Selamlar Arkadaslar. Bir sey kafama takildi sacmami bilmiyorum. Sadece kafama takildi.
Acaba Anakartin uzerinde olan bios pili Anakartin uzerinde olan gizli(eger varsa) ses kayit entegresini besleyerek kayit yapabilirmi?
Bunu nasil ogrenebilirim?
Not: Bankakredi kartinin numarasini soylerken gizli kayit yapilabilirmi diye endiseleniyorum
anakartların uzerınde gızlı ses kayıt entegresı dıye bırsey yok normal ses entegresı ıle pcde duyulabılen her ses uygun yazılım ve dısardan pc ye erısım varsa kayıt edılebılır
pc kapalıyken demek istiyorsan ,pil ile dediğinden onu anladım, ses kaydı falan yapamaz. çalışmayan hdd ye mi kaydedecek yoksa çalışmayan ethernetle internete mi yükleyecek.
ama bilgisayarda mikrofon ya da üzerinde mikrofon bulunan bir kamera falan takılıysa uygun virüs-trojan yazılımlarla dinlenebilir. hiç öyle bi olay duymadım o ayrı mesele. ama kamerayı uzaktan açıp izleyen gördüm.
internetten alışveriş yapmıyorsunuz anladığım, pcnin ses kaydı yapmasından şüphelendiğinize göre . doğru dürüst bir antivirüs yükledikten sonra internetten kart numaranızı girmedikten sonra kimse alamaz kart numaranızı öyle ses kaydıyla. antivirüs şart yani.
Çok teşekkür ederim rahatladım Valla
devlet görevlisi değilsen sorun yok şimdi teknoloji çok gelişti artık ekranın görüntüsünü internet olmadan alıyorlar tıpkı eski atari oyunlarını oynarken diğer televizyondan naklen izlediğimiz gibi sinyalleri topluyorlar neyse sorunuzun cevabı bir şey olmaz