Şimdi Ara

Anayasa mahkemesinden örnek karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce haber sitelerinde gördüm. Anayasa mahkemesi İTO yönetim kurulu başkanı hakkında beraat kararı vermiş. Mahkeme kararında, özetle "Ortada suç var ancak delilerin toplanış biçimi hukuka aykırı. Hukuka aykırılık teşkil eden deliler üzerinden hüküm kurulamaz.” gerekçesi verilmiş.

Aklıma hemen Fenerbahçe'nin durumu geldi. (Daha başka şeyler de geldi ama burada yazmak doğru olmaz) Fenerbahçe davasında da delillerin hukuka uygun olarak toplanıp toplanmadığı tartışılabilir mi acaba?

• Fenerbahçe olayı kapandı,bu saatten sonra alırsa Aziz yıldırım ceza alır.
  • olay farkli. aziz baskanin davasinda da delillerin kanuna aykiri toplanmasi durumu var. hatta sorusturmada da usule aykiriliklar var. yani cmk' ya aykiri cok unsur var. ancak baskanin hukmu esastan da bozulacak cunku eksik yetersiz deliller hukme esas teskil etmis durumda. yargitay hukuka aykiri ismarlama bu karari bozacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenerbahçenin durumu biraz farklı yalnız, ortada hukuka aykırı da olsa bir delil yok

Araştırıldığı zaman her takım başkanının konuşabileceği telefon konuşmalarının kesilip birleştirilmesi ile, savcının tahmin gücünü kullanarak, sözde delilleri Özel Yetkili Mahkemelere sunup, mütalaa vermesi ile tahmin edilen suça ceza verildi.

Fenerbahçe karşıtı takımlar ve taraftarları ise ;

onların gözünde Türkiyenin tüm birimlerini satın alacak güçte olan Aziz Yıldırım ın, TFF yi, Etik Kurulunu, mahkemeyi etkilediğini, kararları kendi lehine verdireceğini savundular. nedendir bilinmez, o satın alındığı iddaa edilen tüm birimler Fenerbahçe alehine karar verdiği zaman, bir anda adil oluverdi.

hatta bununla da yetinmeyip, Başbakanın Fenerbahçeyi kurtaracağına inandırdılar kendilerini. ( mayısta biten ligin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen, 3 temmuz operasyonunun tesadüfi bir şekilde seçimlerden sonraya bırakılmasına rağmen )

olur da yargıtay kendi düşündüklerinin aksi bir karar verir ise ; satılık damgası yemesi an meselesidir.

• Fenerbahçenin olayında sadece bu yok ki zaten hukuka aykırı toplanmış 2.si somut veri yok para girş çıkışı poşette para var mantığını anca öym gibi güdümlü yerlerde görebiliriz 3.sü tek başına ses kayıtları delil olarak kabul edilmiyor.Sadece bu soruşturmanın başındaki savcı Zekeriya öz ün hayat hikayesini okuyun olayı kimler yaptı anlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoK

Az önce haber sitelerinde gördüm. Anayasa mahkemesi İTO yönetim kurulu başkanı hakkında beraat kararı vermiş. Mahkeme kararında, özetle "Ortada suç var ancak delilerin toplanış biçimi hukuka aykırı. Hukuka aykırılık teşkil eden deliler üzerinden hüküm kurulamaz.” gerekçesi verilmiş.

Aklıma hemen Fenerbahçe'nin durumu geldi. (Daha başka şeyler de geldi ama burada yazmak doğru olmaz) Fenerbahçe davasında da delillerin hukuka uygun olarak toplanıp toplanmadığı tartışılabilir mi acaba?

Mahkeme ortada suç var ancak delillerin toplanış biçimi hukuka aykırı , kararını gördün mü hocam yoksa herhangi bir gazeteden mi alıntılı?
    Böyle bir gerekçe bana mantıklı gelmedi.

Gelelim diğer mevzuya , benim mesela kararın Yargıtay'dan döneceğine dair inancım bu usülsüzlükten kaynaklanıyor.

Ama bu usulsüzlüğü sadece izinsiz dinleme olarak dinleme olarak düşünme. konuyla alakasız bir konuşmayı başka bir tarihteki olaya yamama gibi usulsüzlükler de var.
    Herhalde biliyorsundur , Fenerbahçe ile ilgili dinleme kararını veren hakim , aynı zamanda mahkeme başkanlığını yapan kişi. Bu da bir usulsüzlük ki mahkemede Fenerbahçe'li avukatlar Savcı Berk'e yazılı verilmesi gereken izinlerinde hakim tarafından zamanında verilmediği , (sözlü onay diye açıklama yapmaya çalıştı mahkeme başkanı ama sözlü onay diye bir mekanizma yok) de ortaya çıktı.

Sözün özü hocam lafı şuraya getirmek istiyorum.

Kanımca Yargıtay'dan bu karar dönecek ama anladığım kadarı ile gazetelerde aynı bu haberdeki gibi okuyacağız kararı , SUÇ VAR AMA...

Mahkeme benim mantığımla şunu diyebilir ,

"delillerin toplanmasındaki usulsüzlükten dolayı sanıkların beraatine...."

o karar suçlular ama ... diye başlamaz.

• Cevap vermeye bile değmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısacası fener şike yapmış fakat telefon dinlemeleri, para fotoğrafları felan hukuk dışı kanıt nitelendirilmiş.
    sonuçta şike yapılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Fenerbahçe olayı kapandı,bu saatten sonra alırsa Aziz yıldırım ceza alır.

