Şimdi Ara

Android 4.3, Yeni Nexus, Chromecast, Yeni Droid serisi ve fazlası video (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stüdyonun dışına çıkmanız güzel olmuş

  • laptop un 10" ten büyükse ekranı ki küçük olma ihtimali yok 320 ppi ve altındasın yani 5" teki 720p den daha iyi bir görüntü görmüyorsun 15" zaten 220 ppi la yazıları okuyamıyor olabilirsin gözlerini bir kontrol ettir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 26 Temmuz 2013; 16:36:14 >
  • DRaGoRYoN kullanıcısına yanıt
    bence de hemen gelsin güncelleme ama 4.2.2 ve 4.3 le gelen özellikeri alt alta yazıp hiç baktın mı? nexus 4 ve s3 sahibiyim ve google ın verdiği yeniliklerin zaten 90% ı 4.1.2 li note 2 in de hazır birşekilde var. opengl 3.0 desteği mali400 de zaten yok aynı şekilde cpu gpu ram ini daha iyi kullanmanı sağlayan kerneller yine android sürümleriyle hiçbir şekilde gelmiyor telefonuna yani önemli olan android sürümü değil tw güncelliği telefonunun. android sürümün marketten herhangi bir uygulamanın minimum android sürümü gereksinimini karşılıyorsa hiç bir sorunun yok.

    ama şunu demiyorum önemli değil güncelleme gelmezse gelmesin ama kendine sorun edindiğin kadar önemli olmadığını nexus cihaz alırsan görürsün zaten boş olan telefonlara birkaç özellik ve zaten seni ilgilendirmeyen nexusların chipsetlerine bağlı iyileştirmeler yapılıyor ve onlarda sonuçları görülüyor zaten. 4.1.1 ilk çıktığında samsunglarda sorunluydu mesela firmlar ne kadar başarılı sürüm verirse o kadar düzgün bir telefona sahipsin yani android sürümünün önemi yok saf android kullanmayan cihazlarda zaten başka bir işleti sistemi denebilcek kadar farklılar saf android den.

    şunuda ekliyim note 2 için yeni güncellemeler var büyük ihtimal ne sorun yaşıyorsan çözülmüştür ama samsung un en kötü özelliği ülkelere ayrı ayrı veriyor ingiltere temmuzda 4.1.2 güncellemesi almış yeniden türkiye şubat taki eski sürümde kalmış mesela. bu saçmalığın elle tutulur bir yanı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 26 Temmuz 2013; 17:05:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orientem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ck1991


    quote:

    Orijinalden alıntı: orientem

    Gereksiz eleştiri yapmış bazı arkadaşlar yorumlarda ilk olarak 1080p değilde 720p olunca kimse yazıları bulanık görmez bu cihazların ekran boyutu ne kadar senin laptopunun ekranının boyutu kaç çözünürlüğü kaç , kaç yıldır 1080p çözünürlük standart olan tvlerin boyutu kaç ortalama 42inch mi bu televizyonda hd bile olmayan yayınları izlerken rahatsız oluyor musun , cep telefonların bataryaları çok mu güçlü bunlara rağmen 1080p koyucaksın yorumlarında gayet haklılar editörler ve o kadar para verdiğin cihazlarda bazı oyunlar kasarsa o adama koyar ikinci olarak ise bu cihazlar droid markalı ve sadece verizon için çıkıyor demişsiniz ama bu cihazların sadece verizon versyonu mu olucak zannediyosunuz sadece önce verizon için duyuruldu droid razr max ve razr max de olduğu gibi bir üçüncüsü de uzun zamandır piyasada kullanılan işlemci-çözünürlük konfigürasyonu ile ilgili performans değerlendirmesi rahatça yapabilirler sürümü 4.3 olunca editörlerinde belirttiği gibi cihaz uçucak kaçacak değil

    Kişisel polemik için burada değilim, sadece soruna cevap vereyim, laptopımın ekranının çözünürlüğü 2880x1440.

