Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Reaction31
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.819
Cevap
154
Favori
1.779.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blue2022

Size binbir türlü işlem yapılmasının gerçekten gerekip gerekmediğini uygulamalardan önce lütfen yeniden sorgulamanızı, ya da başka bir cerrah olmayan hekimden görüş almanızı şiddetle ve haddim olmayarak tavsiye edebilirim. Zaten fissürünüz iyileşmiş. Zaman gerekmez mi daralmanın düzelmesi için? Vücudumuzun diğer yanlarını bu kadar didiklesek eminim binbir türlü hoşumuza gitmeyen detaya rastlayacağız. Bu benim son 6 aylık tecrübemdir.

Alıntıları Göster
    Estafrullah haklisiniz doktor beni simdilik diyetisyene yonlendirdi ben iki senedir bu kabizligi cekiyorum normal bir tuvaleti ikinmadan zorlanmadan yapamaz hale geldim eger diyetisyen recetesi de olmazsa dekografi cekecek darliktan felan bahsetmedi aslinda normalde de beslenmeme dikkat ediyorum ama bilmiyorum fayda edecek mi
    Allah herkese sifa versin arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue2022

Maalesef o full sebze yiyip idrarda kalsiyumu yukseltenlerden biri benim. Zar zor normal beslenmeyle duzene girmeye başladı. Ayrıca kalsiyum kabızlığın bir numaralı nedeni. Asla o şekilde beslenmeyin. Vücudun dengesi bozuluyor. Ben eski düzenimde yiyorum artık.
    Nasıl yani hocam bir de böyle bir şey mi var ne yapacağımı şaşirdim

• Arkadaşlar tuvaleti yaparken ağrı ve kanama yok ama tuvaletten sonra sanki orada bir dolgunluk hissi var. Ağrı sızı değil sadece dolgunluk hissi. Bir de Protolog fitili kullandıktan sonra küçülen bir meme var. Acaba hastalık geçti mi bende? Tekrar bir doktora gideyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttOS -- 21 Temmuz 2020; 23:26:54 >
  • Çare_arayan _hasta Ç kullanıcısına yanıt
    Ben maalesef nefrologa gittiğimde öğrendim. Pandemide sürekli mercimek corbasi, kabak, bamya, cacık vb gibi beslendim. Kalsiyum kristalleri oluşmuş idrarımda. Fazla kalsiyum ve/ya demir alımı en belirgin kabızlık nedeniymiş. Dr tek yönlü beslenmek organik hastalığa neden olur dedi. Anında kestim o tip beslenmeyi. Ben abartmıştım hic et yemiyordum. Hiç bir faydasını da görmedim o şekilde beslenmenin. Aksine kotu geldi. Dr. annelerimiz nasıl yemek yapıyorsa (dogal, tencere yemegi) öyle besleneceksin, abartma hicbir seyi, normal ol yeter dedi bana. Şimdi eski düzenime yavaş yavaş dönüyorum. Tatlımı da, etimi de, sebzemi de dengeli şekilde yiyorum. Düşünebiliyor musunuz gunde ne kadar lif alıyorum, kac fındık yersem ne olur diye psikopata bağlamıştım ben. Uzun vadede sacma sapan diyette gibi yemek kısıtlaması yaparak kimsenin stresini yenip de iyilesebilecegine inanmıyorum açıkçası. Eskiden nasıl yemek yiyordunuz, nasıl hic takılmadan dışkılıyordunuz, nasıl normaldiniz? Ben hatamdan ders aldım, umarım benim hatalarıma düşmeden süreci kolaylıkla atlatırsınız.

