Şimdi Ara

ANAKARTIMIN 6 KANAL SES ÖZELLİĞİNİ NASIL KULLANACAĞIM??? YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende linkteki arçelik marka 5.1 ses sistemi var. http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7801210100.htm?productCode=7801210100&LANGUAGE=undefined
    anakartımda bu linkte:
    http://www.demo.com.tr/show/liste.asp?sec=1403

ve özetle ses sisteminin girişi için kasanın arkasında bi giriş yok o klasik renkli girişler var ben bu sistemi pc ye nasıl bağlayabilirim?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arf* -- 11 Eylül 2005, 14:09:57 >

• on board ses sistemlerinde mikrofon ve line-in girişleri extra hoparlor çıkışları için kullanılır...
    yani hoparlörün extra çıkışlarını oralar tak.. ayreten ses kartının denetim masasındaki
    ayarlarından da 5+1 hoparlör çıkışın ıseç...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

yani hoparlörün extra çıkışlarını oralar tak..

burayı anlayamadım ayrıca demek istediğim haporlör için uygun bi giriş yok nereye bağlıcam dönüştürücü gibi bişey mi lazım?
  • yardım edecek biri yok mu yaw???
  • öncelikler merhaba dostum aldığın sistem hayırlı olsun. sorununa gelince on board ses kartının üzerinde 3 tane giriş olacak yeşil, mavi, pembe renkli bunların her biri hoparlör cıkışıdır ses denetiminden + kanak özelliğini aktif yaptıktan sonra 3 çıkışta höparlör çıkışı olarak klullanılacaktır 5+1 hoparlör sisteminden cıkan kablolarıda ayrıyetten bu cıkıslardaki uygun yerlere bağlayacaksın kutudan 3 uçlu kablocıkması gerekli iki ucuda aynı biri hoparlör setine bir diğer tarafta ses kartına gidecek bi sorun yaşarsan yine elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DrFuchs[TURKEY]

quote:

Orjinalden alıntı: PhaseR

öncelikler merhaba dostum aldığın sistem hayırlı olsun. sorununa gelince on board ses kartının üzerinde 3 tane giriş olacak yeşil, mavi, pembe renkli bunların her biri hoparlör cıkışıdır ses denetiminden + kanak özelliğini aktif yaptıktan sonra 3 çıkışta höparlör çıkışı olarak klullanılacaktır 5+1 hoparlör sisteminden cıkan kablolarıda ayrıyetten bu cıkıslardaki uygun yerlere bağlayacaksın kutudan 3 uçlu kablocıkması gerekli iki ucuda aynı biri hoparlör setine bir diğer tarafta ses kartına gidecek bi sorun yaşarsan yine elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım
    dostum de diyosun sen ne alakası var.

pembe olan miktorofon girişidir. yşil olan hoparlör dür. mavi olan ı unuttum.

bilip bilmeden yanlış bilgi verme. adamın hoparlör ü ne veya kartına bi şey gelse zarar ı senmi karşılayacaksın ?

asıl sen daha bilmeden konusuyorsun daha sondaki çıkışın ne olduğunu bilmiyorsun en sondaki mavvi çıkışta harici cihaz bağlamak içindir bunu bilmiş ol sonra bende on board ses kartı kullanıyorum vede 5+1 ses sistemi bağlı eğer ses denetim masasından 6 kanal sesi aktif yaparsan pembe ve mavi ses çıkışları hoparlör çıkışı oluyor pembe real ses cıkışı mavi ise subwoofer ve center cıkışı oluyor asıl sen öğrende gel sen yanlış bilgi verme daha detaylı bilgiyi anakartın kitapcığıonda görebilirsin biraz kitap okuyun paröaların içinden cıkan kitapları bi kenara atacağına oku biraz bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp böle cıkışlarda yapma bilmiyor olabilirsin ama bilenlerin bilgisine saygı duy biraz

