Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (295. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.103
Cevap
131
Favori
1.620.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • furi kullanıcısına yanıt

    Nereden bulabilirim kuru dut suyu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocalarım fistülle ,fissür farklı şeyler.


    ramowarr sizde fistülde mi vardı

  • Gragas kizil G kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle nasılsınız? Özledik sizi.


    Hocam LİS sonrası darlık oluşumu daha az görülen bir durum. Darlığı çok büyük oranda derin kesilen hemeroid dokuları oluşturuyor.


    Kasların gevşetilmesi LİS ten sonra oluşacak küçük darlığı tolere edebilir. Asıl problem umarım hemeroidlkerini çok derin kesmemişlerdir. Kesildiyse eğer. Başka bir işlem yapıldıysa zaten en fazla hemoroid ameliyat tekrarı oluşur.

  • Gragas kizil G kullanıcısına yanıt

    Fissur ve hemoroid lazerle oldum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furi kullanıcısına yanıt

    Fistül farklı birşey hocam fissur yüzeysel makat çatlakları fistul içe doğru uzanan derin iltihaplı makat yarıkları Fistül daha sıkıntılı bir durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    hocam iyiyim teşekkür ederim genel bır sıkıntı kalmadı arada bişeyler oluyor ama artık bende sorun mu değilmi cidden bir şey sayılırmı anlamıyorum.Takmamaya çalışıyorum belkıde pskolojıktır,acı vs değilde orda bir his oluyor sadece hissetmek gibi geçiyor.Artık her wc bitimi deney yapar gibi değişkenlerini/sonuçları düşünmeyı bıraktım.


    Konuya arada bakıyorum artık hergün girmiyorum denk gelince vs.


    Ama bir şey farkettım amelıyat vs olmadım ama sizin doktorun da dediği gibi oranın süreci gerçekten yavaş işliyor.Kolumuz çizilse parmağımız yansa 1 haftada kabuk bağlar 1 haftada kalkar 1 aya yok olur falan.Bu bölgede de insan sankı oyle olacak gıbı hıssedıyor sanırım alışmışız ama kat be kat yavaş oluyor benım yarada bıle hıssettım ben.Amelıyat olmadığım halde.

  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    Ben aynı şey demedim hocam benim hastalığım bu   çok daha sıkıntılı evet.


    Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için önceki mesajımı editledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 27 Mart 2024; 3:29:55 >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz icin tesekkur ederim 15 gun kadar zamanim olacak sonrasinda ne yazik ki ise donmek zorundayim, umarim atilmadan bu donemi atlatabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8. ay sonunda ameliyat sonrası durum raporu;

    Kronik anal fissür için LİS ve

    1 iç 1 dış hemoroidin legaşure ile kesilmesi.


    Dokuların %90 oranında normal bir yapıya dönüştüğünü düşünüyorum. Hassasiyette aynı oranlara düştü. Çoğu zaman tüm gün popomun aklıma gelmediği bir yaşam süreci başladı.

    Kabızlık sonraları bile gayet acısız, sızısız bir durumdayım.

    Bu süreçte tuvalet yaparken çok acele etmeyip, kasların gevşemesine fırsat verecek şekilde yapmayı da alışkanlık haline getirdim.

    Magnesieyi haftada 1-2 güne düşürdüm.


    Bazı gün sonlarında kilotta eser derecede lekelenme farkediyorum. Bu durum kronik makat çatlağı olduğum dönemde de vardı. Dolayısıyla ameliyat kaynaklı olup olmadığını bilmem zor. Fakat bazı günler çok çok az lekelenme olduğunu yazmazsam olmaz.

    Birde bu konuda bir dip not. Tuvalet sonrası ne kadar temizlense bile makatın çıkışa yakın kısımda kalan sıvı maddelerin, koltukta falan otururken dışarıya sızması da olabilir.


    İlginç bir tespit olacak fakat, artık uzun süreli otobüs yolculukları yapabilecek konfora ulaştım. Bu bölge ile sorun yaşayanlar ne demek istediğimi anlamıştır. Huzursuzluk ve insanlardan uzak olma içgüdüsü gibi bir durum.


