Şimdi Ara

Anandtech Meltdown ve Spectre Patchlerini İnceledi(7.nesil performansı 4.nesile düştü!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Daha önce Meltdown ve Spectre açıklarına yönelik konuyu açmıştım. Eski konu çok eskidiğinden hortlatmak istemedim. Öncelikle bir anket açalım;

Intel Bilgisayarınızda Windows ve BIOS güncellemeleri sonrası performans kaybı hissediyor musunuz?

Anandtech'in 7.nesil Intel U serisi NUC bilgisayarında yaptığı benchmarklara göre SYSMark skoru genel olarak %5,5 civarı bir düşüş görmüş. Ayrıca Responsiveness yani kullanırken en çok hissedilecek tepkisellik sürelerinde de patch sonrası %10,5 dolaylarında bir düşüş görülmüş. PCMark 8'in depolama birimi bant genişliği testinde %29 civarı bir düşüş gözlemlenmiş, yani Intel işlemciler artık ucuz yollu dahi olsa her türlü NVME diske darboğaz yapıyor konumda. Ayrıca Futuremark 10'un Productivity alanındaki benchmarkında %8'lik bir düşüş gözlemlenmiş durumda. 3DMark13'ün Crossplatform oyun benchmarkı Ice Storm'da ise %13'lük bir düşüş görülmüş. Fotoğraf işleme alanında da %7-13 arası değişen kayıplar gözlemlenmiş durumda. Bazı alanlarda sembolik artışlar gözlemlenmiş lakin, incelemeyi yapan editör bunların standart hata payları kapsamındaki yükselmeler olduğunu düşündüğünü belirtmiş. Sonuçları yorumlayacak olursak Intel işlemciler aynı saat hızında gösterilen performans anlamında 8.nesilden 4.nesile dönmüş durumda. Ayrıca Intel'in yeni nesil işlemcilerin patchlerden daha az etkileneceğini belirtmesine rağmen 6-7 ay önce çıkarttığı bir işlemcide bu oranda kayıpların oluşması çok fazla kullanıcısı olan 2-3-4.nesil işlemcilerdeki kayıpların ne kadar büyük olabileceğine dair bir ipucu olarak duruyor.

Anandtech Meltdown ve Spectre Patchlerini İnceledi(7.nesil performansı 4.nesile düştü!)

Kaynak:https://www.anandtech.com/show/12566/analyzing-meltdown-spectre-perf-impact-on-intel-nuc7i7bnh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 24 Mart 2018; 13:35:19 >

• Intel bile bu açıkların ciddiyetini anlayıp donanımsal olarak çözümler üretmeye ve 8.nesil işlemcileri V2 olarak çıkarmaya başladı yakın zamanda dağıtıma geçerler.

Meltdown ve Spectre açıkları bulunan;

8700K ya 450 TL, 8600K ya 350 TL, 8400 e 225 TL ve 8100 e de 125 TL verebilirim. Kargoya karışmam ve ürünü önce alır dener test eder sonra parayı gönderirim ayrıca havale ücretine de karışmam. Ciddi satıcılar PM ile ulaşabilir
  • Bak orda cinebechte single thread puani yukselmis. Bizim forum icin onemli olan bu. Demek ki bu yamalar performans arttirmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bak orda cinebechte single thread puani yukselmis. Bizim forum icin onemli olan bu. Demek ki bu yamalar performans arttirmis.

Hocam zaten cogu oyun tek cekirdek kullaniyor. Zaten biz de pc'yi oyun konsolu gibi kullaniyoruz problem yok yani. Hic oyle hobimiz mobimiz yok 7-8 bin lira verip xbox one x gibi kullaniyoz aletleri cok da guzel oluyo cok da iyi oluyo.

