Şimdi Ara

Anakarttaki MPC Denen Yer Yanıyor, Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kasayı toplayalı fazla olmadı bazı parçalar hariç yeni sayılır. Anakarttaki MCP nin ısısı genelde çok yüksek oyunlarda dahada yükseliyor yarım saatlik CS GO sonunda baktım 88 derece idi.. Açtım kasayı elimi değemedim. İnternette baktım bazı sitelerde nvidia chipsetli anakartların kuzey güney köprüleri birlikte olurmuş fazla ısınırmış normalmiş ama bu kadarıda normalmi 90 derece oldu olacak el değmiyor.. Hiç reset felan olmadı normal çalışıyor bilgisayar ama bir şey olmasından korkuyorum.. Oyunda kasanın arkasındaki egsoz ve psu nun fanlarından aşırı sıcak hava geliyor.. Kasanın içi temiz tozlu felan da değil.. Aşağıya pcnin AIDA64 stress testi dk sonucundaki sıcaklıklarını ve kasa içi foto koydum bi bakarmısınız normalmi bu sıcaklıklar ?

• Nvidia cipsetli anakart olmaz ya amd olur ya intel
    Sicakliklariniz iyi isterseniz kasaniza fazladan fan koyup birkac derece düşürebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

Nvidia cipsetli anakart olmaz ya amd olur ya intel
    Sicakliklariniz iyi isterseniz kasaniza fazladan fan koyup birkac derece düşürebilirsiniz

Valla hocam burda boyle yaziyor benmi yanlis anladim anlamadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartıyla ana karı karıştırdınız sandım ben üretici firma aklıma gelmedi
  • quote:

ekran kartıyla ana karı karıştırdınız sandım ben üretici firma aklıma gelmedi

nvdia chip setli anakartlar var.
    yeni bir şey daha öğrendiniz.
    konu açan arkadaş resmını ve chıp set modelını koymus n68 Chıp setli anakartı.
    http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68-GS4%20FX/?cat=Specifications
    am2+ olarak bende nvidia chıp setli anakart kullandım önceki yıllar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevluthan38

quote:

anakartta cok ucuza kaçmışsınız. ve kasa olarakta.
    970 chıp setli bir anakart almalıydınız.
    kuzey köprüsü; o anakat ve o işlemci kullanımında vede o havalandırmasız teneke kasalarda maalesef sorunlara yol acar böyle ısı değerlerini verir bu cehennem sıcağı yaşadığımız günlerde.

• quote:

Fan koymaktan ziyade o kabloları toplamak daha iyi bir seçim. Hava sirkülasyonunu düzeltmek elbette daha serin yapacaktır. Arkadaş isterse bütçesini yazar fan öneririz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kabloları düzenledim, kasa temizdi fakat yinede hava tuttum, format çektim ve güncel driverları kurdum bide CS GO yu yükledim. Açtım biraz oynadım sonra alta aldım baktım MCP ye 91 derece .. Malum yaz günü odam sıcak normal olarak o da var ama yanmasından korkuyorum 91 derece az değil yani.. Buraya takabileceğim fan varsa alayım MCP nin üstüne (o altın sarısı renki yere) ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

quote:

quote:

kuzey köprüsü; o anakat ve o işlemci kullanımında vede o havalandırmasız teneke kasalarda maalesef sorunlara yol acar böyle ısı değerlerini verir bu cehennem sıcağı yaşadığımız günlerde.

doğru biraz ucuza kaçtım anakartta Bu MCP denen yerin böyle ısınacağını bilsem almazdım.. Nette araştırdım ama pek anlamadım bulamadım bu köprülerin soğutucusu varmış fanlı olanları.. Bana uygun varsa alacağım anlayanlar bi bakabilirmi rica etsem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

quote:

quote:

doğru biraz ucuza kaçtım anakartta Bu MCP denen yerin böyle ısınacağını bilsem almazdım.. Nette araştırdım ama pek anlamadım bulamadım bu köprülerin soğutucusu varmış fanlı olanları.. Bana uygun varsa alacağım anlayanlar bi bakabilirmi rica etsem

https://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl#q=kuzey+k%C3%B6pr%C3%BCs%C3%BC+so%C4%9Futucusu
    https://www.google.com.tr/search?q=kuzey+k%C3%B6pr%C3%BCs%C3%BC+so%C4%9Futucusu&biw=1920&bih=888&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCEQsARqFQoTCPTA8cfLwccCFcZaLAodb9gA2A
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-porter-cn881-chipset-sogutucu.html
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/kuzey-koprusu-sogutucusu-zalman-zm-nb47j-fansiz-174095171

spn lıngde verdıgımı zalman kuzey koprusu soğutucusunu, belkı 2 cı el 5-10 tl ye bulabılırsın.
    araştırman lazım kolay geşsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.