Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.922
Cevap
158
Favori
1.851.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

askerde düzensiz beslenme sürekli katı yemekler gıdalar yemekle başladı. askerde son 1 2 haftada tuvalete giderken çok büyük ve kalın şeklinde büyük tuvaletimin geldiğini fark ettim. eve geldiğimde başladı kasım 2018 de askerlik bitti şimdiye kadar devam ediyor büyük tuvaleti yaparken cam kesiyor gibi oluyor genellikle tuvalet öncesi ve tuvalet sonrası yarım saat 1 saat devam ediyor bir şişlik oluyor içerde çok sert sonra normale dönüyor taki bir dahaki tuvalete kadar.

tam geçecek gibi oluyor ama tekrar tuvaletten sonrası başlıyor 1 2 gün tuvalete gitmediğim zaman sonra ilk tuvalete gittiğimde bir şey yok 2. tuvalette başlıyor en sonunda genel cerrahi ye randevu aldım.

bir önerisi tavsiyesi olan var mı ?
    Buradaki asıl kilit nokta dışkının yumuşak gelmesi ve orayı tahriş etmemesi
    Tuvaletlerden önce anestol krem ağrıyı azaltma açısından faydalı olabilir
    Medikal tedavide başka kremler de var fakat doktor yazması gerek diye düşünüyorum çünkü yan etkileri bir hayli çok
    O da olmazsa botoks var.
    Botoks da çözüm olmazsa geriye bir tek ameliyat seçeneği kalıyor.
    Bende geriye bir tek ameliyat kaldı.
    Geçecek diye bekliyorum.
    Yaklaşık 2 yıl önce sorunum başladı. Kanama çok değil çok azdı. Ancak tuvalet sonrası tabiki çok zor geçiyordu. Bir seferinde uçakta ağrı başladı tuvalete gidip ne kadar krem sürdüysem fayda etmedi. Yerime oturduktan sonra ağrıdan bayıldım. Uçaktan iner inmez 75 km lik bir araç yolculuğu ile kendimi sıcak suya zor attım. Ertesi gün doktora gittiğimde çatlak olduğunu öğrendim. Klasik krem anestol ve diğer kremlerle birlikte sıcak su tedavisi başladı ve başarı ile sonuçlandı. Bu hikaye 2 yıl boyunca birçok kez 2-3 ayda bir tekrarlandı. Her kabız olduğumda hemen başa döndük tüm emekler boşa gitti. Çok Seyehat ettiğim için seyehatler kabusa dönüşüyordu. Bir seyehat öncesi aile hekimimi aradım magnezi calcin kullanmamı tavsiye etti. Gerçekten işe yarıyor, dozunu iyi ayarlamak lazım çok ishal olmamak için dikkatli olun. Ben ayrıca doxium da kullndım. Artık kendi kendimi tedavi edebiliyordum, magnezi calcin, sıcak su ve kremler işe yarıyordu. Taki 2hafta öncesine kadar. 2 hafta önceki ağrım su ile vb hiçbir sey durdurmayınca genel cerrah bir arkadaşın muayenehanesine gittim. Elle muayenede çatlağın büyük olduğunu at kestane si, vb kremler vermeyi veya botoks önerdi. Artık tahammül edecek halim olmadığını düşünecek birşeyde yok diyerek o an botoksu yapmasını istedim. Botoksu yaptırdım, doktor 2-3 güne etkisini göstereceğini iyileşince botoksun etkisiyle 5-6 ay iyi olacağımı sonrada doğal olarak çok dikkatli olmak gerektiğini söyledi.
    Devam edeceğim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkar25 -- 14 Şubat 2019; 13:2:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Doktor bir iğne mi ne yapmıştı böyle yarı sarhoş gibi olmuştum ve ameliyatı öyle yaptı doktor. Sonra bezlenip aynı gün eve dönmüştüm sanırım
    Sonrasındada hatırladığım kadarıyla çabuk atlamıştım ve bir sorun olmamıştı

Doktora ilk gittiğimde sormuştum gaz kaçırma vs falan bir sorun olur mu diye hayır bir sorun olmaz diyerek güvence vermişti iyiki yaptırmışım, fena acıyodu yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galaksi. -- 15 Şubat 2019; 15:44:22 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulutaras48 -- 19 Şubat 2019; 18:50:12 >

Orijinalden alıntı: Bulutaras48

Bende bu tam makat agzinda iceriden hafif cikan ikinma ile bir meme gibi birsey var ve dokununca resmen kivrandiracak gibi agri veriyor ve saatler suren aci gecmiyor
    Edit bugun doktor fisur ve hemoroid oldugunu soyledi ve anestol pomad ve eczaneye yaptirdigim bir krem kullaniyorum ama yururken bile bir yanma gibi bir sey saplaniyo durduk yere anlamadim neden
    fissür değil fistül dür o şişlik.
    proktolog a görünün.ameliyat gerekebilir.

Orijinalden alıntı: kafatopu07

makat çatlağı durumu nasıl geçti mi?

