Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

hem fm2 mi hem mamiya 645 pro tl mi geçtiğimiz aylarda satmak zorunda kaldığım için bayadır uğrayamıyordum buralara, şimdi en yakın zamanda geliyorum yeni "mamiş"imle :D
    İki fotosu gelsin önce :D

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Güle güle kullanın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese merhabalar internette Minolta x300 üme uyumlu olabilecek hangi lensleri bulabilirim diye gezinirken yine forumumuz beni şaşırtmadı ve böyle güzel bir paylaşım başlığıyla beni karşıladı
    Öncelikle sormak istediğim şey hangi marka lenslerin makineme uyum sağlayacağını nasıl anlayabilirim?Belirli markalar mı devreye girmekte bu durumda?Ve hangi markalar tavsiyeniz olacaktır?
    İkinci sorum ise minolta uyumlu lens ile devam edeceğim için bundan sonra dijitale döndüğümde lenslerimin elimde patlamamasaı adına hangi marka ile yola devam etmek makul olur?Değerli fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Merhabalar, uzun süredir hesabım kapalıydı, tekrar foruma döndüm. Æ1-P ile aranızdayım, ufaktan da bir BeLOMO Vilia sahibiyim.

https://www.flickr.com/photos/snnchnl/

AE1P

BeLOMO Vilia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 2 Haziran 2014; 18:13:24 >

• Hoşgeldin ,kullandığın filmin marka ve modeli nedir? renk tonu hoşuma gitti.
  • mamiya nc 1000 ederi nedir? Bir abi 1500 liraya satıyor, temiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaST3rLY

Hoşgeldin ,kullandığın filmin marka ve modeli nedir? renk tonu hoşuma gitti.

kodak gold 200 kullanıyorum. (:
  • Arkadaşlar şuan hali hazırda satılmakta olan ve kullanıp memnun kaldığınız filmleri söylermisiniz ve fiyatınıda ?
  • Kodak 200 en ideal filmdir nazarımda. Bayat olarak piyasada 3-4 liraya bulunuyor, taze filmler ise 6-7 liradan satılıyor diye biliyorum. Ektar 100 kullanmıştım fakat hain fotoğrafçı kötü yıkadığı için berbat sonuç almıştım, kodak'ın en iyi filmlerinden o da.
  • Bu arada filmleri kendinizmi banyo ediyorsunuz yoksa bir yere mi veriyorsunuz ? acaba kimyasalları almak ortalama ne kadar tutar ? kendim banyo etmeyi düşünüyorum.
  • arkadaşlar merhaba,

fotoğrafçılık hakkında ne bilgim var ne de ilgim vardı, geçen gün babamın yashica electro 35 gsn'ini buldum ve makinaya aşık oldum:)
    sormak istediğim fotoğrafçılığa bu makinayla başlayabilir miyim yoksa bir dslr alıp başlamak daha mı kolaydır?

birde makinanın arka kapağı açılmıyor, ve içinde 20 yıllık bir pil var, biraz araştırdım makina hayyamda yapılır diyorlar ama onlar eski makinaları tamir etmeye pek yanaşmıyorlarmış galiba
    hayyamda tamir edilir mi ve maliyeti ne kadar olur acaba?

konuyu kirletiyorsam kusura bakmayın biraz göz gezdirdim aynı soruları bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: domatesli

arkadaşlar merhaba,

fotoğrafçılık hakkında ne bilgim var ne de ilgim vardı, geçen gün babamın yashica electro 35 gsn'ini buldum ve makinaya aşık oldum:)
    sormak istediğim fotoğrafçılığa bu makinayla başlayabilir miyim yoksa bir dslr alıp başlamak daha mı kolaydır?

birde makinanın arka kapağı açılmıyor, ve içinde 20 yıllık bir pil var, biraz araştırdım makina hayyamda yapılır diyorlar ama onlar eski makinaları tamir etmeye pek yanaşmıyorlarmış galiba

konuyu kirletiyorsam kusura bakmayın biraz göz gezdirdim aynı soruları bulamadım.