• erkeycin E kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende senin gibiyim. 10 ay önce lis ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra doktorum sıcak suya otur lifli beslen vb. demedi gerek yok dedi. Bende umursamadım. Ameliyatın 4. günü çok fena kabız oldum. Ameliyattan 25 gün sonra d çok fena ishal oldum. 10 ay geçmesine rağmen hala ağrılarım acılarım devam ediyor sarı bir akıntım oluyordu. En son evveli gün bursa medicana da profesör ersin öztürk hocaya gittim. Dayanamadım artık. Kendi ameliyatımı yapan normal uzman doktor iyisin hiçbir şeyin yok deyip gönderiyordu beni sürekli. Daha sonra Ersin hoca muayene etti baktı. Senin ameliyat yerin enflamasyon olmuş yani iltihap kapmış dedi. Hiç üzülme dedi. 2 tane antibiyotik başladı. 1 tane pomad başladı recbutin di sanırım adı. Hafif hafif azalmaya başladı acılarım ama şimdi de tuvalet sonrası o bölgeyi gevşek hissediyorum. Korkuyorum kaçak sorunları yaşayacağım diye. Doktor da 10 aydır kaçırmadıysan bundan sonra da kaçmaz korkma dedi. Tuşe muayenesinde de basınçların gayet güzel iyi dedi. Gevşek hissetme hissi ya da anüs açık kalıyor, tam kapatamama hissi geçecek zamanla merak etme dedi. Sabırla bekliyorum inşallah. Bu ameliyat çok psikolojimi bozdu benim. Çokta psikolojik bir olaymış dışkılamak bunu anladım. Sabırla normale dönmeyi bekliyorum. Ola ki ileride kaçırma sorunları olursa nolacak hocam sfinkteretoplasti mi yapılıyor dedim. Kesilen kası dikmiyoruz artık başka bi yöntem var onu uyguluyoruz dedi. Adını da söyledi de unuttum. Sfinkteretoplasti kesilen kasın geri dikilmesi. Pek faydası oluyor mu bilmiyorum dikilince. Daha önce okuduğum da bir yerde işe yaramıyor demişlerdi ama Ramazan Tarık hoca sitesinde paylaşmış bu kasları dikiyor. İşe yaramasa herhalde gidipte dikmez bu kasları. Sakın moralini bozma gerçekten bu işi bilen doktorlara git. Normal uzman doktora ameliyat oldum diye çok üzdüm kendimi şükür iyiyim şu anda ama o gevşeklik hissine alışamadım hala. Sürekli de gevşek hissetmek istemiyorum. Botox olmadım diye çok üzdüm kendimi. Botox konusunda da çok fikir ayrılıkları var. Botox kroniklerde işe yaramıyor. Yarasa dahi 3-5 yıl sonra yine bir kabızlıkta yine yırtılma oluyor diyorlar. En iyi çözüm lis ameliyatı diyorlar. Lazerle vb. olmayın darlık oluşuyor diyorlar. İnşallah şu zor süreçleri atlatırız. Bu ameliyat psikolojik çok üzdü yordu beni. :( Profesör ersin öztürk hoca iyisin dedi muayenede. Ona güveniyorum. İnşallah iyi olacağım. Her şey zamanla geçecek inşallah.

• hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benim bu günlerde yanma hissi arttı. Ilk kez alkol alıp biraz baharat yedim ondan mi bilmiyorum ama dün gece ilk kez anestol+glyvenol süreyim dedim daha da kötü etti. Kuyruk sokumu ve kaba ette ağrı hissi oluşuyor arada. Benim birader çok zorlu bi apse+fistül süreci geçirdi o da beni etkiledi. Çatlaktan çok bunlardan korkuyorum. Ameliyattan öncesi gibi olmasa da kafada sıkıntı bu yanma hissi vs. Devlete gidip mr istesem doğru düzgün bakmıyor bile ne mr ı. Özele gitsem para tuzağı olmuş. Ben ameliyatı maltepe 'de özel hastanede prof a oldum. Adam işinin ehli kesmede ama sonrasında hiç ilgili değildi. Artık para bayılmakta istemiyorum.

• hasanyangel H kullanıcısına yanıt
    hocam, gevsekligi pelvik taban egzersizleri ile cozebilirsin belki. senin durumun pelvik taban gevsekligi midir bilmiyorum ama bir bak istersen. linki ekledim. lis ameliyatlari sonrasi fissuru acik biraktiklari icin antibiyotik yazmalari gerekmiyor mu?
    basurum.com
    Pelvik Taban Hastalıkları
    https://basurum.com/pelvik-taban-hastaliklari.html
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Bu süreçte kaç kilo verdiniz

• Arkadaşlar aşagıda sayacağım problemler var ise çatlağınız ileri seviye demektir

1- Dışkıladıktan sonra makat kendini ara ara içeri çekip bırakıyorsa ve bu size acı veriyorsa

2- Çiş yaparken penis içindeki son bir kaç damlayı çıkarırken yani onu bile çıkarırken makat kendisini içeri çekip bırakıyorsa sıkıntı var demektir

3-Hapşururken makattaki basıncı hissediyorsanız

:) hocam kilo kaybım yok, çok şükür benim durum biraz daha hafif sanırım %80 ağrılarımı zonklamalarımı dindirdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bendede o civarda rahatlama var. Kilo kaybını şundan sordum. Ben bu süreçte 15 kg verdim kuyruk sokumu ağrısı o yüzden olabilir diyecektim. Çünkü bende seyahat sonrası oluyor genelde.

• kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Hocam özel mesaj iznim kapalı. Telefonu bi kere yanlış girdim diye düzelmiyor da. Ameliyat öncesi yanma hissi yoktu yoğun spazm vardı. Şimdi yanma hissi oluyor tuvalete bağlı olarak. Spazm yok. Ama kafa hep orada

Anladım hocam bende normalde de hissediyordum ama bugün hiç hissetmedim kafa resmen orda en ufak şeye paronayak olduk :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erkeycin

Hocam özel mesaj iznim kapalı. Telefonu bi kere yanlış girdim diye düzelmiyor da. Ameliyat öncesi yanma hissi yoktu yoğun spazm vardı. Şimdi yanma hissi oluyor tuvalete bağlı olarak. Spazm yok. Ama kafa hep orada
    hocam @admin ile iletişime geçip özel mesajları açtırabilirsiniz

• Bundan 2 sene önce bende de vardı lakin üst düzeyde değildi. Sonra askerde nedendir bilmem geçti hatta bagisiklik sorunu ile olan hastalık bile geçti 😊 lakin 3 gün önce kabız oldum 1 gün aksatım çanağı yine kırdık lakin ağrı sızı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miui

Bundan 2 sene önce bende de vardı lakin üst düzeyde değildi. Sonra askerde nedendir bilmem geçti hatta bagisiklik sorunu ile olan hastalık bile geçti 😊 lakin 3 gün önce kabız oldum 1 gün aksatım çanağı yine kırdık lakin ağrı sızı yok.
    dikkat et aksatma yoksa cok sıkıntı çekersin

• Yırtıktan sağ testise kadar hafif bir sancı girip duruyor bugün. Arada bir olup 1-2 saniye arası sürüyor. Onun dışında yırtığın olduğu sağ tarafta bel kalça ve bacakta rahatsız etmeyen çok hafif bir ağrı var. Böyle bir durumla hiç karşılaştınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 23 Temmuz 2020; 15:35:5 >
  • biraz uzun ama benim durumama benzer halde olanlar için aydınlatıcı olabilecek deneyimlerimi paylaşmak istedim.

08.2019 da Avrupa Cerrahi Yasir'e 4. seviye hemoroid için gittim. Sıkıntılarım büyük abdest sırasında ve durduk yere çömeldiğimde durmak bilmeyen kanamalar ve ayakta çok durunca yaşattığı zonklamalardı şikayetim. Neyse parmak ile kontrol edip lazerle 5 dk da çözeriz ertesi gün işine dönersin ve dikkat edersen tekrarlamaz dedi. O gün işlemi oldum ve ameliyat semptomları (hafif darlık hissi, tuvalet sonrası zonklama ve yanma ) 1.5 ay sürdü. Parayı aldıktan sonra bazı hastalarda 6 aya kadar sürer cümleleri başladı. ameliyattan 4 ay sonra büyük abdest sonrası dışkı akıntısı ve 3-4 saatlik zonklamalar başladı. Herşey büyük abdest sonrası başlayıp 3-4 saat sürüyordu. Defalarca kontrole gittim normal diyip vazelin kullan sıcak suya otur diyip yolladı. Akabinde bu böyle olmayacak deyip başka özele gittim. 2. perde tamda burda başladı, yüzde yüz bi yırtığın var ve ek olarak yüksek ihtimal fistülün var akıntıyı o yapıyor dendi. Bunu öğrenince Yasir'e tekrar kontrol açtırmak istedim 6 ay geçmiş muayene parası vermeden olmaz dediler, başka doktor böyle diyor yaptığınız işin arkasında durmuyorsunuz şikayet edicem sizi deyip kapattım. Akabinde beni arayıp bu seferlik kontrol açabileceklerini söylediler. Kontrole gittim yasir yırtığı yeni farkettiğini söyleyip yırtık için bi daha para vermemi eğer ameliyat sırasında fistül görürlerse onun içinde ameliyattan sonra ekstra bi daha para isteneceği söylendi. Tabiki kabul etmeyip çıktım.

Yaklaşık 4 ay dışkılama sonrası dışkı akıntısı, tuvalet geldimi birden ishal gibi basınçla beni tuvalete yönlendirme hissi ve yeni dışkılama sonrası zonklama ve yanma ile devlet ve özel olmak üzere 4-5 doktor gezdim. Özeldekiler hemen yat kesip biçelim modundalar, teşhis için sadece işaret parmaklarına güvenmeleri ayrı bi ironi olduğu için devlette ilaçlı MR çektirdim. Milimetrik düzeyde fistül (akıntı sebebi bundanmış) ve saat 12 yönünde yırttık çıktı. Fistül için kesin ameliyat, yırtık için merhem işe yarar dediler. Ama anrecta , locafen vs işe yaramadı.

