Şimdi Ara

“…And Justice For All”daki bas gitar eksikliğinin sorumlusu: Lars Ulrich

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

METALLICA’nın klasik albümü “…And Justice For All“dan bahsedildiğinde mutlaka konuşulan konulardan biri de, albümdeki bas gitar eksikliğidir. Şimdiye dek bu konudaki hedef adam, albümün mikslerinden sorumlu Steve Thompson olsa da, yeni bir röportaj durumun hiç de böyle olmadığını gösteriyor.

Steve Thompson, birkaç gün önceki bir röportajında, albümdeki bas sorununu şöyle anlatmış:

“Benim yapmak istediğim ve Lars’ın kafasındaki, tamamen başka şeylerdi. Bu beni biraz üzüyordu, çünkü METALLICA’yı çok seviyordum. Lars, davullarının nasıl duyulması gerektiği konusunda çok net fikirlere sahipti. Hatta bunu sağlamak için Klark Teknik’in bir ekolayzırının ayarlarının fotoğrafını bile getirip, ayarları orada gözüktüğü gibi yapmamı istedi. Ayarları yaptım ve kendi kendime “Bunlar bok gibi duyuluyor,” diye düşündüm.”

Thompson ardından herkesi odadan kovmuş ve sound’u istediği gibi ayarlamış. Davul tonunu düzeltmiş, gitarları açmış, Jason da basları harika şekilde kaydetmiş. James’in bu değişiklerden memnun olduğunu söyleyen Thompson, şöyle devam etmiş:

“Birkaç dakika sonra Lars odaya girdi, yeni miksin birkaç dakikasını dinledi ve “Kapat,” dedi. “Sorun nedir?” dedim ve o da “Davul tonuma ne oldu?” diye sordu.”

Davulları Lars’ın istediği seviyeye çekebilmek adına, Thompson önce basları kurban etmiş.

“Davulları açmak için bunu yapmamız gerekiyordu. Çıkan sonuçtan memnun değildim. Lars bana “Bası görüyor musun?” diye sordu ve ben de “Evet, çok iyi çaldı,” dedim. Ardından Lars bası neredeyse tamamen, mikste çok çok az duyulur gibi olana dek kısmamı istedi. “Şaka yapıyorsun değil mi?” diye sordum. Lars “Hayır, kıs” dedi. İstediği kadar kıstım, ardından “Şimdi 5 desibel daha kıs,” dedi. Hetfield’a baktım ve “Ciddi mi?” diye sordum. İnanılmazdı.”

“Yıllar sonra tekrar karşılaştık ve bana albümdeki basların neden böyle olduğunu sordu. Gerçekten sordu. Oracıkta suratına yumruğu yapıştırmak istedim. O albümdeki bas sorunu yüzünden benim suçlu gösterilmem gerçekten çok üzücü.”

Kaynak:http://www.pasifagresif.com/2015/03/and-justice-for-alldaki-bas-gitar-eksikliginin-sorumlusu-lars-ulrich/

Diğer kaynaklar :

http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2413-and-justice-for-all-albumundeki-bas-eksikliginin-sebebi-belli-oldu

http://loudwire.com/sound-mixer-metallica-and-justice-for-all-blames-lars-ulrich-thin-bass-sound/

• Klasik lars egosu. Adam tamamen egodan oluşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercandk kullanıcısına yanıt
    Some Kind Of Monster belgeselinde de James'e karşı aynı tavırları takınıyordu. Ancak öyle olsa da Metallica'nın bu kadar büyük ve başarılı bir grup olmasındaki payı da yadsınamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Some Kind Of Monster belgeselinde de James'e karşı aynı tavırları takınıyordu. Ancak öyle olsa da Metallica'nın bu kadar büyük ve başarılı bir grup olmasındaki payı da yadsınamaz.

Metallicada ki organizatörlüğü tamamen lars üstlenmiş durumda zaten. Grup üyesi değil yönetici gibi. Sıkıntı burdan kaynaklanıyor bir de ego boyutu da var.

Some Kind of Monster belgeseli James in en 30 yıllık kariyerindeki en çökük bitik alkol bataklığına battığı yılları da kapsıyor. Grup üzerindeki etkisi de buna bağlı olarak belgeselde de görüleceği gibi baya dip yapıyor ki bunu da lars iyi kullanıyor.

Metallica nin en büyük şansı diğer grup elemanlarının lars gibi egosu olmaması idi. Yoksa bir efsane başlamadan biterdi.