bir zamanların en popüler makinalarındandı, özellikle düğün salonu fotoğrafçılarının birinci tercihiydi...
    hayyamda teknik servis cemil usta var, elinden gelir ama masrafına değmeyebilir, kapağının açılmıyor olması ayrı bir sorun...
    tecrübeli olsaydınız yaptırın derdim sırf nostalji için ama size boşa masraf olur...dijital alın kurtulun...
    o makinayı da güzelce temizleyip parlatın ve evde aksesuar olarak kullanın, eskiden evlerde vitrin olurdu bunun için ama artık o da yok...

• bu konu eskiden daha canlıydı
  • Herkese merhabalar Bende en yakın zamanda bir analog sahibi olmak istiyorum fakat birkaç soru var kafamda... Eğer mümkün olursa banyolarımı kendim yapmak istiyorum... Fakat baskı hakkında pek bir bilgim yok,kendim yapabilir miyim,maliyetli midir? Zaten DSLR makine sahibiyim,bu da işin nostaljisi olsun İlk olarak Zenit ET yada 11 ile başlayacağım galiba... Banyo ve baskı konusunda fikir verecek kimse var mı? Yada banyo+tarama yapmak mı daha mantıklı?
  • hamzaozturk kullanıcısına yanıt
    İşleri öğrenmek biraz zamana, bir miktar boşa giden kimyasala ve filme sebep olacaktır muhakkak. Ama gerçekten istiyorsanız eğer film yıkayan yerlerden öğrenebilirsiniz bu işlemleri
  • ya arkadaşlar olympus 50 1.4 len aldım lensi kullanan arkadaslar varsa beni aydınlatmanızı istiyorum
    -diyafram 4 den sonra halka diyaframı tam ayarlamıyor, 4 deyken bile tuşa basınca biraz daha kısıyor illa diyafram tusuna basmam gerekli hatta 8 den sonra tuşsuz hiç haraket etmiyor bu normalmidir yardımcı olursanız çok mutlu olurum?
  • Öncelikle merhabalar.Böyle bir konunun açılması açıkçası çok mutlu etti beni.İlk zamanlarda zenit 12xp kullanıyordum ama sonra yeni makine aldım (revueflex ac2).Açıkçası makine tertemiz ama henüz film çıkartamadım sabırsızlıkla.Elimde olan 1-2 fotoğrafı ekleyeyim.
    Zenit 12xp 58mm Helios fujicolor 200 kullanılmıştır.

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demosty -- 2 Eylül 2014; 0:12:58 >

• Konu biraz canlı olsa keşke bi soru sormak isterdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

Konu biraz canlı olsa keşke bi soru sormak isterdim :)

Buyrun, belki bildiğim bir şeydir. İlla bilen birileri çıkar zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: domatesli

arkadaşlar merhaba,

bir zamanların en popüler makinalarındandı, özellikle düğün salonu fotoğrafçılarının birinci tercihiydi...
    hayyamda teknik servis cemil usta var, elinden gelir ama masrafına değmeyebilir, kapağının açılmıyor olması ayrı bir sorun...
    tecrübeli olsaydınız yaptırın derdim sırf nostalji için ama size boşa masraf olur...dijital alın kurtulun...
    o makinayı da güzelce temizleyip parlatın ve evde aksesuar olarak kullanın, eskiden evlerde vitrin olurdu bunun için ama artık o da yok...

Şimdi de raf var.

• Rocha R kullanıcısına yanıt
    pentax me süper için Luxon 9800A model bir flaş aldim ama bir turlu calistiramadim bu flasi makinede check-test butonuyla flaş patl1yor fakat makineden patlamiyor yanlis bisiler yaptım ama ne yaptım anlamadım :S
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.