Şimdi Ara

Anakart-Ram Uyumu ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus M5A97 Marka anakartım ile Corsair 8Gb (2*4GB) Vengeance Ddr3 1600Mhz CL9 Dual Kit Ramleri alalı yaklaşık 15-16 gün oldu. Ancak anakartın desteklediği Ram modelleri listesine baktığımda almış olduğum ramlerin anakart ile uyumluluk listesinde olmadığını farkettim. Almış olduğum yere durumu izah ettiğimde anakart üzerinden yapılacak ayarlama ile sorunun ortadan kalkacağını belirttiler. Bu uyumsuzluk herhangi bir sıkıntı yaratırmı ???

• Yazılımsal olarak bi sorun yaratmıyorsa gerek yok.Ne gibi bi desteklememe söz konusu?
  • Listede olmaması önemli değil, önemli olan anakartın desteklediği hızlarda ve boyutta olması.
  • 4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory
    Dual Channel Memory Architecture
    * Refer towww.asus.com or user manual for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).
    * Due to OS limitation, when installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Install a 64-bit Windows® OS when you want to install 4GB or more memory on the motherboard.
    * Due to CPU spec., AMD 100 series CPUs support up to DDR3 1066MHz. With ASUS design, this motherboard can support up to DDR3 1333MHz.

Anakart ve imzanızdaki işlemci ile o ramleri sorunsuz çalıştırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory
    Dual Channel Memory Architecture
    * Refer towww.asus.com or user manual for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).
    * Due to OS limitation, when installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Install a 64-bit Windows® OS when you want to install 4GB or more memory on the motherboard.
    * Due to CPU spec., AMD 100 series CPUs support up to DDR3 1066MHz. With ASUS design, this motherboard can support up to DDR3 1333MHz.

Anakart ve imzanızdaki işlemci ile o ramleri sorunsuz çalıştırır.

Hocam asus un sitesinden anakartın uyumlu olduğu ram listesini indirdim ama bendeki ram'lerin ürün kodu olan CMZ8GX3M2A1600C9R kodu listede yoktu. Bu herhangi bir sıkıntı yaratırmı? Bide Asus'un AI Suite II programı ile Auto Tuning yaparken devamlı mavi ekran veriyor. Bende mavi ekranın uyumsuz ramlerden kaynaklanabileceğini duymuştum.

• Kingston,corsair vs. gibi markalarda genelde sorun olmaz. Mavi ekrana gelince ard arda çıkan 2 ramin dahi aynı kalitede olması beklenmiyor, ufak bir zayıflık dahi OC performansını düşürebilir, birazda bu işler şans işi.
  • Uyumlu ram listesine göre ram seçin. Yoksa anakart rami görmesine rağmen kullanamama gibi bir sıkıntı ortaya çıkabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omen1710 -- 9 Mart 2013; 19:21:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart İşlemci Ram Seti
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende asus 5a97 r2.0 anakrt var corsair veng aldım ram 1333 mhz gördü biostan 1600 mhz yaptım mavi ekran hatası aldım..ram değiştirmelimiyim neden mavi ekran veriyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.