Şimdi Ara

Anakart Sorunu Bi Türlü Çözemedim????Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Bende Asus P4P800_X 865P Çipsetli anakart Var Sorunum şu Anakart üzerinde iki tane CPU Fan girişi var yani biri cpu fan diyor öbürüne ise chıa Fan yazıyor anakart ın altında kalıyor biras o erişimi biras zor cpu fanı gibi yüksek deil Bu anakartı bilen bilir herneyse bende dandik bir psu vardı 1 ay önce bozulunca yeniledim Thermaltake aldım imzamdakini 420 watt purepower bu psudan gelen bi kablo var cpu fanının bagladıgımız kablo gibi bu kabloyu o dedigim chıa fan yere baglamam gerekiyor baglıyorum sorun yok deviri anakart ayarlasın diye çift fanın ama şöle bi sorunum oluyor takdıgım an devir ayarlıyor speed fan ile görebiliyorum deviri ancak speedfan programında 3 cü seçenek yani Temp 3 88 90 Derecelere ulaşıyor o çip set oluyor sanırım o ısınmasından dolayı bundan bi önce olan p4p800s_x olan anakart ım farketmedigimden dolayı yandı servisden çip seti yanmış dendi ve bi üst model anakart ile degişim yapıldı bende farkında olmadım sonrada ögrendim ki oraya baglayınca yanmış anakart ım Kitapçıgına bakdım anlayamadım ne yapmam lasım anakart üzerindeki oraya nası baglayabilirim voltaj mı fasla geliyor ne oluyor anlamadım bilen varsa acil yardım lasım kitapçıkda jumper filan yazıyo jumperleri filan mı yerini degiştircem bu fanı oraya baglayabilmem için lütfen yardım edin bi türlü çare bulamadım denemdigim uol kalmadı geçen yine baglayım dedim takdım açdım pc yi bakdım ki temp 3 80 lere çıkıyor hemen kapadım pc yi gidiyodu bu kartda nerdeyse ne yapabilirim arkadaşlar bu anakart ı kullananlardan acil yardım bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNeRR -- 18 Ocak 2006 17:33:29 >

• Up Arkadaşlar Acil lasımmm yaaa yok mu cevaplayan
  • up
  • Güç kaynağını kasaya bağlamana gerek yok. Ama elindeki PSu nun modelini ve dediğiniz parçanın resmini koyarsanız iyi olur. Aşırı ısınma kasa içi havalandırmasının yetersiz olmasından olabilir.
  • anakartını değiştir
  • güç kaynagını fan devirini görmem için o dedigim kabloyu baglamam gerekiyor lütfen bilen arkadaşlar cevaplasın gereksiz şeylere lüzum yok anakartını degiştir demiş arkadaş ne alaka yaw
  • Selam caner,
    Sorun var demek...Hallederiz.
    Sen şimdi kabloyu o dediğin yere takınca mı temp 3 80-90 oluyo. Takmayınca olmuyo mu?
    Bi de temp 3 neymiş ki.Anakartın chipseti mi?
    Anakartın üstünde chasis fan diye bi yer yok mu oraya bağlasan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 18 Ocak 2006 18:49:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil bi sorunum var yardım.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aga sen en iyisi anakartı değiştir git intel D865 anakart al uğraşma
  • quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

Selam caner,
    Sorun var demek...Hallederiz.
    Sen şimdi kabloyu o dediğin yere takınca mı temp 3 80-90 oluyo. Takmayınca olmuyo mu?
    Bi de temp 3 neymiş ki.Anakartın chipseti mi?
    Anakartın üstünde chasis fan diye bi yer yok mu oraya bağlasan...

Sertuğ Hoşgeldin Belki sen hallederssin sorun şu temp 3 çip set oluyor sanırım chasis diye ikinci bi yer var işte oraya takdıgım zaman psu dan çıkan cpunun kablosuna benzer kabloyu temp 3 80 90 derecelere çıkıyor ve yanıyor çip set ilk anakart ım öle gitti farketmedim bunun bi ayarı varmış anakartda bazı jumperlerin yerini degiştirmek gerekiyormuş ama neresidir nedir anlamadım
  • psu,kendi üstündeki o cikistan elektrik veriyor olmasin?
  • valla canercan eğer oraya takına sıcaklık yükseliyorsa hiç takma bence daha iyi bi daha yakarsın bi de anakartı...
    Hiç takma daha iyi. Belki kısa devre yapıyodur ondan sıcaklık artıyodur.
    Ya gerçekten bilen birisine sor ya da türkiye distribütörü çizgi elerktronik mi ne (bi tane dahe daha var galiba) onlara telefon aç sor teknik seervise...
  • elektrik verdigini sanmıyorum oraya normal cpu fanı bagladım yine aynını yapdı bi jumper ayarı var ama çözemedim olmassa çizgiyi arayacam
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.