Şimdi Ara

Anakart ve Platform Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 yılından bu yana kullandığım pentium 4 (2.8 prescott HT) sistemimin artık miyadını dolduruğunu zor da olsa kabul ettim. Oysa topladığım gün ömrümüm sonuna kadar kullancağımı düşünüyordum:) Tam verimle kullanamadığım hd 3850 ekran kartım da dandik güç kaynağım yüzünden bana veda ettiğinde eski fx 5200 ekran kartımı sisteme takarken karar verdim. Yeni sistem toplamanın zamanı geldi.

İşte bu noktada dara düştüm, hazırlıksız yakalanmam nedeniyle kısıtlı bütçeyle neler yapabilceğimi düşünmeye başladım.
    Intel'in lga1366 işlemcilerine hayranlığımı bir kenara bırakıp lga775 işlemciler üzerinde kısa bir araştırmayla pentium e5300'ün güzel f/p oranını ve overclock kapasitesini öğrendim. Önceki işlemcimin idle 50 celcius, yükte 70 celcius'da çalışmasından dolayı hiç girişemediğim overclockinge en temel seviyeden başlama fırsatı.. 4Ghz hızlara ulaşanların anlattıkları ağzımı sulandırdı ki ben 3.5'a tavım:) P45 yongasında buna olanak sağlayan birçok anakart mevcut ama fiyatları lga1156 anakartlarla başabaş durumda ve bence bu seviye bir işlemci için biraz pahalı. 100 liranın altında ucuz anakartlar ile ne kadar overclocking yapabilirim bilmiyorum ama düşündüğüm anakart bu.

ECS G31T-M7 ICH7 G31 PCI-Ex16 FSB 1333 mhz DDR2-800 mATX Anakart

Uygun anakartı ararken gözüme AMD'nin AM3 tabanlı DDR3 destekli oldukça donanımlı bir modeli takıldı. 120tl civarı anakart tüm seviye am3 işlemcileri destekliyor. Ucuz bir athlon işlemciyle topladığım sistemimi ileride phenom'a dönüştürmek mantıklı bir seçim gibi göründü. Bahsettiğim anakart..

770-C45 AM3 AMD 770+SB710 DDR3 1333MHz Anakart

İşte bu noktada tavsiyelerinizi bekliyorum donanimhaber ailesi:) Herkesin AMD sistem topla dediğini duyar gibi oluyorum ama, içimdeki overclock hevesi bambaşka:)

• amd yi de oc yapabilirsin sen en iyisi amd al
  • Amd anakart benden ddr3 ram ve ekran kartını peşin isteyecek:)
    Bu anakartla athlon x2 240'ı ne kadar overclock edebilirim?
  • Bütçe verecekmisin ?

EKleme :

G31 çipset OC için elverişli degil anakart oc ayarı olmadıgı için önünü tıkar ram ayarı vs. yok.
    İlla 100TL altı anakart istersen tek tavsiyem ;

GIGABYTE - GA-G31M-ES2L + E6300 (2.93GHZ) olur. ( 90 + 150TL).
    Güzel ramler bulursan eger Stok fan ile 3.5 - 3.6Ghz civarında kullanabilirsin.
    SOgutucu alırsanda 3.8 - 4.0Ghz de sorunsuz kullanabilirsin.

Sana tavsiyem ise aynı fiyata kesinlikle ;

MSI 770-C45 + X3 435 (2.9Ghz)olur. ( 120+150TL).
    Standart bir oyun sistemi düşünüyorsan günlük stok fan ile 3.4- 3.5Ghz yaparsın ve her oyuna yeter.

Not : Bunlar Oc bilen birisi için geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 5 Mart 2010; 13:36:54 >
  • 600 TL civarı bütçem var, ekran kartını ilk planda düşünmediğimden onboard ekran kartıyla idare edebilirim bir süre.

Elimdeki sistemi satarak da ek bütçe elde edebilir miyim bilmiyorum, intel865perl anakart ve pentium4 presscot 2.8 HT işemcim için ikinci el bölümüne konu açacağım ama pek ümitli değilim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colossal -- 5 Mart 2010; 15:00:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.