Allaha şükür Levent hocadan , taviloğlu ve saraçoğlundan edindiğim bilgileri birleştirerek toplamda 7-8 aydır devam eden akıntı ve tuvalet sonrası yanma zonklama sorunum %80-90 geçti sadece hafiften kuyruk sokumumda kaale bile alınmayacak zonklama kaldı.

Sabah namazına kalktığımda kuru incir ve kayısı yiyip üzerine bir bardak su içip yatıyorum. Kahvaltıdan önce tekrar bi bardak su içip kahvaltıya başlıyorum. Kahvaltıda ne olursa yiyip içiyorum tek bir şartım var beyaz ekmek değil çavdar ekmeği tüketiyorum. Kahvaltı sonrası yine bi bardak su içiyorum ve 30 dk geçmeden tuvaletim geliyor. Kesinlikle şimdi olmaz demiyorum geldiyse ayağımın altına yastık alıp sırtım dik pozisyonda göbeği şişirerek nefes alıp çok daha yavaşca karnımı sonuna kadar içe çekerek sıfır ıkınma ile kendisinin başlamasını bekliyorum. ( ilk zamanlarda nefes al ver vs çok karışıyor onu mu bunu mu yapıcam derken sinir oluyorsunuz gayet normal ancak 4-5 gün sonra herşey robot gibi rütine biniyor gerginlik yerini tuvaletten zevk almaya dönüyor ) Tuvalet hissi gelmeden gitmiyorum, o his ile gittim diyelim 1-2 dk ya gelmedi mi hemen kalkıyorum ama inanın 10 gün sonunda çok güzel bi rutin oluştu sekmiyor. Tuvaletimi 2-3 dk da bitiriyorum bi 1-2 dk ekstradan bekleyip 4-5 dk da kalkıyorum. Eskisi gibi telefon ile 10-15 dk keyif olayları artık yok. Güzelce PEÇETE KULLANMADAN su ile taharetlenip duşa geçiyorum. Belkide en önemli kısım burası dayanabildiğim sıcaklık ile 3-4 dk makata sıcak su tutuyorum çömelip. Makat çok güzel gevşiyor. Akabinde hemen pamuğa sarı kantaron döküp 1-2 dk makatta bekletiyorum pamuğu. Sonra içeri geçip bi kaç kere makatımı içeri çek bırak yapıyorum sanki çişimi yaparken kesmeye çalışacakmışım gibi bu işlem makatı biraz daha gevşetiyor. Ardından dişi ısırganı 5 dk lapa olarak kaynatıp tülbente döküyorum ve makata gelecek şekilde üzerine oturuyorum 15-20 dk. Bu işlem sonrası tekrar duşa geçip sıcak su tutup tekrar kantaron sürüyorum. Gün içi aklıma geldikçe değil bol bol su içiyorum ve akşama kadar tv pc başında oturup kalmamaya çalışıyorum. Öğlen ve akşam yemeğinde et tavuk sebze ne varsa ayrım yapmadan yiyorum bi sabitim yok. tek şart yemek öncesi ve sonrası su ve tabiki beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği. Son olarak yatmadan tekrar sıcak su tutup tekrar kantaron sürüyorum.

Bu işlemler beni biraz yordu ama sonuçları görünce gerçekten mutlu ediyor. 10 gündür gün içi 2. 3. kere tuvalete çıkmalar gitti, gelince beni tuvalete koşturmalar bitti, ne yersem yiyim kabız olmak bitti. Eşime çatlağa baktırdım nerdeyse kaybolduğunu söyledi. Şunu tekrar söyliyeyim ben bazıları gibi tuvalet sırasında hiç acı çekmedim kabız yapsam bile sadece sonrasında akıntı , yanma , zonklama ve makatta kasılma vardı. İlerde günlerce kabız olmadığım müddetçe tekrar patlayacağını sanmıyorum çünkü artık o bana değil ben ona hükmediyorum :) işin şakası umarım sizde sağlığınıza kavuşursunuz insan tam geçmese bile o acılardan sonra büyük oranda iyileşmeye bile şükrediyor. Son olarak dışarda bu sektörde çok çakal var Allah iyilerle karşılaştırsın
    Senin yırtık içeride mi dışarıda mı?

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Tam ağız kısmında saat 12 yönünde dışarda yani

• 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.