Şimdi Ara

Android 2.3 'Gingerbread' resmen duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Google'ın mobil işletim sistemi Android'in merakla beklenen Gingerbread kod adlı 2.3 sürümü resmen duyuruldu.

Google'ın Samsung işbirliğiyle hazırladığı Nexus S ile resmi olarak gün yüzüne çıkan Android Gingerbread (2.3), Android kullanıcılarına birçok yenilik getirdi. Google'ın en yeni ve en hızlı Android versiyonu olan Gingerbread'in sahip olduğu yenilikleri inceleyelim.

Görsel değişiklikler

Android 2.3 Gingerbread, görsel olarak çok büyük değişiklikler sunmasa da, bildirim çubuğunun siyah hale gelmesi, daha canlı ikonlar ve yeşil işaretleme gibi yenilikler gözlerden kaçmadı.

Menüler arası ve pencereler arası geçişler daha kaliteli ve akıcı hale getirildi.

Performans

Gingerbread'in Froyo'dan daha hızlı olduğu belirtildi. Donanımsal hızlandırma desteği ile oyunlar ve grafikler çok daha keskin ve akıcı hale getirildi.

Oyunlar

Android 2.3 Gingerbread ile oyunlar artık çok daha keyifli olacak. Gingerbread'in sunacağı donanımsal hızlandırma oyunlara grafiksel olarak katkı yapacak.

Grafiksel gelişmelerin yanında oynanabilirliğin de arttırılması için 3 eksenli jiroskop desteği sunuldu, diğer sensörlerin performansı arttırıldı.

Yeni iletişim yöntemleri

Android 2.3 Gingerbread ile Internet telefonu özelliği, Nexus S ile birlikte Android dünyasına dahil olan ön kamera sayesinde görüntülü görüşme sistemi gibi yenilikler Gingerbread'ın sunacağı yeniliker arasında yer alıyor.

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 2.3 sürüm numaralı Gingerbread ile kullanıcılara yeni tasarıma sahip bir klavye de geliyor. Kullanımı daha kolay olan bu klavye ile hata oranı düşük bir kullanıcı deneyimi sunulacak.

Samsung'un Google için hazırladığı Nexus S ile resmen gün yüzüne çıkan Android Gingerbread'in 2011 yılı içinde piyasada bulunan diğer modeller içinde yayınlanması bekleniyor.

• hep bidi bidi.oraya koymuslar biskuviyi konusuyor.kardesim ac isletim sistemini gorelim nedir ne degildir arayuz nasil? performans nasil? duyuru yapiyorsunuz ama sadece laf var video da.mal satiyorsun mal yok ortada.ilk izlenimlere gore pek fazla bir fark yok gibime geliyor.testleri gorecegiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmizibulten

hep bidi bidi.oraya koymuslar biskuviyi konusuyor.kardesim ac isletim sistemini gorelim nedir ne degildir arayuz nasil? performans nasil? duyuru yapiyorsunuz ama sadece laf var video da.mal satiyorsun mal yok ortada.ilk izlenimlere gore pek fazla bir fark yok gibime geliyor.testleri gorecegiz.

Gayri resmi nete düşen videoda; Görsellik, menü geçişleri gibi iyileştirmeleri olan yeni arayüz; yeni market ve yeni kamera özellikleri üzerinde durulmuş.

http://www.youtube.com/watch?v=ZurV_CNYmQc

• quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

hep bidi bidi.oraya koymuslar biskuviyi konusuyor.kardesim ac isletim sistemini gorelim nedir ne degildir arayuz nasil? performans nasil? duyuru yapiyorsunuz ama sadece laf var video da.mal satiyorsun mal yok ortada.ilk izlenimlere gore pek fazla bir fark yok gibime geliyor.testleri gorecegiz.

Gayri resmi nete düşen videoda; Görsellik, menü geçişleri gibi iyileştirmeleri olan yeni arayüz; yeni market ve yeni kamera özellikleri üzerinde durulmuş.

o video fake.iphone ozentisi android rom o.buyuk ihtimalle de romun adi miui.

• quote:

Koymuslar biskuviyi konusuyor.
  • Açıklamalara göre biraz daha oyun için odaklanmışlar. Çok daha iyi oyunlar çıkacağına dair bir işaret.

Diğer bir önemli açıklama ise SIP ile ilgili. Yani internet üzerinden telefon görüşmesi veya görüntülü görüşme. Çok geniş belirtmemekle birlikte dahili olarak Android 2.3 ile gelecek. Hatta arada bir yerde "her türlü SIP ile iletişebilir" gibi bir söz ediyor. Sanki buna biraz daha standart getirilmiş gibi.