Alıntıları Göster
    otla kremle bu hastalıktan kurtulan duymadım.kronik değilse belki...
    Basur ve anal fistül ü olanlara, kanıtlanmış bir tedavi seçeneği. Hatta ameliyat olup rahatsızlığı tekrar eden arkadaşa tavsiye etmiştim kesinlikle teskin ettiğini işe yaradığını söyledi. , Dua aldığıma eminim

Ayrıca bende yıllardır basur ve makatta çatlağı olan bir hastayım, bir kez kolonoskopi yapıldı, tekrardan muhtac etmesin, bu aralar yine yokluyor hayırlısı

Bu arada , bizzat uyguluyorum, batma ve makattan akıntı, düzensiz dışgılama, 2 gün ishal, 2 gün kabız derken tedaviye başladım 2ci gün %50 den fazla sıkıntım azaldı

Gelelim tedavisine kırmızı reişi mantarı var(gano derma) muadil satılanlara güvenmiyorum tavsiyede edemem, bu 💊 versiyonu, birde çayı var bu ikisi tedavi için şart

Kullanımı, sabahları aç karnına 2tablet bol suyla içiyorum, çayınıda içiyorum gün içinde, akşam da 1 tane çayı demliyorum ama makat banyosu için ılık ılık oturuyorum. Yatmadan önce de 1tane gano tableti💊 sarı kantoron yağına bandırıp hooop yolluyorum makattan içeri. 3 günde acınız nerdeyse %80 azalacaktır,

Not: tabi sıkıntınızın büyüklüğüne göre değişir iyileşme

Ben şifa buldum, ameliyat olan arkadaşımda öyle, inşallah sizde şifa bulursunuz

• Bende çok çektim.Geçti çok şükür.Ben ameliyat olmadım.İllaki ameliyat olacağım diyorsanız olmadan önce aktarcıda satılan aynısefa kremini denemenizi tavsiye ediyorum.Şişliği indiriyor ve çatlağı iyileştiriyor.Kola ve gazoz içmeyin.Araçta mutlaka fissür simit minder kullanın.Aracı mindersiz kullanmak iyileşmesini engelliyor ve sonradan çok acı veriyor.Tuvalette kesinlikle ıkınmayın. Acil şifalar.

Ameliyat “Yatarak tedavi” kapsamına mı yoksa “ayakta tedavi” kapsamına mı giriyor acaba?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Bilgi verirseniz sevinirim.

izlediğim videolarda kızlarda pek böyle etli denk gelmedim

Orijinalden alıntı: EriadoR_

Arkadaşlar merhaba.
    Bu ameliyatı özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortasından karşılatan arkadaşlar,

Ameliyat “Yatarak tedavi” kapsamına mı yoksa “ayakta tedavi” kapsamına mı giriyor acaba?

Cevap için şimdiden teşekkürler.
    her ikisinde de yatarak tedavı kapsamında özel sigortadan faydalanabılırsın. bende bu sene bası özel saglık sıgortası oldum ısyerınden sırf bundan amelıyat olmak ıcın

• Son 4 5 gündür acayip kan geliyor sanırım iltihap vardı patladı ve kan geldiği günden beri tuvalet sırasında eskisi kadar acı yok %90 azaldı sanırım kendiliğinden iyileşiyor yarında hastane ye randevum var hortumu sokacaklar Galiba 😀

Orijinalden alıntı: airport34

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. bugün LİS ameliyatı olalı tam 1 ay oldu. Çok daha iyiyim. Ameliyatta (işin ehli biri tarafından yapılırsa) korkulacak hiçbirşey yok. max 15-20 dk sürüyor. detaylı bilgi almak isteyen olursa pm atabilir. sadece şunu bilin, eziyet çekiyorsanız eğer çekmenize gerek yok. olun, kurtulun.
    Hocam pm atamıyorum size malesef mail adresi versem ulaşabilir misiniz bana? kahramanksa@gmail.com

• Merhaba bende fissürden yani makat çatlağından operasyon geçirdim ve hastanede yatmadım sanırım lazerle tedavinin en güzel yanı bu hemen tedavi ediyorlar sizi uyutmuyorlarda sizden ön hazırlık felanda istenmiyor kan testi de yapılmıyor. Yani fazla rahatsınız operasyonda işlem lazerle yapılıyor yani bıçak yok dikişte olmuyor tabi o yüzden aylarca süren iyileşme sürecini beklemiyorsunuz.
    www.avrupacerrahi.com.tr
    Avrupa Cerrahi
    http://www.avrupacerrahi.com.tr
    Arkadaşlar memnun kalmasaydım bu bilgiyi size vermezdim herkese geçmiş olsun ...

doktora gittim kontrol yaptı çatlat var dedi önemli bir şey yok dedi anrecta diye bir krem yazdı günde 2 defa ve 2 ay boyunca kullan dedi. kremin inanılmaz yan etkileri var mercimek tanesi kadar bile sürdügün zaman 1 dakika içinde felaket bir baş ağrısı başlıyor ve 2 3 saat geçmiyor.

bu kremi kullanıp faydasını gören var mı? makattaki ağrı anrecta kullanım sırasında oluşan baş ağrısından daha az öyle söyliyim.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.