Şimdi Ara

And Justice For All ile ilgili bir soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu albumde bas sesi duyulmuo diyorlar ki ben daha ayıramıorm bas sesi var mı yok mu ama herkesin kanaati o

peki bas sesi duyulmayan bir album nası thrash metalin en iyi albumlerinden biri olabiliyor?

eger komik bişi sorduysam kusura bakmayın metal muzigi severim dinlerim ama gitar bas bilgim yoktur ondan sordum

• Sen o albümü tamamen dinle.Sonra gel bakalım nasıl bir albümmüş.

Ayrıca kim en iyi albüm dedi?Bence Master Of Puppets daha iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

Sen o albümü tamamen dinle.Sonra gel bakalım nasıl bir albümmüş.

Ayrıca kim en iyi albüm dedi?Bence Master Of Puppets daha iyidir.

en iyi albumlerinden biri dedim ztn

ztn dinledim ki soyluorum dinledim ama bas sesinden fln anlamam onu diorum

herhalde bas onemli bişiyki calınıo ama herkesin dedigi bas sesinin duyulmadıgı ama cok cok iyi bir album oldugu ben de diyorum bas sesi duyulmuor diyor herkes ama thrashin en iyi albumlarinden biri diolar neden ? anlatabildim mi acaba
  • Şahsen benimde favori metallica albümümdür.albümün iyi olması için enstürmanların sesinin azlığı çoklunun önemli olmadığını düşünüyorum. Önemli olan albümün hissettirebildikleri , verdiği duygular önemli olandır diye düşünmekteyim saygılar.
  • and justice for all, rust in peace ve the atrocity exhibition (safkan thrash diyemem) ile birlikte en iyi thrash metal albumlerinden biridir.

bass' ın seslerinin duyulmaması calınmadıgı anlamına gelmiyor sadece kayıt durumundan kaynaklanıyor mesela metallica konserinde and justice for all' da rob klasik bass yürüyüşlerini yapmasına ragmen cılgın attı. bu arada thrash metali thrash metal yapan bass sesi degildir ki sozler ve elektro gitar riffleridir.
  • bu albümde bas çalınmıştır fakat metallica trafik kazasında ölen basçı sı cliff burton hatırına albümdeki şarkılar kayıt aşamasındayken bas sesini yok denecek kadar kısık kaydetmiştir..

and justice albümü gelmiş geçmiş en iyi 3 thrash albümündendir bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

bu albümde bas çalınmıştır fakat metallica trafik kazasında ölen basçı sı cliff burton hatırına albümdeki şarkılar kayıt aşamasındayken bas sesini yok denecek kadar kısık kaydetmiştir..

and justice albümü gelmiş geçmiş en iyi 3 thrash albümündendir bence...

+1

Gerçi Cliff'ten sonra gelen Jason Cliff'i pek aratmamış ama bir matem havasında oldukları için sesi kısmışlardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • And Justice For All'de bas duyulmamasının sebebi,James Hetfield'in o albümün kayıtlarında kullandığı gitar tonunun düşük ve tiz frekanslar kadar orta frekansları da baskın olarak vermesi üzerine,yazdığı basslinelarda Hetfield'ı takip eden Newsted'in kayıtları örtülmüştür,Ulrich'in baterisinin sesleri de köklenmiş olduğundan ortaya gitar-ritm açısından sıradışı bir prodüksiyon çıkmıştır ama bas sesler geride kalmıştır.Miks sırasında da bas sesler çok açılmamıştır,gitar ve bateri öne çekilmiştir,vokalde bu albümde biraz gömülüdür.Bu albümde bas sesler çok net gelmiyor diye iyi bir albüm olmayacak diye bir kaide yok.'80lerde çıkmış ve her enstrumanı adam gibi duyulan Thrash Metal albümü çok çok azdır.'80ler Thrash Metal'i,müzisyenlik ve beste kalitesi kadar amatör prodüksiyonlarıyla simgeleşmiştir.Amele prodüksiyonlarda da Metallica bir numaradır.Adamların en iyi prodüksiyonlu albümü Load,onun dışında tüm albümlerde prodüksiyon numaralıdır boyamalıdır.Son albümdeki çatlama patlama tamamen "Yükselt aga,pompala kökle ama bası dibe gömcez yine!" mantığıdır,AJFA ile bir değildir.