Garip ama bu SIP'in benim için anlamı şu; biz 3G sınırsız interneti hiç göremeyeceğiz. Çünkü bir operatör bunu yaparsa hiç kimse GSM üzerinden birbirini aramaz...
  • quote:

quote:

quote:

o video fake.iphone ozentisi android rom o.buyuk ihtimalle de romun adi miui.

Neden fake olsun anlamadım. Videonun 46. saniyesinden itibaren gösterilen telefonda (yüksek ihtimal Nexus S) Android 2.3 yüklü. Zira arayüz dahil tüm özellikler aynı.

Zaten yavaş yavaş diğer özelliklerin videoları da çıkmaya başlıyor:http://www.androidturkiye.info/2010/12/06/android-2-3-gingerbread-ve-samsung-nexus-s-duyuruldu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 7 Aralık 2010; 20:02:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Neden fake olsun anlamadım. Videonun 46. saniyesinden itibaren gösterilen telefonda (yüksek ihtimal Nexus S) Android 2.3 yüklü. Zira arayüz dahil tüm özellikler aynı.

Zaten yavaş yavaş diğer özelliklerin videoları da çıkmaya başlıyor:http://www.androidturkiye.info/2010/12/06/android-2-3-gingerbread-ve-samsung-nexus-s-duyuruldu/

fake dostum.rom isleri vs ile yakindan ilgileniyorum.ayrica gingerbread in neye benzeyecegi de az cok belli.gidip iphone ozentisi bir arayuz yapmazlar.ayrica dedigim gibi o video daki cin isi miui rom un aynisi.

gercek gingerbread in ekran goruntusu asagidaki videolar:

• HD2 içinde çıkarsalarda denesek!!
  • quote:

quote:

fake dostum.rom isleri vs ile yakindan ilgileniyorum.ayrica gingerbread in neye benzeyecegi de az cok belli.gidip iphone ozentisi bir arayuz yapmazlar.ayrica dedigim gibi o video daki cin isi miui rom un aynisi.

gercek gingerbread in ekran goruntusu asagidaki videolar:

"Neden fake olsun anlayamadım?" diye sordum. Cevap gene "fake" oldu. Rom işleri ile ben de ilgileniyorum da benim anlamadığım şimdi senin verdiğin videodaki görüntülerle, benim verdiğim
    bu videonun 46. saniyesinden itibaren gösterilen telefondaki arayüzden ne farkı var? Ayrıca bu video çıkalı 10 gün falan oluyor ve tüm android geliştirici sitelerinde verilen video.
    Daha hala fake diyosun. (Dikkat: İlk 45 saniye boyunca görünen ayfon taklidi romdan bahsetmiyorum.)
    Bu iş Metin Akpınar'ın bir filminde Kasımpaşa canavarı için "Kedidir o kedii... kedidir ooo" sözüne benzedi.

"Faketirr ooo faaake"... Neyse hadi fake olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 8 Aralık 2010; 14:33:09 >

• Burada cocuk gibi sidik yaristirma derdinde degilim arkadasim.o yuzden laubali konusmaya gerek yok.sadece fikri paylastim kanitini da sundum.soyle sorayim istersen, bahsi gecen tum video gingerbread tanitimi ise ilk 46sn deki ekran goruntuleri suan sunulan herhangi bir gingerbread te gordun mu? bana gingerbread te o arayuzu gosterebilir misin bu video disinda? resmen iphone cakmasi.yani olayi polemige cekmenin anlami yok.
  • quote:

Burada cocuk gibi sidik yaristirma derdinde degilim arkadasim.o yuzden laubali konusmaya gerek yok.sadece fikri paylastim kanitini da sundum.soyle sorayim istersen, bahsi gecen tum video gingerbread tanitimi ise ilk 46sn deki ekran goruntuleri suan sunulan herhangi bir gingerbread te gordun mu? bana gingerbread te o arayuzu gosterebilir misin bu video disinda? resmen iphone cakmasi.yani olayi polemige cekmenin anlami yok.

"Ne farkı var? diye soruyorum. Bir türlü cevap gelmiyor. Eğer "fake, fake" diyeceğine, "şurası, şurası farklı" diye yazmış olsaydın bizde paylaşımından faydalanmış olurduk. Hiçbir temele dayanmadan "fake" demek yetmiyor.
    Ben fikrimi açık bir şekilde paylaştım. 46. saniyeden itibaren görüntülenen arayüzün diğer videordaki arayüzlerden hiç farkı yok bence.

