Merhaba. Bende 5 gün önce Botoks yaptırdım. Size iyi geldi mi ? Şimdi nasılsınız ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (257. sayfa)

-
-
Sizde hemoroid de var mıydı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer uzun süredir var ise hiç bir işe yaramaz. 1-2 hafta belki 3 hafta acılarınız son bulur.
-
Malesef kronik fissür, fistül vb. hastalıkların tek tedavisi cerrahidir. Siz de var ve şuan rahat iseniz hastalığı beslenme, tuval alışkanlığınızı oturtarak benim gibi kontrol altına almışsınızdır iyileşmemişsinizdir en ufak ağır kabızlıkta malesefki şiddetli ağrılar geri gelir iyileştirmek için daha çok uğraşırsınız. Bende takıntılı bir insanım 6-7 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum 7 yıldır belki 1-2 sefer kabız olmuşumdur :D Bu nedenle şuan kendisiyle iyi geçiniyoruz ama sürekli hatırlatır kendini bana. Örneğin en son yılbaşında nüks etmişti şimdi geçen pazartesi nüks etti 2-3 gün içinde iyileşti.
-
bende sözkonusu fistul yada benzeri bir durum yok bende ençok kimileyin dışkı katılığı olabiliyor. onun için de arasıra magnezyum alıyorum sorun kalmıyor.
ancak fistul olan 2 arkadaş, yakınım var. 2si de ameliyat oldu, 2 side ameliyattan pişman oldugunu söyledi. cerrahi, gerçek çözüm değil. Bu arada cerrah'ın arapçadaki anlamı "yaralama" dır. düşünsenize o bölgenizi yaralıyorlar. işte o yüzden, kişiler sorun yaşamasınlar diye doğal yolları öneriyorum nitekim. öte yandan "cure is in the cause" olayı var, bu fistül olayının baştan hiç oluşmaması önemli. alafranga tuvalette dik oturarak yapınca anüs zorlandığı için fistül başlıyor deniliyor. doğayı örnek alırsak sürekli en üst düzeyde sağlıklı oluruz. ben doğal yollardan şaşmıyorum o yüzden arslan gibiyim, bakın arslanlar ne biçim yapıyor :)
Çizim ile:
Magnezyum, sadece anüs sağlığı değil gövdenin genel sağlık, güç, enerjisi için de önemli bir ögedir. Arasıra almak kişiye iyi gelmektedir. Üstteki mesajda degindiğim Kızılay Erzincan Sodasını, ameliyat olan arkadaşa önerdim, iyi geldiğini söyledi. doğal iyileşme iyidir. olay budur.
-
Arkadaşlar selam,
perianal apse drenajı sonrasında sıcak suya oturmak sizce gerekli midir? Ve gerekliyse su sıcaklığı nasıl olmalıdır.
Bildiğim kadarıyla sıcak apseye iyi gelmiyor. Fakat forumlarda sıcak suya oturmak gerekir deniliyor. Ve drenaj sonrası yürümek yararlı mıdır yada zararlı mıdır.
Drenaj sonrası oturmak yararlı mıdır yada zararlı mıdır, bu süreç nasıl idare edilmelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesisi -- 9 Mart 2023; 18:30:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar perianal apse drenajı sonrasında sıcak suya oturma noktasında bilgi sahibi olan yok mu?
Süreci nasıl yönetmek gerektiğini bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Cevaplarınızı bekliyorum.
Hocam merhaba son durumunuz nedir acaba? Bende sizi gibi burun ameliyatı sonrası kabızlık yaşadım daha sonra hemoroidim var sandım.
Sonrasında geçmeyince İlker Beye muayene oldum. Ve bana locafen ve pramofen krem verdi. Hap olarak ise daflon ve flagyl verdi.
Ve bende bunları kullandıktan sonra geçti. Sonrasında ufak kabızlık olunca tekrar nüksetmeye başladı.
Bende internetten araştırdım. Kadınlar kulübü sitesinde çatlak için herkesin yaptığı bir kürü kullandım. Sonra gerçekten iyileştim dedim.
Fakat yakın dönemde kabız olmamama rağmen makatımda önce ağrılar meydana geldi. Sonrasında haddinden fazla sıcak olmaya başladı. Özellikle geceleri makatımda sıcaklık artıyordu ve beni uykudan uyandırıyordu.
Daha sonra makatımda şişlikler meydana gelmeye başladı. Ve son aşamada ise apış arası dediğimiz bölgeden iltihap akmaya başladı.
Bende geçen hafta Pendik medipolde muayene oldum ve bana perianal apse drenajı yaptılar.