    Laptopunun çözünürlüğü 2560x1440 sanırım , bu çözünürlükte eğer laptopunun ekranı 10"den küçük değilse ki sanmıyorum senin tabirinle bu telefonlardan çok daha bulanık mobil de firmalar birbirleriyle nasıl yarışcaklarını şaşırıp tuhaf işlere kalkıştılar şansları ise motorola ve xiaomi nin yeterince geniş bir alana satış yapmamaları yoksa diğer firmalara nal toplatırlardı

    Evet native çözünürlük 2560'a 1440 ama ben genel olarak 2880x1800 tercih ediyorum. Ekran 13 inç ve 227 ppi, Nexus 7 ile yakın ppi sayılabilir ama arada dağlar kadar fark var, yani olayın aslında ppi ile pek ilgisi yok.Ayrıca iki cihazın kullanımı çok daha farklı, Nexus 7'yi gözüme çok daha yakın kullanıyorum, piksel yoğunluğu daha iyi olmalı, telefonlarda da durum öyle. Bana bu soruları soracağınıza, s4 mü HTC One mı tartışmasında birbirini yiyenlere sorun, 1366x768 laptopla yaşayıp, ekran için upgrade yapanlar var. Neyse siz teknik özellikler dünyasında birbirinizi yemeye devam edin.

    Bir de arkadaş bana yazıların 720p'de bulanık olmadığını belirtmeye çalışmış ben Nexus 7'den bahsediyorum, bu videoda eleştirilmiş ya 1080p'de oyunlar donabiliyor diye falan. Nexus 7 2012 216 ppi, 2013 ise 310 ppi civarında 1920x1200 çözünürlüğüne rağmen. Ayrıca tablette okunabilirlik daha önemli, şahsen Mesut Çevik gibi böyle bir cihazı oyun için almıyorum, kutusuna da bakarsanız Google Play vurgusunu görürsünüz. Ben de Google Play arşivim için Nexus 7 alıyorum zaten. Ekrana dönecek olursak, Nexus 7 için 720p yetersiz, her tablet için yetersiz. S4 Mini'nin qHD ekranı bile Nexus 7'den daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip.

    Şimdi soruyorum, oyun oynamak uğruna düşük çözünürlükte bir ekran mı, yoksa genel olarak çok daha kaliteli bir ekran mı? Aldığım eksi oylara kalırsa, cevap birincisi, bundan dolayı da donanımhaber her zaman oyun deneyimini üstte tutuyormuş, çünkü kullanıcılar bunu istiyor :D

    Gidin konsol alın arkadaşlar, 400 dolara alın, mis gibi oyunlarınızı da oynayın, olay bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYDzhoPPHRBZO -- 26 Temmuz 2013; 17:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • android platformu tribünlere oynamaya devam ediyor müthiş bir güvenlik açığı var ve Google kulağının uzerıne yatmaya devam edıyor yazılımcıları korkutmamak adına bir el feneri programının anamın kızlık soyadını istemediği kaldı seçenek cok ama gereksiz bir el feneri programı hava durumu programı bıle rehberden tut mesajları okumadan tut tut oğlu tut tüm izinleri vermezsem yüklenmiyor android 5 te Google ın ıos tarzı bır polıtıka izleyerek (ıos hıc ızın verdırmıyor yanlıs anlaşılmasın yanı daha esnek olacak sekılde )gerçekten rehberımle mesajlarımla alakalı ve onlarla entegre çalışacak programlara ızın yetkısı verdırmesı gerekiyor yoksa sıradan bır programcı mılyonlarca kısının bılgılerını herturlu amaç ıcın kullanabılır böyle bir skandal olursada Google bu sorumluluğu asla almaz uzerıne 1 milyardan fazla android telefonun olduğu dünyamızda cok elzem bır konu bence

