Şimdi Ara

Anakartın usb ve Ps/2 çıkışları çalışmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar birden kapandı.Tekrar başlattığımda hiç görüntü yoktu.Monitöre sanki hiçbirşey takılı değilmiş gibi.Ben de ekran kartından şüphelendim.Ekran kartının slotunu kontrol ettim.Çıkarıp taktım.Yine görüntü yok.Ekran kartının 2. çıkışına monitörü bağladım.Açılıştaki Gigabyte yazısını gördüm ama karmakarışık ve boot yazıları darmadağın.Tekrar eski çıkışına taktım.Gigabyte yazısı boot yazıları düzeldi.Windowsun beklenmedik şekilde kapandı,nasıl başlatmak istersiniz yazısı çıktı.Fakat ne klavya ne mouse çalışmıyor.Başka klavye taktım yine aynı.Ön ve arka usb ler çalışmıyor.Ps/2 girişi de çalışmıyor.Klavyeyi kontrol edemediğim için tercihte yapamıyorum.Fanlar çalışıyor.İşlemci fanı çalışıyor.Ekran kartı fanı çalışıyor.Ethernet ışığı yanıyor.Ancak usb ler ve ps/2 girişleri çalışmıyor.Sizce nedendir?



  • Anakartı formatlamayi denediniz mı
  • İşletim sistemini kastetiyseniz,windows beklenmedik şekilde kapandı nasıl başlatmak isterisiniz ekranından ileri gidemiyordum.Bios pilini çıkarttım,tekrar taktım.Bu sefer hepten görüntü gitti.Monitör hiç takılı değilmiş gibi tepki veriyor.
  • anakrtın giriş birimelrini besleyen transistörlerin saat ömrü dolmuş onların değişmesi lazım güvenilirliğinden emin olduğunz bir yere götürerek anakrtınızı bu transsitörlerini değiştirtmelisiniz.tabiki yere göre değişebilir bu masraf ama 40-50 tl civarından birşey gider tahminim.
  • Söylediğiniz çok mantıklı.Yanlız anakart 1.5 yıllık ne çabuk ömürleri tükendi:S
  • olabiliryor ve hatta 2 aylık anakrtta dahi bu problemin olduğunu görmüştüm ve transistörleri değiştirerek sonuca ulaştım anakart çok yeni diy bu aklıma dahi gelmemişti ilk başta ama oluyormuş demekki çok saçma ama teknolojı dünyası bu herşey bekleyebilirsin.olumlu yönleri olduğu gibi bu tür olumsuz sayabileceğimiz şeylerde oalbiliyor.bence sorununuz bu başka hiçbir şeyle uğraşmaya değmez diyorum.
  • Bilgisayardan umudu kesmiştim.Ancak sizin yazılarınızı görünce bir daha kurcalıyayım dedim.Birşekilde çalışmaya başladı.Şu an hiç bir sorunu yok gibi.Ama nasıl düzeldi ben de bilmiyorum.Yardımlarınız için sağolun
  • Isınma ile ilgili bir sorun olabilir.ARASIRA everest ile sistem sıcaklıklarını kontrol ediniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.