Şimdi Ara

Anakart ve işlemcimi değiştirerek bilgisayarımı nasıl hızlandırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni i7 işlemcili bir diz üstü bilgisayar aldım, onda bu sıkıntıların olmadığını fark edince yaklaşık 4 yıllık olan ve işlemci ve anakartını ucuzundan aldığım bilgisayarımı güncellemeye karar verdim. Size şunu danışmak istiyorum, bu bilgisayarı tekrar hızlı bir biçimde kullanmaya devam etmem için hangi seçenekleri izleyebilirim ve tahminen ne kadar tutar?

    Merhaba, sorunum şöyle. Masaüstü bilgisayarımı çalışmak için kullanıyorum, kullandığım yazılımlar ve tarayıcıyla (firefox) birlikte şu anki 1600 Mhz DDR3 4GB Ram'ime yetiyor, ancak kasmalar mevcut. M4A785TD-V EVO Rev anakartına ve 3,00 gigahertz AMD Athlon II X4 640 işlemciye sahibim. Emin olmamakla birlikte, HD 6850 ekran kartımın değişmeye ihtiyacının olmadığını düşünüyorum. Dördüncü yılına giren 1TB SAMSUNG HD103SJ harddiskimden sesler geliyor, 32 GB kadar bir SSD almam sizce kullanımımı hızlandırır mı?

    İşlemci ve anakartımı değiştirmeyi düşündüğüm için konuyu bu bölüme açtım. Değerli görüşleriniz benim için önemli.

    Teşekkür ederim







  • İlk önce şöyle diyeyim anladığım kadarıyla masaüstünde oyun oynamicaksın sadece çalışıyorum diyosun bu çalışma ne üzerine Modelleme Programları yada AutoCad Solid works gibi programlarmı? zaten bunları kullansan bile ekran kartın yeterli ama senin sıkıntan olan bu kasmalar video izlerken felan oluyorsa ekran kartında problem var demektir ? sorununu daha açık anlat kasmalar ne zaman oluyor ne yaparken oluyor? kullandığın yazılımlar neler söyleki ona göre yönlendirme yapalım. bikere işlemcin eskimiş zaten kendinde diyorsun hızlı kullanmam için ne yapmalıyım işlemcini değiştir ona göre anakart al . ama dediğim gibi video felan bi izle eğer izlerken donuyorsa videoda takılmalar oluyorsa ekran kartın çöp.. bize bi test et anlat.
  • TechnoAdam T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Kullandığım programlar çeviri için genellikle Word benzeri kelime işlem yazılımları, ama ağır projelerde devasa boyutta metinleri kullanmam ve arama yapmam gerektiğinde, diğer bilgisayarıma göre beklemeler ve yavaşlıklarla karşılaşıyorum. Normalde programlarla video izlerken hiçbir sıkıntım yok, ama Youtube ve Flash tabanlı sitelerde video izlerken donmalar mevcut. Bazen çalışırken harddiskten gıcırdama gibi sesler geliyor, ve bilgisayarın genel çalışma sesi eskisine göre arttı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albay Hardal

    Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Kullandığım programlar çeviri için genellikle Word benzeri kelime işlem yazılımları, ama ağır projelerde devasa boyutta metinleri kullanmam ve arama yapmam gerektiğinde, diğer bilgisayarıma göre beklemeler ve yavaşlıklarla karşılaşıyorum. Normalde programlarla video izlerken hiçbir sıkıntım yok, ama Youtube ve Flash tabanlı sitelerde video izlerken donmalar mevcut. Bazen çalışırken harddiskten gıcırdama gibi sesler geliyor, ve bilgisayarın genel çalışma sesi eskisine göre arttı.

