Şimdi Ara

anakartmı, psu mu yoksa işlemci sorunumu(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biraz uzun olacak ama çok önemli
    imzamdaki sistemde zotac 8800 gt vardı geyt iyi çalışıyodu sonra onu sattım ve hd 4870 aldım kasaya taktım power yetermi yetmez mi korkusuyla neyne bilgisayar çalıştıtırdı ekran kartını, sonra grid yarış oyununa girdim bütün ayarları fullledim işlemci p4 olmasına rağmen iyi oynuyordu sonra pes 2008 e girdim ve 2-3 dk sonra oyunda donma oldu hani ekran kartı ısınır ya ole kare kare oldu ekran mecbur reset attım dedim ki heralde işlemcş yetmiyo anakart en fazla 1066 mhz işlemci destekliyo 1333 bir işlemci takmak için bios güncellemek gerekiyodu güncelledim 1333 işlemcileri çalıştırmak için (yani oc ile 1333 e çıkıyordu ) de anakart kendini oc ile işemciyi çalıştırdı bilgisayarın düğmesine bastım bilgisayar açılırken 2 -3 saniye sonra kapandı tekrar açıldı dedimki heralde oc ye hazırlıyo kendini biosa girdim işlemci çarpanımıdır nedir (min:6x max:9x diye bi yer var bi baktım 9 x te duruyo dedim heralde bişey olmaz çünkü işlemci 30 35 derecelerde neyse girdim tekrar gride oynarken pat bilgisayar kapndı bağlantıları kontrol ettim sağlam ama bilgisayara power yetmiyor düşüncesiyle gittim 560 watt lık silverstone kaliteli bir psu taktım sonuç gene aynı ekran kartı derecesine baktım 66 70 ekran kartına tuttuğumda el yakacak seviyeye geliyo forumlardada herkesin 4870 i çok ısınıyo 80 85 lere kadar çıkıyo heralde ekran kartın dan değil bence anakart oc yapıyor 1333 işlemci leri çalıştırmak için orda bir terslik acaba ekran kartın damı sorun anakart zorlandığı için mi yoksa başka bir sorun mu var uzun oldu biraz ama mazur görün arkadaşlar bi çözüm getirirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIX_61 -- 16 Eylül 2008; 1:09:24 >

• bir kişi çözümleyemiyormu sorunu lütfen arkadaşlar acil
  • hocam ilk önce ekran kartının fanının hızını arttır.
    ondan sonra anladığım kadarı ile işlemcine oc yapmıssın?oc yaparken başarısız oldun sanıyorum,inşallah doğrudan 333 fbs ye çekmedin?aylıca o sisteme p4 komik olmuş...

daha doğrusu dediklerimin tam tersini yap.ilk önce işlemcindeki oc'u iptal et sonra fanı hızlandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 13 Eylül 2008; 17:28:17 >
  • diger arkadaşında dediği gibi ilk önce çarpan ayarlarını filan defaulta getir tekrar dene sistemi.büyük ihtimalle oc yi fazla kaçırdın o yüzden sistem sorun yaratıyor
  • arkadaşlar benim işlemcim p4 , bir başka arkadaşın ayriyetten 1333 lük bir işlemcisini taktım e8400 benim anakarta 1333 işlemciyi ilk taktığımda zaten bilgisayar çalışmadı anakartın biosunu güncelledikten sonra çalıştı ayrıca ekran kartının fanını yükselttim 40 lara filan indi sıcaklığı bide arkadaşlar benim anakartın oc ayarlarınla ben hiç oynamadım ki anakart 1333 lük işlemcileri çaleştırmak için otomatik oc yapıyo galiba olay bundan oluyo ben o zaman bi bios ayarlarından defaulta getireyim bakalım olacakmı bu arada siz yazmaya devam ederseniz çok iyi olur yaww şimdiden sağolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: EYUPBABAOVSKI

arkadaşlar benim işlemcim p4 , bir başka arkadaşın ayriyetten 1333 lük bir işlemcisini taktım e8400 benim anakarta 1333 işlemciyi ilk taktığımda zaten bilgisayar çalışmadı anakartın biosunu güncelledikten sonra çalıştı ayrıca ekran kartının fanını yükselttim 40 lara filan indi sıcaklığı bide arkadaşlar benim anakartın oc ayarlarınla ben hiç oynamadım ki anakart 1333 lük işlemcileri çaleştırmak için otomatik oc yapıyo galiba olay bundan oluyo ben o zaman bi bios ayarlarından defaulta getireyim bakalım olacakmı bu arada siz yazmaya devam ederseniz çok iyi olur yaww şimdiden sağolun

kusura bakma ben bir şey anlamadım:
    *işlemcin p4 mü 8400 mı?
    *sorunu p4 de mi yaşıyorsun,8400 da mı?

sorunun ne tam anlayamadım yani?
  • ARKADAŞLAR E 7200 ALDIM VE SORUNU ÇÖZDÜM HERKESE TEŞEKKÜRLER ŞİMDİ GRID OYUNUNU FULL 75 KARE HIZIYLA OYNAYABİLİYORUM HERKESE TEŞEKKÜRLER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.