    Google dan da bu sayfalara ulaşıp, yorumları okuyan arkadaşlarada söyleyeceğim şudur, geriye dönüp baktığımda gerçekten çok acılar çektiğimi anlıyorum. Çekilir dert değildi. 15 sene beklemek akıllıca olmadı. Herkese acil şifalar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 28 Mart 2024; 21:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt
    Hocam,sanırım benim anal fissür kronikleşti artık öyle düşünüyorum maalesef. Ya da bana öyle geliyor bilemiyorum gerçekten. Ama umarım böyle bir şey olmamıştır diye de düşünmeden duramıyorum da. İnşallah dönüşmemiştir diyorum yaşım da genç henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 4 Nisan 2024; 23:18:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Hocam, umutsuzluk ve hüzün vermek istemem fakat kronikleşmeye doğru gittiğinizi tahmin ediyorum.


    Hastalık ile beraber büyük döngüye girildikten sonra genelde kazanan bu hastalık oluyor.


    Farklı doktor ve tedavi yöntemlerini denemenizi tavsiye ederim. Ümitsizliğe düşmeyin. Mücadeleyi bırakmak için çok erken. Yaşınızın etkisi ile bir süre daha sabredebilirsiniz. Hatta fissür ile birlikte yaşamaya alışabilirsiniz.


    Zaten şartlar olgunlaştığında hastalığınız sizi LİS masasına götürecektir. Biraz daha sabır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt
    Valla hocam gerçekten anlamadım, aslında herhangi bir şikayetim de yok kanama,ağrı,sızı,kabızlık durumu vs de yaşamadım, zorlama ile tuvalete de geçmiyorum gayet normal her insan gibi giriyorum. Yani doktora gittiğimden beri yediğim içtiğim şeylere dikkat ediyorum. Düzene soktum bir çok şeyi mesela stres olmamaya çalışıyorum vs. Kronik olduğunda ise genelde nereden okursam ya da dinlersem dinleyeyim hepsi ağrı konusunda ciddi manada artış ve kanama oranında artış ve skin tag sanırım onun görülmesi vs gibi bir çok şey gördüm okudum. Oturma banyosu yaptım en son yazdigimdan sonra 2 hafta kadar kaşıntı sorunum falan da kalmadı kremi de ayni şekilde devam ettim sıcak su banyosu ile birlikte sonra yine bir ara bıraktım ara ara yine sürüyorum bitireyim bari kremi diyorum. Şimdi bayramdan sonra başka bir doktora gitme düşüncem var alternatif olarak, bir de geçmiş mesajlarda Hamatem isimli bir krem olduğunu okudum yaralar için faydali olduğunu okudum internette de acaba bu fayda sağlar mı malum her şey sürülmez makat bölümüne şimdi denesem olur mu diye de düşünmüyor değilim. Bir de bu ameliyat olmadan botox olayı var bu durum hiç mi işe yaramıyor yani tamamen başarısız bir yöntem mi işe yaradığı bir insan olmadı mı ameliyat falan denilirse eğer botox yöntemini uygulamak isterim , yaşım 28 açıkçası ameliyat olduktan sonra da bazı düşük olasılık olan komplikasyonlar oluyormuş sanırım bunları da yaşamak istemem. Yani bilemedim ne yapacağımı. Psikolojik olaraktan da iyileşmedim diyerek insanın canı sıkılıyor sürekli akli takılıyor. Bazı insanlarda bu iyileşme süreci gerçekten ya uzun sürüyor ciddi manada ayları buluyor haftaları buluyor. Hemen 1 2 hafta içinde zor gibi görünüyor. İşin kötüsü bunu kontrol altına alsak ya da almaya çalıştıkça fistül gibi sonrasında problemlere dönüşebilir mi ya da daha ciddi problemlere vs bundan da çekiniyorum çok fazla soru sormuş olabilir fakat kusuruma bakmayın. Psikolojik olarak gerçekten biraz beni etkiledi bu durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 5 Nisan 2024; 4:50:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Hocam sizi farklı doktor kontrollerine ve farklı tedavilere cesaretlendirmek adına yazmak isterim.