• tamam sagolun cevap herkese tesekkur ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

and justice for all, rust in peace ve the atrocity exhibition (safkan thrash diyemem) ile birlikte en iyi thrash metal albumlerinden biridir.

bass' ın seslerinin duyulmaması calınmadıgı anlamına gelmiyor sadece kayıt durumundan kaynaklanıyor mesela metallica konserinde and justice for all' da rob klasik bass yürüyüşlerini yapmasına ragmen cılgın attı. bu arada thrash metali thrash metal yapan bass sesi degildir ki sozler ve elektro gitar riffleridir.

yanlışın var bir bütündür aksine
  • Thrash'ın en iyi albümü de ne demek oluyor?

Bana göre Reign In Blood'dur,sana göre ...And Justice For All bir başkasına göre Doomsdays For The Deceiver falandır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: slash7895123

quote:

and justice for all, rust in peace ve the atrocity exhibition (safkan thrash diyemem) ile birlikte en iyi thrash metal albumlerinden biridir.

Thrash Metal diyoruz.Sen ordaki hayvani gitar sololarına ve öküzümsü vokallere mi bakıyorsun arkadan çalan basa mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Shred -- 9 Aralık 2008; 11:35:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: akglsercan

Thrash'ın en iyi albümü de ne demek oluyor?

Bana göre Reign In Blood'dur,sana göre ...And Justice For All bir başkasına göre Doomsdays For The Deceiver falandır..

İyi de buradaki herkes zaten "bana göre", "bence" gibi ifadeler kullanmış ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

quote:

quote:

Thrash Metal diyoruz.Sen ordaki hayvani gitar sololarına ve öküzümsü vokallere mi bakıyorsun arkadan çalan basa mi?

tabii ki vokelle gitar soloları onemlidir ama işte diyorum madem bu kadar iyi bir album yani thrash metalin en iyilerinden biri o zaman bass ın da duzgun olması lazım diye bir mantık yurutmustum ben

• Bas gitar gayet düzgün.Sadece kısık miksaj nedeniyle kolay duyulmuyor.
    '80ler Thrash Metal albümlerini biraz daha fazla dinleseniz,o dönem albümlerinin hiçbirisinde schön wunderbar diyebileceğiniz prodüksiyon olmadığını görürsünüz.O çiğ,amatör ruhlu prodüksiyonlarla bu albümler bu günlere geldiler.
  • o ne lan "schön wunderbar"
  • quote:

quote:

ben bütün degildir mi dedim ? bir grupta bir bütündür ama one cıkan elemanlar vardır. ornegin iron maiden bir bütündür ama iron maiden' da steve ile bruce on plandadır. bu digerlerinin dıslandıgı, onemsenmedigi anlamına mı gelir ? lütfen okudugumuzu dogru anlayalım.

ve evet riffler ile vokal thrash metali thrash yapar, arkadan gelen bass sesi degil.

• quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

o ne lan "schön wunderbar"

Alman belgesel reğliği...
    Buna da kısaltma küfür diye ban verirler mi lan?
  • Maddiyatla ilgili?Bas amfisi ağrızalı?

AJFA dönemi Metallica'nın Thrash Metal'in o dönemde maddi olarak en başarılı grubu olmaya başladığı dönemdir,adamlar arena kapatıyordu o dönemde,sen maddiyat diyorsun.Bozuk gitar amfisi ile kayıda girecek kadar akılsız mı bu adamlar,böyle birşey yok.Tüm nedenler yukarıda yazıldı.
  • Şaka yapmıştır abisi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.