Şimdi Ara

Android 16 One UI 8 güncellemesi alan Samsung telefonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android 16 One UI 8 güncellemesi alan Samsung telefonlar
    Samsung, Android 16 tabanlı One UI 8 kararlı güncellemesini resmen dağıtmaya başladı. Haziran ayında Android 16'nın çıkışının ardından bir süre bekleyen şirket, Google'dan sonra kararlı sürümü sunan ilk marka oldu. Peki güncelleme halihazırda hangi modellere sunuldu? İşte Android 16 tabanlı One UI 8.0 güncellemesi alan Samsung telefonlar...

Android 16 One UI 8 güncellemesi alan Samsung telefonlar

Galaxy S25, S25+, S25 Ultra ve S25 Edge modelleriyle başlayan One uı 8.0 güncellemesi, halihazırda S24 Ultra, S24+ ve S24 FE modellerine de ulaştı. Katlanabilir tarafta Galaxy Z Fold6, Z Flip6 ve özel sürüm olan Galaxy Z Fold SE güncelleme listesinde yer alıyor. Orta segmentte ise Galaxy A56 ve A36 modelleri One UI 8 kararlı sürüme kavuştu. 

• Galaxy S25

• Galaxy S25+

• Galaxy S25 Ultra

• Galaxy S25 Edge

• Galaxy S24 Ultra

• Galaxy S24+

• Galaxy S24 FE

• Galaxy S24

• Galaxy Z Fold 6

• Galaxy Z Fip 6

• Galaxy Z Fold SE

• Galaxy A56

• Galaxy A36

Samsung’un güncelleme süreci henüz yeni başladığı için liste şimdilik kısa görünüyor. Ancak önümüzdeki haftalarda daha fazla modelin dahil edilmesi bekleniyor. Şirket güncellemeleri genellikle bölge bazlı dalgalar halinde yayımlıyor. Örneğin, S25 serisi için güncelleme Kore'de başladıktan yalnızca iki gün sonra diğer ülkelere açıldı.

Bu nedenle cihazınız listede olsa bile güncellemeyi hemen görememeniz normal. Ayarlar > Yazılım güncellemesi > İndir ve yükle adımlarını izleyerek güncellemeyi manuel kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca Bkz.Samsung, taşınabilir ekran olabilen akıllı televizyonunu tanıttı

One UI 8.0, yeni arayüz, canlı animasyonlar, gelişmiş Live Translate, Circle to Search entegrasyonu ve Knox Vault güvenlik iyileştirmeleriyle birlikte geliyor. Ayrıca DeX arayüzünde daha esnek kullanım sunuluyor ve Samsung Notes ile Takvim uygulamaları Rutinler üzerinden daha güçlü bir şekilde entegre ediliyor.

• 18 Eylül'den itibaren: Galaxy S25, Galaxy S25+, Galaxy S25 Edge ve Galaxy S25 Ultra

• 25 Eylül'den itibaren: Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 FE ve Galaxy S24 Ultra, Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6, Galaxy A56 5G ve Galaxy A36 5G, 

• 2 Ekim'den itibaren: Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 FE ve Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5, Galaxy A55 5G, Galaxy A35 5G, Galaxy A26, Galaxy A17 ve Galaxy A17 5G, Galaxy Tab S10, Galaxy Tab S10+, Galaxy Tab S10 Ultra, Galaxy Tab S10 FE ve Galaxy Tab S10 Lite

• 6 Ekim'den itibaren: Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4, Galaxy A54 5G, Galaxy A34 5G, Galaxy A25 5G, Galaxy A16 5G, Galaxy A16 ve Galaxy A15 5G, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+, Galaxy Tab S9 Ultra ve Galaxy Tab S9 FE

• 16 Ekim'den itibaren: Galaxy S21 FE, Galaxy A73 5G, Galaxy A53 5G, Galaxy A24, Galaxy A15, Galaxy A07, Galaxy A06 5G ve Galaxy A06, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ ve Galaxy Tab S8 Ultra