Savcı konuştu dağılın.

boyle kapanmasi daha iyi.bi ömür bu sifatla anilmak ne kadar kotu olucak sizin icin.ceza alip bitse evet yaptik cezamizi cektik diyebilirsiniz ama boyle bi ömür tribünlerde sloganlar da bu konuyla ilgili hep dillerde olmaniz cok üzücü cok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mélih_1905

kısacası fener şike yapmış fakat telefon dinlemeleri, para fotoğrafları felan hukuk dışı kanıt nitelendirilmiş.
    sonuçta şike yapılmış

Ya sabır. Paranın fotoğrafıyla şikeci diyorsun.

Şike teşvik parası alan adamın itirafını kabul etmiyorsun. Adam almış parayı yemiş bile. Siz nesiniz o zaman? Ahanda videosu;

• Yavuz hırsız ev sahibini bastırır bu gsliler için söylenmiş sanırım.Hem arabalar zaladlar mehmet ağarlar herşey bunlarda gelip burda bik bik saçmalıyorlar.Daha bide nitelikli dolandırıcılık olayı var.
  • Orijinalden alıntı: Negatiwe

kısacası fener şike yapmış fakat telefon dinlemeleri, para fotoğrafları felan hukuk dışı kanıt nitelendirilmiş.
    sonuçta şike yapılmış

Şike teşvik parası alan adamın itirafını kabul etmiyorsun. Adam almış parayı yemiş bile. Siz nesiniz o zaman? Ahanda videosu;

dosya varmı dava açılmışmı yürekliyse gitsin suç duyurusunda bulunsun tüm belgeleri mahkemeye sunsun.madem vırvır konuşuyor gitsin mahkemeye versin?
    adnan polat 8 yıl hapis yatacak mektup olayından diye zırlayıp 2 gün sonra berrat etti, medya para yer buda birinden para yemiş.bu zaman kadar neden söylememiş çünkü kimse çık bunu bunu söyle şu kadar para verelim demedi diyincede atladı.Galatasaray'a atılan tüm suçlamalar asılsız hiçbir dava, mahkeme olayı tape yok, sadece at suçu video çek para yemiş adam konuşsun o kadar
    beşiktaş türkiye kupasını niye geri verdi?

• Orijinalden alıntı: Negatiwe

sonuçta şike yapılmış

Çamur atmak kolaydır ,yiyorsa mahkemeye çıkarsınlar delil sunsunlar Gs aleyhine,tv'ye çıkıp sallamak kolay..Maalesef sizin ki tescillendi,boş yere uğraşmayın..O leke bulaştı bir kere,artık ömür boyu çıkmayacak.
  • bizim adalet sisteminde yakında suçlulara madalya takılırsa hiç şaşırmam...
    normal vatandaş olmada ne olursan ol,
    borç al ödeme, adam öldür az bir cezayla çık, hırsızlık yap ön kapıdan gir arka kapıdan çık, şike yap ama itiraf etme, saf olma uyanık bu sistemde her şey sana mübah, hukuk bürosunda çalışan biri olarak diyorum...
  • bu ülke acayip bir ülke mahkeme salonlarında sorulara cevap veremeyenler , harcanan paraları açıklayamayanlar, tepelerde renkten renge girenler dışarı çıktığında bir anda kurt kesiliyolar. bu ülkede 14-15 kişi çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmaktan(çıkar amaçtan kastedilen şike ve teşvik) ceza aldı bunlar futbol hakkındaki eylemlerinden ceza aldılar ama gel görki hiçbiri şike ve teşvik yapmadı bırakın bu savsataları eski yargıtay başkanı hasan gerçeker medyada şike hukuken kesinleşti demiştir.
    kılavuzu şekip ve tayfası olanların burunları ne yazıkki biyerlerden bir türlü çıkmıyor.

şike davasında şu bilgileri bi hatırlayın.

1.tapelerin avukatlara dolaylı olarakta medyaya verilmesini fb tarafı istememiştir
    2 mahkemede açıklanamayan paralar vardır. aziz ve tayfasıda yattıkları süreleri hesaba katıp savcı aleyhine dava açmamışlardır.
    3 savcı tarafından tehtid edildiğini öne süren ibrahim akın savcı aleyhine dava açmamıştır.
    4 samet güzelin kankisi wedersonlan konuşmaları ne hecetse hep maç öncesine denk gelmiş maç sonrasında bir tek teleofon konuşması yok ve bu adamında suçu sabit görülmüştür.
    5 türkiyede bir ilk yaşanarak verginin dolar üzerinden ödendiğini bu dava sayesinde öğrenmiş olduk.
    daha çok yazarımda şu anda aklıma gelmiyor yani anlayacağınız mızrak çuvala girmiyorrrrrrr.

• iki tane videoya inananlar sayfalarca kanıta inanmıyor ya ölüyorum gülmekten :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

iki tane videoya inananlar sayfalarca kanıta inanmıyor ya ölüyorum gülmekten :))

+1

Cemaat diye ağlıyorlar. Şu andaki Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu'nun yarısından fazlası cemaat içinden isimler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikos Kazancakis

quote:

iki tane videoya inananlar sayfalarca kanıta inanmıyor ya ölüyorum gülmekten :))

+1

Cemaat diye ağlıyorlar. Şu andaki Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu'nun yarısından fazlası cemaat içinden isimler.

yani, ülker arena, ferit şahenk, RTE ye sayfalarca teşekkürler vs...

• quote:

quote:

quote:

+1

+ Kadir Topbaş'ın oğlu yeni yönetimde

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

+ Kadir Topbaş'ın oğlu yeni yönetimde

Cumhuriyetin bekçisiyiz o zmn...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.