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ck1991



    Saçma sapan bir yayın yapmışsınız, hatalardan mı bahsetsem, cihaza dokunmadan bir iOS değil gibi yorumlardan mı bahsetsem bilemiyorum.1- 8GB Nexus 7, Ekim sonunda Playden kaldırıldı, yani girişte dediğiniz aynı paraya daha fazla depolama olayı yanlış, 16GB modeli için 30 dolar fazla ödemek gerekiyor.2- Neden her şeye oyuncu gözüyle bakıyorsunuz anlamıyorum. Klasik donanımhaber saçmalaması 1080p yetmiyor bana yetiyor arkadaşım, sen 30FPSi aşamıyorsun diye Real Racingde ben senin yüzünden yazıları bulanık görmek zorunda mıyım?3- Cihazı elinize almamışsınız, sayıp duyuyorsunuz, teknik özellikleri görüp herkes bir şeyler söyleyebilir cihaz hakkında. Bu yetmiyor, bir de iOS karşılaştırmaları giriyor araya.3- Android 4.3 yenilikleri de yine oyuncu gözüyle değerlendirilmiş, OpenGL ES 3.0 dışında GPU odaklı onlarca yenilik varhttps://developer.android.com/about/versions/jelly-bean.html Bir de açıklayın şu oyunculuk yönünüzü, günde kaç saat oyun oynayabiliyorsunuz çok merak ediyorum. HTC One ve Galaxy S4 ile toplam 3-3.5 saat oyun oynanıyor full şarjla ve donanımhaber dışında şu oyun olayına göre bir cihaza karar verme olayı hiçbir internet sitesinde görülmemiştir.4- Nexus 7nin donanımı güncellenmiş, Adreno 320 Nexus 4tekinden farklı olabilir. Benchmark testlerine bakarsanız, aynı donanımlı Nexus 4ten bile üstün olduğunu görürsünüz, o yüzden diyorum ya önce bi aleti elinize alın, sonra konuşmaya başlayın.5- Droid Verizon operatörünün markası, bir kere bile bu yayında adı geçmemiş. Motorola duyurusu diyorsunuz, cihazların tümü Verizon için üretilmiş CDMA bandına sahip, ve SIM kilitli, arkadaş bir de Amerikaya gidenler mutlaka baksın diyor. Şaka gibi, insan biraz araştırır yahu, ayıp, sadece şu anda kadar 3000 insanı yanlış bilgilendirmişsiniz. Bir de canlı yayınlarla habercilik dersi, editör nasıl olur dersi veriyorsunuz. Komedi.Neyse, merak etmeyin kötünün iyisisiniz ama klişe yorumlarınız bayıyor, biraz daha araştırın, öğrenin, sabredin, kullanıcılara yön verin, büyük bir çoğunluk oyun meraklısı çünkü telefondan istedikleri bu ama telefonun/tabletin amacı bu değil, resmen çocuklar için yayın yapıyorsunuz, biraz daha profesyonel olun ve yorumlarınız o yönde olsun.




    294 ppi yoğunluğunun bulanık görüntü vereceğini sanan masum köylü vatandaş. Düne kadar 230 ppi değerlerinde çok keskin görüntüler alıyordun. Bugün iphone bile 326 ppi değerini standartlaştırdı. iphone da keskin görüntü alamıyorum diyen bi tane Allahın kulu görmedim. Asıl biz soralım, sen herşeyi rakamalardan ibaret sayarak kendince çözünürlük şu şu olsun demen yüzünden biz oyunları kasarak oynamak, arayüzü takılarak, bataryası çabucak biterek telefon kullanmak zorundamıyız?

    bir diğer gariplik droidin sadece verizon için üretildiğini sanmak. yahu bu nasıl bir yanılgıdır. hiçmi takip etmiyorsun bundan önceki modellerin nasıl piyasaya sürüldüğünü. ilk tanıtımlarının verizon üzerinden yapılmış olması, unlock modellerinin çıkmayacağı anlamınamı gelir? koskoca motorola böyle can alıcı modelleri bi tek verizon için üretecek kadar salakmı?

    en son araştırın edin falan fişman, çocuklar için değil bilenler için yayın yapın demişsin. e çok doğru demişsinde bence o nasihatları önce bi kendinde uygula, ondan sonra yorum yap.

