Şimdi Ara

anakarttan gelen ses ve restart problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bilgisayarımda restart problemi yaşıyorum anakarttan tık tık tık diye çok ince bir ses geliyor ve restart atıyor çok ince bir ses olduğu için hdd'den geldiğini zannediyordum fakat hdd'yi kasanın dışında çalıştırdım anakarttan geliyor bad sector olabilir diye hdd'yi hd tune ile tarattım temiz çıktı 3 kere format attım sonuç yok bazen çok sık yapıyor bazen 1 saate bir yapıyor farklı bir psu ile denedim sonuç yine aynı sıcaklık değerlerine baktım gayet normal ramden olduğunu düşünmüyorum çünkü tık tık ses geliyor ve direk açılış ekranı geliyor mavi ekran hatası vermiyor memory test yaptım problem yok yük altında çalıştırıyorum problem yok ama o an geliyor tık tık diyor gidiyor tüm kabloları kontrol ettim söktüm tekrar taktım problemi bulamadım ve şuanda restart'dan işletim sistemi çöktü kurulum esnasında restart attığı için kurulumu tamamlayamıyor.
    Kafayı yicem lütfennnnn yardımcı olun problem neyden kaynaklanabilir







  • 1-Ramlerinizi , hard diskinizi , dvd-cd sürücülerinizi sökün,akabinde makinanızı çalıştırın eğer bip uyarıları alırsanız bilinki anakartınız sağlam.

    2-sadece ramleri takın bip sesi duymazsanız ramlerinizde sağlam demektir.

    3-sesin tam kaynağını bulsanız iyi olur çünkü diskinizdeki bad sector böyle bir ses çıkartmaz.Eğer diskiniz kafa vursa o ses bariz belli olurdu.
  • teşekkürler söylediklerinizi denicem fakat çıkan ses anakarttan gelen hata sesi değil çok ince çıt çıt diye bir ses sonucu sizinle paylaşırım
  • Bilgisayarının kasasının kapağını aç ve fanlarını güzelce bir temizle.O ses geldiğinde fanlarının durumunu bir kontrol et.Eğer işlemcinin fanında bir duraksama oluyorsa termal macun seviyeni bir kontrol et derim.Bir de IDE kablolarını kontrol et ekran kartına işlemciye elektrik getiren kabloları yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lejon

    1-Ramlerinizi , hard diskinizi , dvd-cd sürücülerinizi sökün,akabinde makinanızı çalıştırın eğer bip uyarıları alırsanız bilinki anakartınız sağlam.

    2-sadece ramleri takın bip sesi duymazsanız ramlerinizde sağlam demektir.

    3-sesin tam kaynağını bulsanız iyi olur çünkü diskinizdeki bad sector böyle bir ses çıkartmaz.Eğer diskiniz kafa vursa o ses bariz belli olurdu.


    ram,hdd,dvd sürücüyü söktüm ve çalıştırdım yine aynı tık tık tık sesini aldım herhangi bir bip sesi almadım
  • Arkadaşım öncelikle anakartını temizlemelisin bence tozlu olması nedeniyle kısa devre yapmasına neden olur .
  • tık sesı emınmısın anakarttan geldıgıne hdd den gelıyosa hdd kafa atıyor demektır. ama anakarttansa ve bip sesi gelmiyosa tozdn kaynaklanan kısa devre vardır bide bios ayarlarını sıfırla bios pilini cıkartıp bı calıstırmayı dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    PC SES SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bios pilini çıkarıp sıfırladım hatta birkaç kere yaptım tüm bağlantıları söküp anakartı temizledim tekrar taktım sonuç aynı hdd'den gelmiyor anakartın üzerindeki minip hoparlörden geliyor fakat hoparlör patlamış gibi kırk kırk tık tık çıt çıt diye sesler geliyor tam olarak tarif edemiyorum şuan power düğmesine bastığım anda bu sesler çıkmaya başlıyor ve sürekli restart atıyorbios ekranını bile geçemiyorum
  • Dostum ayni problemi bende yasadim monitore hic birsey gelmiyor ve 1 sn arayla ince cit cit sesi geliyordu bende ilk basta anakart sandim fakat power supply den geliyirdu bu ses islemciden ve bircok konudan suphelendim fakat sorun hdd cikti ayni zamanda ram soketlerindede sikinti olabilir bu konu cok karisik aslinda bende henuz tam olarak cozmus degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.