• 23 Ekim'den itibaren: Galaxy A33 5G

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/09/24/one-ui-8-stable-update-is-now-available-for-these-samsung-devices/

• Samsung madem Apple rakibimiz diyorsa aynı gün bütün modellere bu güncellemeyi sunmalı. Yani en azından bütün S serisine aynı gün. Android telefonlar eskisi kadar ucuz da değil hani bir eski modeli görmezden geleyim hepsinin en yenisi en güncel modelimize verelim mantığı da artık işlemiyor. Fiyatları aynı resmen (en üst seri için tabi, TR karşılaştırma dışı bu arada).

Bu kafa ile millet tabi ki gidip aynı paraya iphone alır. 1. nesil ipad pro um var ne güncelleme çıkarsa aynı gün geliyor hala. Ama Samsung sağ olsun bir IU güncellemesini bile bir senelik telefona 1 yıl veremedi. Bu kafa ile kolay gelsin Samsung'a. Şimdi eee hocam o kadar model var ne yapsınlar demeyin en üst S modelleri zaten iphone serilerini ile aynı artık.
    Bunlara bir şey anlatamazsın. Olması gerekeni söylüyoruz fanboy diyorlar. Apple yada Samsung bana farketmez bir firma aynı anda tüm cihazlarına aynı gün güncelleme gönderip diğeri gönderemiyorsa orada bir sıkıntı vardır. Ayın şu zamanı tek tıkla S22'den başlar 25'e kadar tüm güncellemeleri aynı anda başlatırsın sonra diğer zamanda da A serisinin tümüne verirsin çıkarsın işin içinden ama OneUI 7 güncellemesi zamanı gördük ellerine yüzlerine bulaştırdıkları halde savunanlar vardı.
  • Samsung madem Apple rakibimiz diyorsa aynı gün bütün modellere bu güncellemeyi sunmalı. Yani en azından bütün S serisine aynı gün. Android telefonlar eskisi kadar ucuz da değil hani bir eski modeli görmezden geleyim hepsinin en yenisi en güncel modelimize verelim mantığı da artık işlemiyor. Fiyatları aynı resmen (en üst seri için tabi, TR karşılaştırma dışı bu arada).

Bu kafa ile millet tabi ki gidip aynı paraya iphone alır. 1. nesil ipad pro um var ne güncelleme çıkarsa aynı gün geliyor hala. Ama Samsung sağ olsun bir IU güncellemesini bile bir senelik telefona 1 yıl veremedi. Bu kafa ile kolay gelsin Samsung'a. Şimdi eee hocam o kadar model var ne yapsınlar demeyin en üst S modelleri zaten iphone serilerini ile aynı artık.

• fendur kullanıcısına yanıt
    güncelleme veriyor diye apple övüp ondan sonra ios 26 yüklememek için 40 takla atıyorsunuz.fanboy olmak da zor iş.

herkesin kafasını seninkinden mi zannediyorsun fanboy??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 24 Eylül 2025; 15:42:8 >

Valla sen yazdıklarımın neresinden fanboy olduğumu çıkardın gerçekten anlamakta zorlanıyorum?

1. Samsung Android bir telefon kullanıyorum. iphone kullanmıyorum. Kullansam da ilk gün IOS 26 yüklerdim.

2. En güncel ne yazılım çıkarsa yükler kullanırım: PC, telefon, tablet, kulaklık v.s. v.s. her zaman güncellerim.

3. Tablet olarak en iyisi ipad tartışılmaz. Son çıkan Samsung Tab S de fena değil ama yazılımda yine Ipad. Android iyi olsa onu alırdım zaten. İlk günden IOS26 ya geçtim bu arada. Sadece ikon tasarımını beğenmedim ama onu da değiştirebiliyorsun zaten. Problem değil yani. İyi güncelleme olmuş bence.