    Hangi ekrandan bahsediyoruz acaba? Nexus 7 için 1080p eleştirisi yapılmış, oyunda donuyormuş da 720p daha mantıklıymış. 217 ppi eski Nexus 7'nin ekranı. 720p telefonlar için hala yeterli ama tablet için değil, bir önceki yorumuma bakınız.

    Droid'ler Verizon için üretiliyor, Verizon etkinliğinde tanıtılıyor. Evet, donanımhaber'i takip etmiyorum genelde, o yüzden kaçırmışımdır yanlış bilgileri :-)

    Hayırdır çok mu rahatsız ettim sizi? Ben saldırmıyorum, eleştiri yapıyorum sadece ama sizde biraz saldırganlık görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gayet bilgilendiriciydi yok niye iPad'e (iOS'a) dediğinildi, yok niye Google etkinliği dendi demeye gerek. Hiç olmadığını düşünün şu yayının ya da daha iyisini çokça kişiye ulaştırmak için emek harcayın!

  • Droid'in Verizon'ın serisi olduğu hakkında daha fazla inkar çabasında olacaklar için büyük hizmet(daha fazla rezil olmayın):

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Droid_(robot)

    "The term "Droid" has been used by Verizon Wireless under licence from Lucasfilm, for their line of smartphones based on the Android operating system."

    Yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYDzhoPPHRBZO -- 26 Temmuz 2013; 17:33:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gercekten 10 numara cihaz olmuş inşallah ülkemize gelir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ck1991


    quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ck1991



    Saçma sapan bir yayın yapmışsınız, hatalardan mı bahsetsem, cihaza dokunmadan bir iOS değil gibi yorumlardan mı bahsetsem bilemiyorum.1- 8GB Nexus 7, Ekim sonunda Playden kaldırıldı, yani girişte dediğiniz aynı paraya daha fazla depolama olayı yanlış, 16GB modeli için 30 dolar fazla ödemek gerekiyor.2- Neden her şeye oyuncu gözüyle bakıyorsunuz anlamıyorum. Klasik donanımhaber saçmalaması 1080p yetmiyor bana yetiyor arkadaşım, sen 30FPSi aşamıyorsun diye Real Racingde ben senin yüzünden yazıları bulanık görmek zorunda mıyım?3- Cihazı elinize almamışsınız, sayıp duyuyorsunuz, teknik özellikleri görüp herkes bir şeyler söyleyebilir cihaz hakkında. Bu yetmiyor, bir de iOS karşılaştırmaları giriyor araya.3- Android 4.3 yenilikleri de yine oyuncu gözüyle değerlendirilmiş, OpenGL ES 3.0 dışında GPU odaklı onlarca yenilik varhttps://developer.android.com/about/versions/jelly-bean.html Bir de açıklayın şu oyunculuk yönünüzü, günde kaç saat oyun oynayabiliyorsunuz çok merak ediyorum. HTC One ve Galaxy S4 ile toplam 3-3.5 saat oyun oynanıyor full şarjla ve donanımhaber dışında şu oyun olayına göre bir cihaza karar verme olayı hiçbir internet sitesinde görülmemiştir.4- Nexus 7nin donanımı güncellenmiş, Adreno 320 Nexus 4tekinden farklı olabilir. Benchmark testlerine bakarsanız, aynı donanımlı Nexus 4ten bile üstün olduğunu görürsünüz, o yüzden diyorum ya önce bi aleti elinize alın, sonra konuşmaya başlayın.5- Droid Verizon operatörünün markası, bir kere bile bu yayında adı geçmemiş. Motorola duyurusu diyorsunuz, cihazların tümü Verizon için üretilmiş CDMA bandına sahip, ve SIM kilitli, arkadaş bir de Amerikaya gidenler mutlaka baksın diyor. Şaka gibi, insan biraz araştırır yahu, ayıp, sadece şu anda kadar 3000 insanı yanlış bilgilendirmişsiniz. Bir de canlı yayınlarla habercilik dersi, editör nasıl olur dersi veriyorsunuz. Komedi.Neyse, merak etmeyin kötünün iyisisiniz ama klişe yorumlarınız bayıyor, biraz daha araştırın, öğrenin, sabredin, kullanıcılara yön verin, büyük bir çoğunluk oyun meraklısı çünkü telefondan istedikleri bu ama telefonun/tabletin amacı bu değil, resmen çocuklar için yayın yapıyorsunuz, biraz daha profesyonel olun ve yorumlarınız o yönde olsun.




