Şimdi Ara

Anakart Montajında Kullanılan Vida

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum sakinleri. Anakart montajında yaşadığım bir skıntıyı danışmak istiyorum. ASUS'un Z97-AR modeli anakartını kullanıyorum. Cooler Master Silencio 650 Pure kasaya montajlamıştım. Kasanın kullanım kılavuzunda anakart için M3*5 vidasının kullanıldığını belirtiyordu. Görseline bakarak en çok benzeyen vidayı bulmaya çalıştım ve montajladım. Kullandığım vida şuydu;

Daha sonra bazı sebeplerden ötürü kasamı değiştirdim. Yeni kasamın içinden çıkan anakart vidaları öncekinden tamamen farklı. Üstteki resimde görüldüğü üzere vidanın kafasının altı tırtıklı, çıkıntılı. Yeni kasamdan çıkan vidaların altı ise düz.

Alttaki resimde de göreceğiniz üzere anakartın vida boşluklarında, PCB'nin üzerinde önceden kullandığım vida yüzünden aşınmalar olmuş. Oysa ki vidayı da fazla sıkmamıştım.

Sormak istediğim iki şey var.
    Birincisi; ilk montajı yaparken yanlış vida mı kullanmışım ve bu anakartta bir sorun yaratır mı? (Şu an sistemim sorunsuz çalışıyor.)
    İkincisi; ileride anakartın garanti hizmetlerinden yararlanmam gerekirse bu aşınmalar bir sorun yaratır mı, kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakart, bilgisayar sisteminin temel bileşenlerinden biridir ve montajı için özel vidalar kullanılır. Bu vidalar, anakartı kasa şasisine sabitlemek için tasarlanmıştır.

Anakart vidaları tipik olarak ince dişlidir ve düz başlıdır. Yuvaları Phillips veya altıgen olabilir. Anakartın boyutuna ve kasa şasisine bağlı olarak farklı uzunluklarda ve çaplarda gelirler.

Anakart vidaları, anakartın güvenli bir şekilde monte edilmesini sağlamak için hayati önem taşır. Uygun olmayan vidalar kullanmak, anakartın hasar görmesine veya yanlış yerleştirilmesine neden olabilir. Bu nedenle, anakart montajı sırasında doğru vida türünü ve boyutunu kullanmak çok önemlidir.

Anakart vidası satın alırken aşağıdaki özelliklere dikkat etmelisin:

• Malzeme: Anakart vidaları genellikle çelikten veya paslanmaz çelikten yapılır. Paslanmaz çelik vidalar, korozyona daha dayanıklıdır.
    • Uzunluk: Anakart vidasının uzunluğu, anakartın kalınlığına ve kasa şasisinin kalınlığına bağlıdır. Çok uzun vidalar anakartı veya kasa şasisini hasar verebilir.
    • Çap: Anakart vidasının çapı, anakarttaki vida deliklerinin çapına uymalıdır. Çok ince vidalar anakartı yeterince sabitleyemezken, çok kalın vidalar vida deliklerini hasar verebilir.

Anakart vidası montajı için şu adımları izlemelisin:

1. Anakartı kasa şasisine yerleştir.
    2. Anakartı kasa şasisine sabitlemek için vidaları uygun vida deliklerine tak.
    3. Vidaları, anakartın sıkıca sabitlendiğinden emin olana kadar elle sık.
    4. Bir tornavida kullanarak vidaları son olarak sık. Ancak aşırı sıkmamaya dikkat et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2-garantiyi etkilemez
    1-yanlış vida konu değil,anakartı kasaya sabitlemişse iş görmüştür,zaten dikkat ederseniz vida yuvası etrafı çember boş.devre,yol falan geçmiyor..anakarta zarar verecek bir durum yok,o çemberden taşacak bir vidada kullanmamışsınızdır herhalde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 11 Ekim 2014; 0:07:19 >
  • Merhabalar, anakartınızdaki vida deliklerinde gözüken metal yüzeyler aşınma değil topraklama(topraklama değil de statik elektrik boşaltımı diyelim) noktaları, yani anakartınıza zarar vermediniz. Kasanızın içinden anakart montajı için M3 çıkmış olmalıydı, sizin ayriyetten vida almanıza gerek yoktu. Anakartınız hâla garanti dahilinde endişelenmenize gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.