Kimse kimsenin islemcisine karisamaz. Ben tek cekirdek kullanirim o 3 cekirdek kullanir şu 5,75 cekirdek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda sadece oyun oynayan insanlar yok. Ben Photoshop vs. kullanan çok insan gördüm, Agisoft'taki sonuçlar Photoshop ile birebir paraleldir diye düşünüyorum. Sonuç olarak Photoshop kullanan birinin de işlemcisi ciddi anlamda performans kaybedecek. Ayrıca 4790K'ye ne oldu bilmiyoruz henüz. Intel 6-7-8.nesilin ciddi anlamda daha az etkileneceğini belirtmişti. Ciddi oranda az kaybeden Photoshop'ta %13'e varan kayıp yaşıyorsa Haswell'ler %30'lara varan kayıp yaşayabilir, bu da örneğin Haswell i5 sahiplerinin eskiden kullanabildiği tasarım programlarını artık kullanamamasına yol açabilir.
  • Intel bile bu açıkların ciddiyetini anlayıp donanımsal olarak çözümler üretmeye ve 8.nesil işlemcileri V2 olarak çıkarmaya başladı yakın zamanda dağıtıma geçerler.

8700K ya 450 TL, 8600K ya 350 TL, 8400 e 225 TL ve 8100 e de 125 TL verebilirim. Kargoya karışmam ve ürünü önce alır dener test eder sonra parayı gönderirim ayrıca havale ücretine de karışmam. Ciddi satıcılar PM ile ulaşabilir
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Antivirüsleri Meltdown ve Spectre konularında antivirüs uzmanı olan Zafer Korkmaz'a kurduracakmış.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Unity ile meltdown spectre kapatma oynu yapıyormuş aldığım duyumlara göre

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boşnak Ağa

quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

Intel bile bu açıkların ciddiyetini anlayıp donanımsal olarak çözümler üretmeye ve 8.nesil işlemcileri V2 olarak çıkarmaya başladı yakın zamanda dağıtıma geçerler.

Hocam kusura bakma seni çok uyanık gördüm Meltdown ve Spectere'li işlemcileri bedavaya kapatacan sonra antivirüs kurup meltdown ve spectre belasından kolayca kurtulacaksın demi

Tek amacım Meltdown ve Spectre açıklarından insanları kurtarmak başka hiç bir amacım yok

• Yahu hayatımda ikinci kez İntel işlemcili bilgisayar aldım onda da pişman etti sağolsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nasıl yani i7 ler i5 mi oldu
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Yok. Mesela i7 6700=i7 4770K, i7 7700K=i7 4790K, i5 6600K= i5 4670k, i5 7600K= i5 4690K vs. gibi düşünebilirsin Serkancım.

@Johan Elmander İnci sözlüğe, oraya buraya linkini atıp indirme rakamlarını şişirmeye çalışıyormuş bir de Spectre kapatma oyununun. Bu arada ne zaman bir mesajınızı görsem aklım "Elmandeer, Elmandeer, açı dar Elmandeer, iki oluyooor Elmandeeeeeeer" sözleri geliyor aklıma.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    O gol umutulmaz ya

En son fake hesapla bizim forumda tanıtım yapıyordu. Gerisini takip edemedim
    Zombi oyunu bin indirmeyi anca görmüş. 15i benim çevrem sayesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 24 Mart 2018; 17:16:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Antivirüsleri Meltdown ve Spectre konularında antivirüs uzmanı olan Zafer Korkmaz'a kurduracakmış.

en son 1-2 kişiyle uzun uzun atışmıştı. Bir süredir gözükmüyor veya ben denk gelmedim.

• TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün yine beni mentionlamış da sakız gibi yapıştığı ve laftan anlamadığı için cevap vermiyorum artık. CTS Labs'ın hisse manipülasyonu için çıkarttığı saçma iddiaların Spectre ve Meltdown ile aynı olduğunu söylemiş bana. Ben bunlar aynı tarzda şeyler değil diyerek dezenformasyon yapıyormuşum
  • Ben antivirüsümü kurdum bu yüzden updateleri kurmama gerek kalmadı, meltdown ve spectre açıkları kapandı. Dolayısıyla performans düşüşüde yaşamadım

Not: Bir i7 8700K (delidded) kullanıcısı
  • Bios güncellemesi yapmadım zaten anakarta en son 2014 te bios yayımlanmış, geriye windows güncellemesi kalıyor. Bunu kaldıramıyor muyuz ya, pc de önemsenecek tek şey "arşiv" .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.