Şimdi Ara

Anakart ramlari görmüyor. Dalın içeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, Gigabyte ga-p55a-ud3r anakart var elimde, 12 gb ddr3 ram taktığım zaman çalışmıyor, ram miktarı ne olursa olsun 4 gb ramdan fazlasını görmüyor cihaz. Diğer anakartta Xeon x3450 ile kullanıyordum, canım sıkıldı, 3.8 ghz'e çıkartayım dedim, çıktı fıstık gibi de çalışıyordu, eski anakart dandik olduğu için hemen kızardı Anakart  ramlari görmüyor. Dalın içeri. Anakart  ramlari görmüyor. Dalın içeri. 


    Neyse bu anakarta taktım, güç kaynağı vs hiç bir şeyde arıza yok, bu anakartta "gigabayte" sağlamdı da kenarda duruyordu öylece, buna takayım dedim sistem sorunsuz çalışıyor ama 12 gb ram taktığı zaman işletim sistemini yükleyeceği sırada bilgisayarı yeniden başlatıyor ve o zaman çalışıyor ama o zaman da 4 gb ram ile çalışıyor. Sistemdeki herhangi bir şeyde sorun yok bir anakart sıkıntı işte, ramlari aktifleştirmiyor. Diğer 3. bir anakarta hız aşırtmada yaktığım bütün donanımları aktardım, her şey sorunsuz çalışıyor, çift çekirdek olduğu için şu an ki işlemci bir halta yaramıyor.


    Xeon işlemciyi kullanabilmek için o anakart şart, sorunsuz çalışıp sadece rami aktifleştirmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.


    Resimde DIMM SLOT 3 ve 4'te görüldüğü üzere anakart ramlari görüyor ama Enabled etmiyor. Bunun bir ayarı vs olmalı sanki. Ofis işleri için falan kullandığımdan sistemden memnunum ama 4 gb bir halta yaramadığı için 12 gb ram şart.

    Anakart  ramlari görmüyor. Dalın içeri.







  • Ram voltajları düşük geliyor olabilir.

  • Kurcaladım biraz ama olmuyor hala aynı, diğer anakartta baktım, ram voltajlari 1.536da rahat rahat çalışıyor xpm ile, daha düşük voltajlarda da çalışıyor da, bu seviyelerde çalışması gerek. Bu anakartta da 1.5 voltta çalışıyor ama aktifleşmiyor bir türlü, olmadı yeni sistem alırım ya, eskilerin derdi bitmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.