    294 ppi yoğunluğunun bulanık görüntü vereceğini sanan masum köylü vatandaş. Düne kadar 230 ppi değerlerinde çok keskin görüntüler alıyordun. Bugün iphone bile 326 ppi değerini standartlaştırdı. iphone da keskin görüntü alamıyorum diyen bi tane Allahın kulu görmedim. Asıl biz soralım, sen herşeyi rakamalardan ibaret sayarak kendince çözünürlük şu şu olsun demen yüzünden biz oyunları kasarak oynamak, arayüzü takılarak, bataryası çabucak biterek telefon kullanmak zorundamıyız?

    bir diğer gariplik droidin sadece verizon için üretildiğini sanmak. yahu bu nasıl bir yanılgıdır. hiçmi takip etmiyorsun bundan önceki modellerin nasıl piyasaya sürüldüğünü. ilk tanıtımlarının verizon üzerinden yapılmış olması, unlock modellerinin çıkmayacağı anlamınamı gelir? koskoca motorola böyle can alıcı modelleri bi tek verizon için üretecek kadar salakmı?

    en son araştırın edin falan fişman, çocuklar için değil bilenler için yayın yapın demişsin. e çok doğru demişsinde bence o nasihatları önce bi kendinde uygula, ondan sonra yorum yap.

    Hangi ekrandan bahsediyoruz acaba? Nexus 7 için 1080p eleştirisi yapılmış, oyunda donuyormuş da 720p daha mantıklıymış. 217 ppi eski Nexus 7'nin ekranı. 720p telefonlar için hala yeterli ama tablet için değil, bir önceki yorumuma bakınız.

    Droid'ler Verizon için üretiliyor, Verizon etkinliğinde tanıtılıyor. Evet, donanımhaber'i takip etmiyorum genelde, o yüzden kaçırmışımdır yanlış bilgileri :-)

    Hayırdır çok mu rahatsız ettim sizi? Ben saldırmıyorum, eleştiri yapıyorum sadece ama sizde biraz saldırganlık görüyorum.


    Sen ilk yazdığın yorumda ki üslubuna bir bak bakalım. "Klasik donanımhaber saçmalaması", "Cihazı elinize almamışsınız, sayıp duyuyorsunuz", "önce bi aleti elinize alın, sonra konuşmaya başlayın", "Şaka gibi, insan biraz araştırır yahu, ayıp, sadece şu anda kadar 3000 insanı yanlış bilgilendirmişsiniz. Bir de canlı yayınlarla habercilik dersi, editör nasıl olur dersi veriyorsunuz. Komedi", "resmen çocuklar için yayın yapıyorsunuz"
    Ya bu ne demektir? "donanımhaber dışında şu oyun olayına göre bir cihaza karar verme olayı hiçbir internet sitesinde görülmemiştir" gsmarena, phonearena, cnet, androidpolice, androidauthority, engaget, phonedog vs vs glbenchmark, 3dmark, nenamark testlerini can sıkıntısından yapıyor demekki.
    Üstelik donanımhaber oyun içi performansı değerlendirerek sektörün eninde sonunda geleceği noktaya kısa yoldan gidiyor. Geçmiştede donanım değerlendirmeleri bugünün akıllı telefon değerlendirmeleri gibi genel yapılırken, zaman geçtikçe ağırlık grafik konusunun oyun performansını değerlendirme noktasına kaydı.




