Şimdi Ara

Anakart mı Ekran kartı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar abim işlemci ve ekran kartına macun sürerken işlemci fanını anakart ile işlemcinin birleştiği yere düşürdü.Ve orda bir iki çizik oluştu.Bilgisayarı açmaya çalıştığımızda ekrana görüntü gelmedi.Sonra bir baktık ekran kartının kablosunu(kasa içindeki güç kablosu sanırım)bağlamamışız.Bağlayıp yeniden açtık ne power düğmesinin yanındaki ışıklar yandı ne de ekrana görüntü geldi. Sizce anakart mı yandı yoksa ekran kartı mı ?

• anakart ile işlemcinin birleştiği yer derken ? yuvaya pinlerin üstünemi düşdü ? .. doğru algıladıysam eğer bu durumda pimler eğilmişdir diye tahmin ediyorum ..yani yanma değilde işlmeci yerine monte olmamışdır.. öncelikle yuvayı yakından kontrol edin bakalım birbirine değen eğilmiş pin varmı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

anakart ile işlemcinin birleştiği yer derken ? yuvaya pinlerin üstünemi düşdü ? .. doğru algıladıysam eğer bu durumda pimler eğilmişdir diye tahmin ediyorum ..yani yanma değilde işlmeci yerine monte olmamışdır.. öncelikle yuvayı yakından kontrol edin bakalım birbirine değen eğilmiş pin varmı ..

Sanırım pinlerin olduğu bölüm.Şöyle anlatayım : Küçük kare bir bölme üstünde de bir sürü nokta vardı .

Bilgisizliğim için kusura bakmayın.
  • Uupppppdullah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl_Şaman -- 20 Haziran 2012; 19:36:03 >
  • Kimse bilmiyor mu yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl_Şaman

Kimse bilmiyor mu yahu

O küçük kare ve üstüne pinler var dediğin yer işlemci yuvası işte. Orada ki pinlere bir göz gezdir eğilme, kırılma falan var mı diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

Kimse bilmiyor mu yahu

O küçük kare ve üstüne pinler var dediğin yer işlemci yuvası işte. Orada ki pinlere bir göz gezdir eğilme, kırılma falan var mı diye.

Siyah siyah çizikler oluştu pinlerin olduğu yerde.Ne olmuş olabilir çalışmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl_Şaman -- 20 Haziran 2012; 19:54:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU EKRAN KARTI ALINIR MI
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Kimse bilmiyor mu yahu

Siyah siyah çizikler oluştu pinlerin olduğu yerde.Ne olmuş olabilir çalışmaz mı?

Vallaha kardeşim işlemci pc nin en zor bozulan bileşenlerinden biridir fakat dediğin gibi üstüne bir cisim düşürdüyseniz çalışmayabilir. Sen daha net bir cevap almak istiyorsan eğer o çizilen yerin detaylı bir fotosunu çekip buraya koy. Yardımcı olmaya çalışalım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kimse bilmiyor mu yahu

Vallaha kardeşim işlemci pc nin en zor bozulan bileşenlerinden biridir fakat dediğin gibi üstüne bir cisim düşürdüyseniz çalışmayabilir. Sen daha net bir cevap almak istiyorsan eğer o çizilen yerin detaylı bir fotosunu çekip buraya koy. Yardımcı olmaya çalışalım.

Şuan int. cafedeyim yarına koyarım fotoyu şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• dostum o pnler birbirine temas ediyordur.. o yüzden çalışmıyordur ..bu iyi senaryo ..kötü olanda pinlerden kırılanlar vardır .. anakarttaki pinlere müdahele profesyonel iş.. oluru varmı olursa ne kadar sağlıklı olur bilemem...ama sizin yapabileceğiniz birşey yok bu durumda .. anakartınız giriş seviyesi bir kart ise yenisi almak bütce açısından daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

dostum o pnler birbirine temas ediyordur.. o yüzden çalışmıyordur ..bu iyi senaryo ..kötü olanda pinlerden kırılanlar vardır .. anakarttaki pinlere müdahele profesyonel iş.. oluru varmı olursa ne kadar sağlıklı olur bilemem...ama sizin yapabileceğiniz birşey yok bu durumda .. anakartınız giriş seviyesi bir kart ise yenisi almak bütce açısından daha mantıklı

Giriş seviyesi derken neyi kastettiğinizi anlayamadım .Açıklayabilir misiniz acaba?
  • ucuz... maliyeti pahalı olacagından yenisi daha mantıklı olur
  • Zaten bende yeni almayı planlıyordum ama daha iyi bi anakart bulabilirmiyim bilmiyorum.
  • bulursunuz forumda 2. el bolumunede goz atın ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.