Şimdi Ara

anakartım yandı işlemcimde yanmışmıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acil yardıma ihtiyacım var :S intel i3 550 işlemcim var ... öncelikle oyunlarda frame sorunu yaşıyordum ayar düşürsemde bu çözmek için denemediğim şey kalmadı. en son gtx560 ti twin frozr ekran kartımı çıkardım birde en düşük ayarlarda onboard ekran kartıyla deneyim dedim acaba gtx 560 la ilgilimi neyse nvidia driverlerini kaldırdım sonra res attım ve monutoru onboard a taktım açıldı vga driverini kurdum intelin sonra tekrar res attım ve sistem derecelendirmeyi çalıştırdım baya bi gittikten sonra ekrann dondu. res attım açılınca dondu bu sefer . sonra tekrar çtım bu sefer bi ses çat diye sonra kapandı . sonra tekrar power a bastım işlemci fanı çalışır gibi oldu durdu sonra tüm kasayı ful çıkarttım tekrar taktım power a basınca işlemci solundaki soğutucunun üzerinden dumanlar çıktı bu sefer anakart yandı o kesin anlaşılıyor fakat işlemci gitti mi onu sormak istiyorum birdeonboard ekran kartı yüzünden böle bi olay olurmu? işlemcide gittiyse işlemci garantiye girer mi ? şimdiden çok teşekkürler

• birşey söylemek zor ama ben daha ısı problemi yaşamadan yanan işlemci görmedim gönlünü ferah tut bişey olmamıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

birşey söylemek zor ama ben daha ısı problemi yaşamadan yanan işlemci görmedim gönlünü ferah tut bişey olmamıştır

umarım yanmamıştır :S işlemciyi yeni aldım yanmışsa işim zor . yanmışsa eski nesil parçlara 2 kez para vermiş olucam çok gıcık bir durum...
  • garantiye gönderirsin sende bozuk diye
  • işalllah garantilik durum olmaz :(
  • içini ferah tut işlemcine bişi olmaz...benim anakarttan kıvılcım çıktı ..işlemciye hiç bişi olmadı..sok baska anakartta kullanmaya devam et
  • şimdi resim yüklüyorum pinlerin olduğu kısmı, pinin birinde eğiklik var bunun ne zaman olduğunu bilmiyorum ikinci takışımda mı yoksa daha öncemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 4 Mayıs 2012; 23:49:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU yandı neden
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 tane eğri pin ile i3 540 ı 1.5 yıldır kullanıyorum sorun yok
  • peki benim gibi onboard ekran kartı ile açıp sistem derecelendirmesi yaparken anakartın yanması gibi bir durumla karşılaşan varmıdır ki :S
  • düzeltsemde fayda etmez artık... anakart uçtu :D
  • acaba çalışırmı ki diye 2. kez parcaları taktığımda kırmızı ile işaretlediğim soğutucunun altından öyle bir duman çıktıki oda tüm yanık kokusuna büründü

şimdi anakart alsam yeniden işlemcidense eğer tekrar anakartı yakarmı şimdiki korkum o...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 5 Mayıs 2012; 0:19:37 >
  • ama ilk açılmama durumunda da oranın altından koku geliyordu duman çıkmamıştı (aynen şöyleydi powera bastığımda işlemci fanı startlar gibi olup çalışmıyordu)

işlemcide gitmişmidir gitmişse yeni alacağım anakartıda yakarmı ki acaip çıkmaza girdim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 5 Mayıs 2012; 0:23:50 >
  • arkadaşı orada işlemci güç devresi mosfetler var onlar yanmış. anakartını garantiye gönder. yapabileceğin bişeyyok garantisi bitmişse tamir ettir. işlemcine muhtemelen bişey olmamıştır. eğik pine gelince dikkatlice düzelte bilirse düzelt.

Not: arıza tanımının kolaylaşması için anakartın kırmızıyla işaretlenen yerine uyarıcı not yzabilrisin yada güç devresi mosfetlerden duman lar çıktığını yazabilirsin.
  • Arkadaşlar MSI H55M-E23 aldım çalıştı işlemcim sağlam herkeze teşekkür ederim.

http://tr.msi.com/product/mb/H55M-E23.html
  • Konuyu okudum, sen bir daha kasanın içine dokunma arkadaş.Kısa devre yaptırmışsın.Dikkatli olmak gerekiyor yoksa ufak değdirme ile gidebiliyor böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanali51

Arkadaşlar MSI H55M-E23 aldım çalıştı işlemcim sağlam herkeze teşekkür ederim.

http://tr.msi.com/product/mb/H55M-E23.html

İşlemci pinlerini kredi kartı türevi aletlerle enine boyuna süzerek düzeltebilirsiniz aklınızda olsun, geçmiş olsun

• teşekkürler arkadaşlar =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.