  • Motorola Droid Max gibi bir cihazı global pazara sürmeyecek ha, ahahuaha güldürmeyin allah aşkına. Ben böyle telefon yapıcam,argeye parayı dökücem,siparişleri alıcam ve sadece bir operatör için satıcam. Tek bir operatör motorolaya nekadar kazanç getirir bi düşündünüz mü ? Herkez Verizona mı geçicek yani Amerika da ? Velhasıl 4-5 ay gibi bir sürede türkiye de satışa 2000 tl den girer ve mutlu mesut alıp kullanırız(aklımın bi köşesinde de hep şu ubuntu phone var ).

  • Güneş gözlüğüyle söyleşi farklı olmuş hayır enderin başı kelmi o da güneş gözlüğü taksa ekranda karşımızda 2 tane gözleri görünmeyen siyah camdan bakan kişi görücez :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Motorola Droid Max gibi bir cihazı global pazara sürmeyecek ha, ahahuaha güldürmeyin allah aşkına. Ben böyle telefon yapıcam,argeye parayı dökücem,siparişleri alıcam ve sadece bir operatör için satıcam. Tek bir operatör motorolaya nekadar kazanç getirir bi düşündünüz mü ? Herkez Verizona mı geçicek yani Amerika da ? Velhasıl 4-5 ay gibi bir sürede türkiye de satışa 2000 tl den girer ve mutlu mesut alıp kullanırız(aklımın bi köşesinde de hep şu ubuntu phone var ).

    Motorola Mobility Google tarafından satın alındı, emin ol Verizon telefonlarına global pazarda ihtiyaçları vardır ;-)

    Mesela Turkcell bu cihazı getirse herkes Turkcell'e mi geçer? Nasıl bir bakış açısı bu yahu :-)

    Bu arada Verizon dediğin tek bir şirket ABD'de en fazla 4G LTE kapasitesine sahip şirket, bakkal bölmesi ile hesaplayamazsın o kazançları.

    Cehalet eleştirilerine pekiştirici cevaplar almak güzel oldu, donanımhaber'in kullanıcı kitlesini biraz daha yakından tanimis oldum, yanlış ve banal bilgiyle baskasinin düşüncesini ezecegini düşünenlerle kayniyor burasi, mesela emin olun Mesut abiniz bile şu alintiladigim mesajdan akan cehaleti görünce üzülmüştür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazıları saçmalamış. Birincisi 720p ekranda bulanık görünmez. İkincisi 1080p ekranda iğrenç oyun oynanmaz ama mükemmeliği azaltır.

  • mesut bey böyle bır sey soyluyorsa o zaman en doğrusu htc one kullanıcılarının bırgun 4 saatlerını sms e ayırmaları olacaktır sms paketı olanların yanı muhakkak test edebilecek kullanıcıları vardır forumun bende s4 var ama o cok rahat acık kalır sms olayında ama htc one ı bılmıyorum deneyen olursa forumu bılgılendırsın bır zahmet

  • Bu arada şuanda anandtech de okudum. Nexus 7 2 nin işlemcisi 4x krait 300 müş. Evet doğru duydunuz krait 300müş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ck1991



    Mağara soğuk mu kardeş, uzun mesajları alıntılanmaması gerektiği bilgisi daha oraya ulaşmadı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leroyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ck1991



    Mağara soğuk mu kardeş, uzun mesajları alıntılanmaması gerektiği bilgisi daha oraya ulaşmadı mı?

    doğrusu senin yaptığın mı? mesajın içeriğini silerek alıntı yapmak mı? Gerçeklerden umudu kesip bunlara takılmaya başlamışsınız :-))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYDzhoPPHRBZO -- 28 Temmuz 2013; 11:45:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tişikkirler mitirili

  • vuvvvv ergenler çok asabi bu sıralar :D:D:D

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.