    Bu bölgede bir kez ayar kaçtığı zaman, fissür, fistül, hemoroid, anal darlık, anal abse, kıl dönmesi daha bir çok hastalığa kapı açılmış demektir.

    Bölgedeki şartlar çok zorlayıcı olduğundan gayet riskler barındıran bir organ.

    Kullanacağınız alternatif kremleri doktora danışıp kullanmak çok daha akıllıca olacaktır. Örneğin çatlağınız çok uzakta ise kremi dış bölgeye sürmek zaman kaybından başka bir işe yaramaz.


    Anal fissür konusunda LİS son sözü söylediği için yani %97 başarı oranına sahip olduğundan, krem, botoks gibi farklı yöntemleri denemenin zararı olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ederim cevabınız için, bayramdan sonra müsait olduğum bir zaman diliminde tekrar farklı bir doktora görüneceğim bakalım başka doktorlar ne diyecek.

  • Bu işte doktor farkı çok önemli onu anladım . Son gittigim Doktor 2 Farklı Krem - 1 Fitil ve 1 Agızdan alınan Hap ile bu durumdan beni jet hızıyla kurtardı ilk gittigim doktor sadece 2 krem yazmıştı ve sorun çözülmemişti. Yani kafanıza göre krem kullanmayın hatta son gittigim doktor ayakta direk indir donu dedi indirdim rektal tuşe felan bile yapmadı işinde uzmanlaşanın hali başka oluyor :D sadece parmagının ucuyla dokundu 2 saniye ya baktı yada bakmadı :D @FallenDemon Farklı Doktorlara gitmekten çekinmeyin 3 saniyelik olay zaten artık adamlar ayda yüzlerce göt gördügünden onlar için sıradan bir olay.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 6 Nisan 2024; 15:57:22 >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    Aynen, katılıyorum. İlk gittiğim doktor aylarca hemoroid tedavisi yaptı, fissürü iplemedi bile. Halbuki fissür kremi varmış mesela. Sonra doktor değiştirdim, o fissür odaklı tedaviye başladı ama iş işten geçmişti. İlk doktor yüzünden fissür iyice ilerlemişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli arkadaşlarım iltihabı kurutacak bir ilaç keşfettim ilaç dediysem tıbbi hekim tarafından verilen değil alternatif tıp ürünü ABD tarafından çok sık kullanılan bir konsantre. Her sabah bir kapak aç karnına bir bardak suya ilave ederek kullanılmakta. Bu küre bende başladım çevremde bu rahatsızlık ve bahse konu kürü kullanan dostlarım da İltahap kuruduğu görülmüş. 450 ml. ürün 3 adet 3 ay kullanılacak. Ben başladım takipte kalın üründen isterseniz kargo dahil yardımcı olurum iyi bayramlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lider06 kullanıcısına yanıt

    Anal Fissür'de İltihap olmaz hocam. Söylediginiz Anal Fistür

  • Merhaba sevgili forum 9 kasımda lazer yöntemiyle anal fissür ameliyatı oldu tam 5 ay olmuş ilk ay ağrılıydı ama daha sonra ağrılar geçti sadece arada kanamalar oluyordu son 15 gündür kanamalar arttı anal fissürde ki gibi kaşıntı ve ağrı başladı tuvelete girdiğimde de makatta meme gibi bir şeyde oluyor makatta yine tekrarladı sanırım :) artık gülüyorum gerçekten makatım resmen bana savaş açtı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Senker34 S kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam.

    Bölgedeki sıkıntılar gerçekten sinir bozucu oluyor. Artık LİS vakti geldi gibi görünüyor.


    Fakat moral bozmayın. Tecrübeli ellerde çözümü olan bir hastalık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.