Aynen öyle düşünüp önceki postta "Neyse..." dedik zaten. Sidik yarıştırma işine dönmesin diye. Bir daha da cevap yazmama gerek yok. Hadi güle güle.

• quote:

quote:

Burada cocuk gibi sidik yaristirma derdinde degilim arkadasim.o yuzden laubali konusmaya gerek yok.sadece fikri paylastim kanitini da sundum.soyle sorayim istersen, bahsi gecen tum video gingerbread tanitimi ise ilk 46sn deki ekran goruntuleri suan sunulan herhangi bir gingerbread te gordun mu? bana gingerbread te o arayuzu gosterebilir misin bu video disinda? resmen iphone cakmasi.yani olayi polemige cekmenin anlami yok.

"Ne farkı var? diye soruyorum. Bir türlü cevap gelmiyor. Eğer "fake, fake" diyeceğine, "şurası, şurası farklı" diye yazmış olsaydın bizde paylaşımından faydalanmış olurduk. Hiçbir temele dayanmadan "fake" demek yetmiyor.
    Ben fikrimi açık bir şekilde paylaştım. 46. saniyeden itibaren görüntülenen arayüzün diğer videordaki arayüzlerden hiç farkı yok bence.

Aynen öyle düşünüp önceki postta "Neyse..." dedik zaten. Sidik yarıştırma işine dönmesin diye. Bir daha da cevap yazmama gerek yok. Hadi güle güle.

bir fikri savunursun dusunceni soylersin tamam ama seni inat inadina konusma o video fake ios a ozenilip xda daki developerlar tarafindan yapilmis adini tam hatirlamiyorum ama miu romu...
    haaa sen dersen android 2.3 un 2.2 e gore bir farki yok musade etde kullandiktan sonra buna kullanicilar karar versin

• quote:

Orijinalden alıntı: anelka39

quote:

quote:

bir fikri savunursun dusunceni soylersin tamam ama seni inat inadina konusma o video fake ios a ozenilip xda daki developerlar tarafindan yapilmis adini tam hatirlamiyorum ama miu romu...
    haaa sen dersen android 2.3 un 2.2 e gore bir farki yok musade etde kullandiktan sonra buna kullanicilar karar versin

Hep aynı cevap: "FAKETİR O"
    Bir de "Fake olmasını şu nedene dayandırıyorum" cevabını görsem... O videonun fake olduğunu idda eden: "Fake diyorum şundan dolayı..." diye bir cevap vermeli. Ama yok. Sadece "fake" cevabı geliyor.

Zaten 45. saniyeden itibaren göstrerilen 2. telefondaki arayüz, diğer videolardaki Android 2.3 arayüzleri ile aynı. Zaten videoda arayüzden başka birşey olmadığını ilk postumda yazmıştım.
    45.saniyeye kadar gösterilen telefondaki işletim sitemi ayfon mudur, çakması mıdır, özentisi midir, müi midir muiu mudur. O beni ilgilendirmez.

• Bu video da arayüzden öte zaten google uygulamasını anlatıyor ve ilk 45 saniye iphone dan nasıl ve nereden yapılacağı anlatılıyor.45 den sonra muhtemelen nexus s veya başka bir androidli telefonda da nasıl kullanacağınızı anlatıyor.Fake falan değil.
  • ya o telefon zaten iphone 4, dikkatli bakacak olursanız farkedersiniz soldaki ses tuşlarından
  • quote:

Orijinalden alıntı: QoS

ya o telefon zaten iphone 4, dikkatli bakacak olursanız farkedersiniz soldaki ses tuşlarından

Herkes bu videoyu 45 saniye boyunca izliyor, geri kalanına bakmıyor heralde. "46. SANİYEDEN İTİBAREN, 46. SANİYEDEN İTİBAREN, 46. SANİYEDEN İTİBAREN..." diye yaza yaza bıktım.

Yine yazıyorum; 46. saniyeden itibaren görünen telefon ayfon4 değildir, kurulu rom da ayfon özentisi rom değildir.
  • Kardeşim bırakın bu işleri yok bıdı bıdı yaptı yok bisküvi konuştu... Adamlar yapmış işte 2.3 gingerbread'i. Beğenen kullanır beğenmeyen froyo'ya devam edebilir. Allah Allah yaa :))
  • Arif'in Manchester United'a attığı golü ararken kendimi bu başlıkta buldum.

Vayyy arkadaş dedim... Ner'den nereye?...
  • Pulstar kullanıcısına yanıt
    Biraz daha araştırsan Nuh Tufanına gidecekmissin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.