dual var ve ben telefonuma rom atmak istiyorum ama hangi romu kurmalıyım karar veremiyorum. Önceden Lg G2 kullandığım için rom işlerini az çok biliyorum. Root ve twrp kurulumu gibi şeylerde yardım edebilcek birisi var mı?
    Hangi romu kurmalıyım onu da söylerseniz sevinirim.(Lineage Os gibi stock Android romları istemiyorum, port rom olursa daha iyi olur )
    4-5 mesaj üst de hangisini kurman gerektiğini yazmış konu sahibi ona göre hareket edebilirsiniz.
  • Eğer tek simli bir e6603'e çift sim rom'u yüklersek, bazı cihazlarda olduğu gibi hafıza kartı yuvasını 2. sim için kullanabilir miyiz ?
    Örneğin :
    RoyTecTipsyoutube
    Amazing LifeHack - Dual Sim and MicroSD card working Same time (simultaneously)
    https://www.youtube.com/watch?v=6kAeF3BdHlw

• Arkadaşlar selam arkadaşımın eski telefonu z5 i aldım kullanmaya başladım 1-2 sorunu var en önemli olanı da arama ekranına geldiğimde ekranı hiçbir şekilde açamıyorum karşıdaki kişinin konuşmayı bitirmesi gerekiyor.Sanırım sensörler ile ilgili bir sorun bunu yaptıran var mı fiyatı nedir vs. yorum yapabilecek varsa iyi olur.
    İkincisi ise güç tuşunun bulunduğu yerden hafif yamultmuş arkadaş ama kullanımda bir sıkıntısı yok değiştirmek mümkün müdür bunu da?

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Almadan once bir sony servisine goturseniz iyi olur. Sorun modulde mi anakart da mi tespit etmeniz acisindan.
    Teşekkürler , sorun kamere modülüyle alakalıymış .

Anakartta herhangi bir problem yok sadece aldığım kamera modülü arızalı çıktı görüntüyü netleyemedi bir türlü , bu yazılımsal birşey mi yoksa gerçekten lensle mi alakalı onu çözmek için bir adet daha sipariş verdim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

z5 için biraz riskli bir iş hocam öncelikle tebrik ederim.

- kamera flexini takarken etrafında ufak çipler vardır onlar zarar vermiş olma ihtimalin var. ön kamerayı da açamıyorsun değil mi ? servis menüsünden deneyebilir misin?

-mikrofon kulaklık flexinde belki tam takamamış olabilirsin. İyice bir bak istersen.
    teşekkürler , kasa değişimi gerçekten çok meşakatli bir iş flex kablolar çok hassas ve su geçirmez telefon olduğu için neredeyse herşeyi sanki zamkla yapıştırmışlar gibi özellikle mikrofon olayı çok sıkıntılıydı .

telefoncu arkadaşlar mutlaka eli daha yatkındır , şahsen bir amatör olarak o kadar videoları izlememe rağmen ve yavaş yavaş temkinli yapmama rağmen bir taraflarını bozmadan yapamadım .

mikrofon filexi yırtılmış sonradan farkettim demir bir bağlantı var ekran flexini sabitliyor muhtemelen ona takıldı ve kesildi .zaten çok ince pamuk ipliğine bağlı gibi .

kamera olayında biri gidince diğeri de çalışmıyor + flaş da çalışmıyor zaten donanım olarak kaldırılıyor direk .

telefonun ısınmasına bir yol bulamadım xda da adamın biri macun çekmiş bakır borulara

link

• quote:

Orijinalden alıntı: ozn96

Arkadaşlar selam arkadaşımın eski telefonu z5 i aldım kullanmaya başladım 1-2 sorunu var en önemli olanı da arama ekranına geldiğimde ekranı hiçbir şekilde açamıyorum karşıdaki kişinin konuşmayı bitirmesi gerekiyor.Sanırım sensörler ile ilgili bir sorun bunu yaptıran var mı fiyatı nedir vs. yorum yapabilecek varsa iyi olur.
    İkincisi ise güç tuşunun bulunduğu yerden hafif yamultmuş arkadaş ama kullanımda bir sıkıntısı yok değiştirmek mümkün müdür bunu da?
    yakın zamanda kasa değişikliği yaptım(kasa değiştirince düzeldi) ve sensör sorunu arama ekranının uyanmama sorunu bende de vardı.

hatta ve hatta kullanmış olduğum xperia z , z2 de ' de aynı sorun vardı .

root attıktan sonra proximity sensor reset diye bir program var onu kurarak çözüm buldum ben .

ama işin içinde root atma bootloader açma gibi durumlar var konu ile bilgin varmı bilmiyorum ama mevzu biraz derin :)
    (konu ile ilgili bilgin varsa root atma vs o zaman 5 dakikalık bir iş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 28 Ocak 2019; 9:50:39 >

mikrofonu tahmin etmiştim zaten normalde telefon zahmetli iş iken bu z serisine daha fazla özen gerekiyor maalesef.

mikrofon için yeni flex alacaksan aliexpress e bak yada uyguna anakart veya ekranı kırık bir z5 bul.

kameraya gelirsek eğer servis menüsü veya başka bir kamera uygulamasında da açmıyorsa (diğer kamerayı ve flaşı) mecbur kurcalamak lazım. Ama o da büyük ihtimalle anakartdaki kamera soketinin yanındakini ufak kare şeklindeki parçalardan kaynaklanıyordur.

Xda daki o konuyu gördüm ama ben denemedim. Z5 premium kullanıyor onun koyduğu kare parça yerine daha uzun bir parça eğer yer varsa koyabilirim diye düşünüyorum ama şimdilik teori de bakalım ne zaman sökmek gerekirse o zaman bakacağım.
    Tam olarak kasa yamuk olduğu için sensör bugda kalıyor köşeye baskı yapınca düzeliyor onu fark ettim.root atabilirim belki kasa değişimi yapmazsam çünkü tanıdığım bi telefoncuya sordum değişimde ekran kırılması vs. sorunlar olabilir dedi. ilginç bir sorun gerçekten yine de teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozn96 kullanıcısına yanıt
    Eğer arka kapağı söküp geri yapıştırabileceğinizi düşünüyorsanız. Arka kapağı açıp sensörün denk ana kartta denk geldiği yere ufak bir parça kağıt yada pecete koyup arka kapağı kapatırsanız sorun düzelir. Sorun sensörün ön camdan/yuvasından biraz geride kaldığı için ışık alamamasından kaynaklı.
    Ben dede aynı sorun vardı. Bu şekilde düzeldi.

Z5 dual da bakır borular üzerine termal macun sürdüm ama ısınma sorununa hiç bir etkisi olmadı. Zararıda olmadı :) 4-5 aydır kullanıyorum bu şekilde. Ama benim telrfonun kasada bakır barular yoktu ( orjinal kasa olmadığı için bant kalınlığında bakır vardı. ) kendim bakır teli şekillendirerek orjinal kasadaki gibi yapmaya çalıştım. Kasaya yerleştirdim üstüne termal macun sürdüm. Bu yüzden ısınma sorununa olumlu bir etkisi olmamış olabilir.

(Bakır telleri koyunca eskisine göre daha az ısındı ama termal macun birşeye yaramadı)

• 
Sayfa: önceki 693694695696697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.