Şimdi Ara

anakart ve amd ram sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemci yenilediğim için anakartımı da yenileyeceğim.... 2133 (O.C.) ram destekleyen bir anakart ile direk 2133 mhz destekleyen anakart arasında ne fark vardır bunu merak ettim.

ayrıca amd fx x8 9370 işlemci 2133 mhz frekansında 32gb ram çalıştırır mı? fx serisi sadece 2133 mhz ram destekliyor diye biliyorum. intel almayacağım.

bilgilendirseniz sevinirim.

• direk 2133 destekleyen anakartta ram takınca baktın 1333 mhz gördü girip biosa 2133 yapıp çıkıyorsun oluyor. ama o.c ile destekliyorsa mesala 1866 destekliyordur sen cpu freq arttırarak aynı anda ramlere de o.c yapmış oluyorsun mesela verdin frekansı 2096 oldu ramler tamam deyip çıkınca oluyor. ram hızları da çarpanla hesaplanıyor bazı anakartlarda belli çarpanda kalıyorsun sonrası mhz arttırarak. fx serisi de sadece 2133 desteklese biz ne yapardık 1600 lük ramlerimizle :D

bu arada 1866 ve üzeri hızlar sentetik benchmarklarda puanını kıpırdatır pek sana hissettirmez. sonuçta 32 gblı ramin varken 3 tane 8 liği çıkartsan anlamazsın ne oldu diye malum o kadar belleği kullanan uygulama yok, ama benchmarklarda puan düşer vs vs bla bla
  • quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

direk 2133 destekleyen anakartta ram takınca baktın 1333 mhz gördü girip biosa 2133 yapıp çıkıyorsun oluyor. ama o.c ile destekliyorsa mesala 1866 destekliyordur sen cpu freq arttırarak aynı anda ramlere de o.c yapmış oluyorsun mesela verdin frekansı 2096 oldu ramler tamam deyip çıkınca oluyor. ram hızları da çarpanla hesaplanıyor bazı anakartlarda belli çarpanda kalıyorsun sonrası mhz arttırarak. fx serisi de sadece 2133 desteklese biz ne yapardık 1600 lük ramlerimizle :D

bu arada 1866 ve üzeri hızlar sentetik benchmarklarda puanını kıpırdatır pek sana hissettirmez. sonuçta 32 gblı ramin varken 3 tane 8 liği çıkartsan anlamazsın ne oldu diye malum o kadar belleği kullanan uygulama yok, ama benchmarklarda puan düşer vs vs bla bla

Fazla bu işten anlamam. 2133 mhz (oc) anakart mı daha iyi? direk 2133 mhz mi daha iyi? fx9370 ile iyi bir performans alır mıyım autodesk maya'da?

• budu77 kullanıcısına yanıt
    güzel kardeş anakartın iyisini kötüsünü desteklediği ram mhzsi belirlemez. illa ben 2133 mhz ram alacam diyorsan da iki anakartta çalıştırır, nasıl çalıştıracağını da önceki mesajda yazdım zaten. hangi türlü çalıştırabileceksen o türlüsünü alırsın.
  • quote:

güzel kardeş anakartın iyisini kötüsünü desteklediği ram mhzsi belirlemez. illa ben 2133 mhz ram alacam diyorsan da iki anakartta çalıştırır, nasıl çalıştıracağını da önceki mesajda yazdım zaten. hangi türlü çalıştırabileceksen o türlüsünü alırsın.

sağol kardeşim
  • quote:

kafama takılan birşey daha var. HD 7990 alırsam fx 9370 ve 32 gb 2133 mhz ram ile tam performans alır mıyım?
  • budu77 kullanıcısına yanıt
    ihtiyacın olabileceğinden çok fazlasını alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: budu77

quote:

kafama takılan birşey daha var. HD 7990 alırsam fx 9370 ve 32 gb 2133 mhz ram ile tam performans alır mıyım?

o parçaları tam performasnda kullanamacağın gibi neyi kafaya takıyorsun

• DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    Render 1 hafta sürüyor . kendi adına konuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budu77

işlemci yenilediğim için anakartımı da yenileyeceğim.... 2133 (O.C.) ram destekleyen bir anakart ile direk 2133 mhz destekleyen anakart arasında ne fark vardır bunu merak ettim.

ayrıca amd fx x8 9370 işlemci 2133 mhz frekansında 32gb ram çalıştırır mı? fx serisi sadece 2133 mhz ram destekliyor diye biliyorum. intel almayacağım.

bilgilendirseniz sevinirim.

DDR3 kullanan AMD işlemciler geriye uyumluluk için genelde varsayılan olarak 1333 Mhz ayarını otomatik yapar.
    Eğer bellekte AMP profili varsa (Intel XMP benzeri) o zaman hızı doğrudan bellek hızına ayarlar.

AMP yoksa 2133 hızı doğrudan destekleyen AM3+ anakartlarda ayar kolay olur. 200 baz hızı korunarak bellek çarpanı değiştirilerek kolayca ayar yapılır. Mesela 200 baz hızı ile 6.66 çarpanla 1333, 8.0 çarpanla 1600, 9.33 çarpanla 1866 ve 10.66 çarpanla 2133 hızlar direkt ayarlanabilir.

OC ile destekleyenlerde durum daha zordur. Mesela doğrudan 1866, OC ile 2133 destekleyen anakartta 200 baz 9.33 bellek çarpanı ile 1866 direkt seçilebilir ama 2133 seçilemez. En yüksek çarpan 9.33 olduğundan 2133/9.33=228.6173 formülüne göre baz hızını yükseltmek gerekir. 200 yerine 228.6 MHz ise baz hızında %11.4 OC demektir. Baz hızı birçok sistem bileşeninin hızını etkilediğinden ve %10 yüksek bir değer olduğundan çoğu bileşen bu hızda düzgün çalışmaz.

Tüm FX serisinin varsayılan bellek hızı 1866 MHz frekansıdır. Ancak daha hızlı belleklerle de çalışırlar. Çift kanal bellek ile FX serisi 2666 MHz hıza kadar doğrudan kullanabilir ama 4 kanal ile en fazla 2133 olarak çalıştırır. (Test zamanında 2666 hızdan daha hızlı bellek yoktu, belki çift kanal daha üstü de olabilir)

Yalnız anakart ve bellek voltajı da bir miktar etkilidir. AMD işlemciler AM2+ uyumlu DDR3 de kullanabildiğinden ilk çıkan 1.9 volt DDR3 (hatta 2.1 volt destekleyenler var) belleklere de geriye uyumlu olduğundan voltaj konusunda toleranslıdırlar. Yine de FX serisi için 1.65 volt üstünü tavsiye etmem. OC ile bile 1.72 üstünü geçmeyin derim. 1.5 volt bulabilirseniz az voltaj ile hem belki OC olur hem de 2133 uyum sorununa faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 30 Eylül 2013; 13:26:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.