4. Samsung güncelleme olarak bariz bir şekilde Google ve İphone nun arkasından geliyor. Yeni Android sürümü çıkıyor biz hala bir eski sürümü kullanıyoruz. Anca 1 yıl sonra yenisi çıkınca güncelleme geliyor o da en yeni telefon alırsan eskisi yine beklemek durumunda. Bunu anlatıyorum zaten yazdıklarımda.

Bu cihazlara eşşek yükü kadar para ödüyoruz ülkemizde. Ne yani doğru düzgün hizmet istemeyeyim mi? Fanboy u nereden çıkardı valla hala anlamaya çalışıyorum???

• jiletosman kullanıcısına yanıt

Gencolar siz okuyup anlama yetinizi ya kaybetmişsiniz ya da gerçekten yazılanı anlayamıyorsunuz. Bir bak bakalım ne yazmışım. Neyse sizle uğraşamam zamanıma yazık valla. Siz kendiniz fanboy olmuşsunuz haberiniz yok LOL

Bunlara bir şey anlatamazsın. Olması gerekeni söylüyoruz fanboy diyorlar. Apple yada Samsung bana farketmez bir firma aynı anda tüm cihazlarına aynı gün güncelleme gönderip diğeri gönderemiyorsa orada bir sıkıntı vardır. Ayın şu zamanı tek tıkla S22'den başlar 25'e kadar tüm güncellemeleri aynı anda başlatırsın sonra diğer zamanda da A serisinin tümüne verirsin çıkarsın işin içinden ama OneUI 7 güncellemesi zamanı gördük ellerine yüzlerine bulaştırdıkları halde savunanlar vardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

valla benim severek kullandığım tek marka oneplus. aylık güncelleme basar,yeni sürüm güncellemelerinide beta sürüm düzeyinde ilk o alır maks 2 ay sonra canlıya geçer.geçen sene 1 hafta geciktiği için honor magic7 pro almış bulundum.buda fena değil ama oneplusda başka hiçbir android cihazda olmaya kullanım kolaylıklarına çok alıştığım için işim zorlanıo biraz

anlamadığınız şey şu. olay android ya da ios değil. samsung ciddi anlamda androidi modifiye ediyor. her yeni sürümde bunları kontrol etmesi,varolanın çalışır halde olması,yeni özelliklerin eklenmesi vs uzun sürüyor. yeni sürüm android çıktıktan 7 8 ay sonra alır samsung cihazlar sürümü.ama burda şunu atlıyorsunuz. google ın yeni sürüm android ile verdiği biçok özelliği samsung zaten kendi modifiyesinde vermiş oluyor.bunun haricinde bikaç sene önce google zaten güvenlik güncellemeleri ile sürüm güncellemelerini ayırdı. play store güvenlik güncellemesi diye ayrı tab var. cihaz a13 olsa bile bu kısmı googledan gelen güvenlik güncellemeleri zaten yükleniyor (bu program başladıktan sonra çıkan cihazlar için konuşuyorum.) elimde ipad air2 mi ne var. ios 26 çıktığında oda minik bi güvenlik güncellemesi aldı mesela. ama 17 olmadığı için sürüm numarası,hala yüklenemeyen uygulamalar yüklenmemeye devam ediyor.

kısaca söyleyebilirimki ne ios ne android kullanıcılarının bi halttan,neyi nasıl yapacaklarından haberi yok.ios26ya geçtim pil çabuk bitiyor çok ısınıyor diye ortalığı yıkanlar var. güncellemeden sonra cihazın açıldığında,galerideki fotoları tek tek indexlediğini,uygulamaları tek tek kontrol ettiğini,erişimlere baktığını vs bilmedikleri için sonsuza kadar öyle kalacak sanıp ortalığı yıkıyolar. eşimin 15pm çıktığı saat güncelledim mesela. ısındı,pilide sömürdü.dedim kullanma koy köşeye o biraz işini halletsin. ertesi gün eve aynı kullanımda %10 fazla pille geldi mesela.hiçbi sorunda yaşamıyor.insanlar saçma şeyleri abartmaya,normal hayattaki ezikliklerini bu yollarla kapatmaya çalışacak kadar düşmüş durumda.

