Şimdi Ara

Anakart + Ram Uyumluluğu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yeni bir sistem toplamaya karar verdim fakat çok fazla donanımlardan anladığım söylenemez bir konuda yardımınızı rica ediyorum sizlerden

Aşağıdaki linkte vermiş olduğum Anakart ile ,
    www.hepsiburada.com
    MSI MAG Z390 TOMAHAWK SOKET 1151 DDR4 4400(OC) HDM DP M.2 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-mag-z390-tomahawk-soket-1151-ddr4-4400-oc-hdm-dp-m-2-usb3-1-rgb-atx-p-HBV00000EGS6G

Bu linkte ki :https://www.itopya.com/adata-xpg-spectrix-d80-8gbx2-3600mhz-dual-ddr4-cl17-rgb-liquid-cooling-pc-ram/

Ramlar birbirine uyum sağlar mı , sıkıntı çıkarır mı ?

Ayrıca adata ramlar nasıldır iş görür mü ? Piyasada 3600 mhz ram baktım en ilgimi çeken bu ram modelleri oldu gerek CL değeri gerek mhz değerinden dolayı bana mantıklı geldi (çok anladığımdan değil tabii ki) fakat ben beğendim bu ikisi birbirine uyumlu çalışır mı ?

• ++++Up

Koca forumda yok mu yardımcı olabilecek bir arkadaş ?
    3600 mhz niye fazla olsun anakart 4400mhz oc yapıyorr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 24 Ağustos 2019; 18:28:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cudipeter

bu anakarta fazla degıl mı bu ramlar
    Anakartı aslında tomahawk yerine yine msi ' ın Pro Carbon modelini almaya karar verdim ses jackları ve anakart üzerindeki ses kartı için ,

fakat yardımızı istediğim nokta şu , Msi ' ın sitesine girdiğimde uyumlu ramlar listesine baktığımda benim baktığım ram'in kodları AX4U360038G17-DR80 fakat z390'ın desteklediği ram kodu AX4U360038G17-BRZ (DR80 değilde BRZ yazıyor) ramlardan pek anladığım söylenemez anakartlardan da öyle açıkcası bu alıcağım ram sıkıntı çıkarır yoksa direk tak çalıştır uyar mı?

Orijinalden alıntı: kolerra

Anakartı aslında tomahawk yerine yine msi ' ın Pro Carbon modelini almaya karar verdim ses jackları ve anakart üzerindeki ses kartı için ,

fakat yardımızı istediğim nokta şu , Msi ' ın sitesine girdiğimde uyumlu ramlar listesine baktığımda benim baktığım ram'in kodları AX4U360038G17-DR80 fakat z390'ın desteklediği ram kodu AX4U360038G17-BRZ (DR80 değilde BRZ yazıyor) ramlardan pek anladığım söylenemez anakartlardan da öyle açıkcası bu alıcağım ram sıkıntı çıkarır yoksa direk tak çalıştır uyar mı?

Alıntıları Göster
    Bazı anakartların ram seç huyu vardır fakat benzer bir senaryo başınıza gelecek diye bir kaide yok siparişe geçebilirsiniz.
    Ryzen 7 5700x BF 2330PGS 4.8 ghz 1.300v || Gigabyte B550 Aorus Pro Ac || Team T-Force Xtreem argb 2x8gb 3600mhz cl16 || Sapphire RX7600 Pulse|| || Kingston Fury Renegade 1TB 7300/6000MB/s || Xpg sx8200 pro 256gb || James Donkey JD960 || Deepcool AK620 Dark Zero Air Cooler || Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 620W || Deepcool Ch560 Mesh || Logitech g213 prodigy || Logitech g102 prodigy || Logitech z625 200rms 400w peak || Acer VG240Y 144hz 1ms|| OnePlus 9 Pro 12/256gb 5G||

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum
    İşlemci uyumluluğu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu bellekler MAG 390 Tomahawk anakartla sorunsuz çalışır, sıkıntı çıkartmaz.

Bellek uyum sorunları 1 nesil Ryzen anakartlarda vardı, ama BIOS güncellemeleri ile sorunu hallettiler. Intel'de bellek seçme derdi yok.

Adata bellekler fiyat/performans ürünlerdir, forumda çok fazla kullanıcısı var ve sıkıntı yaşayan yok.

Çok teşekkür ederim sağolun :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.