• ya ben denedim de ses sisteminin fişleri üç tane değil. fişler de uymuyo o vcd nin arkasına giriyo ama... yani hem fişler uymuyo hem fiş sayısı napacam ben lütfen yardım ediiiiin. her hoparlör için ana subwoofera ayrı fiş gidiyo toplam 6 tane. sanırım aray bişey takılcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arf* -- 13 Eylül 2005, 0:02:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DrFuchs[TURKEY]

quote:

öncelikler merhaba dostum aldığın sistem hayırlı olsun. sorununa gelince on board ses kartının üzerinde 3 tane giriş olacak yeşil, mavi, pembe renkli bunların her biri hoparlör cıkışıdır ses denetiminden + kanak özelliğini aktif yaptıktan sonra 3 çıkışta höparlör çıkışı olarak klullanılacaktır 5+1 hoparlör sisteminden cıkan kablolarıda ayrıyetten bu cıkıslardaki uygun yerlere bağlayacaksın kutudan 3 uçlu kablocıkması gerekli iki ucuda aynı biri hoparlör setine bir diğer tarafta ses kartına gidecek bi sorun yaşarsan yine elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım
    dostum de diyosun sen ne alakası var.

pembe olan miktorofon girişidir. yşil olan hoparlör dür. mavi olan ı unuttum.

bilip bilmeden yanlış bilgi verme. adamın hoparlör ü ne veya kartına bi şey gelse zarar ı senmi karşılayacaksın ?

asıl sen daha bilmeden konusuyorsun daha sondaki çıkışın ne olduğunu bilmiyorsun en sondaki mavvi çıkışta harici cihaz bağlamak içindir bunu bilmiş ol sonra bende on board ses kartı kullanıyorum vede 5+1 ses sistemi bağlı eğer ses denetim masasından 6 kanal sesi aktif yaparsan pembe ve mavi ses çıkışları hoparlör çıkışı oluyor pembe real ses cıkışı mavi ise subwoofer ve center cıkışı oluyor asıl sen öğrende gel sen yanlış bilgi verme daha detaylı bilgiyi anakartın kitapcığıonda görebilirsin biraz kitap okuyun paröaların içinden cıkan kitapları bi kenara atacağına oku biraz bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp böle cıkışlarda yapma bilmiyor olabilirsin ama bilenlerin bilgisine saygı duy biraz

YANLIŞ
    ön çıkışı yeşile,arkayı siyaha,merkez ve subwooferın çıkışını sarı(bazılarında turuncu ya) ya bağlaması gerekir.pembe mikrofon,mavi ise line-in(harici cihaz bağlama) girişidir.bunu realtek,adi gibi ses üreticilerinin sayfalarından veya ses kartının sürücüsünün speaker config. kısmından görebilirsiniz.ayrıca biribirinize ku kadar agresif davranmanıza gerek yok.hoparlör çıkışını mikrofon girişine taktı diye se kartı veya hoparlör zarar görmez.
    @arif_icke muhtemelen hoparlör sistemin pc için tasarlanmamış ve jack girişleri küçük değil.eğer imkanın varsa onu iade edip pc için tasarlanan bişeyler al.aldığın sistemi film oynatıcılara bağlayabiliyosan pc ye bağlayamazsın çünkü onların girişleri daha büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymunkral -- 13 Eylül 2005, 0:14:31 >

• Mevzu yaptınız be.Deneyip bul en iyisi dostum!
  • herşey için teşekkür ederim sonunda oldu bi aparat aldım onu bağladım normal ses sistemi gibi kullanıyorum artık... ŞU AN UÇUYORUM!
  • PhaseR anlatmış ama anlamamakta direnmişsin! PhaseR in yazdıklarına katılıyorum 5+1 yaptığınızda o giriş sandığınız dişi jacklar çıkış oluyor.İstersen anakart üreticisinin web sitesine bi bak.Hatta bazı anakartlarda jack sense özelliği var herhangi bir jack'a fiş takıyosun bu program tarafından dedekte ediliyor ve o jack'a istediğin görevi atayabiliyosun.Son olarak da şu an sistemi 5+1 sanma 5+1 özeeliği olan hoparlörleri stereo dinliyorsun!5+1 bambaşka bişey!Yardım istersen anakart modelini yaz yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.