Maddi konular dışında şarkıların son halini de Lars düzenliyormuş. Making Magnetic belgeselinde de görüldüğü gibi koltuğuna oturup herkesin yaptığı müziği düzenliyor. Diğerlerine bu kadar düşkün olmak yerine kendi davuluna daha fazla emek gösterse iyi olacak. Diğerleri Lars gibi değil, özellikle Kirk, tartışan birileri olduğunda hep sessiz duruyor ve aralarını düzeltmeye çalışıyor. Sahnede de öyle davranıyor, pek öne çıkmıyor.

James müzik olarak önceden daha iyiydi ama müzik dışındaki yaşamını şuan daha çok beğeniyorum. Alkol yerine dövme yaptırma bağımlılığı başlaması da hoşuma gitmiyor. 40 yaşına kadar dövme yaptırmaya karşı olmuş ama son zamanlarda parmak uçlarına kadar yaptırdı.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Evet zaten Onu bütün grup üyelerinde ve verdiği demeçlerde görebiliyoruz. Hepsi yaşlarının ilerlediğinin farkında ve buna bağlı olarak daha dikkatli yaşadıklarını belirtiyorlar.

Yukarıda da belirtmek istediğim oydu aslında. Kırk gibi ya da Rob/Jason gibi egosuz insanların grupta olması büyük avantaj. Kırk bile bir röportajda küçük kararların hepsini larsa bırakıyoruz büyük kararlar alınca hep beraber oturup danisiriz birbirimize diyordu.

Ayrıca James konusunda aynı görüşteyim. 2000lerin başında alkolü bıraktı bi kaç sene sonra simsiyah oldu adam dövmelerden

Kendilerine dikkat ettiklerini biliyorum. Kirk ve Rob genelde kendi işleri dışında pek karışmıyor gibi görünüyorlar. James için o dövmelerin güzel gözüktüğünü düşünmüyorum ama bunu konuşmak da gereksiz olur.

Lars önümüzdeki albümde davul sesini geçen iki albümdeki gibi boş teneke veya boş kova benzeri yaparsa yine albümü berbat eden kişi olabilir. Son zamanlarda çok rahat olduklarını ve yeni albümün kayıtlarını yaparken eğlendiklerini de Lars söylemişti. Umarım Ronnie Rising Medley gibi kaliteli bir kayıt yaparlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu grupta bir tek Lars'ı sevmiyorum yav. Hiç kanım ısınmıyor herife. Davul'a da yakışmıyor valla. Keşke gazeteye ilan veren Lars değil de şöyle egosuz, davuldan anlayan birisi olaydı. Ha Lars'ta boş adam değil tabi ki. Sonuçta kurduğu grup Metal müzik piyasasının en efsane gruplarından birisi. Ama eğer grubu kuran kişi olmasaydı bu kadar popüler olamazdı. Hatta müzik gruplarında tutunamazdı bile.
  • Xabir kullanıcısına yanıt
    Ben de pek sevmem. O da öyle geçiniyor.
  • And justice for jason'ı da dinledim ama bassız halini tercih ederim. En eşsiz ve vurucu metallica albümü. Dream Theater daki elemanlardan biri ilk progresif metal albümü demişti bunun için :)

• yaptığı bir halt yokken bu kadar ego. İlginç.
  • james reyis ağırlığını koyamıyor. masaya yumruğunu vurup "yeter ulan yether birşeye de karışma be adam hayret bişe yeeaahh!!" diye black album deki gibi kükrese bak bakalım lars efendi sesini çıkarabiliyor mu?
  • Merak ediyorum acaba Lars yerine daha aklı başında bir müzik adamı olsaydı Metallica şimdi olduğundan acaba çok çok daha kıymetli olur muydu? Bana biraz olurdu gibi geliyor ama.
    daha nereye kıymetli olcak. onun ötesi dünyayı ele geçirmek
    ''Kıymetli'' ifadesinde neyin kıymetini kastediyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

''Kıymetli'' ifadesinde neyin kıymetini kastediyorsunuz ?

Yani bu kadar olumsuz eleştiriye muhatap olur muydu demek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

daha nereye kıymetli olcak. onun ötesi dünyayı ele geçirmek

Bu eleştirilerin Lars ile doğrudan alakası yok. En çok eleştiri aldıkları St. Anger albümü esasen Jason ve James'in kişisel sorunlarının müziğe yansıması sonucu ortaya çıkmıştır. Metallica albümü ve devamında da ortak olarak karar verdiklerini söylüyorlar. Sadece Napster olayında Lars kabahatli bulunabilir ama o dönem için öyle davranmanın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Metallica'nın günümüzdeki kıymetine ulaşmasında Lars'ın katkısı büyüktür.
  • Gitsin o master of puppets albüm kaydında ritim kaçırsın
  • Egolu filan diyin ama en sevdiğim üye metallicanın metall'i bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.