Şimdi Ara

Anakartı nasıl seçeceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yıllardır bilgisayar bileşenlerini yakından takip ediyorum. Yeni çıkan işlemcileri, ekran kartlarını ve depolama teknolojilerini biliyorum ve hangi özellikleri olduğunu anlayabiliyorum. Fakat hayatımda hiç anakart araştırmadım. Şimdi ben yeni çıkacak olan rtx3060 ve 10. nesil bir intel işlemci ile sistem kurmak istiyorum ama bu parçalara uyumlu bir anakartı nasıl seçeceğim? Uyumluluğunu nasıl anlayabilirim? Bir anakartın AMD mi intel chipset mi olduğunu bile anlayamıyorum çünkü. Anakart seçip karşılaştırabileceğim bir site var mı?

• o zaman bütceni yazarsin, intel/amd sistem dersin arkadaslar bütcene göre sistem tavsiyesi yaparlar... sen de önerilen anakartlari netten arastirirsin. Daha kolay olur öyle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Sistem tavsiyelerinin bana uymaması gibi bir durum var. Mesela istediğim anakartta çok fazla sata yuvası olması gerek. Ayrıca 3.5 inç 5-6 tane harddisk yuvası gerekiyor. Bu yüzden tavsiyeler bana pek uymuyor. Sanırım kocaman bir kasa alacağım.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman sen bir liste yap, bu tüm istedikleri topla yaz, görelim. Hani senin neye ihtiyacin oldugunu bilmeden kim nasil ne önersin simdi... kasa da bulunur, anakartta bulunur.

• Yok anlatamadım sanırım. Ben öneri istemiyorum. Ben bir site istiyorum ki tüm anakartlar orada olsun ben aralarından seçeyim. Çünkü bir anakart seçip aldıktan sonra ''aaaa şöyle bir anakart daha varmış benim için daha uygunmuş keşke bunu alsaydım'' demek istemiyorum

• İntel 10 nesil bir sistem toplayacaksanız eğer z490 yada b460 chipsetli bir anakart almanız gerekiyor. Sizin istediğiniz gibi tüm 10 nesil destekli tüm marka ve model anakartların bir arada bulanacağı bir site bildiğim kadarıyla yok. Ancak vatan pc, inventus, itopya vs gibi firmaların sitelerindeki anakart bölümümde chipset olarak z490 ve b460 olarak filtre yaparsanız intel 10 nesil destekli anakartları görebilirsiniz. Bütçenize göre özelliklerine göre o şekilde bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 6 Kasım 2020; 15:34:40 >
  • Belirtilen metinden anlaşıldığı üzere herhangi bir sanal markete girip z490 çipset anakartlara bakabilirsiniz min fiyat 1500 TL den başlar 4-5k ya kadar gider kesene uygun gerekli sataları barındıran bir model seçebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi SSD almalıyım Yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://www.epey.com/anakart/

Ben genelde burdan yapıyorum ilk araştırmayı. Seçenekler azaldıktan sonra her ürünle ilgili detaylı bilgiler veren sitelerden devam ediyorum.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

https://pcpartpicker.com sitesinde "System builder" bölümü size yardımcı olur. Önce işlemci belirlersiniz, işlemci seçiminize göre uyumlu anakart ve ram önerir. En azından ihtiyaçlarınızı karşılamayan ürünleri daha rahat elersiniz. Sonrasında detaylı inceleme, kıyaslama vs. işleri daha rahat olur.

• Önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Yok anlatamadım sanırım. Ben öneri istemiyorum. Ben bir site istiyorum ki tüm anakartlar orada olsun ben aralarından seçeyim. Çünkü bir anakart seçip aldıktan sonra ''aaaa şöyle bir anakart daha varmış benim için daha uygunmuş keşke bunu alsaydım'' demek istemiyorum

Evet ben anlayamamisim gibi oldu. Ama aslen öyle degil iste... Senin bakipta anlayamayacagin hayati önemi olan bilesenler var bir anakart üzerinde... Fakat tabiki ön calisma yapmak icin cesitli sitelere bakabilirsin. Ben direk üreticilerin kendi sitelerini okurum. Eksik veya anlayamadigim kisimlari mail olarak yazarim. Neyse ben sana mani olmayacagim, istedigini elde ettin sanirim. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Kasım 2020; 16:56:23 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

ben yıllardır hep laptop kullandım. Bu yüzden pci express 3 ve 4 ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. 3 almak artık mantıksız mı ? RTX 3060 veya 4-5 sene sonra PCİ 3 kötü mu olur ? Almışken 4 mü almak lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.