Şimdi Ara

Analiz : Nokia, 2014 yılında derin bir krize girebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Nokia'nın Microsoft ile ortaklığı sonrası akıllı telefon pazarında yeni bir başlangıç yaptığı Lumia modellerinin satış rakamları, firmanın geleceğini belirlemesi bakımından önem taşıyor ve pek çok tahminler yapılıyor. 19 Temmuz'da ikinci çeyrek mali tablosunu açıklayacak olan Nokia'nın Lumia satışları ile ilgili analistlerden önemli bir tahmin geldi.

Tahminler Nokia'nın ikinci çeyrekte 3.8 Windows Phone cihazı sattığı konusunda birleşiyor. Üçüncü çeyrekte ise satışların 5.1 milyon adet ile sınırlı olacağı tahmin ediliyor. İlk çeyrek hesaba katıldığında satışlarda 2-3 katlık artışlar yaşanacağı görülüyor.

Nokia'nın telefon bölümünün bu çeyrekteki işletim kaybı 236 milyon Avro olacakken, ilk çeyrekteki kayıp 127 milyon Avro olmuştu. Üçüncü çeyrekte ise piyasaya çıkacak giriş seviyesi modeller kaybı biraz azaltarak 149 milyon Avro'ya indirecek. Toplam kayıp ise 557 milyon Avro olacak.

Son işten çıkarmalarla birlikte Nokia'da her 5 işçiden biri işten çıkarılmış olacak. Bu işgücü adına büyük bir kayıp anlamına geliyor.

Kredi derecelendirme kuruluşları Nokia'nın gidişatından endişeli. Firmanın 4.9 milyar dolarlık nakit rezervi son derece dengesiz. Son 5 çeyrekte 2.1 milyar Avro kayıp yaşayan firmanın böyle giderse 2014 yılı sonlarında tüm rezervi eriteceği ve derin bir krize gireceği sanılıyor. Sadece son 3 çeyrekte 1.9 milyar Avro zarar edildi.

Nokia'nın çok güvendiği Windows Phone platformu da içaçıcı sonuçlar vermiyor. İlk çeyrekte akıllı telefon pazarında yüzde 2'lik bir paya ulaşan platform, Windows Mobile ile hesaba katıldığında 10 yıldır büyük bir başarı elde edemedi. Özellikle WP 8 yükseltme kısıtlamasının Lumia serisinin satışlarını negatif etkilemesi bekleniyor.

• Nokia krizde değil mi?

• Kesinlikle katılıyorum bence de krizde hemde uzun zamandır. Ne 808 kurtarır nede lumialar... Nokiadan başka telefon kullanmadım şu anda da N8 sahibiyim ama saolsun Nokia beni antinokiacı yaptı.

• 2014 o kadar dayanabilecek mi?

• batsında kurtulalım bu politikayla fazla bile durdular

• Bunu söyleyebilmek için analist olmak gerekmez,çağa ayak uyduramıyan kaybetmeye mahkumdur..Madem böyle gidecek batsında bu haberlerden kurtulalaım bari..

• biri çıkıp satın alır olur biter

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısa süre öncesine kadar bende böyle düşünüyordum ama wp8 i gördükten sonra fikrim değişti. Eğer Nokia kaliteli cihazlarla WP8 İ değerlendirebilirse bu krizden kurtulur gibime geliyor.

• Șu ana kadar girmedigine sükretsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melancohly -- 13 Temmuz 2012; 12:28:59 >
  • nokiayi tek kurtaracak sey meegoydu.

• nokia ya müstehak
    bu zamana kadar satılmadığına şükretsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Luaz.

nokiayi tek kurtaracak sey meegoydu.

Nokianın Meegoyu bıraktığına inanmıyorum Nokia yönetimi geleceği Windows phonede olduğunu zannetti ve hata yapıp mıcrosofta bağımlı olmasına sebep olan anlaşmalara imza attı anlaşmalarına göre belli bir süre ya Windowsa bağlı kalacak yada yüklü bir tazminat yada şirket hissesini verecek Nokıa başkanı 3 gün önce Nokianın her zaman B planının olduğunu açıkladı benim tahminim Meegoyu geliştireceklerini açıklayan Nokianın eski çalışanlarının kurduğu JOLLA adlı şirketin Nokiadan bağımsız olduğunu zannetmiyorum butür şirketler çok büyük finansman giderleri olur ve bu giderleri bir grup eski Nokia çalışanı karşılayamaz JOLLA Nokianın bir projesidir ve Nokia tarafından finanse ediliyor bu benim fikrim ama yakında herkes benim haklı olduğumu görecek.iyi forumlar

• Yeni wmın. microsoft cephesinde iyi işler yapılacağına inanılıyor. Bir çıksın bakalım yeni modeller, ona göre belli olur satış rakamlarından.
  • Çok diretti,yalnış yaptı;Android platformuna geçicekti...

• Doğal Seleksiyon.

• Bu adamlarda hic akil dfikir yok yeminle yahu at symbiani wp nin yanina koy androidi kurtul zarardan yahu Nokiadan yillar sonra cikan firmalar sirtini Androide dayadi kral oldu bizim Nokia batmak icin gün sayiyor Birde arada sirada ceo'lari icin cikip kurtarici falan demiyorlarmi tam sinir herifler yaa. Üstelik bir lumia kullanicisi olmama ragmen bu kadar cok elestiriyi hak ediyor benim icin.

• nokia yahudilerin elinde ve kolay kolay batmaz wp8 ile atılım yaparlar ama iphone ile yarışamazlar ama wp8 dedikleri gibiyse androidi kesin geçerler
  • WIN 8 Phoneler cikinca nokianin yine alinabilirligi olmuycak cunki diger firmalar nokiadan daha ucuza ve daha iyi ozellikler sunucak.
    Yani nokia icin MS ye satilma kacinilmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

WIN 8 Phoneler cikinca nokianin yine alinabilirligi olmuycak cunki diger firmalar nokiadan daha ucuza ve daha iyi ozellikler sunucak.
    Yani nokia icin MS ye satilma kacinilmaz.

daha iyi özellik derken?
    daha iyi kameramı? daha iyi pil ömrümü? daha iyi wlan bağlantısımı?......
    demek istediğin şey işlemci ve ram ise o standardı microsoft belirleyecek hatta belirledi bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicavush -- 13 Temmuz 2012; 20:58:47 >
  • Nokialar donanım olarak yenilenmeli, çok hantallar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.