    O zmn seni yeni ekran karti almaya yonlendiriyorum cok iyi bisey alma cunku oyun oynamicaksin 200-400 tl arasi bi ekran karti al hdd'nin bi sorunu vardir mutlaka yazma ve okumada hdd nin icini ac bi temizle ses yine gelirse sana hdd yoluda gozukur.pc nin sesinin artmasi pcnin zorlanmasidir cok kasiliyodur bu ramden kaynaklanan bisey degil islemcinin %70-%100 kismini kulaniyorsundur dikkat et islemci elinde kalmasin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnoAdam -- 14 Haziran 2014; 12:35:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır hocam ekran kartınız gayet iyi değiştirmeyin sizin sıkıntınız işlemci.Bütçeye göre i5+güzel bir anakart işinizi rahatça görecektir.
  • TechnoAdam T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bilgisayarı aldığımda da böyleydi, nedense çok sayıda sekme açıkken Youtube ve flash tabanlı sitelerde kusursuz bir biçimde video izlemek nasip olmadı bana hiçbir bilgisayarda, açıkçası ihtiyaç da duymuyorum. Oyunlarda fps sıkıntım yok, genelde 1080p 40-50 fps ile oynuyorum oynadığım zamanlarda. Harddiskimi hiç temizlemedim aldığımdan beri, eğer yanlış anlamadıysam kapalı harddiskin vidalarını söküp içini temizleyeceğim, doğru mudur? Daha önce açıldığını duymadığım için tekrar soruyorum. Çalışırken ortalama %15 CPU Usage ve %75 Physical Memory kullanımı oluyor. İşlemciyi kaybetmekten korkmuyorum, ekran kartına zamanında 300 lira ayırırken 70-80 liraya almıştım bu işlemciyi.

    @sepkov
    Hocam benim düşüncem de bu yönde, ama birkaç yıldır donanımla ilgili gelişmeleri takip etmeye fırsat bulamadığım için ne alacağım konusunda kararsızım. Anakartımın yeni AMD işlemcileri desteklediğini nerden öğrenebilirim? İşlemciden daha pahalıydı aldığımda, acelem olduğu için almak zorunda kalmıştım ve USB 3.0 ve dahili HDMI gibi kullanmadığım özellikleri var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechnoAdam

    kasmalar işlemciden kaynaklanıyor işlemci çok kasılıyor zaten eskimiştir. güzel bütçene göre işlemci ve anakart çek kaslımalar son bulur ama şöyle diyim benimde eski masaüstü bilgisayrımdada böle sorun vardı youtube da video izlerken sürekli takılıyor donuyordu işlemcim yeni olmasına rağmen meğer ekran kartı çöp olmuş gittim değiştirdim ne takılma kaldı ne donma videodaki donmalar ekran kartından kaynaklanır.HDD deki cızırtıda okuma ve yazmadan olabilir ama eğer yeni olduğu halde öle cızırtı geliyosa git garantisi varsa değiştir. HDD değiştir . Sen dediğimi yap Şu an elimde laptop var ve işlemcinin azını kullanıyorum 1080p , 720p ,480p video seyredemiyorum işemcim i7 4770k donuyo internetle ilgiside yok sorun ekran kartı. Sen git masaüstüne anakart,oyun oynamicaksan i-3 yada fiyat performans ürünü olan amd işlemci al ama pek tavsiye etmem amd yi sonra bide 200 tl civarında ekran kartı taktır donma felan kalmaz.

    Hocam ekran kartı aldığımda da böyleydi, gerçekten gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? Bir sorum daha var, ben bu bilgisayarı yaklaşık iki yıldır kapatmıyorum, sürekli uyku modunda tutuyorum bunun bir zararı olur mu uzun vadede? Ve mevcut anakartıma uyacak yeni iyi bir amd işlemci varsa önerebilir misiniz? Teşekkür ederim.




  • Albay Hardal kullanıcısına yanıt
    tahmini cevaplar yürütmeden önce hdd için bir badsector taraması yapın derim. bahsettiğinize göre ram %75 civarında kullanılıyor cpu ise %15 bu sistem boştayken mi bu halde ?

    hd 6850 şuan için medium- high karışık oyunları oynatabilecek bir kart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.