Şimdi Ara

Anakart yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bende Hp pavilion 15 ba009nt notebook var anakartım yandı ve tamirciler tamir olmaz değiştirmek lazım yeni anakart fiyatı 1500-2000 arası diyorlar pek inanasım gelmiyor çünkü monster laptopların anakart fiyatı 2000-2500 arası internetten anakart arıyorum ama bulamıyorum ne yapmam gerek anakartı nasıl temin edebilirim etraf çok üç kağıtçı dolu hiç güvenemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart kolay kolay yanmaz. Olasılıklar:

• Yüksek ısıdan lehim çatlağı, ekran kartı çipi genellikle ilk gidenlerden
    • Üzerindeki bazı kondansatörler gitmiş olabilir, değişebilir.
    • Kuzey/güney köprüsü arızaları
    • En ekstrem durum, dengesiz voltaj ya da sorunlu pil

İşi bilen bir bilgisayarcı çözebilir. 2 laptop anakartı tamir ettim oradan biliyorum

Tam sorun ne yardımcı olalım. Bilgisayar çalışıyor, görüntü gelmiyor mu yoksa bilgisayar hiç mi açılmıyor? Veya bios ekranında mı takılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 30 Mart 2021; 18:19:18 >
  • robotica R kullanıcısına yanıt

Hocam bir gün oynarken pat diye kapandı düğmeye basıyorum hiç tepki vermiyor ışık felan da yanmıyor yardımcı olursanız çok sevinirim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Theimam5

Hocam bir gün oynarken pat diye kapandı düğmeye basıyorum hiç tepki vermiyor ışık felan da yanmıyor yardımcı olursanız çok sevinirim hocam

Elinde BGA bulunan bir bilgisayarcının anakartı kontrol etmesi lazım. Ekran kartı çipi, kuzey/güney köprülerinden biri soğuk lehim atmış olabilir, kondansatörlerden bazıları yanmış olabilir... Her şey geliyor akla.

• robotica R kullanıcısına yanıt

Hocam tamirci komple yandı dedi ben de bir kere içini açıp bakmıştım siyahlık vardı baya sizce tamir için mi uğraşim yoksa yeni anakart felan mı arim hangisi daha sağlıklı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Theimam5

Hocam tamirci komple yandı dedi ben de bir kere içini açıp bakmıştım siyahlık vardı baya sizce tamir için mi uğraşim yoksa yeni anakart felan mı arim hangisi daha sağlıklı olur

İşin ehli bir bilgisayarcıya anakartınızı gösterip son kararı veriniz. Buradan ne desek şu an boş çünkü. Anakartı görmeden bir şey diyemiyoruz maalesef.

• türkiyede doğru düzgün teknik servis toplasan 5 kişi çıkar multimetreyle ölçmeyi yapmıyorlar bile direk değiştiryorlar osiloskop falan diyorum var mı? öyle birşey bilmiyoruz biz diyorlar :D adamlar güç girişindeki mosfetleri bile ölçmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 1 Nisan 2021; 16:34:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam internetten iyi bir servis araştırıyorum bakalım bulabilirsem göndericem

• Bulunduğunuz bölgeyi de belirtseniz şu bilgisayarcı diye tavsiye gelebilir.

• iGroN İ kullanıcısına yanıt

Samsunda yaşıyorum hocam

• iGroN İ kullanıcısına yanıt

Samsunda yaşıyorum hocam

• Maalesef orada bildiğim yer yok

• Anakart için aliexpress e bakın 500 -600 liraya bulabilirsiniz anakartin modeli lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • byhackermstf kullanıcısına yanıt

Hocam ben internetten Hp pavilion 15 ba009nt anakart diye aratıyorum çıkmıyor notebook modeli bu her model var sadece benimki çıkmıyor nasıl aratmam lazım

• Theimam5 T kullanıcısına yanıt
    Şöyle bi anakart buldum resimlere bakarsaniz anakart modeli olan yer var o şekilde modele bakmak lazım TRY 379.07 8%OFF | 813969-501 818061-501 818061-601 HP Pavilion 15-AF A8-7410 Laptop anakart ABL51 LA-C781P AM7410 DDR3 dizüstü anakart
    https://tr.aliexpress.com/item/1005001418403545.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20131207565&aff_fcid=e7b0afd415384c4dbcdb26ae9956e953-1617717126023-03667-_mMl73kr&tt=MG&aff_fsk=_mMl73kr&aff_platform=default&sk=_mMl73kr&aff_trace_key=e7b0afd415384c4dbcdb26ae9956e953-1617717126023-03667-_mMl73kr&shareId=20131207565&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=4a18a7946852441f92209e43863dc46f

Çok sağolun hocam sanırım bu benim cihaza uyumlu gibi modellerde 15 BA yazıyordu pek de anlamıyorum bu işlerden kusura bakmayın :) https://support.hp.com/tr-tr/document/c05178750 benim cihaz tam olarak bu sizce uyumlu gibi mi

• Theimam5 T kullanıcısına yanıt
    Modeline göre baktım ama bulamadım işlemci ye göre arattigimda bu anakarti buldum aliexpress de anakartin model yeri var o şekilde modeline bakmak laizm içini açıp laptopun öyle anlaşılır

Buldum hocam bdl51 la-711p

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.