Hocam selam, 3 hafta doktorların yanlıs teshisiyle farklı krem kullandım 3. hafta sonunda ilker hocaya muayene oldum locafen krem verdi anestol kremim vardı zaten onunla kullanabilirsin demişti yaklaşık 1,5 hafta kullanım sonucu wc yaparkenki ilk çıkıştaki acı geçmişti ama bu seferde kaşıntı ve batma hissi kalmıstı batma hissi de geçti sadece kasıntı kalmısken 3 gün önce wc sonrası peçete ile biraz sert kaşıdım sanırım peçetede nokta nokta kan vardı benim ilk gittigim doktor hemoroidin var demişti, wc yapar gibi yaptığımda zaten içeride fındıktan biraz kücük iki tane meme gibi bişey görüyorum onların üstü tahriş olmuş kaşırken sanırım, şimdilik sadece temizlenirken su deyince ufak yanma oluyor ve wc yaptıktan sonra 1-2 dk ufak yanma oluyor onun dısında rahatım
-
Arkadaşlar öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.
bana yaklaşık bir ay önce anal fissur teşhisi kondu 2 ay önce kanama olmuştu ama herhangi bir ağrı sızı veya darlık olmadığı için hemeroid başlangıcı diye düşünüp çok onemsemedim. Fakat 1 ay önce mide rahatsızlığım için endoskopi oldum akşamına sanırım anestezinin etkisi beni kabız yaptı.. ı sert bir dışkılama yaşadım bunun sonucunda o yırtılma hissini yaşadım ve makat kasılmasi başladı. Fakat hemen doktora gittiğimde bana önerilen uygulamalari harfiyen yaptım. lifli beslenme oturma banyosu locafen anuflex pomad vesaire kaşıntı kremleri derken birçok belirtiyi yendim. Şuan bende kalan belirtiler şunlar. Dışkılamada zorluk yaşamıyorum yumuşak veya kalıplı kalın yaptığımda bile çok şükür ağrı ve sizi sizi olmuyor veya yırtılma hissi yok yani tuvaletim rahat. Fakat ben hangi kremi kullanırsam kullanayım bana hep tahriş olarak geri döndü. Makattan aşağıya doğru kırmızı küçük bir şerit var deride yani tahriş hattı burası yürüdükçe rahatsızlık hissi ve acı veriyor sürtünme kaynaklı. Buna mor desitin krem iyi geliyor fakat surmezsem yine başlıyor. Bu tahriş normal midir veya geçer mi? Ayrıca makattaki kasılma da devam ediyor fakat dışkılamada yeterince gevsiyor sanırım zorlanma olmuyor. ama aynaya bir bakıyorsun delik bile zor görünüyor kasılma dan. Sizce ben ne durumdayım bu kasılma ve kızarıklık tahriş geçer mi sabır veya diğer tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim. Bu arada eklemeyi unuttum makatta dışkılama sırasında şişme de oluyor sonra geri kendi giriyor sanırım hemeroid memeleri de var. ama ağrı yok.
Arkadaşlar botoks sonrası gliseril trinitrat içeren kremlerinizi kullanmaya devam ettiniz mi?
Doktorunuz, bu kremin botoks a zarar verebileceği gibi birşey söyledi mi size?
-
Dediğiniz kremleri bende kullandım fakat bende herhangi bir yan etki yapmadı. Ama tahriş dediğiniz deri döküntüsü şeklinde mi oluyor, kaşıntı oluyor mu? Yoksa sadece kızarıklık ve hassasiyet mi oluyor? Bence bi doktora görünmenizde fayda var. Mantar falan vardır belki, yada belki doktor bi alerji kremi yada ilacı verebilir.
Reis keşke şu aslan fotosunu atmasaydın. Her lavobaya gittiğimde aslan fotosu aklıma geliyor hshsjsjdjdjdjs
Kaşıntı veya deri dokuntusu yok hocam, pişik hissi oluyor en çok yürürken rahatsız ediyor ve üstüne sert bir zeminde oturunca rahatsız oluyorum. Bi geçiyor gibi oluyor yine başlıyor anlam veremedim. Bu arada kas spazmı devam ediyor makat çapı küçük ama dışkılamada ikinmadigim sürece sıkıntı yaşamıyorum.
Hocam aslında kas spazmı için anuflex ve sıcak su çok iyi geliyor. Fakat pişik diyorsanız sıcak iyi gelmez bence. en azından bu alerjiye kesmek için başka bir krem daha kullanın sonra birde cilt problemleri ile uğraşmayın.
Bunu bence es geçmeyin ben es geçtim şimdi birde makatıma yakın bölgede mantar oluştu. Allah hepimize şifa versin
Hocam son durumunuz nasıl oldu?
Bu rahatsızlığa yakalanan arkadaşlara bir tavsiyem var, benim yara geçmiş gibiydi yarayı görebilmek için ve iyileştiğinden emin olmak için sağ sola çeke çeke kapanan yarayı geri açtım :) kanadı ve taharet esnasında ynma oluyor aama eski belirtiler yok tabi ki
-
hala yaranın olduğu yerden aşağıya doğru kızarıklık ve tahriş hissi var azaldı ama devam ediyor. Özellikle otururken sanki pişik olan bir yerin üstüne oturuyorum veya yürürken sürtünme den dolayı çok rahatsız ediyor. Kas spazmı da devam ediyor ama dışkılamada acı çekmiyorum. Ikinmadan yapıyorum. Normalden biraz ince 2 parmak kalınlığında dışkı geliyor. ama bu tahriş hissi beni çok rahatsız ediyor. Ara sıra batma hissi oluyor tabi ama çok nadir. en belirgin belirti kas spazmı ve kızarıklık devam ediyor.
Merhaba Doktorunuzun adını yazabilir misiniz?
Selam yazınızı okudum. Haklı da buldum, Okudukca endişe ettkçe panik oldum. Bir doktordan memnun olan var olmayan da var. kafam karıştı iyice.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X