kasada 2-3 adet fan var ve bu fanlarda hem 3lü pin var anakarta giren hem de 4lü molex var psuya bağlanan. ikisini de mi bağlayacam yoksa sadece anakartın üstüne taktığım 3 pin yeterli mi ?
ayrıca kasanın önünden gelen fan kablosunu pwr_fan'a taktım. çünkü psudan anakarta takmalık herhangi bir kablo çıkmadı.
ayrıca yine kasannın ön kısmından gelen bir molex var ama burada sadece beyaz ve yeşil kablo var yani 2 pinli. ne yapmalıyım bunu ?
kasanin 3pin baglantilarini anakarta takman yeterlidir sakin hem anakarta hemde psu ya baglama anakarta baglan mi bilgisayar uzerinden kontrol edebilirsin psu ya bagladin mi sabit 12v gerilimle calisir
3lü pin var anakarta giren hem de 4lü molex var = sadece biri ayrıca kasanın önünden gelen fan kablosunu pwr_fan'a taktım. çünkü psudan anakarta takmalık herhangi bir kablo çıkmadı.= 3pin molex çevirici ile psuyada bağlayabilirsin
ayrıca yine kasannın ön kısmından gelen bir molex var ama burada sadece beyaz ve yeşil kablo var yani 2 pinli. ne yapmalıyım bunu ? = molex 4 pinli olur ne dediğini ben anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: 1444
3lü pin var anakarta giren hem de 4lü molex var = sadece biri ayrıca kasanın önünden gelen fan kablosunu pwr_fan'a taktım. çünkü psudan anakarta takmalık herhangi bir kablo çıkmadı.= 3pin molex çevirici ile psuyada bağlayabilirsin
ayrıca yine kasannın ön kısmından gelen bir molex var ama burada sadece beyaz ve yeşil kablo var yani 2 pinli. ne yapmalıyım bunu ? = molex 4 pinli olur ne dediğini ben anlamadım
tıpkı bunun gibi 2 adet bağlantı kısmı var işte. 4 pin var ama 2si dolu. yeşil ve beyaz renk