kim kendine ne uyuyosa alır kullanır zerre umrumda değil.aynı evin içinde iosda saçma sapan zorluklar yaşadığında banane kendin çöz benmi dedim ios al diye eşimi bile zorbalıyorum ben huahuahua

samsungda geçen yıl s24+ denedim. en son note2 de bırakmıştım.arada full oneplus kullandım dediğim gibi. one ui da androidin ios cası olmuş.gene alıştığım şeyleri menüleri bulamayınca 8. ayda sattım gitti bi dahada almam samsung.android=samsung değil. insanlar bunu anlamıyor.samsung hayvan gibi modifiye ediyor.bunuda ben istemiyorum.almıyorum.apple da zaten hapishane.

• A36'nın S23 serisinden önce güncelleme alması tam da Samsunga göre bir hareket.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben de tam tersi samsungun modifiyeli arayuzune kullaniyorum seviyorum alistim. Yillarca xiaomi mi4 - mi5 ten beri yani kullandim, ondan sonra onepluslar, pocolar bilmemneler cikti onlari da kullandik. Samsungda en son kullandigim telefon note5 di. Aliexpresten telefon getirme furyasinda baya telefon tecrube ettim getirdim kullandim sattim, getirdim kullandim sattim. Sonra o isleri zorlastirdilar telefonlarim gumruklerde takilmaya saticilar gondermemeye basladi. Ben de samsunga geri dondugumde hic yabancilik cekmedim sanki daha dun kullanmisim gibiydi o yuzden artik samsungdan baska cihaz kullanmiyorum.

Benim derdim de artik iyice yaslanan pil ve işlemci yonunden kotu sohretli s22 im bu guncellemeyi olumlu mu karsilar yoksa pisman olurmuyum seklinde.

Yani her yigidin yogurt yiyisi farkli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    || 2*1 GB Kingstone DDR2 800MHz || CoolerMaster 460W PSU || Askere gittim gelicem 12-2009 || Geldim 03-2011 ||
  • tembeler kullanıcısına yanıt
    tercih ve ihtiyaç meselesi hocam. ben mesela her bağlandığım bluetooth cihazında farklı eko ayarı yapmak istiyorum. bunu oneplus dışında yapabildiğim bi cihaz yok. hatta şuan magic7 pro kullanıyorum o kadar kötü ki eko ayarlama yeri kendi haline ıraktım ve kulaklıkla müzik dinlemiyorum. o kadar nefret ediyorum.ha 3. parti 32498732 çeşit uygulama vardır doğrudur.ama ben kendinde olsun istiyorum.oneplusda aod ekranda tamamını uyandırmadan whatsappdan gelen her yeni mesajı ekranda tamamını uyandırmadan e kitap modunda göstermesi başka cihazda yok. ama başkası kilit ekranımda zaten içerik görünmesin şeklinde kullanıyodur o bunun farkında bile olmaz... gibi gibi... ama işim gereği wifilerin tüm özelliklerini dbm değerlerini vs ek uygulama kurmadan oneplusda görebiliyorum başka cihazda göremiyorum apple da hiçbişi görünmüyo zaten. insanlar basit 5-6 uygulamayı kullanıp,telefonun başka yönlerini kullanmadan "ya ne farkı var yeaaa" diyor.öyle değil işte :) msungda da mesela hiçbişi yüklemeden senaryo oluşturma var. onuda çok sevmiştim, pc odasındaki wifiye bağlanınca (yanımda telefonla odaya girdiğimde) odanın prizi açılıp pcyi açıyordu :) hepsinin bişisi var işte...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.